messinios Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, βρίσκομαι σε αναζήτηση πλυντηρίου πιάτων ώστε να αντικαταστήσω ένα 20τίας Siemens. Μια πρόταση είναι το Whirlpool WFC 3C26 X και αυτό πιο πολύ λόγο τιμής σε σχέση με ποιο επώνυμα. Ερώτηση 1η: Ποια η γνώμη σας για την συγκεκριμένη μάρκα; Ζημιές, προβλήματα κλπ. Ερώτηση 2η: Θα επιλέγατε αυτό σε σχέση με ένα Siemens,bosh,pitsos?? Ερώτηση 3η: Να ρισκάρω να επισκευάσω το παλιό μου;; Θέλει σίγουρα μοτέρ πλύσης, τσιμούχες και τι άλλο μπορεί να χρειαστεί αφού θα λυθεί για να επισκευαστεί. Χοντρικά ένα ποσό επισκευής από 100-140€. Ευχαριστώ πολύ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 49 minutes ago, messinios said: Καλησπέρα σας, βρίσκομαι σε αναζήτηση πλυντηρίου πιάτων ώστε να αντικαταστήσω ένα 20τίας Siemens. Μια πρόταση είναι το Whirlpool WFC 3C26 X και αυτό πιο πολύ λόγο τιμής σε σχέση με ποιο επώνυμα. Ερώτηση 1η: Ποια η γνώμη σας για την συγκεκριμένη μάρκα; Ζημιές, προβλήματα κλπ. Ερώτηση 2η: Θα επιλέγατε αυτό σε σχέση με ένα Siemens,bosh,pitsos?? Ερώτηση 3η: Να ρισκάρω να επισκευάσω το παλιό μου;; Θέλει σίγουρα μοτέρ πλύσης, τσιμούχες και τι άλλο μπορεί να χρειαστεί αφού θα λυθεί για να επισκευαστεί. Χοντρικά ένα ποσό επισκευής από 100-140€. Ευχαριστώ πολύ. Γρήγορες απαντήσεις (μια κι είσαι και Μεσσήνιος): 1. μέχρι τώρα εξαιρετικές, είχα πλυντήριο ρούχων που έπλενε 7-10 φορές την εβδομάδα αγόγγυστα. Κανένα πρόβλημα και εξαιρετική απόδοση. Και έχω ψυγείο με επίσης εξαιρετική απόδοση. 2. Ναι, γιατί όχι; 3. Όχι.
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, messinios είπε Καλησπέρα σας, βρίσκομαι σε αναζήτηση πλυντηρίου πιάτων ώστε να αντικαταστήσω ένα 20τίας Siemens. Μια πρόταση είναι το Whirlpool WFC 3C26 X και αυτό πιο πολύ λόγο τιμής σε σχέση με ποιο επώνυμα. Ερώτηση 1η: Ποια η γνώμη σας για την συγκεκριμένη μάρκα; Ζημιές, προβλήματα κλπ. Ερώτηση 2η: Θα επιλέγατε αυτό σε σχέση με ένα Siemens,bosh,pitsos?? Ερώτηση 3η: Να ρισκάρω να επισκευάσω το παλιό μου;; Θέλει σίγουρα μοτέρ πλύσης, τσιμούχες και τι άλλο μπορεί να χρειαστεί αφού θα λυθεί για να επισκευαστεί. Χοντρικά ένα ποσό επισκευής από 100-140€. Ευχαριστώ πολύ. Τις κριτικές στο σκρουτζ τις διάβασες? https://www.skroutz.gr/s/9488042/Whirlpool-WFC-3C26-X.html#reviews Ισχύουν όλα όσα περιγράφουν και με το παραπάνω. Δεν ξαναπλύθηκε τίποτε στο χέρι από τότε που το πήραμε. Κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά, όλα πεντακάθαρα! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έχουμε πάρει όλες τις συσκευές από Whirpool, πριν σχεδόν 2 χρόνια και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα! Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον!
Menelaos83 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Ειναι που θα πεσεις.Εμενα το πλυντηριο στα 2.5 χρονια εβγαλε προβλημα στην πλακετα και σε πολλους αλλους ομως αποτι διαβασα.Επισης το διαφημιζανε ως το πιο αθορυβο κιομως δεν ηταν. 1
messinios Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όχι ότι παίζει ιδιαίτερη σημασία.... ρούχων ή πιάτων;;( menelaos) Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από messinios
unforgiven Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Έχουμε εδώ και κάτι μήνες ένα 60ρι Whirlpool. Κανένα παράπονο.
Menelaos83 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Στις 23/1/2021 στις 5:00 ΜΜ, messinios είπε Όχι ότι παίζει ιδιαίτερη σημασία.... ρούχων ή πιάτων;;( menelaos) Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Eμενα ρουχων, απλα επειδη ρωτησες γενικοτερα για την μαρκα γιαυτο και το εγραψα. Επισης για να ειμαι δικαιος εχουν καλη εξυπηρετηση στο σερβις και αρκετα γρηγορη.
KoreanW Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Για να σχολιάσω αυτό το «πιο επώνυμο» στην κουβέντα περί Whirlpool, όπως είχε ειπωθεί και εδώ Μπορεί να μην τη συμπαθώ, αλλά η Whirlpool είναι όχι μόνο επώνυμη αλλά ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως γνωστούς κατασκευαστές και ένας ολόκληρος όμιλος με θυγατρικές όπως KitchenAid, Indesit, Amana, Hotpoint, Bauknecht μεταξύ άλλων. https://whirlpoolcorp.com/ Αν δεν είναι επώνυμη η Whirlpool που είναι , τότε ποιά να είναι; Η Arielli και η Morris; 1 1
lary7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Εχουμε το Whirlpool ADP 301 IX , 45ρι, εδώ και 3 χρόνια και κάνε πολύ καλή δουλειά με σχεδόν καθημερινή χρήση. Και εγώ όταν αποφάσιζα σκεφτόμουν να δώσω το +120 να πάω στα γνωστά γερμανικά αλλά τελικά με δικαίωση η Whirlpool. Απλά αν το Bosch είναι σε καλή κατάσταση ίσως αξίζει να το φτιάξεις. Η μάνα μου έχει Bosch απο το 1989 και ακομα δουλευει με 2 μικροεπισκευές στο ενδιάμεσο.
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Είμαι στην ίδια ακριβώς φάση, αλλά με εντοιχιζόμενο miele του 1995 που μία το κοπανάς - μία το μαστορεύεις - δίνεις κι ένα 100ρι το χρόνο σε επισκευές και πλένει Α - ΨΟ - ΓΑ. Πετάχτηκα έναν κωτσόβολο τις προάλλες να δω μοντέλα πλυντηρίων και να συγκρίνω. Αν είσαι άνετος οικονομικά, ή έχεις μεγάλο ψώνιο με την ΤΕΛΕΙΑ υφή/ αίσθηση υλικών κατασκευής, ότι παίρνεις ρε παιδί μου "στιβαρό πράμα", πήγαινε σε miele. Πλέον ΔΕΝ είναι τόσο αξιόπιστες όσο τα παλιά μίλε- πώς να είναι με τόση ηλεκτρονικοποίηση! Παραμένουν όμως με διαφορά οι καλύτερα - ποιοτικότερα κατασκευασμένες. Για μένα το μεγαλύτερο vfm είναι το δίπολο neff - siemens. Γερμανική κατασκευή, τρομερή ποιότητα (ένα κλικ κάτω από τη μίλε), ίδια αξιοπιστία (πλέον) με τη μίλε και μισή τιμή σχεδόν. Αμέσως μετά θα έβαζα τις καλές Πολωνικές - Τσέχικες κατασκευές, δηλαδή κυρίως Whirlpool, Indesit. Η μαγική λέξη εδώ είναι αξιοπρέπεια. Τα πλαστικά και τα μέταλλα δεν είναι τελείως της πλάκας, η αξιοπιστία πάει κι έρχεται, η τιμή είναι συνήθως αρκετά ελκυστική και γενικά το πακέτο είναι μια χαρά να κάνεις τη δουλειά σου. Ένα electrolux που είδα, επίσης Πολωνικό, δε με ενθουσίασε ως ποιότητα συγκριτικά με τα άλλα. Μετά θα έβαζα bosch, pitsos, πλέον ως επί το πλείστον Τούρκικα. Είναι περίπου τα ίδια με τα ανωτέρω, αλλά αισθητά ακριβότερα. Δε βρίσκω το λόγο να τα προτιμήσει κανείς. Τα λογότυπα μπος και πίτσος δεν έχουν καμία σημασία. Ε, και τελευταία κατηγορία, το κινέζικο τρας. Delonghi, Morris, Eskimo, Arielli, Candy και γενικά Ο,ΤΙ δεν αναφέρεται ρητά από πάνω, φτιάχνεται με γελοία υλικά στην Κίνα. Είναι σα παιδικά παιχνίδια, πλένουν ψιλοχάλια, η ελαφρώς χαμηλότερη τιμή τους δε δικαιολογεί το πόσο περισσότερο τσίπικα φαίνονται και λειτουργούν. Εγώ, επειδή δε βρίσκω εύκολα τον τύπο εντοιχισμού του μιλε, θα ξαναπάρω μίλε μάλλον, ή κάποιο αντίστοιχο νεφφ ή ζίμενς. Για το φοιτητικό μου σπίτι έχω ένα arielli άνω πάγκου που πήρα για πλάκα σε προσφορά από το eshop και κάνει μόνο για να πλένει ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. 😛 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στο ίδιο ερώτημα ήμουν και εγώ πριν λίγο καιρό επειδή έτρεχαν νερά κάτω από το πλυντήριο μας και λέω για πάνω από 70 ευρώ δεν το φτιάχνω θα πάρω άλλο μιας και έχει ήδη θέμα με αμορτισέρ που θα τα παίξει κάποια στιγμή και είναι παλιό, μαρκας Siemens. Ψάχνουμε για 8 κιλό, της whirlpool τα είχα βάλει στο μάτι μαζί με ένα Siemens, τελικά επισκευαστηκε το παλιο με ένα 50αρι. Θα έλεγα αξίζει το ρισκο, είναι μια επώνυμη εταιρεία. Το παλιό σου για τόσα χρόνια που το έχεις και για 140ευρω, όχι μην κάνεις τίποτα, έχει βγάλει τα λεφτα του και δεν έχει νοημα να δώσεις τόσα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από Βασίλης_29
KoreanW Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κατά τη γνώμη μου, η έννοια της αξιοπιστίας δεν ταυτίζεται με την έννοια της απτής κατασκευαστικής επιμέλειας. Επίσης η χώρα προέλευσης ποικίλλει για κάθε μάρκα αναλόγως μοντέλου , πχ η Miele έχει εργοστάσια από Γερμανία μέχρι Κίνα https://www.miele.com/en/com/production-sites-2157.htm παρομοίως η BSH (Bosch, Siemens, Neff, Pitsos, Gaggenau, Thermador κοκ) https://www.bsh-group.com/ αντίστοιχα η Whirlpool (Whirlpool, KitchenAid, Indesit, Amana, Hotpoint, Bauknecht κοκ) https://www.whirlpoolcorp.com/global-locations/ το ίδιο η Electrolux (Electrolux, AEG, Zanussi, Kelvinator, Frigidaire, White-Whestinghouse κοκ) κλπ. Candy και Delonghi είναι εξίσου επώνυμοι κατασκευαστές και δε θα τους έβαζα στην ίδια κατηγορία με φασονατζήδες όπως Morris, Arielli κλπ. Η Delonghi είναι επώνυμος όμιλος και διαθέτει στην αγορά γνωστές επωνυμίες μικροσυσκευών όπως η Braun, Kenwood, Ariete . Η ιδιαιτερότητα είναι πως η Delonghi ως επώνυμος κατασκευαστής ασχολείται με μικροσυσκευές και όχι με λευκές συσκευές. Ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν όντως λευκές συσκευές με την επωνυμία Delonghi οι οποίες είναι φασόν, διότι η εταιρεία επέλεξε να «ξεπουλήσει» τη χρήση της επωνυμίας της σε τρίτους για λευκές συσκευές φασόν. Αντίστοιχα ξεπούλησε πχ τη χρήση της επωνυμίας Kenwood για κάποιες συσκευές φασόν. Τέλος η Candy είναι κι αυτή επώνυμος κατασκευασής που χρησιμοποιεί και την επωνυμία της αμερικάνικης Hoover. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εξαγοραστεί από τον κινέζο κατασκευαστή Haier. Πράγματι καλά κάνουμε και διακρίνουμε τα φασόν από τις επώνυμες εταιρείες αλλά με τις ανακατατάξεις και την εισαγόμενη σαβούρα πολλές φορές κάπου έχει χαθεί η μπάλα και είναι λογικό να υπάρχουν παρανοήσεις τις οποίες και διευκρινίζουμε. Πχ AEG στις λευκές συσκευές είναι θυγατρική της Electrolux, αλλά AEG στα εργαλεία χειρός ειναι θυγατρική της Techtronic Industries, ενώ AEG σε λοιπές κατηγορίες προϊόντων μπορεί να είναι εντελώς ανώνυμες φασονατζίδικες κινεζιές. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από KoreanW 1 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, KoreanW είπε Κατά τη γνώμη μου, η έννοια της αξιοπιστίας δεν ταυτίζεται με την έννοια της απτής κατασκευαστικής επιμέλειας. Επίσης η χώρα προέλευσης ποικίλλει για κάθε μάρκα αναλόγως μοντέλου , πχ η Miele έχει εργοστάσια από Γερμανία μέχρι Κίνα https://www.miele.com/en/com/production-sites-2157.htm παρομοίως η BSH (Bosch, Siemens, Neff, Pitsos, Gaggenau, Thermador κοκ) https://www.bsh-group.com/ αντίστοιχα η Whirlpool (Whirlpool, KitchenAid, Indesit, Amana, Hotpoint, Bauknecht κοκ) https://www.whirlpoolcorp.com/global-locations/ το ίδιο η Electrolux (Electrolux, AEG, Zanussi, Kelvinator, Frigidaire, White-Whestinghouse κοκ) κλπ. Candy και Delonghi είναι εξίσου επώνυμοι κατασκευαστές και δε θα τους έβαζα στην ίδια κατηγορία με φασονατζήδες όπως Morris, Arielli κλπ. Η Delonghi είναι επώνυμος όμιλος και διαθέτει στην αγορά γνωστές επωνυμίες μικροσυσκευών όπως η Braun, Kenwood, Ariete . Η ιδιαιτερότητα είναι πως η Delonghi ως επώνυμος κατασκευαστής ασχολείται με μικροσυσκευές και όχι με λευκές συσκευές. Ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν όντως λευκές συσκευές με την επωνυμία Delonghi οι οποίες είναι φασόν, διότι η εταιρεία επέλεξε να «ξεπουλήσει» τη χρήση της επωνυμίας της σε τρίτους για λευκές συσκευές φασόν. Αντίστοιχα ξεπούλησε πχ τη χρήση της επωνυμίας Kenwood για κάποιες συσκευές φασόν. Τέλος η Candy είναι κι αυτή επώνυμος κατασκευασής που χρησιμοποιεί και την επωνυμία της αμερικάνικης Hoover. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εξαγοραστεί από τον κινέζο κατασκευαστή Haier. Πράγματι καλά κάνουμε και διακρίνουμε τα φασόν από τις επώνυμες εταιρείες αλλά με τις ανακατατάξεις και την εισαγόμενη σαβούρα πολλές φορές κάπου έχει χαθεί η μπάλα και είναι λογικό να υπάρχουν παρανοήσεις τις οποίες και διευκρινίζουμε. Πχ AEG στις λευκές συσκευές είναι θυγατρική της Electrolux, αλλά AEG στα εργαλεία χειρός ειναι θυγατρική της Techtronic Industries, ενώ AEG σε λοιπές κατηγορίες προϊόντων μπορεί να είναι εντελώς ανώνυμες φασονατζίδικες κινεζιές. Επειδή το θέμα είναι σημαντικό, και όσο έχω ψάξει στο Ελληνικό διαδίκτυο κανείς δεν ασχολείται, έχουμε βολευτεί όλοι με τη σαβούρα και επαναπαυτεί σε ό,τι μας λέει ο κάθε 18χρονος του κωτσόβολου, έχω τα εξής σχόλια, όσο γίνεται συντομότερα: 1) Όσον αφορά τα εργοστάσια, μπορεί κάποια κομμάτια των πριμιουμ επιλογών να προέρχονται πράγματι από την Κίνα, ή και τα περισσότερα κομμάτια. Δεν είναι τα ίδια Κινέζικα που είναι πχ τα Φινλουξ του εσοπ. Η φήμη και η κατασκευή ενός μπραντ όμως, μερικές φορές, είναι όλη του η αξία. Οπότε για να μη χαθούν αυτά, ακόμα και κινέζικα παρτς πληρούν πολύ καλύτερες προδιαγραφές. Άλλο κράμα μετάλλου στα καλάθια, καλύτερο πλαστικό στο χερούλι, ψημένο γυαλί αντί ζελατίνης στην πρόσοψη. 2) Επίσης, δε σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα του ίδιου ομίλου είναι το ίδιο πράγμα. Πχ ο όμιλος BSH είναι φως φανάρι ότι έχει κρατήσει τα Ζιμενς - Νεφφ με το δυνατό χαρτί της Γερμανικής κατασκευής για πιο εξεζητημένο κοινό, ενώ τα μπραντς μπος και πίτσος είναι μερικά σκαλοπάτια κάτω σε τιμή και ποιότητα και απευθύνονται σε αυτό που γνωρίζουμε ως το παραδοσιακό μικροαστικό νοικοκυριό, που είναι και η ατμομηχανή της ζήτησης. 3) Επειδή μίλησα συγκεκριμένα για πλυντήρια πιάτων, επιβεβαιώνεται η φτήνια της ντελόγκι, η οποία είναι πράγματι και στην αίσθηση "φασοναριό του κερατά". Τα πλυντήρια πιάτων της (αλλά και ρούχων, στη συγκ. περίπτωση) είναι εφάμιλλα της κάντυ, η οποία επίσης πλέον απευθύνεται στα προλεταριακά νοικοκυριά μεταναστών και ντόπιων στη Δύση, οι οποίοι θα επιλέξουν το φθηνότερο πράγμα που μπορεί να τους κάνει τσάτρα - πάτρα τη δουλειά. Αυτό είναι το κοινό των φασόν. 4) Για δύο επιμέρους περιπτώσεις: Ένα χούβερ πλυντήριο Ιταλικής κατασκευής με εξέπληξε ευχάριστα με σχέση αίσθηση ποιότητας - τιμής. Στιβαρή κατασκευή και αίσθηση αξιοπιστίας στα κινούμενα μέρη. Μου έκανε εντύπωση, γιατί πήγα αρνητικά προκατειλημμένος προς τα εκεί. Αποκλειστική εισαγωγή κωτσόβολου στην Ελλάδα. Να πέτυχα κάποιο πολύ παλιό μοντέλο; Το σκέφτηκα κι αυτό. Καμία σχέση όμως με τα Κάντυ, κλάσεις ανώτερο. Όσον αφορά την AEG, ομολογώ ότι τη σνόμπαρα γιατί δε γνώριζα αυτή τη διάκριση, νόμιζα ήταν πλέον όλη κι αυτή φασοναριό! Θα την τσεκάρω ευκαιρία δοθείσης, ευχαριστώ! 2
messinios Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 qwertyuiop2 , KoreanW , σας ευχαριστώ προσωπικά για τις πολύ καλές σας απαντήσεις και αναλύσεις. Τελικά θα εμπιστευτώ και πάλι την Siemens μιας και δεν είχα παράπονο όπως και για άλλες μου συσκευές. Φυσικά ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα