Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, jmmys είπε Προς TS, πραγματικά πρέπει να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Για την πρόσοψη είπες ότι αποφασίσατε να μην ζητήσετε λεφτά,το πρόβλημα είναι δηλαδή τα 2 ευρώ ρεύμα και ποιος θα φροντίζει το γκαζόν και τα λουλούδια.Ξεχασε τη γριά,δεν μπορείς να την υποχρεώσεις σε τίποτα,εφόσων δεν έχετε ούτε ασανσέρ ούτε κεντρική θέρμανση. Ανέλαβε τα μόνη σου,φτιάξε ομορφο το χώρο,και αν έχεις μεράκι θα το έχεις πάντα όμορφο. Τον τύπο στον 3ο,επίσης τον ξεχνάς. Την ψυχολογία που θα χαλάσεις δεν αξίζει. Τώρα αν θέλει βάψιμο η οικοδομή και πληρώνουν μόνο τα 2 μερη,τότε πάλι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μόνη μου τα κάνω μέχρι τώρα. 1
KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) η διαφορά ανάμεσα στις πολυκατοικίες και στις μονοκατοικίες είναι αυτή και όποιος μπορεί την καταλαβαίνει στην πολυκατοικία γίνεσαι συνιδιοκτήτης, δεν αποφασίζεις μόνος σου, δεν επιλέγεις, ασκείς δικαιώματα-υποχρεώσεις μέσα από διαδικασίες και εντός των ορίων που σου επιτρέπονται αν εγώ φερ' ειπείν θέλω να δώσω ακόμα και το κάτι παραπάνω, πχ δω ότι ξεράθηκε το γκαζόν και θελήσω να το ποτίσω ή να φυτέψω ενα καλλωπιστικό, έχει δικαίωμα ο κάθε συνιδιοκτήτης να έχει γνώμη πάνω σε αυτό που κάνω στον κοινόχρηστο χώρο ακόμα κι όταν εγώ έχω κάθε καλή διάθεση καλά στο παράδειγμα του τόπικ δε μιλάμε καν για τέτοια περίπτωση, εδώ ο ένας επιχειρεί να επιβάλει αποφάσεις στον άλλο: «θα πάρουμε κηπουρό και θα πληρώνεις...» Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από KoreanW 1
AntiCambeR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Εφόσον όμως είδες την κατάσταση της πολυκατοικίας που είναι παρατημένη γιατί αγόρασες το διαμέρισμα, ήταν αρκετά φθηνό; Αυτά συμβαίνουν σε πολλές πολυκατοικίες, ειδικά σε παλιές που δεν υπάρχει διαχειριστής, ο καθένας κάτι ότι τον βολεύει.Δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλον και "όλα καλά." Σε τέτοια περίπτωση αν είσαι σε ενοίκιο και χαλιέσαι με την κατάσταση, τους χαιρετάς. 2 1
gsisr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Είναι απλά τα πράματα. η κυρία δε θέλει να πληρώνει για όποιον λόγο κι αν συμβαίνει αυτό. δεν έχει λεφτά, δε τη νοιάζει, της αρέσει να το βλέπει ερήπιο κοκ. αφού τα βρίσκετε με τους υπόλοιπους και θέλετε να τα βλέπετε όλα νοικοκυρεμένα μοιραστήτε τα έξοδα μεταξύ σας και κάντε τα όλα όπως τα θέλετε. 1
xsterg Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Εφόσον όμως είδες την κατάσταση της πολυκατοικίας που είναι παρατημένη γιατί αγόρασες το διαμέρισμα, ήταν αρκετά φθηνό; Αυτά συμβαίνουν σε πολλές πολυκατοικίες, ειδικά σε παλιές που δεν υπάρχει διαχειριστής, ο καθένας κάτι ότι τον βολεύει.Δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλον και "όλα καλά." Σε τέτοια περίπτωση αν είσαι σε ενοίκιο και χαλιέσαι με την κατάσταση, τους χαιρετάς. ετσι ειναι. ειδες το διαμερισμα. ειδες την κατασταση του κηπου και της περιοχης. καποια πραγματα δεν μπορουμε να τα αλλαξουμε. οταν αγορασες το σπιτι στα συμβολαια γραφτηκε οτι το σπιτι ειναι "της τελειας αρεσκειας του αγοραστη". και το υπεγραψες. με οτι συνεπαγεται αυτο. αληθεια τα συμβολαια τα διαβασες? 1
vision Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Αν δεν έχει τι να πληρώσει; Αν έχει και απλά έπεσες σε στραβόξυλο, άλλο καπέλο. Πιστεύω αν είχε θα τα έφτιαχνε και μόνη της ή θα συνέβαλε στο αρχικό ποσό. Εφόσον είναι για λίγα ευρώ 2-3-5 που λες, βάλτα εσύ ή μοιραστείτε το ποσό της οι υπόλοιποι ένοικοι που ουσιαστικά εξαφανίζεται έτσι καθώτι μικρό.
Cokoblokos Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Καλησπερα, Θελω να φρεσκαρω λιγο το χρωμα του οροφου μου στη πολυκατοικια γιατι λογω ανακαινισης και εμενα και του διπλανου (2 ιδιοκτητες ανα οροφο), εχουν δημιουργηθει μερεμετια και κομματια στοκαρισματων στον τοιχο). Επιτρεπεται να βαψω ενα κομματι του δικου μου οροφου (σε συννενοηση με τον γειτονα) με δικα μου εξοδα ή πρεπει να συμφωνησει η πολυκατοικια? Φυσικα παντα μιλαω για το ιδιο χρωμα (οσο πιο κοντινο γινεται στο ηδη υπαρχων)
doubtful Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 11:50 ΠΜ, Vkk είπε Αγόρασα εδώ και 5 χρόνια οροφοδιαμερισμα σε πολυκατοικία 4 ορόφων. Ο ένας όροφος είναι ακατοικοιτος 30 χρόνια. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σε άθλια κατάσταση. Εγώ και ο σύζυγος μου αποφασίσαμε με δικά μας έξοδα να βάλουμε γκαζόν και κάποια λουλούδια να ομορφύνει η είσοδος. Ενώ συμφωνήσανε γι αυτό τώρα που ζητάω κηπουρό η κυρία στο ισόγειο δεν πληρώνει όπως επίσης δεν πληρώνει και το κοινόχροιστο ρεύμα. Γενικά φέρνει αντιρρήσεις σε όλα όσα αφορούν την πολυκατοικία. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό? Επίσης η πολυκατοικία θέλει εσωτερικά βάψιμο όπως και αντικατάσταση σε λάμπες κτλ. Κηπουρο?... τιποτα απο αυτα δεν ειναι αναγκες.... Φαινεται δεν πληρωνει το ρευμα γιατι οπως ειπες και εσυ, εκεινη ειναι στο ισογειο και μαλλον δεν χρησιμοποιει το φως.
Joshua21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, Cokoblokos είπε Καλησπερα, Θελω να φρεσκαρω λιγο το χρωμα του οροφου μου στη πολυκατοικια γιατι λογω ανακαινισης και εμενα και του διπλανου (2 ιδιοκτητες ανα οροφο), εχουν δημιουργηθει μερεμετια και κομματια στοκαρισματων στον τοιχο). Επιτρεπεται να βαψω ενα κομματι του δικου μου οροφου (σε συννενοηση με τον γειτονα) με δικα μου εξοδα ή πρεπει να συμφωνησει η πολυκατοικια? Φυσικα παντα μιλαω για το ιδιο χρωμα (οσο πιο κοντινο γινεται στο ηδη υπαρχων) Φαντάζομαι πως θα πρέπει να συμφωνήσει η ΓΣ πρώτα. Υπόψιν το εξωτερικό βάψιμο απαιτεί άδεια μικρής κλίμακας, που για να βγει πάλι χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας.
Maverickj13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία και είναι υποχρεωτικές για όλους τους συνιδιοκτήτες. Ειδικά στα παρακάτω θέματα, η γενική συνέλευση αποφασίζει ομόφωνα δηλαδή συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών, ήτοι ψήφοι χίλιες (1000), ήτοι: α) Για αποφάσεις αλλαγής της χρήσης της οικοδομής ή της χρήσης διαιρεμένων ιδιοκτησιών ή των χώρων αποκλειστικής χρήσης και β) Για αποφάσεις που αφορούν σε διαφορετική κατανομή των ψήφων, τροποποίηση των ποσοστών στα κοινόκτητα και σε κάθε είδους κοινόχρηστες δαπάνες και γ) για οποιοδήποτε άλλο θέμα που απαιτείται από το νόμο παμψηφία. Απο το παραπανω κειμενο, τι καταλβαινετε οτι ισχυει σε περιπτωση που προταθει τοποθετηση γκαζον, που εχει επιπτωση στην κοινοχρηστη δαπανη; Απλη πλειοψηφια ή παμψηφια;
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 50 minutes ago, Maverickj13 said: Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία και είναι υποχρεωτικές για όλους τους συνιδιοκτήτες. Ειδικά στα παρακάτω θέματα, η γενική συνέλευση αποφασίζει ομόφωνα δηλαδή συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών, ήτοι ψήφοι χίλιες (1000), ήτοι: α) Για αποφάσεις αλλαγής της χρήσης της οικοδομής ή της χρήσης διαιρεμένων ιδιοκτησιών ή των χώρων αποκλειστικής χρήσης και β) Για αποφάσεις που αφορούν σε διαφορετική κατανομή των ψήφων, τροποποίηση των ποσοστών στα κοινόκτητα και σε κάθε είδους κοινόχρηστες δαπάνες και γ) για οποιοδήποτε άλλο θέμα που απαιτείται από το νόμο παμψηφία. Απο το παραπανω κειμενο, τι καταλβαινετε οτι ισχυει σε περιπτωση που προταθει τοποθετηση γκαζον, που εχει επιπτωση στην κοινοχρηστη δαπανη; Απλη πλειοψηφια ή παμψηφια; Το "τοποθέτηση γκαζόν" από μόνο που δεν λέει κάτι, θα πρέπει να διευκρινίσεις τι ακριβώς χρήση έχει ο χώρος στον οποίο θα μπει, και αν είναι στην αποκλειστική χρήση κάποιου διαμερίσματος.
Maverickj13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 30 minutes ago, Joshua21 said: Το "τοποθέτηση γκαζόν" από μόνο που δεν λέει κάτι, θα πρέπει να διευκρινίσεις τι ακριβώς χρήση έχει ο χώρος στον οποίο θα μπει, και αν είναι στην αποκλειστική χρήση κάποιου διαμερίσματος. Κοινοχρηστος χωρος πρασινου σε πολυκατοικια, δεν ειναι αποκλειστικης χρησης
Joshua21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 1 hour ago, Maverickj13 said: Κοινοχρηστος χωρος πρασινου σε πολυκατοικια, δεν ειναι αποκλειστικης χρησης Αν όντως είναι έτσι, τότε απλή πλειοψηφία.
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Στις 7/4/2021 στις 11:15 ΠΜ, Cokoblokos είπε Καλησπερα, Θελω να φρεσκαρω λιγο το χρωμα του οροφου μου στη πολυκατοικια γιατι λογω ανακαινισης και εμενα και του διπλανου (2 ιδιοκτητες ανα οροφο), εχουν δημιουργηθει μερεμετια και κομματια στοκαρισματων στον τοιχο). Επιτρεπεται να βαψω ενα κομματι του δικου μου οροφου (σε συννενοηση με τον γειτονα) με δικα μου εξοδα ή πρεπει να συμφωνησει η πολυκατοικια? Φυσικα παντα μιλαω για το ιδιο χρωμα (οσο πιο κοντινο γινεται στο ηδη υπαρχων) Ναι επιτρέπεται. Απλά χρώμα δεν μπορείς να αλλάξεις. Φυσικά το ίδιο ακριβώς χρώμα θα δείχνει διαφορετικό στον τοίχο μιας και το υπάρχον έχει ξεθωριάσει. Στις 7/4/2021 στις 1:24 ΜΜ, Joshua21 είπε Φαντάζομαι πως θα πρέπει να συμφωνήσει η ΓΣ πρώτα. Υπόψιν το εξωτερικό βάψιμο απαιτεί άδεια μικρής κλίμακας, που για να βγει πάλι χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας. Κάνεις λάθος. Άδεια χρειάζεται μόνο εάν βάλεις σκαλωσιές. Αλλιώς αποτελεί εργασία χωρίς αδεια http://www.opengov.gr/minenv/?p=10866 Άρθρο 30 Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας 1. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο: γ) εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων,
Joshua21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 1 hour ago, SeNNinhA said: Κάνεις λάθος. Άδεια χρειάζεται μόνο εάν βάλεις σκαλωσιές. Αλλιώς αποτελεί εργασία χωρίς αδεια http://www.opengov.gr/minenv/?p=10866 Άρθρο 30 Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας 1. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο: γ) εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων, Το εξωτερικό βάψιμο ορόφου σε πολυκατοικία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς σκαλωσιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα