Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, fredd0 είπε για να φτιαξεις καταστατικο ... απαιτειται ομοφωνια (δηλαδη να συμφωνουν στην περιπτωση σου και οι 4 ιδιοκτητες). Αυτη ειναι η απλη διαδικασια. Η συνθετη διαδικασια ειναι να πας σε δικηγορο και να ζητησετε να σας οριστει καταστατικο μεσω δικαστηριου. Το οποιο απαιτει συμφωνια "μονο" του 60% των ιδιοκτητων, στην περιπτωση σας των τριων απο τους τεσσερις. Σου αφηνω εδω λινκ για μηχανες γκαζον απο το σκρουτζ 😁 Εχω κοιτάξει για μηχανες γκαζον. Το θέμα είναι φίλε μου όταν συμφωνείς σε κάτι να κρατάς τον λόγο σου. Εξάλλου τον δικό μας χώρο ομορφυναμε. Ούτε εμένα μου περισσευανε χρήματα απλά είπα εντάξει μεγάλη γυναίκα είναι από το να ερχόμαστε σε τσακωμους ας μην πληρώσει την διαδικασία που να ξερά ότι αυτή γενικά δεν θέλει να πληρωνει. Μόλις τώρα, Vkk είπε Εχω κοιτάξει για μηχανες γκαζον. Το θέμα είναι φίλε μου όταν συμφωνείς σε κάτι να κρατάς τον λόγο σου. Εξάλλου τον δικό μας χώρο ομορφυναμε. Ούτε εμένα μου περισσευανε χρήματα απλά είπα εντάξει μεγάλη γυναίκα είναι από το να ερχόμαστε σε τσακωμους ας μην πληρώσει την διαδικασία που να ξερά ότι αυτή γενικά δεν θέλει να πληρωνει. Γενικά όμως και πριν ειχανε όλοι θέματα. Γι αυτό είχε μείνει έτσι. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Vkk είπε Εχω κοιτάξει για μηχανες γκαζον. Το θέμα είναι φίλε μου όταν συμφωνείς σε κάτι να κρατάς τον λόγο σου. Εξάλλου τον δικό μας χώρο ομορφυναμε. Ούτε εμένα μου περισσευανε χρήματα απλά είπα εντάξει μεγάλη γυναίκα είναι από το να ερχόμαστε σε τσακωμους ας μην πληρώσει την διαδικασία που να ξερά ότι αυτή γενικά δεν θέλει να πληρωνει. Η γυναίκα αυτή - έτσι όπως τα περιγράφεις - δεν συμφώνησε ποτέ στο να συμμετέχει στα έξοδα συντήρησης του γκαζόν, συμφώνησε να μπει γκαζόν με δικά σας έξοδα, έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν το ότι δεν κράτησε το λόγο της ακριβώς επειδή δεν έδωσε κανένα λόγο. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεσαι να χωνέψεις το παραπάνω. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Joshua21 1
KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, Vkk said: Εχω κοιτάξει για μηχανες γκαζον. Το θέμα είναι φίλε μου όταν συμφωνείς σε κάτι να κρατάς τον λόγο σου. Εξάλλου τον δικό μας χώρο ομορφυναμε. Ούτε εμένα μου περισσευανε χρήματα απλά είπα εντάξει μεγάλη γυναίκα είναι από το να ερχόμαστε σε τσακωμους ας μην πληρώσει την διαδικασία που να ξερά ότι αυτή γενικά δεν θέλει να πληρωνει. για το γκαζόν που είναι το ελάχιστο πρόβλημά σου η παρανόηση κατ' εμέ είναι δική σου και είναι και λίγο άσχημο να κατηγορείς από πάνω για «αθέτηση λόγου»: πήρες άδεια για να παρέμβεις στον κοινόχρηστο χώρο δεν πήρες όμως άδεια για να επιβάλεις έξοδα και αν αθετεί κάποιος λόγο, μάλλον εσύ είσαι που υποσχέθηκες ότι θα κάνεις κάτι δωρεάν αλλά καταλήγεις να ζητάς λεφτά και στην τελική ζητάς λεφτά από τη συγκεκριμένη κυρία και δεν έχεις ζητήσει τσακιστή δεκάρα για ο,τιδήποτε από το συνιδιοκτήτη με το «ακατοίκητο» Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από KoreanW 1 1
argimeg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 36 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Εχει καταντησει κουραστικο. Σε πληροφορω πως οι δημοσιοι υπαλληλοι την τελευταια 10ετια εχουν χασει απο 20-40% του εισοδηματος τους απο τις μειωσεις. Καλο θα ηταν να σταματησει αυτη η καραμελα γιατι οδηγει σε ανθρωποφαγια. Ανετα θα μπορουσα να σου πω και εγω πως στον ιδιωτικο τομεα ουτε δωρα εχουν κοπει αλλα δεν υπαρχει και ταβανι στον μισθο οπως ειναι στο δημοσιο. Μην βιαστεις να απαντησεις, ιδιωτικος τομεας δεν ειναι μονο οι μικρομεσαιες επιχειρησεις, οι πωλητες, οι ντελιβερι κτλ. Ας είχα εγώ την σιγουριά του δημοσίου και ας έπαιρνα και τον βασικό. Μάλλον δεν έχεις δουλέψει σε ιδιωτικό τομέα. Μην μπερδεύεσαι με τις ανθρωποφαγίες, δεν τους μισώ, τους ζηλεύω τους δημόσιους υπάλληλους. 1
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Η γυναίκα αυτή - έτσι όπως τα περιγράφεις - δεν συμφώνησε ποτέ στο να συμμετέχει στα έξοδα συντήρησης του γκαζόν, συμφώνησε να μπει γκαζόν με δικά σου έξοδα, έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν το ότι δεν κράτησε το λόγο της ακριβώς επειδή δεν έδωσε κανένα λόγο. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεσαι να χωνέψεις το παραπάνω. Όχι το κατάλαβα ότι έκανα βλακεια. Ίσως το ξεκίνησα με τον άντρα μου λάθος από την αρχή. Όταν το αγοράσαμε συνεχεια κλαιγοτανε και ήταν αρνητική σε όλα. Μετά για να αποφύγουμε τους τσακωμους τα πληρώναμε μόνοι μας όλα. Αργότερα όταν αγοράστηκε και ο τρίτος υπήρχε μια σχετική συνεννόηση πάντα με κάποια βήματα υποχώρησης από την μεριά μας. Ίσως θα έπρεπε από την αρχή να πάω για καταστατικο αν και τότε το αρνήθηκε και το ρίξε στο φιλικό ότι είμαστε 4 άνθρωποι μόνο θα συνενοουμαστε 2 λεπτά πριν, KoreanW είπε για το γκαζόν που είναι το ελάχιστο πρόβλημά σου η παρανόηση κατ' εμέ είναι δική σου και είναι και λίγο άσχημο να κατηγορείς από πάνω για «αθέτηση λόγου»: πήρες άδεια για να παρέμβεις στον κοινόχρηστο χώρο δεν πήρες όμως άδεια για να επιβάλεις έξοδα και αν αθετεί κάποιος λόγο, μάλλον εσύ είσαι που υποσχέθηκες ότι θα κάνεις κάτι δωρεάν αλλά καταλήγεις να ζητάς λεφτά και στην τελική ζητάς λεφτά από τη συγκεκριμένη κυρία και δεν έχεις ζητήσει τσακιστή δεκάρα για ο,τιδήποτε από το συνιδιοκτήτη με το «ακατοίκητο» Τον κύριο του ακατοικοιτο τον έχουμε πάρει τηλέφωνο και περίμενουμε να έρθει. Τον έχουμε ενημερώσει. 2 λεπτά πριν, Vkk είπε Όχι το κατάλαβα ότι έκανα βλακεια. Ίσως το ξεκίνησα με τον άντρα μου λάθος από την αρχή. Όταν το αγοράσαμε συνεχεια κλαιγοτανε και ήταν αρνητική σε όλα. Μετά για να αποφύγουμε τους τσακωμους τα πληρώναμε μόνοι μας όλα. Αργότερα όταν αγοράστηκε και ο τρίτος υπήρχε μια σχετική συνεννόηση πάντα με κάποια βήματα υποχώρησης από την μεριά μας. Ίσως θα έπρεπε από την αρχή να πάω για καταστατικο αν και τότε το αρνήθηκε και το ρίξε στο φιλικό ότι είμαστε 4 άνθρωποι μόνο θα συνενοουμαστε Τον κύριο του ακατοικοιτο τον έχουμε πάρει τηλέφωνο και περίμενουμε να έρθει. Τον έχουμε ενημερώσει. Δεν υποσχέθηκα συντήρηση. Συμφωνησε στην αρχη και μετά άλλαξε γνώμη. Βέβαια την επιθετικοτητα σας δεν την καταλαβαίνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Διαβαστε τα συμβολαια σας, μηπως αυτο που νομιζετε για κοινοχρηστοι χωροι δεν ειναι κοινοχρηστοι. Δεν αναφερεται κατι για κεντρικη θερμανση; μαλλον δεν υπαρχει, μηπως δεν υπαρχουν και υπογεια με αποθηκες; μηπως δεν υπαρχει κοινοχρηστο κλιμακοστασιο; ειπατε οτι δεν υπαρχει ασανσερ...... πολλα δεν υπαρχουν που να το κανουν πολυκατοικια....εχω ενα διωροφο κληρονομικο που ριχνο αλλα δυο πατωματα και τα πουλαω σαν διαμερισματα, δεν σημανει οτι ειναι πολυκατοικια με κοινοχρηστους χωρους!!!!!
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, Vkk είπε Όχι το κατάλαβα ότι έκανα βλακεια. Ίσως το ξεκίνησα με τον άντρα μου λάθος από την αρχή. Όταν το αγοράσαμε συνεχεια κλαιγοτανε και ήταν αρνητική σε όλα. Μετά για να αποφύγουμε τους τσακωμους τα πληρώναμε μόνοι μας όλα. Αργότερα όταν αγοράστηκε και ο τρίτος υπήρχε μια σχετική συνεννόηση πάντα με κάποια βήματα υποχώρησης από την μεριά μας. Ίσως θα έπρεπε από την αρχή να πάω για καταστατικο αν και τότε το αρνήθηκε και το ρίξε στο φιλικό ότι είμαστε 4 άνθρωποι μόνο θα συνενοουμαστε Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι δεν ισχύει το ότι "δεν κράτησε το λόγο της" που επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά, και από ότι βλέπω δεν πρόκειται. 1
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, arispz είπε Διαβαστε τα συμβολαια σας, μηπως αυτο που νομιζετε για κοινοχρηστοι χωροι δεν ειναι κοινοχρηστοι. Δεν αναφερεται κατι για κεντρικη θερμανση; μαλλον δεν υπαρχει, μηπως δεν υπαρχουν και υπογεια με αποθηκες; μηπως δεν υπαρχει κοινοχρηστο κλιμακοστασιο; ειπατε οτι δεν υπαρχει ασανσερ...... πολλα δεν υπαρχουν που να το κανουν πολυκατοικια....εχω ενα διωροφο κληρονομικο που ριχνο αλλα δυο πατωματα και τα πουλαω σαν διαμερισματα, δεν σημανει οτι ειναι πολυκατοικια με κοινοχρηστους χωρους!!!!! Αναφέρονται στο συμβόλαιο σαν κοινόχρηστοι χώροι. Αποθήκες δύο που η κυρία λέει ότι είναι δικές της. Και οι δύο βρίσκονται στον κοινόχρηστο. Τις γράφει λέει το συμβόλαιο της. Κεντρική θέρμανση δεν υπαρχει η μία αποθήκη λογικά ξεκίνησε για λεβητοστάσιο το οποίο και δεν έγινε ποτέ.
ougxar Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Ακομα ενα θεμα που δειχνει το ποσο κουραστικο ειναι να εισαι ιδιοκτητης σπιτιου στην ελλαδα πλεον Επισης ποσο ελευθερο χρονο εχετε ρε γαμωτο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Vkk είπε Αναφέρονται στο συμβόλαιο σαν κοινόχρηστοι χώροι. Αποθήκες δύο που η κυρία λέει ότι είναι δικές της. Και οι δύο βρίσκονται στον κοινόχρηστο. Τις γράφει λέει το συμβόλαιο της. Κεντρική θέρμανση δεν υπαρχει η μία αποθήκη λογικά ξεκίνησε για λεβητοστάσιο το οποίο και δεν έγινε ποτέ. μαλλον δεν ξερατε τι αγοραζατε!!!
mp123 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, KoreanW είπε Μόνο που η πολυκατοικία δεν είναι far west για να φοράει το καπέλο ο οποιοασδήποτε και να κάνει τον cowboy... Όταν γίνεσαι συνιδιοκτήτης σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, αποκτάς δικαιώματα και αναλαμβάνεις υποχρεώσεις. Βάζεις υπογραφή σε συμβόλαια που τα προβλέπουν όλα. Αν αθετήσεις τους όρους των συμβολαίων και λειτουργεις αντίθετα με τη νομοθεσία, υπάρχουν νομικές διαδικασίες που επιβάλλουν συνέπειες. φυσικα πολυ σωστα τα λεσ αλλα το 99% ειναι καρμοιριδεσ και κοιτανε ολα να γινοντε χωρισ αποδειξεισ.φυσικα για συντηριση ουτε λογοσ.μονο οταν δεν παει αλλο το συμφωνουν να το φτιαξουμε και αυτο με χιλια ζορια. btw ξερει κανεισ αξιοπιστη εταιρια διαχειρησησ πολυκατοικιασ για αθηνα ? δλδ να αναλαμβανει μεχρι και εισπραξη κοινοχρηστων ?
agnostos13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, filipN είπε Αυτονόητο το να ζητάς από κάποιον άλλο να πληρώνει για τη συντήρηση ενός χώρου, που ανέλαβες την υποχρέωση να κατασκευάσεις με δικά σου έξοδα; Σε μια εποχή που όλοι, πλην Δημοσίων υπαλλήλων, έχουν μειωμένα έως μηδενικά έσοδα; Ποιο δικαστήριο νομίζεις ότι θα σε δικαιώσει; Έστω οτι εγώ είμαι άπλας, και προτείνω να κάνω δωρεά στην πολυκατοικία μου ένα νέο ανελκυστήρα (φυσικά οι περισσότεροι θα κάνουν τις πάπιες γιατί στο τζάμπα είναι όλοι πρώτοι), μετά υποχρεούμαι να τον συντηρώ κι όλας; Από που και ως που; 2 ώρες πριν, giwrgostr είπε Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αυτόματη διαδικασία για να πάρεις τα χρήματα ακόμα αν η πλειοψηφία συμφωνεί. Οπότε η λύση είναι είτε να πάτε δικαστικά (που δεν συμφέρει), είτε να μιλήσετε στην κυρία μήπως και την πιάσετε στο φιλότιμο, είτε να τα πληρώσετε οι υπόλοιποι. Γι αυτό και κάποιες πολυκατοικίες έχουν υιοθετήσει μεθόδους του στυλ "κλειδώνω το ασανσερ" για να έχουν κλειδί μόνο όσοι πληρώνουν και τέτοια. Κανονικά, τη συντήρηση έπρεπε να την επιβάλει το κράτος και να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Απαγορεύεται να κλειδώνεις τον ανελεκυστήρα και να διακόπτεις κοινόχρηστες παροχές από μέρος των ενοίκων ως εκδίκηση ακόμα και αν δεν πληρώνουν. 2 ώρες πριν, Vkk είπε Δεν υπάρχει διαχειριστής δεν υπάρχει ασανσέρ. Η πολυκατοικία ερείπιο όλα θέλουν αλλαγή βάψιμο κτλ. Ο κοινοχρηστος χώρος ήταν ριμαδι μπροστά χόρτα κτλ κανένας δεν κατέβαινε μόνο εγώ. Κοινόχρηστο ρεύμα δεν πληρώνει δεν καθαρίζει σε ότι είναι τσάμπα λέει ναι όπως και για το γκαζόν μόλις τις είπα για το κόψιμο αντέδρασε. Το θέμα μου είναι πως θα το λύσω όλο αυτό γιατί αργότερα που θα έρθει ο γιος της να μείνει τα ίδια θα μού κάνει ούτε αυτός θα πληρώνει Πρέπει να βρείτε άκρη με τα χιλιοστά που έχει ο καθένας, να ορίσετε διαχειριστή και μετά πηγαίντε και δικαστικά αν η μειοψηφία αρνείται να πληρώσει κοινόχρηστα έξοδα. 1
KoreanW Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 2 minutes ago, mp123 said: φυσικα πολυ σωστα τα λεσ αλλα το 99% ειναι καρμοιριδεσ και κοιτανε ολα να γινοντε χωρισ αποδειξεισ.φυσικα για συντηριση ουτε λογοσ.μονο οταν δεν παει αλλο το συμφωνουν να το φτιαξουμε και αυτο με χιλια ζορια. btw ξερει κανεισ αξιοπιστη εταιρια διαχειρησησ πολυκατοικιασ για αθηνα ? δλδ να αναλαμβανει μεχρι και εισπραξη κοινοχρηστων ? οι υποχρεώσεις πρέπει να έχουν αναληφθεί, να τεκμαίρονται στη βάση νομοθεσίας και υπογραφών από την αρχή λέω ότι εξαρτάται κι από το είδος της υποχρέωσης: άλλο το γκαζόν και άλλο το κοινόχρηστο ρεύμα
fredd0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Έστω οτι εγώ είμαι άπλας, και προτείνω να κάνω δωρεά στην πολυκατοικία μου ένα νέο ανελκυστήρα (φυσικά οι περισσότεροι θα κάνουν τις πάπιες γιατί στο τζάμπα είναι όλοι πρώτοι), μετά υποχρεούμαι να τον συντηρώ κι όλας; Εστω οτι εισαι απλας και αποφασιζεις να φτιαξεις ρουφ γκαρντεν με πισινα στην ταρατσα. Τη συντηριση της πισινας θα τη φορτωσεις σε ολους με το ζορι; 1 2
Vkk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, KoreanW είπε οι υποχρεώσεις πρέπει να έχουν αναληφθεί, να τεκμαίρονται στη βάση νομοθεσίας και υπογραφών από την αρχή λέω ότι εξαρτάται κι από το είδος της υποχρέωσης: άλλο το γκαζόν και άλλο το κοινόχρηστο ρεύμα Ναι δυστυχώς έτσι είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα