dstilio Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα συμφορουμητες, αν υπάρχει κάποιος μηχανικός η συμβολαιογράφος στην κοινότητα θα ήθελα να μου λύσει την εξής απορία: στοιχεια υπόθεσης: 1) έχει γίνει τακτοποίηση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του σπιτιου 2) έγινε αγοραπωλησία με εμενα 3) τώρα αν εγώ θέλω βεβαίωση περαίωσης του ημιυπαίθριου για μια αλλαγή που χρειάζομαι (τροποποίηση των συμβολαίων λόγω ενός λάθους στα χιλιοστά), που τη βρισκω; υπαρχει καπου κάποια υπηρεσία που τυπώνει αντίστοιχη βεβαίωση ώστε να πιστοποιήσει ότι το σπίτι είναι τακτοποιημένο για τους ημιυπαίθριους; Μπλέχτηκα με τα αποτελέσματα του google search και προτίμησα να ρωτήσω εδώ. Θα έχω πρόσβαση στο δικό μου συμβολαιογράφο από Δευτέρα αλλά αν μπορείτε θα με βοηθήσετε να τρέξω το ΣΚ που έχω χρόνο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Εφόσον έκανες αγορά του ακινήτου, μέσα στα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η βεβαίωση μηχανικού ότι το σπίτι δεν έχει αυθαιρεσίες, άρα εάν είχε ημιυπαίθριο αυτός είναι τακτοποιημενος. Ψάξε στον φάκελο που θα έχεις με τα συμβόλαια και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά κάτι θα βρεις. Αν όχι, λύση θα βρεις μάλλον από τον μηχανικό που έκανε την τακτοποίηση.
xsterg Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 ετσι. ολα αυτα τα εγγραφα πρεπει να τα εχεις στα χερια σου. αν δεν τα εχεις απευθυνσου στον μηχανικο που εκανε την τακτοποιηση. τα εγγραφα επισης τα εχει και ο συμβολαιογραφος που εκανε την μεταβιβαση. επίσης τα εχει και ο προηγουμενος ιδιοκτητης.
dstilio Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ! Θα αρχίσω το ψάξιμο τότε. αλλα μου φαίνεται περίεργο να μιλάμε για διαδικασία που το υπουργείο σε καταχωρεί και μετά δεν βγάζει βεβαίωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα