Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έκανα παραγγελία μια μνήμη ADATA 4GB DDR3, για ένα desktop που έχει ήδη 4GB RAM.

Έγινε όμως λάθος και η μνήμη που έλαβα είναι DDR3L, και όταν άνοιξα το κουτί, κατάλαβα τη διαφορά καθώς είναι χαμηλότερη σε ύψος. Δεν ξέρω να θα μπορεί να κουμπώσει στην υποδοχή της.

Καταρχήν το L έχει να κάνει με το lower ?  Αν κουμπώσει μπορεί να λειτουργήσει ή μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ?

Είναι πρώτη φορά που αλλάζω μνήμη και δεν ξέρω αν πρέπει να το προχωρήσω...........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα ρωτάνε και μετά αγοράζουν.... εσύ το πήγες ανάποδα. Το L σημαίνει low voltage καθώς η συγκεκριμενη μνήμη παίζει στα 1.35 αντί του 1.5v της κλασσικής DDR3. Αν δεν έχεις πάρει και καμία SoDimm(μνήμη laptop) η μνήμη κουμπώνει κανονικά στην μητρική σου, αν η μητρική σου δέχεται DDR3 μνήμες (με αυτά που λες πρέπει να ληφθούν όλα τα ενδεχώμενα υπόψιν).

Τράβα έξω το stick της παλιάς ram και κάνε σύγκριση οτι είναι ίδιες (στη μεριά με τα τις επαφές φυσικά). Εφόσον δεις οτι είναι ίδιες κι αν είσαι τυχερός υπάρχει περίπτωση να δουλέψει στο pc σου. Αν δε θες να ρισκάρεις μην ακουμπάς τίποτα και κάνε επιστροφή αλλαγή...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Πρώτα ρωτάνε και μετά αγοράζουν.... εσύ το πήγες ανάποδα. Το L σημαίνει low voltage καθώς η συγκεκριμενη μνήμη παίζει στα 1.35 αντί του 1.5v της κλασσικής DDR3. Αν δεν έχεις πάρει και καμία SoDimm(μνήμη laptop) η μνήμη κουμπώνει κανονικά στην μητρική σου, αν η μητρική σου δέχεται DDR3 μνήμες (με αυτά που λες πρέπει να ληφθούν όλα τα ενδεχώμενα υπόψιν).

Τράβα έξω το stick της παλιάς ram και κάνε σύγκριση οτι είναι ίδιες (στη μεριά με τα τις επαφές φυσικά). Εφόσον δεις οτι είναι ίδιες κι αν είσαι τυχερός υπάρχει περίπτωση να δουλέψει στο pc σου. Αν δε θες να ρισκάρεις μην ακουμπάς τίποτα και κάνε επιστροφή αλλαγή...

Ευχαριστώ! Όχι δεν είναι sodimm. Οι επαφές είναι το ίδιο, απλά οι εγκοπές στα πλάγια διαφέρουν. Η αρχική έχει 2 εγκοπές στο πλάι, ενώ αυτή που αγόρασα έχει 1, καθώς είναι χαμηλότερη... Αν τη δοκιμάσω, εκτός ότι μπορεί να μη δουλέψει, υπάρχει περίπτωση να μου κάνει ζημιά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζημιά μόνο εσύ μπορείς να κάνεις αν δεν την πιάσεις-βάλεις σωστά. Όχι ζημιά δεν μπορεί να σου κάνει, απλά δε θα κάνει post το pc (δε θα ξεκινήσει). Αν θες επιβεβαίωση ανέβασε φωτό από μνήμες και Mobo. Κανονικά κοιτάμε τη μνήμη φοράει το μηχάνημά μας και επιλέγουμε να βρούμε μια με ίδια χαρακτηριστικά (cl,mhz,volt) ώστε να περιορίσουμε τυχόν ασύμβατότητες...έχε το στα υπόψιν next time... 😉

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Socrates1980 είπε

Ευχαριστώ! Όχι δεν είναι sodimm. Οι επαφές είναι το ίδιο, απλά οι εγκοπές στα πλάγια διαφέρουν. Η αρχική έχει 2 εγκοπές στο πλάι, ενώ αυτή που αγόρασα έχει 1, καθώς είναι χαμηλότερη... Αν τη δοκιμάσω, εκτός ότι μπορεί να μη δουλέψει, υπάρχει περίπτωση να μου κάνει ζημιά?

Βάλε την , ζημιά δεν θα πάθεις

99% θα παίξει γιατί πολλές παίζουν και low & high voltage.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ παιδιά!

Θα το δοκιμάσω και θα σας γράψω για το αποτέλεσμα του πειράματος!

Λοιπόν... την τοποθέτησα και από το CPU - Z, έχω τα παρακάτω στο συνημμένο:

Φαίνεται ότι είναι 8GB πλέον, άρα την αναγνώρισε!

Στο CPU-Z το Uncore Frequency παίζει από 798  έως 3491 Mhz και εναλλάσσεται  συνεχώς

όπως και το DRAM Frequency το ίδιο. Έτσι θα έπρεπε ή θα έπρεπε να είναι σταθερές οι τιμές?

Ευχαριστώ και πάλι, και συγγνώμη αν κούρασα με τις ελλειπείς γνώσεις!

ram.pdf

1217060110_.png.c67b19e4399ae95744bda1bcc929611d.png

446708266_.png.b8ec62fb281725ae17fba4440f0a2bbf.png

1746531822_.png.8d83fd97a3456160b7e615cdf43cf38a.png

Επεξ/σία από Socrates1980

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...