Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα  παιδιά!!

Παραθέτω κι εγώ εδώ το θέμα μου μιας και είναι σχετικό με αυτό που με απασχολεί. Έχω στο σπίτι μου, τρεις πρίζες rj11 συνολικά μια και μια σε κάθε υπνοδωμάτιο, όπου τερματίζουν δυο ζεύγη utp καλωδίων ( συνδεδεμένα μπλε-μπλε και άσπρο μπλε - άσπρο μπλε ) και άλλη μια στο σαλόνι που τερματίζει ένα utp. Vdsl 50 mbps η σύνδεση μου και Voip. Δεν έχω κάποια προβλήματα, όπως αποσυνδέσεις, χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού κτλ. Το router είναι κουμπωμένο στο υπνοδωμάτιο με τον ασύρματο πάνω στην fxs. Είναι σωστά όλα; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο πάνω σ’ αυτό. Όπως παράδειγμα με μια διπλή πρίζα rj11 ή να έχω το router άλλου και το τηλέφωνο άλλου ή να έχω Ethernet σε όλο το σπίτι. Κάθε γνώμη δεκτή. Παραθέτω και μιαφωτογραφία από μια πρίζα. 

Ευχαριστώ. 

F9C9FE5F-DC40-4B47-AAAC-99BEB076C829.jpeg

Απαντήστε σε αυτό το θέμα..
Δημοσ.

Απο την φωτο που εχεις βαλει δεν βγαίνει κανενα συμπέρασμα.

Το νοιπ για να δουλεψει σωστα πρεπει η τηλεφωνικη συσκευή να συνδεθεί απευθείας στον ρουτερ και να μην υπαρχουν πουθενα στο σπιτι φιλτρα ή σπλιντερ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το νοιπ για να δουλεψει σωστα πρεπει η τηλεφωνικη συσκευή να συνδεθεί απευθείας στον ρουτερ και να μην υπαρχουν πουθενα στο σπιτι φιλτρα ή σπλιντερ

Νίκο έχεις δίκιο. Πριν από λίγες μέρες αναβαθμίστηκε η γραμμή μου από vdsl 50 σε vdsl 100mbps και προφανώς η τηλεφωνία έγινε voip. Από τη μέρα εκείνη έχασα τη τηλεφωνική γραμμή που είχα στο υπνοδωμάτιο. 

Δοκίμασα διάφορους τρόπους στη συνδεσμολογία της πρίζας. Έβαλα διπλή πρίζα, splitter, φίλτρα, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να έχω τηλέφωνο, ήταν να πάρω την τηλεφωνική συσκευή από το υπνοδωμάτιο, να τη βάλω δίπλα στο ρούτερ και να την συνδέσω απευθείας πάνω στο ρούτερ. Και το ρούτερ στη κεντρική πρίζα, χωρίς splitter.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Καλησπέρα Νίκο!!

Το ξέρω ότι για το voip πρέπει το τηλέφωνο να είναι κουμπωμένο πάνω στο router. Την πρίζα την ανέβασα για να δείξω ότι υπάρχουν δυο ζεύγη utp στις δυο πρίζες που  είναι μια σε κάθε υπνοδωμάτιο. Η απορία μου είναι αν μπορώ να κάνω κάτι ωσότου να χρησιμοποιήσω τις άλλες πρίζες σαν Ethernet.  Για να κουμπώσω πάνω ένα switch από την πρίζα προς κάποιες συσκευές για να έχω ενσύρματη, αν είναι εφικτό έτσι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Insidetech είπε

Καλησπέρα Νίκο!!

Το ξέρω ότι για το voip πρέπει το τηλέφωνο να είναι κουμπωμένο πάνω στο router. Την πρίζα την ανέβασα για να δείξω ότι υπάρχουν δυο ζεύγη utp στις δυο πρίζες που  είναι μια σε κάθε υπνοδωμάτιο. Η απορία μου είναι αν μπορώ να κάνω κάτι ωσότου να χρησιμοποιήσω τις άλλες πρίζες σαν Ethernet.  Για να κουμπώσω πάνω ένα switch από την πρίζα προς κάποιες συσκευές για να έχω ενσύρματη, αν είναι εφικτό έτσι.

γίνε πιο περιληπτικός στο τί θέλεις να κάνεις.αν κατάλαβα καλά θέλεις να δώσεις ethernet από αυτή τη πρίζα που μας έβγαλες φωτογραφία και είναι το ρούτερ σε κάποια άλλη πρίζα σε άλλο δωμάτιο.εφόσον εσωτερικά στις πρίζες υπάρχει utp,μπορείς.αφήνεις στη τηλεφωνική πρίζα το ένα ζευγάρι που μεταφέρει το dsl και θα είναι κανονικά συνδεδεμένο στο ρουτερ και χρησιμοποιείς 2 ζευγάρια που δεν είναι συνδεδεμένα πουθενά για να μεταδώσεις lan αρκεί να πρεσάρεις rj45 και στα δυο άκρα ή να αγοράσεις διπλή πρίζα,ένα κούμπωμα τηλεφωνικής γραμμής και ένα για ethernet εκεί που είναι το ρουτερ και στην άλλη άκρη του καλωδίου να βάλεις πρίζα δικτύου και να συνδέσεις σωστά τα αντίστοιχα καλώδια.όσο αφορά το αρχικό σου ποστ και τις ερωτήσεις,εννοείται μπορείς να έχεις οπουδήποτε θέλεις το ρουτερ και να μεταφέρεις το τηλέφωνο σε άλλες πρίζες αλλά για να γίνει σωστά χωρίς επιστροφή σήματος τηλεφώνου στο ίδιο καλώδιο που έρχεται το ιντερνετ,θα πρέπει να αλλάξεις  τα καλώδια στις πρίζες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, geod30 είπε

γίνε πιο περιληπτικός στο τί θέλεις να κάνεις.αν κατάλαβα καλά θέλεις να δώσεις ethernet από αυτή τη πρίζα που μας έβγαλες φωτογραφία και είναι το ρούτερ σε κάποια άλλη πρίζα σε άλλο δωμάτιο.εφόσον εσωτερικά στις πρίζες υπάρχει utp,μπορείς.αφήνεις στη τηλεφωνική πρίζα το ένα ζευγάρι που μεταφέρει το dsl και θα είναι κανονικά συνδεδεμένο στο ρουτερ και χρησιμοποιείς 2 ζευγάρια που δεν είναι συνδεδεμένα πουθενά για να μεταδώσεις lan αρκεί να πρεσάρεις rj45 και στα δυο άκρα ή να αγοράσεις διπλή πρίζα,ένα κούμπωμα τηλεφωνικής γραμμής και ένα για ethernet εκεί που είναι το ρουτερ και στην άλλη άκρη του καλωδίου να βάλεις πρίζα δικτύου και να συνδέσεις σωστά τα αντίστοιχα καλώδια.όσο αφορά το αρχικό σου ποστ και τις ερωτήσεις,εννοείται μπορείς να έχεις οπουδήποτε θέλεις το ρουτερ και να μεταφέρεις το τηλέφωνο σε άλλες πρίζες αλλά για να γίνει σωστά χωρίς επιστροφή σήματος τηλεφώνου στο ίδιο καλώδιο που έρχεται το ιντερνετ,θα πρέπει να αλλάξεις  τα καλώδια στις πρίζες

Καλησπέρα @geod30!!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την αναλυτική περιγραφή του θέματος. Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω. Γι αυτό και ρώτησα για να δω αν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσω το άλλο καλώδιο για να μεταφέρω δίκτυο στην άλλη πρίζα στο άλλο δωμάτιο ή στο σαλόνι. Τα καλώδια εννοείται θα πρέπει να αλλαχτούν με βάση την συνδεσμολογία. Είναι λίγο μπέρδεμα εε; Θα δω τι μπορώ να κάνω θα δοκιμάσω και θα επανέλθω και αν δεν τα καταφέρω θα επιστρέψω για να ζητήσω παραπάνω βοήθεια. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

@Insidetech με λίγη αναζήτηση για τη συνδεσμολογία θα το κάνεις,δεν είναι κάτι.δες και λίγα θέματα πιο πριν υπάρχει συζήτηση από άλλο άτομο κ εκεί αναλύουν αρκετά και θα σε βοηθήσει.δεν μπορώ να στο στειλω το θέμα γτ είμαι απ' το κινητο.για οτιδήποτε εδώ είμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2021 στις 12:48 ΜΜ, Green Dragon είπε

Νίκο έχεις δίκιο. Πριν από λίγες μέρες αναβαθμίστηκε η γραμμή μου από vdsl 50 σε vdsl 100mbps και προφανώς η τηλεφωνία έγινε voip. Από τη μέρα εκείνη έχασα τη τηλεφωνική γραμμή που είχα στο υπνοδωμάτιο. 

Δοκίμασα διάφορους τρόπους στη συνδεσμολογία της πρίζας. Έβαλα διπλή πρίζα, splitter, φίλτρα, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να έχω τηλέφωνο, ήταν να πάρω την τηλεφωνική συσκευή από το υπνοδωμάτιο, να τη βάλω δίπλα στο ρούτερ και να την συνδέσω απευθείας πάνω στο ρούτερ. Και το ρούτερ στη κεντρική πρίζα, χωρίς splitter.

- Όταν διαχωρίσεις σωστά το σήμα DSL από το τηλεφωνικό, είτε συνδέσεις το τηλέφωνο κατευθείαν στη θύρα Phone του modem/router είτε σε μια άλλη πρίζα που διαχειρίζεται μόνο το τηλεφωνικό σήμα που παίρνει από την ίδια θύρα Phone, η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί. Αν συνδέεις σωστά τις θύρες του modem/router στη διπλή τηλεφωνική πρίζα, και παρόλα αυτά δεν λειτουργεί η τηλεφωνική συσκευή στο υπνοδωμάτιο, το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να ελέγξεις αν έχουν γίνει σωστά οι συνδέσεις της εσωτερικής καλωδίωσης με την διπλή πρίζα.

- Το πρώτο βήμα είναι να συνδέσεις αρχικά στη μία υποδοχή της διπλής πρίζας μόνο το ζεύγος των καλωδίων που μεταφέρει το σήμα DSL. Αν αυτή έχει 4 επαφές σύνδεσης των καλωδίων, συνδέεις το ζεύγος καλωδίων στις δύο κεντρικές και αμέσως μετά συνδέεις σε αυτήν το modem/router του παρόχου. Αν αυτό λειτουργεί προχωράς στις επόμενες κινήσεις στην 2η υποδοχή της πρίζας.

Επεξ/σία από filipN
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...