Cntrl+X Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, sakis444 είπε θα κοιτούσα θα ήταν η K1. Πρόσφατα βρέθηκα με ένα φίλο που είχε μαζί του μια nikon 5600 και συγκρίνοντας τις μηχανές γύρισε και μου είπε "η δικιά μου είναι σαν ψεύτικη". Το βεβαιώνω κι εγώ. Έχω την Nikon D5600 και έχω χρησιμοποιήσει και την Pentax K1 γιατί την έχει ο φίλος και Pentax / Ricoh ambassador Ελλάδας και Κύπρου Γιώργος Ξηρογιάννης. Η K1 είναι σαν τανκ. Παρόλα αυτά όχι τόσο ογκώδης για Full Frame DSLR (αν και βαρύτερη από άλλες ογκωδέστερες). 17 ώρες πριν, sakis444 είπε Ήμουν ανάμεσα στην 7200 και την Pentax kp και είχα προτιμήσει τη δεύτερη. Δεν το μετάνιωσα σε καμμία στιγμή. Τυχερέ κάτοχε! Για μένα, η Pentax KP είναι η ωραιότερη DSLR που υπάρχει. Αυτό που με ξένισε κάπως κρατώντας την, είναι το μικρό grip για το βάρος που έχει. Ξέρω πως το grip της είναι customizable, αλλά ακόμα και το μεγάλο νομίζω είναι κάπως μικρό. Αλλά από την άλλη, γι' αυτό είναι όμορφη! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από Cntrl+X 1
sakis444 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 38 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Το βεβαιώνω κι εγώ. Έχω την Nikon D5600 και έχω χρησιμοποιήσει και την Pentax K1 γιατί την έχει ο φίλος και Pentax / Ricoh ambassador Ελλάδας και Κύπρου Γιώργος Ξηρογιάννης. Η K1 είναι σαν τανκ. Παρόλα αυτά όχι τόσο ογκώδης για Full Frame DSLR (αν και βαρύτερη από άλλες ογκωδέστερες). Τυχερέ κάτοχε! Για μένα, η Pentax KP είναι η ωραιότερη DSLR που υπάρχει. Αυτό που με ξένισε κάπως κρατώντας την, είναι το μικρό grip για το βάρος που έχει. Ξέρω πως το grip της είναι customizable, αλλά ακόμα και το μεγάλο νομίζω είναι κάπως μικρό. Αλλά από την άλλη, γι' αυτό είναι όμορφη! Φοβούμενος μην κάνουμε κατάχρηση του νήματος του φίλου, η KP είναι όντως υπέροχη μηχανή (ειδικά η ασημί που μου έκανε τρελό κλικ από την ώρα που την είχα δει) συν όλα τα καλούδια που συνοδεύουν όλες τις PENTAX, συν τον τρίτο τροχό που με βόλεψε απίστευτα στο να την κάνω customisation όπως ήθελα εγώ. Για το grip, μιας που έρχεται όντως με 3 διαφορετικά και μπορείς να βάλεις οποίο θες, να σου πω την αλήθεια έχω βάλει το ενδιάμεσο και ποτέ δεν ένιωσα να μην την κρατάω καλά (πάντα για ασφάλεια υπάρχει λουράκι καρπού). Έχει φυσικά να κάνει κ με το χέρι του καθενός. Αν την πετύχεις κ σε τιμές προσφοράς όπως την είχα πάρει στα 600€ (και που πρόσφατα την είχε σε αντίστοιχη και γνωστό φωτογραφικο κατάστημα της Θεσσαλονίκης) για μένα είναι το υπέρτατο value for money. Είναι τραγικό ότι η pentax (ricoh) δεν έχει καλύτερο μάρκετιγκ γιατί δικαιούται μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. 1
imr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakis444 είπε Φοβούμενος μην κάνουμε κατάχρηση του νήματος του φίλου, η KP είναι όντως υπέροχη μηχανή (ειδικά η ασημί που μου έκανε τρελό κλικ από την ώρα που την είχα δει) συν όλα τα καλούδια που συνοδεύουν όλες τις PENTAX, συν τον τρίτο τροχό που με βόλεψε απίστευτα στο να την κάνω customisation όπως ήθελα εγώ. Για το grip, μιας που έρχεται όντως με 3 διαφορετικά και μπορείς να βάλεις οποίο θες, να σου πω την αλήθεια έχω βάλει το ενδιάμεσο και ποτέ δεν ένιωσα να μην την κρατάω καλά (πάντα για ασφάλεια υπάρχει λουράκι καρπού). Έχει φυσικά να κάνει κ με το χέρι του καθενός. Αν την πετύχεις κ σε τιμές προσφοράς όπως την είχα πάρει στα 600€ (και που πρόσφατα την είχε σε αντίστοιχη και γνωστό φωτογραφικο κατάστημα της Θεσσαλονίκης) για μένα είναι το υπέρτατο value for money. Είναι τραγικό ότι η pentax (ricoh) δεν έχει καλύτερο μάρκετιγκ γιατί δικαιούται μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Δεν γινεται καταχρηση, αντιθετως. Αν ειχα δει αυτην την προσφορα ισως να μην ανοιγα αυτο το θεμα σημερα Αυτο που θα μου λειψει περισοτερο απο ολα αν κανω την αλλαγη ειναι το πρασινο κουμπι, υπαρχει αντιστοιχος τροπος σε nikon/canon/sony να γινει reset to exposure? Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από imr 1
sakis444 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, imr είπε Αυτο που θα μου λειψει παντως σιγουρα ειναι το πρασινο κουμπι, υπαρχει αντιστοιχος τροπος σε nikon/canon/sony να γινει reset to exposure? Νομίζω πως όχι. Θυμάμαι να είχα διαβάσει ότι μόνο η pentax έχει το green button για να κάνει metering στους παλιούς manual φακούς χωρίς το Α στο δαχτυλίδι του διαφράγματος. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Μεγάλη υπόθεση να μπορείς να λειτουργείς σχεδόν απροβληματιστα την K και Μ σειρά. Επίσης, δεν ξέρω αν σε ξαναβάζω σε σκέψεις αλλά τώρα που τσεκαρω ηλεκτρονικα το κατάστημα (μιλούσα για το Κούνιο) ξαναεχει προσφορα την kp στα 639 , απλά το μαύρο σώμα κι όχι το ασημί. Αλλά εγώ για full frame σε βλέπω να καταλήγεις, ασχέτως εταιρίας. 1
imr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, sakis444 είπε Νομίζω πως όχι. Θυμάμαι να είχα διαβάσει ότι μόνο η pentax έχει το green button για να κάνει metering στους παλιούς manual φακούς χωρίς το Α στο δαχτυλίδι του διαφράγματος. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Μεγάλη υπόθεση να μπορείς να λειτουργείς σχεδόν απροβληματιστα την K και Μ σειρά. Επίσης, δεν ξέρω αν σε ξαναβάζω σε σκέψεις αλλά τώρα που τσεκαρω ηλεκτρονικα το κατάστημα (μιλούσα για το Κούνιο) ξαναεχει προσφορα την kp στα 639 , απλά το μαύρο σώμα κι όχι το ασημί. Αλλά εγώ για full frame σε βλέπω να καταλήγεις, ασχέτως εταιρίας. Με βάζεις λίγο σε σκέψεις είναι η αλήθεια γιατί ακόμα απόφαση δεν έχω πάρει και τείνω να κρατήσω την pentax. Ξέρεις αν το συγκεκριμένο κατάστημα έχει άτοκες δόσεις? (Αν και δύσκολα να πάω σε KP καθώς δεν θα έχω τεράστιο κέρδος σε ποιότητα εικόνας) Πάντως το πράσινο κουμπί είναι τρομερό. Οι φακοί μου είναι όλοι Α αλλά έχω την κάμερα μόνιμα σε manual και απλά κάνω ρεσετ στο αυτόματο όταν χρειαστεί. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από imr
sakis444 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν το γνωρίζω. Εντελώς τυχαία είχα ανακαλύψει διαδικτυακά το συγκεκριμένο κατάστημα διαβάζοντας κάπου την ιστορία ενός αιώνα που έχει. Αν θες κάποια στιγμή τους στέλνεις ένα μέιλ. Προσωπικά τη δικιά μου την είχα αγοράσει (δυστυχώς, γιατί θα προτιμούσα να στηρίξω εγχώριο κατάστημα) από το ισπανικό Amazon όταν εδώ είχα βαρεθεί να περιμένω κάποια προσφορά (ούτε σε black friday δεν είχαν ρίξει τιμές κάποιοι που εμπορεύονταν pentax) και ένα πρωινό βλέπω ότι στο αμαζον την είχαν ρίξει στα 580€ για λίγες μόνο ώρες. Κι αν τυχόν μείνεις στην pentax στο μελλον, μην υποτιμάς τις Κ και Μ σειρές. Ψιλοκαλή η Α σειρά, με κορυφαίο φακό της τον απίστευτο 35-105 f3.5 αν τον βρεις σε καλή κατάσταση, αλλά στις άλλες έχει επίσης διαμάντια (Μ 35-70 f2.8~4, Κ 200 f4, K 135 f2.5 ή f3.5, K 50 1.7...συν κάποιους μάκρο που για την ώρα απλώς λιγουρεύομαι) Φακοί που και σε ff αν πας pentax καλύπτουν μεγάλο εύρος σε πολύ χαμηλές τιμές. Να σου πω την αλήθεια, αν ποτέ το σκεφτώ για ff που δεν το βλέπω άμεσα, μεγάλο ρόλο θα παίξει ότι έχω πολλούς από αυτούς τους παλιούς φακούς κ σε πρώτη φάση έστω δεν θα ξηλωθώ επιπλέον.... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από sakis444 1
imr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας Τελικα μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να μεινω προς το παρων στην pentax. Κυριος λογος ηταν οτι στην d7200 δεν βλεπω ουσιαστικες βελτιωσεις ωστε να δικαιολογησω το κοστος (+τους φακους) για κατι που στην ουσια θα ηταν μεταβατικο σταδιο και θα με "κλειδωνε" σε νικον για μεταβαση σε full frame/mirrorless εαν επενδυα σε fx φακους
NickSyk Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, imr είπε Να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας Τελικα μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να μεινω προς το παρων στην pentax. Κυριος λογος ηταν οτι στην d7200 δεν βλεπω ουσιαστικες βελτιωσεις ωστε να δικαιολογησω το κοστος (+τους φακους) για κατι που στην ουσια θα ηταν μεταβατικο σταδιο και θα με "κλειδωνε" σε νικον για μεταβαση σε full frame/mirrorless εαν επενδυα σε fx φακους Αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση.. Έχει ξεκινήσει ήδη μια μεταβατική εποχή, λόγω mirrorless και εξέλιξης τεχνολογίας γενικότερα + τον ανταγωνισμό εταιρειών, μαζί με μείωση μεριδίων αγοράς στα εισαγωγικά επίπεδα τουλάχιστον, λόγω κινητών στο κομμάτι της φωτογραφίας. Έτσι βλέπουμε μεγάλη πτώση τιμών και προσφορές σε ακριβές σειρές μηχανών ακόμα και ff. H nikon d610 ξεκίνησε στα 1600 ευρώ (απλησίαστη τότε) και την βρίσκεις καινούργια στα 600 ευρώ τώρα ή η d750 στα 800-900 ευρώ, και επίσης προσιτές τιμές στα μεταχειρισμένα. Θα μου πείτε , η d610 είναι παλιό μοντέλο... μικρή σημασία έχει αυτό.. Τα 24 mp είναι υπεραρκετά για πολλούς από εμάς τους ερασιτέχνες.. οι καλοί φακοί (οπτικά) κάνουν την διαφορά.. Έχοντας χρόνο, θα σταθμίσετε τις ανάγκες σας πιο ώριμα, αποφασίζοντας σε πια μάρκα - σύστημα θα πάτε.. 1
babisskg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, imr είπε Να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας Τελικα μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να μεινω προς το παρων στην pentax. Κυριος λογος ηταν οτι στην d7200 δεν βλεπω ουσιαστικες βελτιωσεις ωστε να δικαιολογησω το κοστος (+τους φακους) για κατι που στην ουσια θα ηταν μεταβατικο σταδιο και θα με "κλειδωνε" σε νικον για μεταβαση σε full frame/mirrorless εαν επενδυα σε fx φακους Καλά το ξεκινήσατε μιλώντας για την σειρά φακών της Pentax , η οποία σε σχέση με άλλη εταιρεία είναι σαφώς μικρότερη ειδικά σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό . Το κλείδωμα που λέτε δεν υφίσταται σαν κατάσταση , εφόσον έχετε ξεκάθαρη άποψη γι' αυτό που ζητάτε κι' αν αυτό λέγεται Pentax ....... ας είναι . Καλή επιτυχία ! 1
imr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, NickSyk είπε Αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση.. Έχει ξεκινήσει ήδη μια μεταβατική εποχή, λόγω mirrorless και εξέλιξης τεχνολογίας γενικότερα + τον ανταγωνισμό εταιρειών, μαζί με μείωση μεριδίων αγοράς στα εισαγωγικά επίπεδα τουλάχιστον, λόγω κινητών στο κομμάτι της φωτογραφίας. Έτσι βλέπουμε μεγάλη πτώση τιμών και προσφορές σε ακριβές σειρές μηχανών ακόμα και ff. H nikon d610 ξεκίνησε στα 1600 ευρώ (απλησίαστη τότε) και την βρίσκεις καινούργια στα 600 ευρώ τώρα ή η d750 στα 800-900 ευρώ, και επίσης προσιτές τιμές στα μεταχειρισμένα. Θα μου πείτε , η d610 είναι παλιό μοντέλο... μικρή σημασία έχει αυτό.. Τα 24 mp είναι υπεραρκετά για πολλούς από εμάς τους ερασιτέχνες.. οι καλοί φακοί (οπτικά) κάνουν την διαφορά.. Έχοντας χρόνο, θα σταθμίσετε τις ανάγκες σας πιο ώριμα, αποφασίζοντας σε πια μάρκα - σύστημα θα πάτε.. 9 λεπτά πριν, babisskg είπε Καλά το ξεκινήσατε μιλώντας για την σειρά φακών της Pentax , η οποία σε σχέση με άλλη εταιρεία είναι σαφώς μικρότερη ειδικά σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό . Το κλείδωμα που λέτε δεν υφίσταται σαν κατάσταση , εφόσον έχετε ξεκάθαρη άποψη γι' αυτό που ζητάτε κι' αν αυτό λέγεται Pentax ....... ας είναι . Καλή επιτυχία ! Δεν ειναι ακριβως κλειδωμα αλλα οταν κανω μεταβαση σε full frame δεν θα ειναι μονο η νικον στο πλανο αλλα και sony (ηδη οι πρωτες α7 ειναι σχετικα οικονομικες) Γενικα ξερω τι ελλειψεις εχει η pentax, οπως και τι θελω στο επομενο format. Αυτο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι αν θα ειναι nikon/canon/sony
babisskg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, imr είπε Δεν ειναι ακριβως κλειδωμα αλλα οταν κανω μεταβαση σε full frame δεν θα ειναι μονο η νικον στο πλανο αλλα και sony (ηδη οι πρωτες α7 ειναι σχετικα οικονομικες) Γενικα ξερω τι ελλειψεις εχει η pentax, οπως και τι θελω στο επομενο format. Αυτο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι αν θα ειναι nikon/canon/sony Ξεχνάτε την μεταπωλητικη αξία του σώματος που έχετε στα χέρια σας , η οποία θα μειώνεται αρκετά . Θα το συνειδητοποιήσετε ........
Dr_73 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, imr είπε ηδη οι πρωτες α7 ειναι σχετικα οικονομικες) Δεν είναι όμως καθόλου οικονομικοί οι φακοί τους. Και μεταχειρισμένους δεν τους βρίσκεις καν. Για αυτό αν δεις στο flickr και αλλού , οι περισσότεροι χρήστες της χρησιμοποιούν manual φακούς από nikon , canon , olympus , pentax , voigtlander , meyer optik ....
imr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Δεν είναι όμως καθόλου οικονομικοί οι φακοί τους. Και μεταχειρισμένους δεν τους βρίσκεις καν. Για αυτό αν δεις στο flickr και αλλού , οι περισσότεροι χρήστες της χρησιμοποιούν manual φακούς από nikon , canon , olympus , pentax , voigtlander , meyer optik .... Ναι το ξέρω η Σόνυ θέλει πάρα πολλά για φακους. Σαν παράδειγμα το είπα, ότι στην ουσία αν σε 1-2 χρόνια ψάξω για full frame θα υπάρχουν αρκετές επιλογες
babisskg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, imr είπε Ναι το ξέρω η Σόνυ θέλει πάρα πολλά για φακους. Σαν παράδειγμα το είπα, ότι στην ουσία αν σε 1-2 χρόνια ψάξω για full frame θα υπάρχουν αρκετές επιλογες Δεν σκοπεύω να σας αλλάξω γνώμη σε τίποτε . Είχα Pentax και δεν μετάνιωσα στο ελάχιστο για την αλλαγή σε άλλη μάρκα , παρόλο που γνωρίζω ότι τα σώματα είναι και πολύ αδιάβροχα , πως η κατασκευή τους είναι θεογερη , πως το κλιπ που ασφαλίζει την μπαταρία στο κάτω μέρος είναι άλλης κατηγορίας , πως έχουν το πράσινο κουμπί που επαναφέρει την μηχανή στις αρχικές ρυθμίσεις από όποιες βρίσκεστε εκείνη την στιγμή , πως έχει dedicated εξωτερικό κουμπί για να αλλάζεις σε raw λήψη , πως έχει μια παραπάνω επιλογή στο P A S M δλδ τον συνδυασμό ταχύτητας και διαφράγματος μαζί ........... τα γνωρίζω . Όταν άλλαξα σύστημα , έβαλα στην ζυγαριά κι' άλλα πράγματα , όπως φιλικότητα στην γκάμα των φακών , σέρβις και πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί , after market είδη και μετά ειπα αυτή την μάρκα , όπως κι' αν λέγεται για να μην δοθεί η εντύπωση σε κανέναν πως προσπαθεί κάποιος να σας γύρει υπέρ κάποιας συγκεκριμένης . Αν θα μπορούσα να μείνω σε Pentax ........ φυσικά και θα μπορούσα , χωρίς όμως να αλληθωριζω προς άλλες κατευθύνσεις , θα επένδυα στους φακούς της και κάποια στιγμή χρονικά θα έβλεπα την αγορά ενός ανώτερου ίσως σώματος . Δεν υπάρχουν καλά και κακά σε ένα τέτοιο σενάριο , σε μένα αυτό το σενάριο δεν λειτούργησε . Σε σας ίσως λειτουργήσει , αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο , θα πρέπει να μείνετε εκεί . Ξεχαστε τις άλλες εταιρείες . 3 λεπτά πριν, babisskg είπε Δεν σκοπεύω να σας αλλάξω γνώμη σε τίποτε . Είχα Pentax και δεν μετάνιωσα στο ελάχιστο για την αλλαγή σε άλλη μάρκα , παρόλο που γνωρίζω ότι τα σώματα είναι και πολύ αδιάβροχα , πως η κατασκευή τους είναι θεογερη , πως το κλιπ που ασφαλίζει την μπαταρία στο κάτω μέρος είναι άλλης κατηγορίας , πως έχουν το πράσινο κουμπί που επαναφέρει την μηχανή στις αρχικές ρυθμίσεις από όποιες βρίσκεστε εκείνη την στιγμή , πως έχει dedicated εξωτερικό κουμπί για να αλλάζεις σε raw λήψη , πως έχει μια παραπάνω επιλογή στο P A S M δλδ τον συνδυασμό ταχύτητας και διαφράγματος μαζί ........... τα γνωρίζω . Όταν άλλαξα σύστημα , έβαλα στην ζυγαριά κι' άλλα πράγματα , όπως φιλικότητα στην γκάμα των φακών , σέρβις και πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί , after market είδη και μετά ειπα αυτή την μάρκα , όπως κι' αν λέγεται για να μην δοθεί η εντύπωση σε κανέναν πως προσπαθεί κάποιος να σας γύρει υπέρ κάποιας συγκεκριμένης . Αν θα μπορούσα να μείνω σε Pentax ........ φυσικά και θα μπορούσα , χωρίς όμως να αλληθωριζω προς άλλες κατευθύνσεις , θα επένδυα στους φακούς της και κάποια στιγμή χρονικά θα έβλεπα την αγορά ενός ανώτερου ίσως σώματος . Δεν υπάρχουν καλά και κακά σε ένα τέτοιο σενάριο , σε μένα αυτό το σενάριο δεν λειτούργησε . Σε σας ίσως λειτουργήσει , αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο , θα πρέπει να μείνετε εκεί . Ξεχαστε τις άλλες εταιρείες . Σημαντική παρένθεση , αν στο ελάχιστο σκέφτεστε άλλη εταιρεία , άλλο σύστημα γενικά , όπως κι' αν λέγεται , κάντε το βήμα ΧΘΕΣ !!!
imr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 53 λεπτά πριν, babisskg είπε Δεν σκοπεύω να σας αλλάξω γνώμη σε τίποτε . Είχα Pentax και δεν μετάνιωσα στο ελάχιστο για την αλλαγή σε άλλη μάρκα , παρόλο που γνωρίζω ότι τα σώματα είναι και πολύ αδιάβροχα , πως η κατασκευή τους είναι θεογερη , πως το κλιπ που ασφαλίζει την μπαταρία στο κάτω μέρος είναι άλλης κατηγορίας , πως έχουν το πράσινο κουμπί που επαναφέρει την μηχανή στις αρχικές ρυθμίσεις από όποιες βρίσκεστε εκείνη την στιγμή , πως έχει dedicated εξωτερικό κουμπί για να αλλάζεις σε raw λήψη , πως έχει μια παραπάνω επιλογή στο P A S M δλδ τον συνδυασμό ταχύτητας και διαφράγματος μαζί ........... τα γνωρίζω . Όταν άλλαξα σύστημα , έβαλα στην ζυγαριά κι' άλλα πράγματα , όπως φιλικότητα στην γκάμα των φακών , σέρβις και πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί , after market είδη και μετά ειπα αυτή την μάρκα , όπως κι' αν λέγεται για να μην δοθεί η εντύπωση σε κανέναν πως προσπαθεί κάποιος να σας γύρει υπέρ κάποιας συγκεκριμένης . Αν θα μπορούσα να μείνω σε Pentax ........ φυσικά και θα μπορούσα , χωρίς όμως να αλληθωριζω προς άλλες κατευθύνσεις , θα επένδυα στους φακούς της και κάποια στιγμή χρονικά θα έβλεπα την αγορά ενός ανώτερου ίσως σώματος . Δεν υπάρχουν καλά και κακά σε ένα τέτοιο σενάριο , σε μένα αυτό το σενάριο δεν λειτούργησε . Σε σας ίσως λειτουργήσει , αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο , θα πρέπει να μείνετε εκεί . Ξεχαστε τις άλλες εταιρείες . Σημαντική παρένθεση , αν στο ελάχιστο σκέφτεστε άλλη εταιρεία , άλλο σύστημα γενικά , όπως κι' αν λέγεται , κάντε το βήμα ΧΘΕΣ !!! Δεν μου αλλαζετε γνώμη σε τίποτα, ίσα ίσα που είναι πολύ χρήσιμες οι αναρτήσεις σας. Αυτό που σκέφτομαι είναι μετάβαση σε full frame (κάποια στιγμή, όχι άμεσα καθώς δεν έχω διαθέσιμα 1500 το ελάχιστο για σώμα φακούς). Δεν με απασχολεί τόσο τι ακριβώς format θα είναι απλά σκέφτομαι το επόμενο βήμα. Εάν σε έναν χρόνο μπορώ να βρω Κ1 με 1000 ευρώ θα μείνω σε Pentax. Αυτήν την στιγμή οι full frame της Νικον είναι για μένα το καλύτερο σε απόδοση/τιμή γιαυτο σκέφτηκα να κάνω την αρχή με την d7200 που είναι αξιοπρεπέστατο σώμα και δέχεται fx φακούς. Στην ουσία αυτό που δεν κανω είναι το ενδιάμεσο βήμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα