gherudos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Τόσα χρόνια ψωνίζαμε όλοι από base και shopto σε τιμές χώμα τα παιχνίδια για PS4/Xbox/switch/pc τωρα με τα νέα δεδομένα θα σταματάνε όλα από τελωνείο και θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού,ΦΠΑ και τέλη φύλαξης για όσες ημέρες το κρατάνε στο τελωνείο. Δηλαδή ένα παιχνίδι που θα αγοράζαμε 69€ από τους κλέφτες στην Ελλάδα και 30€ από Αγγλία, τωρα μπορεί να το πληρώνουμε και 100+€. Έχει βρει κανένας σας κανένα τρόπο για να γλιτώνουμε κανένα ευρώ; Πχ εγώ που έχω φίλο στην Αγγλία αν του στείλω χρήματα και μου τα στείλει δωρεάν θα περάσουν πάλι από τελωνείο; Τα φώτα σας παρακαλώ...
jerry banana Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gherudos είπε Τόσα χρόνια ψωνίζαμε όλοι από base και shopto σε τιμές χώμα τα παιχνίδια για PS4/Xbox/switch/pc τωρα με τα νέα δεδομένα θα σταματάνε όλα από τελωνείο και θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού,ΦΠΑ και τέλη φύλαξης για όσες ημέρες το κρατάνε στο τελωνείο. Δηλαδή ένα παιχνίδι που θα αγοράζαμε 69€ από τους κλέφτες στην Ελλάδα και 30€ από Αγγλία, τωρα μπορεί να το πληρώνουμε και 100+€. Έχει βρει κανένας σας κανένα τρόπο για να γλιτώνουμε κανένα ευρώ; Πχ εγώ που έχω φίλο στην Αγγλία αν του στείλω χρήματα και μου τα στείλει δωρεάν θα περάσουν πάλι από τελωνείο; Τα φώτα σας παρακαλώ... Κάτσε να καταλάβω άλλαξε κάποια νομοθεσία και τώρα θα έχουμε κάποια χρέωση αποτι αγοράζουμε από εξωτερικό?Μιλάω για Ευρώπη κυρίως γιατί ποτέ δεν έχω ενδιαφερθεί να παραγγείλω από άλλη ήπειρο. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από jerry banana
chek2fire Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, gherudos είπε Τόσα χρόνια ψωνίζαμε όλοι από base και shopto σε τιμές χώμα τα παιχνίδια για PS4/Xbox/switch/pc τωρα με τα νέα δεδομένα θα σταματάνε όλα από τελωνείο και θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού,ΦΠΑ και τέλη φύλαξης για όσες ημέρες το κρατάνε στο τελωνείο. Δηλαδή ένα παιχνίδι που θα αγοράζαμε 69€ από τους κλέφτες στην Ελλάδα και 30€ από Αγγλία, τωρα μπορεί να το πληρώνουμε και 100+€. Έχει βρει κανένας σας κανένα τρόπο για να γλιτώνουμε κανένα ευρώ; Πχ εγώ που έχω φίλο στην Αγγλία αν του στείλω χρήματα και μου τα στείλει δωρεάν θα περάσουν πάλι από τελωνείο; Τα φώτα σας παρακαλώ... δεν είναι όλα από τι λένε μέχρι 30 ευρώ δεν σου χρεώνουν τίποτα αν και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη η κατάσταση. Στα μικρά ποσά σίγουρα δεν μένει τελωνείο αλλά στο ταχυδρομείο όπου εκεί πληρώνεις το αντίτιμο. Το θυμάμαι από κάτι αγορές που είχα κάνει από Κίνα πριν λίγο καιρό. Aν δεν το πάρεις ποτέ από εκεί απλά επιστρέφετε? δεν ξέρω τι γίνετε πάντως δεν σου χρεώνουν τέλη κράτησης. Αυτό γίνετε μόνο με τα μεγάλα δέματα. Τώρα η amazon σου χρεώνει τέλη πάνω στην παραγγελία και νομίζω ότι δεν πληρώνεις κάτι άλλο πρόσθετο.Γενικά πάντως η κατάσταση έχει γίνει μεγάλη μλκ γιατί όπως αναφέρεις ήταν τόσα καταστήματα που ψωνίζαμε σε πολύ καλές τιμές και τώρα είναι ρίσκο να πάρεις από εκει. Και δεν είναι μόνο στα game αλλά και σε άλλα είδη όπως anime, manga. Τα μεγαλύτερα ψηφιακά καταταστήματα της Ευρωπης έχει η αγγλία. Noμίζω ότι και αυτοί θα βγούν πάρα πολύ χαμένη καθώς ξαφνικά έχασαν μια αγορά εκατομμυρίων πελατών τους. Eίναι σίγουρο ότι στην Ευρώπη κάτι θα εμφανιστεί που σταδιακά θα τα αντικαταστήσει όλα αυτά και θα ψωνίζουμε από εκεί μετά. To base έχε υπόψη ότι αν δεν γράφει από UK το στέλνει από μια αποθήκη που έχει ευρώπη.
mikele13- Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Πλέον λόγω Brexit οτιδήποτε άνω των 22 ευρώ θα περνάει τελωνείο. Επίσης το όριο των 22 ευρώ θα καταργηθεί από την 1/7/21... https://www.aade.gr/menoy/brexit/teloneia/teloneia-brexit
Skywalker333 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Καπου τα ειχα ξαναγράψει κ βαριεμαι να ψαχνω οποτε κανω μια πολυ απλη σουμα. λιγο στο φλου τα νουμερα αλλά πανω κατω εκει ειναι. Τα κόστη είναι 2: α. Τελωνείο. Το κόστος αυτού εξαρτάται με το κόστος του αντικειμένου ΑΛΛΑ και την χώρα παραγωγής του. Δλδ αν αγοράζεις κατι απο UK το οποιο παράχθηκε εκεί, τότε ΔΕΝ εχει κόστος τελωνείου (εκτός αν κανεις εμπορικές μεταφορες πολλων που εχεις ενα μικρο). Aυτη ειναι η λεγόμενη συμφωνια ελευθερου εμποριου, να να μπορουν τα τοπικα προιόντα της καθε πλευρας να περνανε δίχως δασμούς. Αν αγοραζεις ομως πραγματα απο UK που δεν ηταν δικης τους παραγωγης (πχ video games), τοτε εχεις μια επιβάρυνση αν το κοστος ειναι πανω απο 20-30Ε . Κανονικα αυτο το κόστος ιδανικα πρεπει να το πληρωνεις στο καταστημα εξ αρχης και αυτοι να το πληρωνουν μετα στη πορεία αλλα για την ωρα μονο η amazon.uk εχει οργανωθει σωστα, οι υπολοιποι (οι περισσότεροι τουλαχιστον) ακομα ξύνονται. Κανονικα, το ποσο που θα πρεπει να πληρωνεις ειναι περιπου 2-3% της αξίας του αντικειμένου. ΟΜΩΣ για να γινει αυτο πρεπει αυτος που στο στελνει, να βαζει στο πακετο εγγραφο εκτελωνισμου που γραφει την αξια του αντικειμενου για να μπορει να γινει κ η σωστη χρεωση μετα σε εσενα. Αν παλι ο πωλητης ξυνεται και δεν το κάνει, τοτε το τελωνείο στην Ελλαδα θα το χρεώσει όπως φαντάζεται αυτό να ειναι η αξία του αντικειμενου. κοινως, φεξε μου και γλίστρησα. β. Το τελωνειακό κόστος όπως είπαμε, αν προσεχεις πως το κανεις, δεν ειναι μεγαλο. Το μεγαλο κόστος ειναι το ΦΠΑ. Αυτό δεν καλύπτετε απο την ελευθερη διακινηση προιόντων στην συμφωνία γιατι δουλεύει ακριβως όπως όλα τα 3α κράτη. Δλδ οταν αγοραζεις κατι απο UK, πληρωνεις εκει το ΦΠΑ τους και οταν ερχεται Ελλαδα, πληρωνεις και εδω ΦΠΑ. Οπως δλδ γινόταν τοσο καιρο με αγορες απο αμερικη, κινα κλπ κλπ. Στην πραξη προφανως το τελωνείο δε προλαβαίνει να τσεκαρει ολα τα πακετα και καποια περναν κ την γλιτωνεις (ειδικα απο Κινα εχω καταφερει να περασω πολλα παιχνιδια), αλλα ειναι δεδομένο αργα ή γρήγορα οτι κατι θα το τσεκαρουν κ θα τα σκασεις (μου εχουν ζητησει 30Ε για DVD αξιας 15 )
vorlon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, mikele13- είπε Επίσης το όριο των 22 ευρώ θα καταργηθεί από την 1/7/21... Αυτό για τα 22€ που το διάβασες? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από vorlon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα