tolisrx8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Λοιπόν παιδιά εδώ και 5 χρονια εχω το corsair cx750m και μέχρι πρότινος σε έναν i7 4960x @ 4.3ghz 1.20v και μια 2080rtx,το σύστημα μου ήταν τελείως αθόρυβο.(ειλικρινά παρόλο που δεν εχω ακούσει και τα καλυτέρα για την σειρά cx,το corsair ήταν πραγματικά αθόρυβο) Από την στιγμή όμως που πήγα σε 3080rtx msi gaming trio x και αλλαξα case (ένα sharkoon vs7) ,στο psu σε gpu usage > 50-60% ακούγεται αρκετά ο ανεμιστήρας του. Να προσθέσω οτι στο καινούριο κουτι το Psu μπαίνει κάτω, με τον ανεμιστήρα προς τα κάτω(δεν εχει τρύπες απο πάνω, για να το δοκίμαζα με το fan ανάποδα προς τα πάνω),το κουτι εχει αποσταση απο το έδαφος ένα δάκτυλο για να αναπνέει το τροφοδοτικο και επιπλέον ολος ο υπολογιστής είναι τοποθετημένος σε ειδικο ράφι ξύλινου γραφείου Απο τις μετρησεις σε gaming full load η 3080 rtx τραβαει max 340w(εχει 3 8-pin) και ο 4960x ~150w. Αυτό που πιστεύω είναι οτι το τροφοδοτικο λογω του μεγάλου φορτίου, αλλά και ότι βρίσκεται στο κάτω μέρος του case,ζεσταινεται αρκετά με αποτέλεσμα να δουλεύει o fan σε υψηλές στροφές. Τέλος απο μια γρηγορη αναζήτηση, είδα οτι αρκετος κοσμος εχει θεματα με τις 3080rtx, με παρομοια psu 750w. Π.χ https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=201082 Πρώτη μου σκέψη είναι να παω σε ένα corsair rm850,αλλα αγχώνομαιι μήπως εχω παλι τα ιδια θέματα... 1 λεπτό πριν, tolisrx8 είπε Λοιπόν παιδιά εδώ και 5 χρονια εχω το corsair cx750m και μέχρι πρότινος σε έναν i7 4960x @ 4.3ghz 1.20v και μια 2080rtx,το σύστημα μου ήταν τελείως αθόρυβο.(ειλικρινά παρόλο που δεν εχω ακούσει και τα καλυτέρα για την σειρά cx,το corsair ήταν πραγματικά αθόρυβο) Από την στιγμή όμως που πήγα σε 3080rtx msi gaming trio x και αλλαξα case (ένα sharkoon vs7) ,στο psu σε gpu usage > 50-60% ακούγεται αρκετά ο ανεμιστήρας του. Να προσθέσω οτι στο καινούριο κουτι το Psu μπαίνει κάτω, με τον ανεμιστήρα προς τα κάτω(δεν εχει τρύπες απο πάνω, για να το δοκίμαζα με το fan ανάποδα προς τα πάνω),το κουτι εχει αποσταση απο το έδαφος ένα δάκτυλο για να αναπνέει το τροφοδοτικο και επιπλέον ολος ο υπολογιστής είναι τοποθετημένος σε ειδικο ράφι ξύλινου γραφείου Απο τις μετρησεις σε gaming full load η 3080 rtx τραβαει max 340w(εχει 3 8-pin) και ο 4960x ~150w. Αυτό που πιστεύω είναι οτι το τροφοδοτικο λογω του μεγάλου φορτίου, αλλά και ότι βρίσκεται στο κάτω μέρος του case,ζεσταινεται αρκετά με αποτέλεσμα να δουλεύει o fan σε υψηλές στροφές. Τέλος απο μια γρηγορη αναζήτηση, είδα οτι αρκετος κοσμος εχει θεματα με τις 3080rtx, με παρομοια psu 750w. Π.χ https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=201082 Πρώτη μου σκέψη είναι να παω σε ένα corsair rm850,αλλα αγχώνομαιι μήπως εχω παλι τα ιδια θέματα... 14 ώρες πριν, zygorito είπε αν ειναι το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος του κουτιού και δεν έχει διπλές τρύπες το κουτί για να μπεί ανάποδα (με τον ανεμιστήρα πάνω) όπως εμένα το rm850 μου που είναι passive κάτω από το 30% -για να μην εγκλωβίζεται η ζέστη μέσα σ αυτό-, εγώ εκτύπωσα ένα frame που μπαίνει στην άκρη σαν της εικονας και το γυρνάς τούμπα. αν δεν έχεις πρόσβαση σε 3d μπορείς να βρεις σε κανα ebay/ali απ οτι είδα πουλάνε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 1 ώρα πριν, syfiltzo είπε Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικου κοιτάζει κάτω. Παίρνει κρύο αέρα γιατί είναι τέρμα κάτω και δεν ανακατεύεται με τον πιο ζεστό που υπάρχει στο κουτί. Οσον αφορά το θόρυβο, είναι από ανεμιστήρα ή ζεστάθηκε κ ακούγονται πηνια; Προσωπικά βαρέθηκα με τα Corsair. Μια συντόνιζε κ το επανατοποθετουσα. Μια ο ανεμιστήρας ήθελε σπρώξιμο (στον άξονα). Μια να τον αποσυναρμολόγησω και να τον καθαρίσω, λαδώσω. Παντως με εισρόφηση από κάτω είναι ο,τι καλύτερο μπορείς να έχεις. Εχω το Cs750m. Έβαλα σε νέο κουτί που τραβάει κάτω, το καθάρισα ενδελεχώς και εξαφανίστηκαν όλα. Αν λυθεί το θέμα του ανεμιστήρα είναι σκυλιά. 6 χρόνια σερι και δίνει πόνο ακόμα.
tolisrx8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μόλις μέτρησα το ρεύμα που τραβάει το pc από την πρίζα. Σε full load(π.χ cyberpunk) είδα να τραβάει μέχρι και 620w και κατά μεσο ορο να παίζει με 550-600w... Οπότε μάλλον το cx750m φθάνει στα ορια του...(το θετικο είναι οτι εκτός από τον θόρυβο ,είναι σταθερότατο)
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, tolisrx8 είπε Μόλις μέτρησα το ρεύμα που τραβάει το pc από την πρίζα. Σε full load(π.χ cyberpunk) είδα να τραβάει μέχρι και 620w και κατά μεσο ορο να παίζει με 550-600w... Οπότε μάλλον το cx750m φθάνει στα ορια του...(το θετικο είναι οτι εκτός από τον θόρυβο ,είναι σταθερότατο) Δεν είναι όριο τα 620, σημαίνουν κάπου 550-570 σε DC, δηλαδή 70% load. Μπορείς να κανεις ποδαράκια στο κουτί; Κανα πόντο πχ. Και αν έχει λήξει η εγγύηση, βγάλε την μεταλλική σίτα από κάτω (αν δεν κινδυνεύει να ρουφήξει το φίλτρο φυσικά).
tolisrx8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Δεν είναι όριο τα 620, σημαίνουν κάπου 550-570 σε DC, δηλαδή 70% load. Μπορείς να κανεις ποδαράκια στο κουτί; Κανα πόντο πχ. Και αν έχει λήξει η εγγύηση, βγάλε την μεταλλική σίτα από κάτω (αν δεν κινδυνεύει να ρουφήξει το φίλτρο φυσικά). εγω νόμιζα οτι αποδίδει ~85% της ονομαστικής απόδοσης( 80 Plus Bronze) αρα περιπου 637watt... Δεν μπορώ να σκεφτώ κατι για ποδαρακια... Εαν παω σε 850 rmx θα εχω παλι προβλημα?
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε εγω νόμιζα οτι αποδίδει ~85% της ονομαστικής απόδοσης( 80 Plus Bronze) αρα περιπου 637watt... Δεν μπορώ να σκεφτώ κατι για ποδαρακια... Εαν παω σε 850 rmx θα εχω παλι προβλημα? Πλαστική ροδέλα, μια κάτω από κάθε ποδαράκι να σηκωθει ένα πόντο. 2
tolisrx8 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν εκανα μια δοκιμή με το κουτι στο πλαι έτσι ώστε να αναπνέει το τροφοδοτικο, ελαττώθηκε λίγο ο ήχος αλλά και παλι για τα δικα μου αυτια είναι ενοχλητικος. Συμπερασμα οτι το cx750m με 3080rtx ειναι θορυβώδης. Επομενως μαλλον θα παω σε rmx850 ή rmx1000. Δυστυχώς και εδώ η τιμές έχουν ανέβει και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα... Έχετε να προτείνεται κάποιο αξιόπιστο και αθόρυβο PSU min 850w ή να περιμένω ένα μηνά+ Το tx850 λεει τιποτα? Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από tolisrx8
noble Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Πιστεύω πως και με το TX850M θα δείτε μεγάλη διαφορά. Είναι Gold αντί για Bronze και επιπλέον θα δουλεύει και πιο χαλαρά επειδή είναι +100watt. Σύμφωνα με τον παρακάτω είναι και κοντά σε Platinum. https://www.jonnyguru.com/blog/2017/06/05/corsair-tx850m-2017-850w-power-supply/6/ Και παρακάτω ενδεικτικά ένα πινακάκι που δείχνει πόσο πιο ήσυχο είναι το RM750 από το CX750. https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-cx750m-psu,4799-10.html Έχει πολλά reviews που το εκθειάζουν. 1
tolisrx8 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Στις 22/1/2021 στις 12:19 ΜΜ, tolisrx8 είπε Λοιπόν παιδιά εδώ και 5 χρονια εχω το corsair cx750m και μέχρι πρότινος σε έναν i7 4960x @ 4.3ghz 1.20v και μια 2080rtx,το σύστημα μου ήταν τελείως αθόρυβο.(ειλικρινά παρόλο που δεν εχω ακούσει και τα καλυτέρα για την σειρά cx,το corsair ήταν πραγματικά αθόρυβο) Από την στιγμή όμως που πήγα σε 3080rtx msi gaming trio x και αλλαξα case (ένα sharkoon vs7) ,στο psu σε gpu usage > 50-60% ακούγεται αρκετά ο ανεμιστήρας του. Να προσθέσω οτι στο καινούριο κουτι το Psu μπαίνει κάτω, με τον ανεμιστήρα προς τα κάτω(δεν εχει τρύπες απο πάνω, για να το δοκίμαζα με το fan ανάποδα προς τα πάνω),το κουτι εχει αποσταση απο το έδαφος ένα δάκτυλο για να αναπνέει το τροφοδοτικο και επιπλέον ολος ο υπολογιστής είναι τοποθετημένος σε ειδικο ράφι ξύλινου γραφείου Απο τις μετρησεις σε gaming full load η 3080 rtx τραβαει max 340w(εχει 3 8-pin) και ο 4960x ~150w. Αυτό που πιστεύω είναι οτι το τροφοδοτικο λογω του μεγάλου φορτίου, αλλά και ότι βρίσκεται στο κάτω μέρος του case,ζεσταινεται αρκετά με αποτέλεσμα να δουλεύει o fan σε υψηλές στροφές. Τέλος απο μια γρηγορη αναζήτηση, είδα οτι αρκετος κοσμος εχει θεματα με τις 3080rtx, με παρομοια psu 750w. Π.χ https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=201082 Πρώτη μου σκέψη είναι να παω σε ένα corsair rm850,αλλα αγχώνομαιι μήπως εχω παλι τα ιδια θέματα... Mιας και ζέστανε ο καιρος εγινε τελικά η αλλαγή σε RM1000x . Πλέον δεν ακούγεται τίποτα από το τροφοδοτικο ... Πέντε χρονια με το CX750M δεν είχα κανενα απολυτως πρόβλημα απλως ο ήχος του με την 3080rtx δεν παλευόταν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα