KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 6 minutes ago, agnostos13 said: Έστω οτι εγώ είμαι άπλας, και προτείνω να κάνω δωρεά στην πολυκατοικία μου ένα νέο ανελκυστήρα (φυσικά οι περισσότεροι θα κάνουν τις πάπιες γιατί στο τζάμπα είναι όλοι πρώτοι), μετά υποχρεούμαι να τον συντηρώ κι όλας; Από που και ως που; αυτά δεν ισχύουν όπως τα λες φυσικά μπορείς άνετα να κάνεις δωρεά ένα ανελκυστήρα ως αντικείμενο, και να κρίνει η πολυκατοικία αν θα αποδεχθεί τη δωρεα, χωρίς να είναι όμως υποχρεωμένη επίσης μπορείς να κάνεις τη δωρεά σου, να την αποδεχθεί η πολυκατοικία αλλά να μην υποχρεωθεί να την κάνει χρήση: να παραμείνει στα κουτιά το μηχάνημα (διότι η εγκατάσταση είναι χωριστή υπόθεση) εσύ τώρα μπορείς να κάνεις δωρεά και την εγκατάσταση ακόμα και πάλι όμως πρέπει να πάρεις συγκατάθεση και άδεια να παρέμβεις στον κοινόχρηστο χώρο μπορείς ακόμα και να εξηγήσεις και τους όρους σου και μπορεί να αποφασίσει κι η πολυκατοικία αν συμφωνεί με τους όρους σου και αφού εγκαταστήσεις τον εξοπλισμό σου θα πρέπει να υπάρχει ρητή συγκατάθεση της πολυκατοικίας ότι ο εξοπλισμός σου είναι πλέον «ο ανελκυστήρας της πολυκατοικίας» ΥΓ: τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλοϊκά χρειάζονται άλλες διαδικασίες ειδικά για ένα ανελκυστήρα, απαντώ όμως στην υπεραπλούστευση της αντιπαραβολής του γκαζόν με τον ανελκυστήρα 1
agnostos13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, fredd0 είπε Εστω οτι εισαι απλας και αποφασιζεις να φτιαξεις ρουφ γκαρντεν με πισινα στην ταρατσα. Τη συντηριση της πισινας θα τη φορτωσεις σε ολους με το ζορι; Ακραίο αλλά αν συμφωνήσει η ΓΣ και ολοκληρωθεί η κατασκευή, ασχέτως αν περιλαμβάνει πισίνα, γήπεδο τέννις ή ελικοδρόμιο, θα παραμένει κοινόχρηστος χώρος με ότι συνεπάγεται για τη χρήση και την συντήρηση του, δεν θα γίνει τσιφλίκι μου, ούτε είναι υποχρέωση μου επειδή χρηματοδότησα την κατασκευή τους να τα συντηρώ κι όλας. Απεναντίας αν η μη συντήρηση οδηγήσει σε προβλήματα ή τραυματισμούς υπεύθυνοι παραμένουν το σύνολο των ιδιοκτητών του κτιρίου. Αν υπήρχε καταστατικό θα ανέφερε ρητά τι ισχύει για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων. 12 λεπτά πριν, KoreanW είπε αυτά δεν ισχύουν όπως τα λες φυσικά μπορείς άνετα να κάνεις δωρεά ένα ανελκυστήρα ως αντικείμενο, και να κρίνει η πολυκατοικία αν θα αποδεχθεί τη δωρεα, χωρίς να είναι όμως υποχρεωμένη επίσης μπορείς να κάνεις τη δωρεά σου, να την αποδεχθεί η πολυκατοικία αλλά να μην υποχρεωθεί να την κάνει χρήση: να παραμείνει στα κουτιά το μηχάνημα (διότι η εγκατάσταση είναι χωριστή υπόθεση) εσύ τώρα μπορείς να κάνεις δωρεά και την εγκατάσταση ακόμα και πάλι όμως πρέπει να πάρεις συγκατάθεση και άδεια να παρέμβεις στον κοινόχρηστο χώρο μπορείς ακόμα και να εξηγήσεις και τους όρους σου και μπορεί να αποφασίσει κι η πολυκατοικία αν συμφωνεί με τους όρους σου και αφού εγκαταστήσεις τον εξοπλισμό σου θα πρέπει να υπάρχει ρητή συγκατάθεση της πολυκατοικίας ότι ο εξοπλισμός σου είναι πλέον «ο ανελκυστήρας της πολυκατοικίας» ΥΓ: τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλοϊκά χρειάζονται άλλες διαδικασίες ειδικά για ένα ανελκυστήρα, απαντώ όμως στην υπεραπλούστευση της αντιπαραβολής του γκαζόν με τον ανελκυστήρα Είπαμε στο τζάμπα όλοι πρώτοι είναι, όταν είναι να πληρώσουν και το παραμικρό είναι που κοιτάνε το γάιδαρο στα δόντια... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από agnostos13 1
fredd0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Ακραίο αλλά αν συμφωνήσει η ΓΣ και ολοκληρωθεί η κατασκευή, ασχέτως αν περιλαμβάνει πισίνα, γήπεδο τέννις ή ελικοδρόμιο, θα παραμένει κοινόχρηστος χώρος με ότι συνεπάγεται για τη χρήση και την συντήρηση του, δεν θα γίνει τσιφλίκι μου, ούτε είναι υποχρέωση μου επειδή χρηματοδότησα την κατασκευή τους να τα συντηρώ κι όλας. Απεναντίας αν η μη συντήρηση οδηγήσει σε προβλήματα ή τραυματισμούς υπεύθυνοι παραμένουν το σύνολο των ιδιοκτητών του κτιρίου. Αν υπήρχε καταστατικό θα ανέφερε ρητά τι ισχύει για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων. Είπαμε στο τζάμπα όλοι πρώτοι είναι, όταν είναι να πληρώσουν και το παραμικρό είναι που κοιτάνε το γάιδαρο στα δόντια... AN συμφωνησει, με οτι ορους συμφωνησει. Μπορει ανετα να σου πει αν θες πισινα σε κοινοχρηστο, θα πληρωνεις εσυ τη συντηρηση, αλλιως δε σου δινουμε αδεια να τη βαλεις. Εδω μιλαμε οτι στο μιλητο αποφασισαν να φτιαξουν κηπο, χωρις ΓΣ, χωρις πρακτικα, και τωρα ζητανε να πληρωσουν ολοι τη συντηρηση στα πλαισια της καλης γειτονιας. Δημιουργησαν δηλαδη μια δαπανη με το ετσι θελω. Δηλαδη αν πηγαινα εγω βραδυ και εσπερνα γκαζον θα ηταν υποχρεωμενοι ολοι να πληρωσουν να το συντηρουν επειδη ετσι μου ρθε εμενα? 1
KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, agnostos13 said: Είπαμε στο τζάμπα όλοι πρώτοι είναι, όταν είναι να πληρώσουν και το παραμικρό είναι που κοιτάνε το γάιδαρο στα δόντια... Αν είναι να κρίνουμε κοινωνιολογικά, πάσο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας των ανθρώπων και εχουν την ελευθερία τους να είναι όπως θέλουν. Εγώ σου λέω ότι για την ανάληψη υποχρεώσεων υπάρχουν διαδικασίες βάσει νομοθεσίας και συμβολαίων. Όσο cowboy είναι κι ο άλλος που δε θέλει να πληρώσει τα νόμιμα, τόσο είναι κι εκείνος που θέλει να επιβάλει έξοδα χωρίς διαδικασίες. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από KoreanW 1
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε AN συμφωνησει, με οτι ορους συμφωνησει. Μπορει ανετα να σου πει αν θες πισινα σε κοινοχρηστο, θα πληρωνεις εσυ τη συντηρηση, αλλιως δε σου δινουμε αδεια να τη βαλεις. Εδω μιλαμε οτι στο μιλητο αποφασισαν να φτιαξουν κηπο, χωρις ΓΣ, χωρις πρακτικα, και τωρα ζητανε να πληρωσουν ολοι τη συντηρηση στα πλαισια της καλης γειτονιας. Δημιουργησαν δηλαδη μια δαπανη με το ετσι θελω. Δηλαδη αν πηγαινα εγω βραδυ και εσπερνα γκαζον θα ηταν υποχρεωμενοι ολοι να πληρωσουν να το συντηρουν επειδη ετσι μου ρθε εμενα? Όπως το είπες αποφασίσαμε. Δεν μου ήρθε εμένα ένα βράδυ. Η κυρία άλλαξε γνώμη στην πορεία για την συντήρηση. 1
agnostos13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fredd0 είπε AN συμφωνησει, με οτι ορους συμφωνησει. Μπορει ανετα να σου πει αν θες πισινα σε κοινοχρηστο, θα πληρωνεις εσυ τη συντηρηση, αλλιως δε σου δινουμε αδεια να τη βαλεις. Εδω μιλαμε οτι στο μιλητο αποφασισαν να φτιαξουν κηπο, χωρις ΓΣ, χωρις πρακτικα, και τωρα ζητανε να πληρωσουν ολοι τη συντηρηση στα πλαισια της καλης γειτονιας. Δημιουργησαν δηλαδη μια δαπανη με το ετσι θελω. Δηλαδη αν πηγαινα εγω βραδυ και εσπερνα γκαζον θα ηταν υποχρεωμενοι ολοι να πληρωσουν να το συντηρουν επειδη ετσι μου ρθε εμενα? Νομίζω οτι κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Εφόσον έχει εγκρίνει η ΓΣ την εγκατάσταση, έχει και την ευθύνη της συντήρησης. Το ποιός χρηματοδότησε την εγκατάσταση ουδεμία σχέση έχει με το παραπάνω. Τώρα αν και η συντήρηση χρηματοδοτείται από κάποιον καλοθελητή ουδεμία σχέση έχει με την ευθύνη αυτής. Και επαναλαμβάνω, αν η κακή η μη συντήρηση οδηγήσει σε προβλήματα η ευθύνη παραμένει στη ΓΣ. Αν η εγκατάσταση έγινε αυθαίρετα (όπως λες εσύ στο παράδειγμα σου) είναι άλλη κουβέντα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από agnostos13 1
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Νομίζω οτι κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Εφόσον έχει εγκρίνει η ΓΣ την εγκατάσταση, έχει και την ευθύνη της συντήρησης. Το ποιός χρηματοδότησε την εγκατάσταση ουδεμία σχέση έχει με το παραπάνω. Τώρα αν και η συντήρηση χρηματοδοτείται από κάποιον καλοθελητή ουδεμία σχέση έχει με την ευθύνη αυτής. Και επαναλαμβάνω, αν η κακή η μη συντήρηση οδηγήσει σε προβλήματα η ευθύνη παραμένει στη ΓΣ. Αν η εγκατάσταση έγινε αυθαίρετα (όπως λες εσύ στο παράδειγμα σου) είναι άλλη κουβέντα. Το θέμα είναι ότι ενώ συμφωνήθηκε από όλους δεν υπήρχε καταστατικο ή κάτι άλλο να κατωχυρωθει η συμφωνία και αναιρεστηκε στην πορεία. Αυτό δεν το είχα προβλέψει. 1
KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 9 minutes ago, Vkk said: Όπως το είπες αποφασίσαμε. Δεν μου ήρθε εμένα ένα βράδυ. Η κυρία άλλαξε γνώμη στην πορεία για την συντήρηση. εντελώς αντικειμενικά επειδή το κουράσαμε και στα εξήγησαν πολλοί ξεκινάς να ρωτάς αν μπορείς να την υποχρεώσεις βάσει κανονισμού και καταλήγεις να λες ότι κανονισμός δεν υπάρχει καθόλου, και δεν έχει υπάρξει ή θα υπάρχει ούτε γενική συνέλευση καλά καλά για να μην πάω στα άλλα που δε σε νοιάζει το βασικό που αφορά την έλλειψη βάσης συνεννόησης γενικώς κάνεις θέμα για την κυρία του ισογείου, όταν υπάρχει ο Λούης με το ακατοίκητο ή όταν δεν τα έχετε βρει στο πώς πληρώνετε το ρεύμα και σας κόφτει αν θα μοιραστείτε τον κηπουρό (btw πολύ φτηνά σας έρχεται το ρεύμα 2 ευρώ επί τα δυο με τρία διαμερίσματα) και συνολικά δεν καταλαβαίνω πολλά από όσα λες, ακόμα κι αν στα εξηγούν, κάνεις ότι κατάλαβες και μετά επανέρχεσαι μόνο εσένα βλέπω να μοιάζεις να εγείρεις θέμα που δεν υφίσταται και να πέφτεις πότε σε αντιφάσεις πότε να δέχεσαι ότι διαστρεβλώνεις καταστάσεις: αθετείς το λόγο σου απέναντι στη γειτόνισσα (από όσα λες): ενώ πήγες να περάσεις μια επιλογή σου με πλάγιο τρόπο και να υποχρεώσεις τους άλλους ενοίκους σε ένα έξοδο που αποφάσισες αυτό όλο συγνώμη που έκανες το βρίσκω πονηρό και αφελές μαζί 1
thanasisxask Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, Vkk είπε Το θέμα είναι ότι ενώ συμφωνήθηκε από όλους δεν υπήρχε καταστατικο ή κάτι άλλο να κατωχυρωθει η συμφωνία και αναιρεστηκε στην πορεία. Αυτό δεν το είχα προβλέψει. Κοίτα να χαρείς αυτό που έφτιαξες και άσε την άλλη από κάτω. Έφτιαξες κάτι όμορφο σε κάτι που ήταν άσχημο και σου χαλούσε την διάθεση, και στο φινάλε δεν έχει κανένα τρομερό κόστος η συντήρηση του. Συνέχισε, όσο μπορείς, να φτιάξεις το δικό σου διαμέρισμα και τους εξωτερικούς δικούς σου χώρους. Όπως και να το κάνεις είναι ένα σπίτι αγορασμένο και είναι κρίμα να σε ξενερώνει αυτή η τσαπατσουλια που υπάρχει. 1 1
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, KoreanW είπε εντελώς αντικειμενικά επειδή το κουράσαμε και στα εξήγησαν πολλοί ξεκινάς να ρωτάς αν μπορείς να την υποχρεώσεις βάσει κανονισμού και καταλήγεις να λες ότι κανονισμός δεν υπάρχει καθόλου, και δεν έχει υπάρξει ή θα υπάρχει ούτε γενική συνέλευση καλά καλά για να μην πάω στα άλλα που δε σε νοιάζει το βασικό που αφορά την έλλειψη βάσης συνεννόησης γενικώς κάνεις θέμα για την κυρία του ισογείου, όταν υπάρχει ο Λούης με το ακατοίκητο ή όταν δεν τα έχετε βρει στο πώς πληρώνετε το ρεύμα και σας κόφτει αν θα μοιραστείτε τον κηπουρό (btw πολύ φτηνά σας έρχεται το ρεύμα 2 ευρώ επί τα δυο με τρία διαμερίσματα) και συνολικά δεν καταλαβαίνω πολλά από όσα λες, ακόμα κι αν στα εξηγούν, κάνεις ότι κατάλαβες και μετά επανέρχεσαι μόνο εσένα βλέπω να μοιάζεις να εγείρεις θέμα που δεν υφίσταται και να πέφτεις πότε σε αντιφάσεις πότε να δέχεσαι ότι διαστρεβλώνεις καταστάσεις: αθετείς το λόγο σου απέναντι στη γειτόνισσα (από όσα λες): ενώ πήγες να περάσεις μια επιλογή σου με πλάγιο τρόπο και να υποχρεώσεις τους άλλους ενοίκους σε ένα έξοδο που αποφάσισες αυτό όλο συγνώμη που έκανες το βρίσκω πονηρό και αφελές μαζί Λυπάμαι αλλά αρχικά δεν καταλάβατε τι έχω γράψει. Όταν αποφασίζουν όλοι μαζί για κάτι είναι πονηρό από την δική μου μεριά? Αφελές για το ότι δεν κατοχυρώθηκε με κάποιο τρόπο η απόφαση μας δεκτό. Το ακατοικοιτο που ανέφερα στην πορεία ο κατοχος βρέθηκε προ λίγων εβδομάδων περιμένουμε να συναντηθούμε κι αυτό πονηρό το βλέπετε? Δλδ εμείς οι τρεις είμαστε οι πονηροι και η κυρία που δεν πληρώνει τίποτα είναι η δίκαιη? Όταν ζήτησα να φτιάξουμε κανονισμούς στην πολυκατοικία κτλ ούτε αυτό το δέχθηκε. Προς όφελος μου δλδ είναι που ξόδεψα χρήματα για τον κοινόχρηστο και στο τέλος μου είπε δεν μπορώ να πληρώνω 5 ευρώ στις 3 εβδομάδες? 1
Dante80 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Vkk είπε Λυπάμαι αλλά αρχικά δεν καταλάβατε τι έχω γράψει. Όταν αποφασίζουν όλοι μαζί για κάτι είναι πονηρό από την δική μου μεριά? Αφελές για το ότι δεν κατοχυρώθηκε με κάποιο τρόπο η απόφαση μας δεκτό. Το ακατοικοιτο που ανέφερα στην πορεία ο κατοχος βρέθηκε προ λίγων εβδομάδων περιμένουμε να συναντηθούμε κι αυτό πονηρό το βλέπετε? Δλδ εμείς οι τρεις είμαστε οι πονηροι και η κυρία που δεν πληρώνει τίποτα είναι η δίκαιη? Όταν ζήτησα να φτιάξουμε κανονισμούς στην πολυκατοικία κτλ ούτε αυτό το δέχθηκε. Προς όφελος μου δλδ είναι που ξόδεψα χρήματα για τον κοινόχρηστο και στο τέλος μου είπε δεν μπορώ να πληρώνω 5 ευρώ στις 3 εβδομάδες? Δεν εκφέρω γνώμη για το θέμα, απλά μια διευκρίνιση. Δεν είστε τρεις (εσύ ή ο άντρας σου δεν πιάνεστε διπλά), δύο είστε με χιλιοστά/δικαίωμα ψήφου. Με λίγα λόγια, 4 διαμερίσματα, 2 εναντίον 2. Καλή τύχη. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Προς TS, πραγματικά πρέπει να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Για την πρόσοψη είπες ότι αποφασίσατε να μην ζητήσετε λεφτά,το πρόβλημα είναι δηλαδή τα 2 ευρώ ρεύμα και ποιος θα φροντίζει το γκαζόν και τα λουλούδια.Ξεχασε τη γριά,δεν μπορείς να την υποχρεώσεις σε τίποτα,εφόσων δεν έχετε ούτε ασανσέρ ούτε κεντρική θέρμανση. Ανέλαβε τα μόνη σου,φτιάξε ομορφο το χώρο,και αν έχεις μεράκι θα το έχεις πάντα όμορφο. Τον τύπο στον 3ο,επίσης τον ξεχνάς. Την ψυχολογία που θα χαλάσεις δεν αξίζει. Τώρα αν θέλει βάψιμο η οικοδομή και πληρώνουν μόνο τα 2 μερη,τότε πάλι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, Vkk said: Λυπάμαι αλλά αρχικά δεν καταλάβατε τι έχω γράψει. Όταν αποφασίζουν όλοι μαζί για κάτι είναι πονηρό από την δική μου μεριά? Αφελές για το ότι δεν κατοχυρώθηκε με κάποιο τρόπο η απόφαση μας δεκτό. Το ακατοικοιτο που ανέφερα στην πορεία ο κατοχος βρέθηκε προ λίγων εβδομάδων περιμένουμε να συναντηθούμε κι αυτό πονηρό το βλέπετε? Δλδ εμείς οι τρεις είμαστε οι πονηροι και η κυρία που δεν πληρώνει τίποτα είναι η δίκαιη? Όταν ζήτησα να φτιάξουμε κανονισμούς στην πολυκατοικία κτλ ούτε αυτό το δέχθηκε. Προς όφελος μου δλδ είναι που ξόδεψα χρήματα για τον κοινόχρηστο και στο τέλος μου είπε δεν μπορώ να πληρώνω 5 ευρώ στις 3 εβδομάδες? Πολύ φοβάμαι είτε απλώς δε συνεννοούμαστε είτε εκτυλίσσεται παιχνίδι εντυπώσεων με ανάλογο τρόπο με αυτόν που εγείρεις το θέμα με τη γειτόνισσα. Το πονηρό και αφελές είναι πολύ συγκεκριμένο. 5 hours ago, Vkk said: Εγώ και ο σύζυγος μου αποφασίσαμε με δικά μας έξοδα να βάλουμε γκαζόν και κάποια λουλούδια να ομορφύνει η είσοδος. Ενώ συμφωνήσανε γι αυτό τώρα που ζητάω κηπουρό η κυρία στο ισόγειο δεν πληρώνει όπως επίσης δεν πληρώνει και το κοινόχροιστο ρεύμα. Γενικά φέρνει αντιρρήσεις σε όλα όσα αφορούν την πολυκατοικία. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό? Επίσης η πολυκατοικία θέλει εσωτερικά βάψιμο όπως και αντικατάσταση σε λάμπες κτλ. 5 hours ago, Vkk said: Είμαστε 4 άτομα όλα κι όλα. Εμείς και το παλικάρι στον 3ο όροφο συνενοουμαστε. Η κυρία φέρνει μόνο αντιρρήσεις. Διάβασα όμως κάπου ότι αν το πας με κανονισμό πολυκατοικίας η πλειοψηφία υπερτερεί. Οπότε είναι υποχρεωμένη. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για τα αυτονόητα. Δλδ μπορεί να μπορεί με αυτήν την δικαιολογία να μην πληρώσει? Μα μιλάμε για λίγα χρήματα όχι τρελά ποσά 4 hours ago, Vkk said: Όταν αποφασίσαμε να μην πάρουμε από την κυρία χρήματα ο λόγος ήταν ότι ο χώρος ο κοινοχρηστος ήταν εγκατελειμενο χρόνια και μιλάμε για την πρόσοψη της πολυκατοικίας και επειδή ξέραμε ότι αυτό το ποσό δεν θα το έδινε. Όσο Αφορά όμως το κόψιμο του γκαζόν είναι ένα ποσό πολύ μικρό. Βέβαια της πρότεινα να αγοράσουμε από κοινού χλοολοπτηκο και να το κόβουμε εμείς ούτε αυτό το δέχθηκε ούτε επίσης να δίνει 2 ευρώ το μήνα για το κοινόχρηστο ρεύμα. 4 hours ago, Vkk said: Εγώ δεν της επιβάλλω κάτι. Όταν ομόφωνα αποφασίσουμε για κάτι λογικό δεν είναι ότι η συντήρηση θα αφορά όλους μας από την στιγμή που βρίσκετε σε κοινόχρηστο χώρο? Δλδ αυτήν την στιγμή εγώ και το παλικάρι στον 3 όροφο πληρώνουμε σε ότι κάνουμε και η κυρία ποτέ και σε τίποτα. 4 hours ago, Vkk said: 4 hours ago, fredd0 said: Σε ξαναρωταω. Ειπες καταστατικο δεν υπαρχει. Συμφωνησε ποτε να πληρωσει συντηρηση κηπου; To οτι συμφωνησε να πληρωσετε εσεις για να φτιαξετε κηπο δε της δημιουργει την υποχρεωση να πληρωνει για να συντηρηθει ΕΚΤΟΣ αν υπαρχει καταστατικο που λεει κηπος->πληρωστε. Που και παλι και να υπηρχε μονο δικαστικα μπορουσες να της το επιβαλεις. Αυτό δεν το ήξερα. Πίστευα ότι από την στιγμή που συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό εξηπακουετε η συντήρηση δλδ Όχι Προφορικά. Το είπαμε.βλακεια δικιά μου. Όπως επίσης τις πρότεινα κάποια στιγμή να ορίσουμε διαχειριστή ή να φτιάξουμε καταστατικό πολυκατοικίας κονονισμοι κτλ και μας είπε ότι τρία άτομα είμαστε τι τα θέλουμε αυτά κτλ 2 hours ago, Vkk said: 2 hours ago, Joshua21 said: Η γυναίκα αυτή - έτσι όπως τα περιγράφεις - δεν συμφώνησε ποτέ στο να συμμετέχει στα έξοδα συντήρησης του γκαζόν, συμφώνησε να μπει γκαζόν με δικά σας έξοδα, έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν το ότι δεν κράτησε το λόγο της ακριβώς επειδή δεν έδωσε κανένα λόγο. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεσαι να χωνέψεις το παραπάνω. Όχι το κατάλαβα ότι έκανα βλακεια. Ίσως το ξεκίνησα με τον άντρα μου λάθος από την αρχή. Όταν το αγοράσαμε συνεχεια κλαιγοτανε και ήταν αρνητική σε όλα. Μετά για να αποφύγουμε τους τσακωμους τα πληρώναμε μόνοι μας όλα. Αργότερα όταν αγοράστηκε και ο τρίτος υπήρχε μια σχετική συνεννόηση πάντα με κάποια βήματα υποχώρησης από την μεριά μας. Ίσως θα έπρεπε από την αρχή να πάω για καταστατικο αν και τότε το αρνήθηκε και το ρίξε στο φιλικό ότι είμαστε 4 άνθρωποι μόνο θα συνενοουμαστε Τον κύριο του ακατοικοιτο τον έχουμε πάρει τηλέφωνο και περίμενουμε να έρθει. Τον έχουμε ενημερώσει. και στο τέλος θα πιστέψεις ότι μπορεί και να έχουμε κάτι μαζί σου που στα λέμε καλώς ή κακώς σε μια δομή όπως μια πολυκατοικία έχουμε ένα κοινό πεδίο συνεργασίας που να προκύπτει από συναπόφαση κ καλή προαίρεση. αυτό όλο σημαίνει ότι είμαστε πολύ σαφείς στις συμφωνίες μας από την πρώτη στιγμή (ενίοτε αποδεικνύεται ότι θέλει να καταλαβαίνουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι σε τί συμφωνουμε), και δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τετελεσμένα ή να παγιδεύσουμε το συνέταιρό μας Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από KoreanW 1
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 36 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Κοίτα να χαρείς αυτό που έφτιαξες και άσε την άλλη από κάτω. Έφτιαξες κάτι όμορφο σε κάτι που ήταν άσχημο και σου χαλούσε την διάθεση, και στο φινάλε δεν έχει κανένα τρομερό κόστος η συντήρηση του. Συνέχισε, όσο μπορείς, να φτιάξεις το δικό σου διαμέρισμα και τους εξωτερικούς δικούς σου χώρους. Όπως και να το κάνεις είναι ένα σπίτι αγορασμένο και είναι κρίμα να σε ξενερώνει αυτή η τσαπατσουλια που υπάρχει. Ίσως η καλύτερη απάντηση που άκουσα εδώ μέσα. Μα εδώ και 5χρονια αυτό κάνω εγώ καθαρίζω τα πάντα από την σκάλα μέχρι το πεζοδρόμιο. Αλλά αισθάνθηκα μαλακας να τα κάνω όλα εγώ. Μέχρι και τον κοινόχρηστο πλήρωσα για να είναι όμορφο. Εδώ μέσα μέχρι κι ότι την εξαπατησα άκουσα. Όλοι στο τζάμπα καλοί είναι. Είμαστε επαρχία και με την κυρία γνωριζομασταν κιόλας. Ένας λόγος ακόμη που από την αρχή έκανα πίσω για τους κανονισμούς κτλ λέω εντάξει γνωστοί είμαστε όλα καλά. Έλα μου ντε που όλα εγώ τα κάνω. 1 λεπτό πριν, Vkk είπε Ίσως η καλύτερη απάντηση που άκουσα εδώ μέσα. Μα εδώ και 5χρονια αυτό κάνω εγώ καθαρίζω τα πάντα από την σκάλα μέχρι το πεζοδρόμιο. Αλλά αισθάνθηκα μαλακας να τα κάνω όλα εγώ. Μέχρι και τον κοινόχρηστο πλήρωσα για να είναι όμορφο. Εδώ μέσα μέχρι κι ότι την εξαπατησα άκουσα. Όλοι στο τζάμπα καλοί είναι. Είμαστε επαρχία και με την κυρία γνωριζομασταν κιόλας. Ένας λόγος ακόμη που από την αρχή έκανα πίσω για τους κανονισμούς κτλ λέω εντάξει γνωστοί είμαστε όλα καλά. Έλα μου ντε που όλα εγώ τα κάνω. Με χαλάει που ενδιαφέρομαι μόνο εγώ για όλα ακόμη και για την καθαριότητα 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν κάθισα να διαβάσω μετά την 1η σελίδα διότι έχουν γίνει πάρα πολλά τέτοια thread και σε όλα ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. Πάμε στο ψητό. Αν ο κήπος έγινε μετά από απόφαση της ΓΣ με καταγραφή σε πρακτικά και αυτή δεν πληρώνει, τότε κάνετε νέα ΓΣ να συζητήσετε και να αποφασίζετε την δικαστική διεκδίκηση, υπόψην ότι τωρα θα καθυστερησετε περισσότερο καθώς με νέο νόμο θα περάσετε πρώτα από μεσολαβητη να τα βρείτε, εκεί δεν θα αλλάξει κάτι ως γνωστόν οπότε μετά θα πάτε δικαστικως. Εαν όμως η συμφωνία για τον κήπο που κάνατε με τα δικά σας έξοδα έγινε προφορικά και απλα ζητήσατε την άδεια τοτε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, διότι θα επικαλεστεί η άλλη πλευρά αυτό που έγραψα πριν. Εαν γενικά δεν πληρώνει και εφόσον έχετε αποδειξεις μπορείτε να τα διεκδικήσετε δικαστικως. Τα έξοδα που βγαίνουν από τις καταστάσεις των κοινοχρήστων και είναι υπολογισμένο με τα χιλιοστά βάσει του κανονισμού πρέπει να πληρωθούν όλα, αν δεν πληρωθούν μαζεύεται οφειλή η οποία μπορεί να γίνει απαιτητη. Τέλος, αυτα τα προβλήματα με ιδιοκτητες συναντώνται στο 60% των πολυκατοικιων της Ελλάδας με αρνητικά αποτελέσματα και με επιπτώσεις σε όλους διότι πέφτει η αξία της πολυκατοικίας. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Βασίλης_29 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα