Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Χρησιμοποιώ μια Pentax ks2 εδώ και χρόνια.

Βρήκα μια d7200 μεταχειρισμένη στα 500 ευρώ. Αξίζει σαν αλλαγή? 

Σκεφτόμουν να πάω κατευθείαν σε full frame αλλά από ότι βλέπω είναι από τα καλύτερα crop σώματα ακόμα και σήμερα και με εψησε.

Ενας λόγος που θέλω την αλλαγή είναι ότι σε pentax οι φακοί είναι πανάκριβοι με πολύ μικρή ποικιλία, ενώ σε Nikon οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες.(ειδικά σε μεταχειρισμένα) 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η τιμή χωρίς να είναι κακή, δεν είναι σούπερ ευκαιρία. Σκέψου ότι από e-infinity , όταν είχε στοκ κομμάτια, έπαιρνες τη d7200 του κουτιού , με 610€ σπίτι σου. 

Για φακούς τι σκέφτεσαι ;; Τι θα πάρεις και πόσα θα δώσεις ;;;

Επίσης στην pentax πόσους φακούς έχεις ;; Η KS2 είναι δυνατό μοντέλο . Μήπως αν έχεις ήδη κάποιους, να έπαιρνες κάποιον ακόμη και να μην άλλαζες μοντούρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Η τιμή χωρίς να είναι κακή, δεν είναι σούπερ ευκαιρία. Σκέψου ότι από e-infinity , όταν είχε στοκ κομμάτια, έπαιρνες τη d7200 του κουτιού , με 610€ σπίτι σου. 

Για φακούς τι σκέφτεσαι ;; Τι θα πάρεις και πόσα θα δώσεις ;;;

Επίσης στην pentax πόσους φακούς έχεις ;; Η KS2 είναι δυνατό μοντέλο . Μήπως αν έχεις ήδη κάποιους, να έπαιρνες κάποιον ακόμη και να μην άλλαζες μοντούρα.

Δεν έχω φακούς και αυτός είναι ένα λόγος που σκέφτομαι για αλλαγή. Εκτός από τον Κιτ χρησιμοποιω κάποιος παλιούς  manual focus.

Από φακούς έχω σκοπό να πάρω έναν 35ρη και έναν wide γρήγορους. Εκτός από τον 17-140 Κιτ που εχει

Η ks2 σαν σώμα και αισθητήρας είναι τρομερά και δεν μου λείπει κάτι απλά ψάχνοντας για φακούς και φλας πέφτω σε αρκετούς περιορισμούς και το σκεφτομαι δίπλα.

Η επόμενη λύση είναι να πάω κατευθείαν σε full frame

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν ανάμεσα στην 7200 και την Pentax kp και είχα προτιμήσει τη δεύτερη. Δεν το μετάνιωσα σε καμμία στιγμή. Δεν έχω σαφή άποψη για την ks2 που είναι παλαιότερο μοντέλο, αλλά νομίζω ότι με την pentax παίρνεις πολύ περισσότερη μηχανη σε αντίστοιχη τιμή με μια nikon ή canon. 

Πχ στην αξιόλογη βάση κριτικών 7200 θα χάσεις την αδιαβροχοποίηση ή το IBIS (σταθεροποίηση) που αν θυμάμαι καλά δεν έχει κάτι από τα δύο η Νίκον.

Oσο για φακούς που λες, νομίζω ότι μια χαρά επιλογές έχεις με μια pentax , μικρότερη εννοείται από άλλες μάρκες, αλλά επαρκείς. Πέρα από τους παλιούς μάνουαλ φακούς που βρίσκεις απιστευτα διαμάντια αν α) ξέρεις για ποιά ψάχνεις β) τα πετύχεις σε καλά συντηρημένη κατάσταση και γ) αν δεν σε πειράζει να πειραματιστείς με το manual focus , υπάρχουν αρκετές επιλογές είτε της pentax είτε άλλων εταιριών που δεν θεωρώ ότι ξεφεύγουν οικονομικά (πχ tamron 17-50 2.8 που είναι παρα πολύ καλός φακός κ μπορείς να τον βρεις μεταχειρισμένο στο.ιντερνετ σε καλή τιμή.. +-150€) 

Πρόσθεσε στο αδιάβροχο pentax σώμα και τους φακους pentax με weather resistance που δεν θα βρεις αντιστοιχους αν αλλάξεις και που σου επιτρέπουν τη φωτογραφία σε συνθήκες που με άλλο σώμα θα το σκέφτεσαι διπλά...χθες ήμουν κοντά στην πόλη μου με ψιλόβροχο και με το αδιαβροχοποιημενο σώμα+ wr φακό 50-200 δεν έδωσα καν σημασία στον καιρό αλλά ασχολήθηκα μόνο με τη φωτογραφία.

Προσωπικά αν έχεις ήδη μηχανή και εχεις ένα τέτοιο (ή και αρκετά μικρότερο) μπάτζετ διαθέσιμο θα το επενδυα σε φακούς. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις σώμα πρέπει να έχεις στο νου ότι εκτός από μηχανή θα χρειαστείς και ένα σημαντικό ποσό για (2 λογικά) νέους φακούς (εφόσων θες κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα μιας που για αυτό σκέφτεσαι την αλλαγή, και συνήθως οι Κιτ φακοί υστερούν σε ποιότητα

υγ για full frame που αναφέρεις είναι άλλη εντελώς κουβέντα. Πέρα από το κόστος του σώματος και οι φακοί έχουν άλλες τιμές. Αν μπορείς να υποστηρίξεις ένα μπάτζετ κοντά στο 1500αρι μαζί με τους συνοδευτικους φακούς οκ. Παρολο που προσωπικά  είμαι επιφυλακτικός ως προς την αναγκαιότητα μετάβασης σε ff για έναν χομπίστα για διάφορους λόγους (ένας εκ των οποίων πχ είναι ότι για την apsc μου έχω 3 βασικούς φακούς που καλύπτουν όλο το εύρος σχεδόν (10mm rokinon, 17-50 tamron, 50-200 wr pentax) και πιάνουν ελάχιστο χώρο στην τσάντα μου. Σε ff θα το σκεφτόμουν διπλά να κουβαλούσα και τους 3 αντίστοιχους φακούς μαζί μου λόγω όγκου).

Επεξ/σία από sakis444
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, sakis444 είπε

Ήμουν ανάμεσα στην 7200 και την Pentax kp και είχα προτιμήσει τη δεύτερη. Δεν το μετάνιωσα σε καμμία στιγμή. Δεν έχω σαφή άποψη για την ks2 που είναι παλαιότερο μοντέλο, αλλά νομίζω ότι με την pentax παίρνεις πολύ περισσότερη μηχανη σε αντίστοιχη τιμή με μια nikon ή canon. 

Πχ στην αξιόλογη βάση κριτικών 7200 θα χάσεις την αδιαβροχοποίηση ή το IBIS (σταθεροποίηση) που αν θυμάμαι καλά δεν έχει κάτι από τα δύο η Νίκον.

Oσο για φακούς που λες, νομίζω ότι μια χαρά επιλογές έχεις με μια pentax , μικρότερη εννοείται από άλλες μάρκες, αλλά επαρκείς. Πέρα από τους παλιούς μάνουαλ φακούς που βρίσκεις απιστευτα διαμάντια αν α) ξέρεις για ποιά ψάχνεις β) τα πετύχεις σε καλά συντηρημένη κατάσταση και γ) αν δεν σε πειράζει να πειραματιστείς με το manual focus , υπάρχουν αρκετές επιλογές είτε της pentax είτε άλλων εταιριών που δεν θεωρώ ότι ξεφεύγουν οικονομικά (πχ tamron 17-50 2.8 που είναι παρα πολύ καλός φακός κ μπορείς να τον βρεις μεταχειρισμένο στο.ιντερνετ σε καλή τιμή.. +-150€) 

Πρόσθεσε στο αδιάβροχο pentax σώμα και τους φακους pentax με weather resistance που δεν θα βρεις αντιστοιχους αν αλλάξεις και που σου επιτρέπουν τη φωτογραφία σε συνθήκες που με άλλο σώμα θα το σκέφτεσαι διπλά...χθες ήμουν κοντά στην πόλη μου με ψιλόβροχο και με το αδιαβροχοποιημενο σώμα+ wr φακό 50-200 δεν έδωσα καν σημασία στον καιρό αλλά ασχολήθηκα μόνο με τη φωτογραφία.

Προσωπικά αν έχεις ήδη μηχανή και εχεις ένα τέτοιο (ή και αρκετά μικρότερο) μπάτζετ διαθέσιμο θα το επενδυα σε φακούς. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις σώμα πρέπει να έχεις στο νου ότι εκτός από μηχανή θα χρειαστείς και ένα σημαντικό ποσό για (2 λογικά) νέους φακούς (εφόσων θες κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα μιας που για αυτό σκέφτεσαι την αλλαγή, και συνήθως οι Κιτ φακοί υστερούν σε ποιότητα

υγ για full frame που αναφέρεις είναι άλλη εντελώς κουβέντα. Πέρα από το κόστος του σώματος και οι φακοί έχουν άλλες τιμές. Αν μπορείς να υποστηρίξεις ένα μπάτζετ κοντά στο 1500αρι μαζί με τους συνοδευτικους φακούς οκ. Παρολο που προσωπικά  είμαι επιφυλακτικός ως προς την αναγκαιότητα μετάβασης σε ff για έναν χομπίστα για διάφορους λόγους (ένας εκ των οποίων πχ είναι ότι για την apsc μου έχω 3 φακούς που καλύπτουν όλο το εύρος σχεδόν (10mm rokinon, 17-50 tamron, 50-200 wr pentax) και πιάνουν ελάχιστο χώρο στην τσάντα μου. Σε ff θα το σκεφτόμουν διπλά να κουβαλούσα και τους 3 αντίστοιχους φακούς μαζί μου λόγω όγκου).

Γενικά με την Pentax παίρνεις πολύ περισσότερα σε κάθε σώμα από ότι με canon Nikon. 

Ίσως μια πιο σωστή διατύπωση της ερώτησης είναι αν αξίζει να αλλάξω φορμάτ.

Ενα μεγάλο θετικό της Pentax είναι οι παλιοί φακοί (έχω σχεδόν μόνιμα μαζί μου έναν manual 50 mm F 1.8).

Από την άλλη όμως ψάχνω να βρω έναν sigma/tamron 17-50 για καθημερινό φακό και δεν βρίσκω. Αντίστοιχα με ένα search στο markerplace βρήκα άπειρους για νικον-κανον

Δημοσ.
3 ώρες πριν, imr είπε

Καλησπέρα.

Σκεφτόμουν να πάω κατευθείαν σε full frame αλλά από ότι βλέπω είναι από τα καλύτερα crop σώματα ακόμα και σήμερα και με εψησε.

Ενας λόγος που θέλω την αλλαγή είναι ότι σε pentax οι φακοί είναι πανάκριβοι με πολύ μικρή ποικιλία, ενώ σε Nikon οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες.(ειδικά σε μεταχειρισμένα) 

Καλησπέρα αν θες την γνώμη μου πάνε σε ff κατευθείαν... καμιά σχέση οι μηχανές με APS-C αισθητήρα ... Εγώ πριν λίγο καιρό πήρα μια d750 μεταχειρισμένη με ελάχιστα κλικ και σε καλή τιμή  .... Καλύτερα κάνε υπομονή μάζεψε λίγα ακόμα χρήματα και πάρε μια ff  

• Like 2
Δημοσ.

Για full frame σε nikon & canon , έχεις επιλογές από παλιούς φιλμάτους φακούς σε μεταχειρισμένα. Υπάρχουν άπειροι  . Με autofocus. 

Σε nikon μπορείς να πας ακόμη πιο παλιά , με manual φακούς σε dslr , όπως ai-s φακοί . Επίσης άπειρες επιλογές.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, imr είπε

Καλησπέρα.

Καλημέρα σας , έχοντας δουλέψει και με Pentax παλιότερα , μια Κ7 , όντας σήμερα σε Nikon , θα σας δώσω κάποιες σημειώσεις , λέγοντας παράλληλα πως το σκεπτικό σας δεν είναι κακό .

Θα συμφωνήσω πως ακόμη και σήμερα η Pentax διαθέτει κορυφαία σώματα , με λειτουργίες και χαρακτηριστικά που οι άλλοι τα έχουν και εκείνοι μεν , όμως είναι σκορπισμένα σε διάφορες σειρές , ενώ μια Pentax τα έχει από χέρι όλα , συγκεντρωμένα σε ένα σώμα .

Δεν θα μιλήσω για λεπτομέρειες όπως μενού σε μια Pentax , πράγματα που δεν είναι τα πρώτα κριτήρια σε μια τέτοια επιλογή .

Θα έβλεπα την Pentax , σαν σύστημα με το οποίο μπορώ να δουλέψω με τους ίδιους φακούς και σε φιλματη μηχανή , κάτι που γίνεται πανευκολα αφού το K mount είναι το όμοιο μεταξύ μιας K1 και μιας ME super , κάτι που συμβαίνει και στο F mount της Nikon . 

Τους after market φακούς , όπου η γκάμα για K mount είναι μικρή , δεν το πολυεξεταζω , διότι οι φθηνές σειρές σε after market φακούς και πέραν του οικονομικού , λίγα πράγματα έχουν να προσφέρουν σε όποιο σύστημα , όπου η καλύτερη λύση παραμένει πάντα ο συνδυασμός ενός σώματος με φακό της ίδιας εταιρείας .

Για τους φακούς της Pentax , η γκάμα είναι σχετικά μικρότερη της Nikon , αντίστοιχα και η προσφορά σε μεταχειρισμένο υλικό , όμως αν μεταφερθούμε στις ανώτερες ποιοτικά σειρές των εταιρειών , θα δούμε ότι οι τιμές είναι εξίσου υψηλές , όπου οι Zuiko παραμένουν πανάκριβοι , μαζί με τους αντίστοιχους της Nikon της Canon της Pentax ......

Εδώ να σημειώσω πως η flange distance σε K mount είναι μικρότερη της Nikon , κάτι που κάνει πιο ελκυστική την χρήση με manual παλιούς φακούς .

Οι λόγοι που θα κρατούσα μια Pentax , είτε crop , είτε full frame , είναι οι ίδιοι για τους οποίους κρατώ μια Nikon σε ότι αφορά το σώμα . 

Σημ. Δεν είχα την τύχη να δοκιμάσω μια K1 , πάντως σε ότι αφορά το autofocus module η Nikon είναι σαφώς καλύτερη και μια D7200 δεν υπάρχει περίπτωση να σας απογοητεύσει .

Αυτό που μένει να ξαναδείτε , είναι το ζήτημα των φακών , όπου αν μέχρι τώρα δεν έχετε επενδύσει αρκετά , τότε τα εμπόδια είναι λίγα για να αλλάξετε από ..... σε ..... και φυσικά πως η ζήτηση για Pentax είναι ιδιαίτερα μικρή , στην περίπτωση που πάτε να πουλήσετε τον εξοπλισμό σας .

Θα έβλεπα άμεσα την D7200 , αν και προτιμώ μια D7500 η μία D500 , ενώ για full frame ξεκινώ από την δική μου F610 και αναλόγως πορτοφολιού πάω για κάτι προς D8.. 

Καλή επιτυχία , μην ανησυχείτε , θα είναι λίγες οι στιγμές που θα σας λείψει η Pentax , ειδικά σε ότι αφορά το autofocus .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, imr είπε

Γενικά με την Pentax παίρνεις πολύ περισσότερα σε κάθε σώμα από ότι με canon Nikon. 

Ίσως μια πιο σωστή διατύπωση της ερώτησης είναι αν αξίζει να αλλάξω φορμάτ.

Ενα μεγάλο θετικό της Pentax είναι οι παλιοί φακοί (έχω σχεδόν μόνιμα μαζί μου έναν manual 50 mm F 1.8).

Από την άλλη όμως ψάχνω να βρω έναν sigma/tamron 17-50 για καθημερινό φακό και δεν βρίσκω. Αντίστοιχα με ένα search στο markerplace βρήκα άπειρους για νικον-κανον

Για αλλαγή φορμάτ όπως ξαναείπα παραμένω σκεπτικός. Αλλά να σου πω την αλήθεια, μετά την εμπειρία που είχα τα τελευταία χρόνια με την KP αν κάποια στιγμή το σκεφτώ την πρώτη που θα κοιτούσα θα ήταν η K1. Πρόσφατα βρέθηκα με ένα φίλο που είχε μαζί του μια nikon 5600 και συγκρίνοντας τις μηχανές γύρισε και μου είπε "η δικιά μου είναι σαν ψεύτικη". Ξέρω ότι δεν είναι στη μόδα το σύστημα pentax, ειδικά στην Ελλάδα που η εταιρία είναι ανύπαρκτη εντελώς ως αντιπροσωπεία και μάρκετιγκ, αλλά επιμενω στο τι παίρνεις για τα χρήματα της. 

Όσο για φακούς, στο ebay με λίγη υπομονή μπορεί να πετύχεις ευκαιρίες (κατά προτίμηση Ευρώπη για να μην μπλέξεις με τελωνεία). Εγώ από εκεί πήρα τον tamron, τον 50-200 που πουλάω τώρα, και τον 50-135 που αγόρασα πριν λίγες μέρες.

Όπως και να έχει χάρηκα αν βοήθησα στο ελάχιστο (ελπίζω μόνο να μην σε μπέρδεψα περισσότερο). Θα έχει ενδιαφέρον να μας γράψεις κάποια στιγμή τι αποφάσισες τελικά. Η nikon7200 πάντως είναι από όσο το είχα ψάξει όταν έψαχνα για μηχανή μια αξιοπρεπέστατη επιλογή για aps-c.

Επεξ/σία από sakis444
Δημοσ.
3 ώρες πριν, babisskg είπε

Καλημέρα σας , έχοντας δουλέψει και με Pentax παλιότερα , μια Κ7 , όντας σήμερα σε Nikon , θα σας δώσω κάποιες σημειώσεις , λέγοντας παράλληλα πως το σκεπτικό σας δεν είναι κακό .

Θα συμφωνήσω πως ακόμη και σήμερα η Pentax διαθέτει κορυφαία σώματα , με λειτουργίες και χαρακτηριστικά που οι άλλοι τα έχουν και εκείνοι μεν , όμως είναι σκορπισμένα σε διάφορες σειρές , ενώ μια Pentax τα έχει από χέρι όλα , συγκεντρωμένα σε ένα σώμα .

Δεν θα μιλήσω για λεπτομέρειες όπως μενού σε μια Pentax , πράγματα που δεν είναι τα πρώτα κριτήρια σε μια τέτοια επιλογή .

Θα έβλεπα την Pentax , σαν σύστημα με το οποίο μπορώ να δουλέψω με τους ίδιους φακούς και σε φιλματη μηχανή , κάτι που γίνεται πανευκολα αφού το K mount είναι το όμοιο μεταξύ μιας K1 και μιας ME super , κάτι που συμβαίνει και στο F mount της Nikon . 

Τους after market φακούς , όπου η γκάμα για K mount είναι μικρή , δεν το πολυεξεταζω , διότι οι φθηνές σειρές σε after market φακούς και πέραν του οικονομικού , λίγα πράγματα έχουν να προσφέρουν σε όποιο σύστημα , όπου η καλύτερη λύση παραμένει πάντα ο συνδυασμός ενός σώματος με φακό της ίδιας εταιρείας .

Για τους φακούς της Pentax , η γκάμα είναι σχετικά μικρότερη της Nikon , αντίστοιχα και η προσφορά σε μεταχειρισμένο υλικό , όμως αν μεταφερθούμε στις ανώτερες ποιοτικά σειρές των εταιρειών , θα δούμε ότι οι τιμές είναι εξίσου υψηλές , όπου οι Zuiko παραμένουν πανάκριβοι , μαζί με τους αντίστοιχους της Nikon της Canon της Pentax ......

Εδώ να σημειώσω πως η flange distance σε K mount είναι μικρότερη της Nikon , κάτι που κάνει πιο ελκυστική την χρήση με manual παλιούς φακούς .

Οι λόγοι που θα κρατούσα μια Pentax , είτε crop , είτε full frame , είναι οι ίδιοι για τους οποίους κρατώ μια Nikon σε ότι αφορά το σώμα . 

Σημ. Δεν είχα την τύχη να δοκιμάσω μια K1 , πάντως σε ότι αφορά το autofocus module η Nikon είναι σαφώς καλύτερη και μια D7200 δεν υπάρχει περίπτωση να σας απογοητεύσει .

Αυτό που μένει να ξαναδείτε , είναι το ζήτημα των φακών , όπου αν μέχρι τώρα δεν έχετε επενδύσει αρκετά , τότε τα εμπόδια είναι λίγα για να αλλάξετε από ..... σε ..... και φυσικά πως η ζήτηση για Pentax είναι ιδιαίτερα μικρή , στην περίπτωση που πάτε να πουλήσετε τον εξοπλισμό σας .

Θα έβλεπα άμεσα την D7200 , αν και προτιμώ μια D7500 η μία D500 , ενώ για full frame ξεκινώ από την δική μου F610 και αναλόγως πορτοφολιού πάω για κάτι προς D8.. 

Καλή επιτυχία , μην ανησυχείτε , θα είναι λίγες οι στιγμές που θα σας λείψει η Pentax , ειδικά σε ότι αφορά το autofocus .

Ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ χρησιμη ανάρτηση. Το καλό (η μάλλον κακό) στην περίπτωση μου είναι ότι δεν έχω ακριβούς φακούς να με κρατάνε στο ένα φορμάτ. 

Εχω και μια me super αλλά θα την κρατήσω μαζί με τον 50ρη της αν αλλάξω συστημα

1 ώρα πριν, sakis444 είπε

Για αλλαγή φορμάτ όπως ξαναείπα παραμένω σκεπτικός. Αλλά να σου πω την αλήθεια, μετά την εμπειρία που είχα τα τελευταία χρόνια με την KP αν κάποια στιγμή το σκεφτώ την πρώτη που θα κοιτούσα θα ήταν η K1. Πρόσφατα βρέθηκα με ένα φίλο που είχε μαζί του μια nikon 5600 και συγκρίνοντας τις μηχανές γύρισε και μου είπε "η δικιά μου είναι σαν ψεύτικη". Ξέρω ότι δεν είναι στη μόδα το σύστημα pentax, ειδικά στην Ελλάδα που η εταιρία είναι ανύπαρκτη εντελώς ως αντιπροσωπεία και μάρκετιγκ, αλλά επιμενω στο τι παίρνεις για τα χρήματα της. 

Όσο για φακούς, στο ebay με λίγη υπομονή μπορεί να πετύχεις ευκαιρίες (κατά προτίμηση Ευρώπη για να μην μπλέξεις με τελωνεία). Εγώ από εκεί πήρα τον tamron, τον 50-200 που πουλάω τώρα, και τον 50-135 που αγόρασα πριν λίγες μέρες.

Όπως και να έχει χάρηκα αν βοήθησα στο ελάχιστο (ελπίζω μόνο να μην σε μπέρδεψα περισσότερο). Θα έχει ενδιαφέρον να μας γράψεις κάποια στιγμή τι αποφάσισες τελικά. Η nikon7200 πάντως είναι από όσο το είχα ψάξει όταν έψαχνα για μηχανή μια αξιοπρεπέστατη επιλογή για aps-c.

Τα σώματα της Pentax είναι μια κατηγορία πάνω, δεν θα σκεφτόμουν νικον d5xxx (αντίστοιχη κατηγορία με την ks2).

Ειχα κάνει μεγάλη έρευνα πριν την πάρω, ακόμα και σήμερα δεν νομίζω να υπάρχει μηχανή με weather sealing, WiFi, tilting screen, focus peak, auto bracketing κτλ. Σε νορμάλ λεφτά.

Επίσης για να πάω σε Κ1 το θεωρώ απίθανο καθώς θέλει πολλά λεφτά , ενώ μια d750 μεταχειρισμένη θα βρεθεί. (Η μια παλαιότερη  a7 εάν πήγαινα σε Sony)

Αν δεν πάρω τώρα την νικον με βλέπω να αλλάζω κάποια στιγμή στο μέλλον είτε full frame είτε ίσως mirorless.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, imr είπε

Ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ χρησιμη ανάρτηση. Το καλό (η μάλλον κακό) στην περίπτωση μου είναι ότι δεν έχω ακριβούς φακούς να με κρατάνε στο ένα φορμάτ. 

Εχω και μια me super αλλά θα την κρατήσω μαζί με τον 50ρη της αν αλλάξω συστημα

Τα σώματα της Pentax είναι μια κατηγορία πάνω, δεν θα σκεφτόμουν νικον d5xxx (αντίστοιχη κατηγορία με την ks2).

Ειχα κάνει μεγάλη έρευνα πριν την πάρω, ακόμα και σήμερα δεν νομίζω να υπάρχει μηχανή με weather sealing, WiFi, tilting screen, focus peak, auto bracketing κτλ. Σε νορμάλ λεφτά.

Επίσης για να πάω σε Κ1 το θεωρώ απίθανο καθώς θέλει πολλά λεφτά , ενώ μια d750 μεταχειρισμένη θα βρεθεί. (Η μια παλαιότερη  a7 εάν πήγαινα σε Sony)

Αν δεν πάρω τώρα την νικον με βλέπω να αλλάζω κάποια στιγμή στο μέλλον είτε full frame είτε ίσως mirorless.

Η ME super θα φύγει στο αψε σβήσε και αντικαθίσταται με μια Nikkomat FTn  ( Nikkormat ) ώστε να υπάρχει και η φιλματη συνοδεία όταν με το καλό αλλάξετε εταιρεία ....... το ανάλογο μπορεί να συμβεί αν χάριν της ME super προχωρήσετε στην αλλαγή σε K1 ........ προσωπικά δεν βλέπω κάτι άσχημο σ' αυτήν την περίπτωση ........ άλλωστε ένα σώμα μιας Κ1 είναι ικανότατο αλλά και οικονομικότερο ....... 

Για να αποφύγω τις παρενέργειες , θα επιμείνω στην αλλαγή σε F mount , για πολλούς λόγους , κάτι που προτιμώ ξεκάθαρα , ότι χρειαστεί επ' αυτού μην διστασετε να ρωτήσετε , άλλωστε χρησιμοποιώ παράλληλα μια F4s , μια F50 ........ ενώ παραμένω μελος του pentaxforums ........ 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, imr είπε

Και "ξεχνάς" και το In-body-stabilisation που έχουν όλες οι pentax και για μένα είναι τεράστια βοήθεια σε συνθήκες που πρέπει (ή επιλέγεις) να πας κάνα δυό στοπ πιο κάτω σε ταχύτητα κλείστρου.  

Επειδή πάντως βλέπω να επανέρχεσαι περισσότερο στο full frame αντί να αναφέρεις την 7200, μήπως τελικά κάπου μέσα σου το έχεις κλειδώσει ότι εκεί θες να καταλήξεις μελλοντικά; Αν ναι, τότε μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις μία και καλή σε αυτό - είτε τώρα είτε μελλοντικά - και σε όποιο σύστημα προτιμάς; Από το να αλλάξεις τώρα σε άλλο σύστημα aps-c και να συνεχίσει να σε τρώει το ff, επομένως περιττά έξοδα χωρίς λόγο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sakis444 είπε

Και "ξεχνάς" και το In-body-stabilisation που έχουν όλες οι pentax και για μένα είναι τεράστια βοήθεια σε συνθήκες που πρέπει (ή επιλέγεις) να πας κάνα δυό στοπ πιο κάτω σε ταχύτητα κλείστρου.  

Επειδή πάντως βλέπω να επανέρχεσαι περισσότερο στο full frame αντί να αναφέρεις την 7200, μήπως τελικά κάπου μέσα σου το έχεις κλειδώσει ότι εκεί θες να καταλήξεις μελλοντικά; Αν ναι, τότε μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις μία και καλή σε αυτό - είτε τώρα είτε μελλοντικά - και σε όποιο σύστημα προτιμάς; Από το να αλλάξεις τώρα σε άλλο σύστημα aps-c και να συνεχίσει να σε τρώει το ff, επομένως περιττά έξοδα χωρίς λόγο;

Ισχύει αυτό, μελόντικα θέλω να πάω σε full frame DSLR η mirorless. Όχι άμεσα αλλά σε ορίζοντα 5ετιας. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Συγνώμη , αλλά τότε δεν βλέπω το λόγο για το ενδιάμεσο βήμα που θα σε αφήσει πάλι να ζητάς κάτι...

Με δεδομένο μάλιστα , όπως ξαναείπα, ότι στα χρήματα της 7200 θα πρέπει να προσθέσεις και ένα σεβαστό ποσό για έξτρα φακούς (αν κατάλαβα καλά η 7200 που βρήκες έχει και τον 18-140 φακό μέσα στην τιμή; Τότε η προσφορά είναι όντως καλή αλλά και πάλι θα καταλήξεις να θες κάτι έξτρα στην πορεία ,σίγουρα προς το wide μιας που το ανέφερες , ίσως και προς το tele ακόμα , ανάλογα το είδος της φωτογραφίας σου. )

Επομένως μιλάμε για ένα όχι αμεληταιο έξοδο που - αφου λες ότι στο μυαλό σου πάλι θα στριφογυρίζει η αλλαγή σε ff dslr ή mirrorless - θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να γίνουν η βάση σου για να πας μια ώρα αρχύτερα κατευθείαν εκεί.  

Δημοσ.
16 ώρες πριν, imr είπε

Καλησπέρα.

Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγα χρόνια είχα καταλήξει στην αγορά της pentax k3ii  γνωρίζοντας τις ''αδυναμίες'' της και τα πλεονεκτήματα της. Ειδικά η σταθεροποίηση στο σώμα. το pixel shift και άλλα μαζεμένα σε μια μηχανή αδιάβροχη, έκαναν ένα ΄πολύ ελκυστικό πακέτο για φωτογραφία. (το video δεν με ενδιαφέρει). Τελικά  φοβήθηκα να προχωρήσω λόγω μεριδίου αγοράς, και τυχόν προβλημάτων με επισκευές , και όχι τόσο για την ευχέρεια επιλογής φακών. Αν μπορεί κάποιος να διαθέσει αρκετά χρήματα, θα βρει αξιόλογους φακούς (αν και τελευταία  υπάρχει περιορισμός από sigma- tamron.)                         H risoh - pentax κάνει στρατηγικό λάθος που δεν παρουσιάζει ένα προσιτό μοντέλο ff στα επίπεδα της nikon d610 η canon d6 (η k-1 είναι ακριβή για μη επαγγελματία) και δυο-τρεις αδιάβροχους φακούς  σχετικά φωτεινούς και κάπως οικονομικούς , με χρήση για ff και crop αισθητήρα.Τώρα αναγκάζει τον ήδη χρήστη aps-c pentax να στραφεί σε nikon- canon ff, όπου θα έχει και μεγάλη ευχέρεια φακών.                                                                                                                              Πέραν τούτου, η nikon d7200 στην οποία στράφηκα τελικά είναι αξιόλογη μηχανή με καλά στοιχεία , όπως διπλές κάρτες, διπλές ροδέλες ελέγχου ταχύτητας - διαφράγματος, επάνω οθόνη ελέγχου, καλό σύστημα εστίασης, γυροσκόπιο, δυνατότητα μικροριθμυσης φακών και άλλα. Όσο για φακούς θα βρείτε πολλούς, αν και οι καλοί nikon θα είναι πάντα ακριβοί.. όπως σε όλα τα συστήματα βέβαια.. Στην πορεία , και ίσως έχοντας  ''ζήσει'' μπόλικα χρόνια με φιλμ (πλήρους καρέ) αν και ερασιτέχνης  προτιμώ με διαφορά το φως του ff αισθητήρα και το πιο ρηχό βάθος πεδίου. Το ιδανικό είναι να έχει κάποιος, δυο  σώματα ίδιας μάρκας, ένα ff και ένα aps-c με φακούς όμως ff και να αξιοποιεί τα συν του κάθε αισθητήρα, τα οποία είναι διακριτά..                                                       Έτσι μετακινήθηκα σε ff nikon d610 και δεν το μετάνιωσα αν και οι φακοί είναι πιο ακριβοί, ( έχει και μεταχειρισμένους βέβαια)..                                                      Τελειώνοντας τις σκέψεις μου, ίσως θα πρέπει να σας απασχολήσει περισσότερο πιο σύστημα θα ''παντρευτείτε'', αν σκοπεύετε να δώσετε αρκετά χρήματα για φακούς  που θα αξιοποιηθούν όμως και αργότερα , και το κυριότερο αν  θα μείνετε σε όποιο σύστημα aps-c... επιλέξετε ,  η θα πάτε  άμεσα σε όποια ff με φακούς ff ,  που θα τους χρησιμοποιήσετε όμως και  ''αύριο'' σε μια nikon z   mirrorless π.χ. και έτσι δεν θα χάνεται η αξία τους.. όπου  θα πάρετε  και την σταθεροποίηση στο σώμα (το έχετε  δουλέψει αυτό).. βάζοντας  στην μηχανή ΄π.χ. τον 80-200  f2.8 d η τον σταθερό 180 f2.8 και οι δυο χωρίς vr πού θα τους βρεις σε καλές τιμές.. Όπως και να έχει, καλές αποφάσεις..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...