Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Αυτή στιγμή είμαστε σε ένα σπίτι περίπου 250m2 με τριφασικό ρεύμα και μεταφέρουμε το Ίντερνετ με powerline. Όμως έχω αρκετές αυξομειώσεις ίσως και αρκετές αποσυνδέσεις. Από την tplink μου πρότειναν να πάρω το m5 deco που είναι και mesh wifi. Έκανα μια έρευνα και είδα ότι υπάρχει και το m9 που έχει και κανάλι για να επικοινωνούν τα nodes μεταξύ τους χωρίς να χάνεται ταχύτητα. Δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με Ethernet. Το προτείνετε; Θα αξίζει τα 200€; Κάνω αυτή την έρευνα γιατί δεν είναι ένα ευκαταφρόνητο ποσό. σας ευχαριστώ
ariccc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους. Αυτή στιγμή είμαστε σε ένα σπίτι περίπου 250m2 με τριφασικό ρεύμα και μεταφέρουμε το Ίντερνετ με powerline. Όμως έχω αρκετές αυξομειώσεις ίσως και αρκετές αποσυνδέσεις. Από την tplink μου πρότειναν να πάρω το m5 deco που είναι και mesh wifi. Έκανα μια έρευνα και είδα ότι υπάρχει και το m9 που έχει και κανάλι για να επικοινωνούν τα nodes μεταξύ τους χωρίς να χάνεται ταχύτητα. Δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με Ethernet. Το προτείνετε; Θα αξίζει τα 200€; Κάνω αυτή την έρευνα γιατί δεν είναι ένα ευκαταφρόνητο ποσό. σας ευχαριστώ εγω που αγορασα το M4 ,αλλα για μικροτερο σπίτι, δεν έχω κανένα απολύτως προβλημα. Όσο ταχύτητα κλειδώνω στο router τοσο έχει και το deco. Δεν έχει ουτε αποσυνδέσεις ,ουτε σκαμπανεβάσματα.
Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, ariccc είπε εγω που αγορασα το M4 ,αλλα για μικροτερο σπίτι, δεν έχω κανένα απολύτως προβλημα. Όσο ταχύτητα κλειδώνω στο router τοσο έχει και το deco. Δεν έχει ουτε αποσυνδέσεις ,ουτε σκαμπανεβάσματα. Πόσους δορυφόρους έχεις; Κάποιοι λένε να πάρω το m9 γιατί έχει και κανάλι για να επικοινωνούν και να μην χάνεται bandwidth
ariccc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Nikos3648 είπε Πόσους δορυφόρους έχεις; Κάποιοι λένε να πάρω το m9 γιατί έχει και κανάλι για να επικοινωνούν και να μην χάνεται bandwidth έχω 2. Στο skroutz έχει μια προσφορά με το M4 3 packs στα 124, πιστεύω ειναι vfm σε σχέση και με το M4-2pack και με το M9-3pack. Για να είσαι 100% μπορείς να πάρεις τηλ στο οτέ και να μιλήσεις με έναν τεχνικό,τα χρησημοποιούνπολύ σε πελάτες τους Πόσο αποσταση θα έχουν μεταξύ τους?
Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, ariccc είπε έχω 2. Στο skroutz έχει μια προσφορά με το M4 3 packs στα 124, πιστεύω ειναι vfm σε σχέση και με το M4-2pack και με το M9-3pack. Για να είσαι 100% μπορείς να πάρεις τηλ στο οτέ και να μιλήσεις με έναν τεχνικό,τα χρησημοποιούνπολύ σε πελάτες τους Πόσο αποσταση θα έχουν μεταξύ τους? Περίπου 100-120 μετρα. Παίρνω αλλά δεν μου το σηκώνουν. Όχι το m5? Αλλιώς έλεγα να πάρω m9 2 δορυφόροι.
ariccc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Nikos3648 είπε Περίπου 100-120 μετρα. Παίρνω αλλά δεν μου το σηκώνουν. Όχι το m5? Αλλιώς έλεγα να πάρω m9 2 δορυφόροι. εγω στην θέση σου θα επαιρνα το m4(3 packs) που το εχει και προσφορα στο skroutz.και κατα πασα πιθανότητα για τόσο μεγάλη απόσταση θα χρειαστεις 3 πυργάκια. Τώρα εαν το μπατζετ σου δεν σε εμποδίζει απο το να πας στο m5-m9 οκ. Απλά το καλυτερο ειναι να μιλησεις και εμενα τεχνικό που έχει μεγαλυτερη εμπειρια πανω σε αυτο το μηχανημα
Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, ariccc είπε εγω στην θέση σου θα επαιρνα το m4(3 packs) που το εχει και προσφορα στο skroutz.και κατα πασα πιθανότητα για τόσο μεγάλη απόσταση θα χρειαστεις 3 πυργάκια. Τώρα εαν το μπατζετ σου δεν σε εμποδίζει απο το να πας στο m5-m9 οκ. Απλά το καλυτερο ειναι να μιλησεις και εμενα τεχνικό που έχει μεγαλυτερη εμπειρια πανω σε αυτο το μηχανημα Όσες φορές έχω πάρει κάθε φορά δεν μου το σηκώνουν. Εσένα το δεύτερο δορυφορακι έχει μειωμένη ταχύτητα; Γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι αν δεν έχει κανάλι για να επικοινωνούν σε κάθε node πέφτε στο μισό η ταχύτητα.
ariccc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Όσες φορές έχω πάρει κάθε φορά δεν μου το σηκώνουν. Εσένα το δεύτερο δορυφορακι έχει μειωμένη ταχύτητα; Γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι αν δεν έχει κανάλι για να επικοινωνούν σε κάθε node πέφτε στο μισό η ταχύτητα. και στα 2 έχω την ίδια ταχύτητα εαν θυμάμαι καλα.αντε ίσως να εχει 1-2 mbps διαφορά που δεν νομιζω. Το θέμα ειναι οτι εγώ τα έχω σε αποστάση 20-30 μέτρα το ένα με το άλλο με 3 τοιχους αναμεσα. Που θέλω να καταλείξω , οτι εαν ειχαν αποσταση 50 , 70 μετρα κτλπ μπορει ειχα μειωσει της ταχυτητας,δεν το γνωριζω. Πάντως επειδή ειναι ενα αρκετουτσικο ποσό,προσπάθησε να μιλήσεις με οτε(υπομονή θα το σηκώσουν). Εαν παλι δεν βγαζεις ακρη με τον οτε, ή γνωμη μου ειναι να πας σίγουρα σε πακετο με 3 packs και απο εκει και πέρα νομιζω οτι και το M4 σου κανει
Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, ariccc είπε και στα 2 έχω την ίδια ταχύτητα εαν θυμάμαι καλα.αντε ίσως να εχει 1-2 mbps διαφορά που δεν νομιζω. Το θέμα ειναι οτι εγώ τα έχω σε αποστάση 20-30 μέτρα το ένα με το άλλο με 3 τοιχους αναμεσα. Που θέλω να καταλείξω , οτι εαν ειχαν αποσταση 50 , 70 μετρα κτλπ μπορει ειχα μειωσει της ταχυτητας,δεν το γνωριζω. Πάντως επειδή ειναι ενα αρκετουτσικο ποσό,προσπάθησε να μιλήσεις με οτε(υπομονή θα το σηκώσουν). Εαν παλι δεν βγαζεις ακρη με τον οτε, ή γνωμη μου ειναι να πας σίγουρα σε πακετο με 3 packs και απο εκει και πέρα νομιζω οτι και το M4 σου κανει Ο οτε δεν έχει ιδέα ειδικά στο τηλεφωνικό κέντρο κάποια στιγμή που είχα ρωτήσει δυστυχώς. Έχω αρκετούς τοίχους στο ενδιάμεσο. Στο μεταξύ δεν ξέρω αν αξίζει καν τόσα λεφτά και ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνω με αυτό που έχει ήδη κι ας αποσυνδέεται και να βάζω 4G. Όμως κι αυτό ταλαιπωρία είναι. Είμαι για 4η φορά στο τηλέφωνο με tplink δεν το σηκώνει κανένας. Δεν ξέρω γιατί. Και δεν μπορώ απλά να δώσω τόσα λεφτά χωρίς να ξέρω τι γίνεται
dispi Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και τα M4 κάνουν αυτό που λες. Δες το βιντεάκι τους. Υπήρχε νήμα στις προσφορές εδώ στο ινσομνια με 20 σελίδες, μέχρι πριν ένα μήνα για αυτά , αν ψάξεις θα το βρεις. Δες πάντως για σετ των τριών. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από dispi
Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 37 λεπτά πριν, dispi είπε Και τα M4 κάνουν αυτό που λες. Δες το βιντεάκι τους. Υπήρχε νήμα στις προσφορές εδώ στο ινσομνια με 20 σελίδες, μέχρι πριν ένα μήνα για αυτά , αν ψάξεις θα το βρεις. Δες πάντως για σετ των τριών. Τι διάφορες έχουν τα m5 με τα m4?
dispi Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα , άλλο design και θέση τοποθέτησης . https://www.tp-link.com/us/support/faq/2423/
Nikos3648 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, dispi είπε Λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα , άλλο design και θέση τοποθέτησης . https://www.tp-link.com/us/support/faq/2423/ Σε ευχαριστώ 2 ώρες πριν, dispi είπε Και τα M4 κάνουν αυτό που λες. Δες το βιντεάκι τους. Υπήρχε νήμα στις προσφορές εδώ στο ινσομνια με 20 σελίδες, μέχρι πριν ένα μήνα για αυτά , αν ψάξεις θα το βρεις. Δες πάντως για σετ των τριών. Σε ευχαριστώ
MASTER9800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 1:29 ΜΜ, ariccc είπε εγω που αγορασα το M4 ,αλλα για μικροτερο σπίτι, δεν έχω κανένα απολύτως προβλημα. Όσο ταχύτητα κλειδώνω στο router τοσο έχει και το deco. Δεν έχει ουτε αποσυνδέσεις ,ουτε σκαμπανεβάσματα. Καλησπέρα αδερφέ, θέλω και εγώ να το πάρω βέβαια εμένα το σπίτι είναι γύρω στα 80τμ και πιάνω παντού Ίντερνετ με το τωρινό ρουτερ , έχοντας όμως 100αρα γραμμή , διπλα στο ρουτερ πιάνω 50 συνήθως και στα αλλά δωμάτια τόσο πανω κάτω ( υπάρχουν φορές που πιάνω και 70+ αλλά έχει τρελα σκαμπανεβάσματα στην ταχύτητα ). Λες με ένα deco m4 , να πιάνω ένα σταθερό 90; Τώρα έχω την δυνατότητα να πάω και σε 200αρα γραμμή για αυτό σκέφτομαι και το access point.
ariccc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Στις 30/12/2021 στις 4:23 ΜΜ, MASTER9800 είπε Καλησπέρα αδερφέ, θέλω και εγώ να το πάρω βέβαια εμένα το σπίτι είναι γύρω στα 80τμ και πιάνω παντού Ίντερνετ με το τωρινό ρουτερ , έχοντας όμως 100αρα γραμμή , διπλα στο ρουτερ πιάνω 50 συνήθως και στα αλλά δωμάτια τόσο πανω κάτω ( υπάρχουν φορές που πιάνω και 70+ αλλά έχει τρελα σκαμπανεβάσματα στην ταχύτητα ). Λες με ένα deco m4 , να πιάνω ένα σταθερό 90; Τώρα έχω την δυνατότητα να πάω και σε 200αρα γραμμή για αυτό σκέφτομαι και το access point. Καλησπέρα, Αρχικά έχω ακούσει οτι θα γίνει αναβάθμισει όλων των ταχυτήτων δωρεάν σύντομα. Δηλαδη καποιος που έχει 50 θα γινει 100, 100-200 αντιστοιχα. Όσον αφορα τα σκαμπανεβάσματα που λες, έχει σημασία να δεις εαν είναι στην γραμμή ή μόνο στο access point(δηλαδη στο Wifi). Σίγουρα θα ειναι καλυτερα να παρεις 2 πυργάκια deco και να παίξεις μπάλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα