papbilly1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, προχτές έβαλαν καινούργιο box στην ευθεία του σπιτιού μου. Ουσιαστικά τώρα έχω ένα box που απέχει 150m, και ένα στα 250m (το παλιό από όπου παίρνω) στην ίδια ευθεία. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει, αν η ταχύτητα που έρχεται στο box είναι η max που δίνει ο ΟΤΕ από την καμπίνα και αν οντως παίζει ρόλο η απόσταση από το BOX. Αξίζει να κάνω αίτηση για σύνδεση στο καινούργιο box;
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Απο ποιο μποξακι θα πάρεις το ξερει μόνο ο ΟΤΕ και κανεις αλλος, εσυ δεν μπορείς να κάνεις τιποτα για αυτό.
papbilly1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 18 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Απο ποιο μποξακι θα πάρεις το ξερει μόνο ο ΟΤΕ και κανεις αλλος, εσυ δεν μπορείς να κάνεις τιποτα για αυτό. Τι εννοείς δεν μπορώ να κάνω τίποτα; Βάλανε καινούργιο box ενδιάμεσα από το παλιό που πιάνω (ακριβώς στην ευθεία) και πληρώνω για 50 VDSL ενώ πιάνω 17. Φυσικά και μπορώ να κάνω, άλλη είναι η ερώτηση μου. Για 100-150μ αξίζει ή οχι;
Ashaman Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Αυτο που σου λεει ο φιλος παραπανω ειναι οτι στο σπιτι σου τα καλωδια ερχονται απο το αλλο καφαο που ειναι μακρια σου και αυτο δε γινεται να αλλαξει αν δεν κανω λαθος. Μονο οταν ερθει η οπτικη σπιτι σου θα μπορεσεις να δεις φως.
papbilly1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Ashaman είπε Αυτο που σου λεει ο φιλος παραπανω ειναι οτι στο σπιτι σου τα καλωδια ερχονται απο το αλλο καφαο που ειναι μακρια σου και αυτο δε γινεται να αλλαξει αν δεν κανω λαθος. Μονο οταν ερθει η οπτικη σπιτι σου θα μπορεσεις να δεις φως. Μάλλον το διατύπωσα εγώ λάθος. Ποστάρω τον χάρτη (ενδεικτικά) πως είναι η σύνδεση: (κύκλος box, τετράγωνο σπίτι, κουκίδες κολώνες απ' όπου περνάει το καλώδιο). Απ' ότι είδα, από το καινούργιο box απλά περνάει το καλώδιο, δεν κατεβαίνει. Εγώ απλά θέλω να ξεκινάει απο το καινούργιο.
Ashaman Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δεν εχω ακουσει ποτε να δεχεται ο ΟΤΕ να αλλαξει καφαο αλλα οκ τι να σου πω αν νομιζεις οτι μπορεις να τους πεισεις να το κανουν. Αμφιβαλλω αν υπαρχει προβλεψη για τετοιου ειδους αιτηση για να ειμαι ειλικρινης
papbilly1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Ashaman είπε Δεν εχω ακουσει ποτε να δεχεται ο ΟΤΕ να αλλαξει καφαο αλλα οκ τι να σου πω αν νομιζεις οτι μπορεις να τους πεισεις να το κανουν. Αμφιβαλλω αν υπαρχει προβλεψη για τετοιου ειδους αιτηση για να ειμαι ειλικρινης Δεν ζητάω αλλαγή ΚΑΦΑΟ αλλά box. Και τα 2 boxes απο το ίδιο ΚΑΦΑΟ παίρνουν.
Ashaman Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Σε εχασα. Αυτα ειναι τα καφαο, τα "κουτια" του ΟΤΕ (ή πλεον και αλλων εταιρειων σε καποιες περιοχες). Εκτος κι αν εχω χασει εντελως το νοημα αυτου που λες. Αν αυτο που εχεις στο μυαλο σου ως box ειναι σαν αυτο τοτε μιλαμε για ΚΑΦΑΟ. Αν ειναι κατι αλλο, σορρυ λαθος εχω καταλαβει
kallonos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Τι νόημα έχει να αλλάξεις box; που δεν παίζει να σε αλλάξουν. Από καμπίνα μέχρι box Είναι χαλκός, από box μέχρι οικία είναι χαλκός. Οπότε ίδιο χαλκό θα έχεις. Αν μπορείς να πάρεις από άλλη καμπίνα που είναι με vdsl2 Τότε οκ. Box εννοεί τα κουτιά που βάζει ο ΟΤΕ έξω από σπίτια η σε κολώνες. 1 1
papbilly1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Γνωρίζω τι είναι το καφάο. Δεν μιλάω για καφάο μιλάω για BOX. Από το καφάο καταλήγει με οπτική ίνα ή καλώδιο υπογείως στο ΒΟΧ. https://www.insomnia.gr/images/adslguide/box.jpg 1 λεπτό πριν, kallonos είπε Τι νόημα έχει να αλλάξεις box; που δεν παίζει να σε αλλάξουν. Από καμπίνα μέχρι box Είναι χαλκός, από box μέχρι οικία είναι χαλκός. Οπότε ίδιο χαλκό θα έχεις. Αν μπορείς να πάρεις από άλλη καμπίνα που είναι με vdsl2 Τότε οκ. Box εννοεί τα κουτιά που βάζει ο ΟΤΕ έξω από σπίτια η σε κολώνες. Άρα το να αλλάξω δεν έχει νόημα; Δεν θα δω καλύτερη ταχύτητα; 1
kallonos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, papbilly1 είπε Γνωρίζω τι είναι το καφάο. Δεν μιλάω για καφάο μιλάω για BOX. Από το καφάο καταλήγει με οπτική ίνα ή καλώδιο υπογείως στο ΒΟΧ. https://www.insomnia.gr/images/adslguide/box.jpg Άρα το να αλλάξω δεν έχει νόημα; Δεν θα δω καλύτερη ταχύτητα; Δεν θα σε αλλάξουν, αλλά και να σε άλλαζαν δεν θα έβλεπες διαφορά πιστεύω, γτ στο box Δεν πάει οπτική ίνα Αλλά χαλκός. Στο καφάο πάει οπτική ίνα. Άρα η απόσταση σου δεν θα αλλάξει από την οπτική ίνα. Τώρα αν το δικό σου box είναι από το 80 και το άλλο καινούργιο μπορεί να υπάρξει κάποια διαφορά.
papbilly1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, kallonos είπε Δεν θα σε αλλάξουν, αλλά και να σε άλλαζαν δεν θα έβλεπες διαφορά πιστεύω, γτ στο box Δεν πάει οπτική ίνα Αλλά χαλκός. Στο καφάο πάει οπτική ίνα. Άρα η απόσταση σου δεν θα αλλάξει από την οπτική ίνα. Τώρα αν το δικό σου box είναι από το 80 και το άλλο καινούργιο μπορεί να υπάρξει κάποια διαφορά. To box από το οποίο πιάνω τώρα παίζει να είναι από το 1960 🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα