Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση GNOME 2.6

zoroaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια,

προσπαθώ να εγκαταστήσω το GNOME 2.6 σε Slackware 9.1, όμως έχω το εξής πρόβλημα: σε οποιδήποτε πακέτο που κάνω configure, μου λέει ότι δεν έχω εγκτεστημένο XML Parser molude (Parser.pm). Όταν όμως το ψάχνω χειροκίνητα το βρίσκω. Το αντιγράφω στο /usr/bin/perl όμως ξανακάνω configure μου λέει ότι θέλει perl 5.x και πάνω, εγώ όμως έχω 5.8!

Τι κάνω λάθος???

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλά πράματα που μπορεί να πηγαίνουν στραβά. Πρώτα απ' όλα κοίτα το config.log και δες σε ποιό σημείο τερματίζει και τί λάθος δίνει στην εντολή ελέγχου της perl. Επίσης αν κάνεις ./configure με su δοκίμασε να κάνεις ./configure ως χρήστης (έχουν διαφορετικό environment). Βεβαιώσου ότι το εκτελέσιμο της perl είναι στο path σου και εν γένει αν τσαντιστείς αρκετά πήγαινε στο Dropline και κατέβασε το Dropline GNOME. :D

Δημοσ.

Πολλές φορές τα configure script ζητάνε development πακέτα (δηλαδή header files), όχι runtime. Σιγουρέψου ότι έχεις και τα αντίστοιχα dev πακέτα εγκατεστημένα : Ρ

Δημοσ.

mikeXx: Στο slackware δεν υπάρχουν development πακέτα! Μαζί με κάθε πακέτο σου περνάει και τα headers (ενώ σε *άλλες* πιο *user friendly* διανομές με *advanced package management* χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο γιατί δεν κάνει compile... [χολή mode off]) :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...