Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το team.

Έπειτα από 1 μήνα σχεδόν ακινησίας προσπάθησα να εκκινήσω το scooter (sym symphony st 200 2020 αν εχει καποια σημασία) και δεν έπερνε.
Έχει ένδειξη μπαταρίας, η οποία έδειχνε 11.3V (και όταν μιζάρω που τραβάει πολύ πέφτει στα 9.6V),
ενώ κανονικά παίζει στα 14.1V (και στην εκκινηση πέφτει στα 11.5V περίπου).

Κάποια πρόταση από γνώστες του αντικειμένου?
Να πάρω φορτιστή μπαταρίας μηχανής?
Αν το βάλω σε κατηφόρα παίζει να φορτίσει λίγο με το δυναμό ή άδικα θα κουβαλάω μετά?
Γενικά τι κάνουμε στα αυτόματα που η μόνη επιλογή για εκκίνηση είναι η μίζα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KaraD είπε

Τον σταυρό σου. Θα σε αφήσει και φρόντισε να έχεις μάσκα και λεφτά για ταξί.

Άλλαξέ την. Η ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα δώσεις για να το κουβαλήσεις δεν αξίζουν

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KaraD είπε

Χαιρετώ το team.

Έπειτα από 1 μήνα σχεδόν ακινησίας προσπάθησα να εκκινήσω το scooter (sym symphony st 200 2020 αν εχει καποια σημασία) και δεν έπερνε.
Έχει ένδειξη μπαταρίας, η οποία έδειχνε 11.3V (και όταν μιζάρω που τραβάει πολύ πέφτει στα 9.6V),

Αν το βάλω σε κατηφόρα παίζει να φορτίσει λίγο με το δυναμό ή άδικα θα κουβαλάω μετά?

Είναι καινούργια η μπαταρία αλλά η ακινησία είναι εχθρός. Αν μπορείς φορτισε την και θα επανέλθει. 

Ποιος σου είπε ότι θα πάρει στην κατηφόρα; δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό ποτέ. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, telis είπε

Τον σταυρό σου. Θα σε αφήσει.. 

Ναι, δυστυχώς το επιβεβαιωνουν πολλοί αυτό. Ευτυχως έχω και οδική βοήθεια στην ασφάλεια. Το θέμα είναι να γλιτώσεις την ταλαιπωρία. 

3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Την βγαζεις την φορτίζεις και αυριο πας όπου θελεις χωρις κανενα πρόβλημα

Κάτι τέτοιο θα παίξει μάλλον. Θα πάρω και ένα φορτιστή να τον έχω μαζί μου για παν ενδεχόμενο. 

3 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Ποιος σου είπε ότι θα πάρει στην κατηφόρα; δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό ποτέ. 

Κανεις. Εγώ το σκέφτηκα, ίσως λανθασμένα, ότι το δυναμό ίσως προλάβει να φορτίσει λίγο τη μπαταρία, ίσα για να πάρει μπρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, KaraD είπε

Κανεις. Εγώ το σκέφτηκα, ίσως λανθασμένα, ότι το δυναμό ίσως προλάβει να φορτίσει λίγο τη μπαταρία, ίσα για να πάρει μπρος.

Ο ανθρωπος στο ειπε οτι δεν παιρνουν τα σκουτερ μπροστα με σπρωξιμο γιατι ο συμπλεκτης ειναι φυγοκεντρικος κ τον ενεργοποιει ο κινητηρας με τις στροφες του.απλα θα κατεβεις στην κατηφορα σαν πατίνι. Αυτο με το δυναμο ισχυει αλλα θελει αρκετη ωρα βολτα.μπορεις να το βαλεις μπροστα με καλωδια ή booster

Επεξ/σία από bill_zaf
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, KaraD είπε

Ξέχνα το ,δεν γίνεται αυτό που σκέφτηκες.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, KaraD είπε

Τα αυτοματα δεν παιρνουν μπροστα ετσι.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/1/2021 στις 11:05 ΠΜ, KaraD είπε

Χαιρετώ το team.

Φορτίζουμε τη μπαταρία, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε, εκτός αν δώσουμε στο μηχανάκι ρεύμα εκκίνησης από άλλο όχημα/άλλη μπαταρία με καλώδια ή με κάποιον εκκινητή.

Ένας φορτιστής σίγουρα είναι καλό να υπάρχει, αν η μπαταρία δεν έχει καταστραφεί με μια φόρτιση θα πάρει κανονικά μπροστά.

Επίσης όπως είπαν και παραπάνω σπρώξιμο/κατηφόρα δεν βοηθάνε, δεν πρόκειται ο κινητήρας να περιστραφεί έτσι ώστε να πάρει μπροστά ή να παράξει ρεύμα.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους.
Ακόμα και η επανάληψη της ίδιας γνώμης μεταξύ πολλών απαντήσεων αποτελεί επιβεβαίωση.
Έβγαλα την μπαταρία και την φόρτισα και όλα καλά.
Το μηχανάκι έχει ένδειξη τάσης, οπότε θα έχω το νου μου με τι ρυθμό θα μειώνεται η τάση και αναλόγως
θα αποφασίσω για αντικατάσταση.
Μάλλον πρέπει να μπει και ένας starter στα αξεσουάρ για μετακινήσεις χωρίς άγχος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...