dimi_p Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) προσφατα αγορασα την 27αρα LG 27GL850 η οποια ειναι 144Ηz. Κατ αρχην στα windows και ενω δινει 144Ηz δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορα απο την προηγουμενη LG που επαιζε στα 60Hz (58 για την ακριβεια). Η καρτα γραφικων ειναι η ιδια MSI geforce GTX1070. οθονη και καρτα συνδεθηκαν με displayport καλωδιο v1.4 Περιμενα πιο ομαλη κινηση του ποντικιου για παραδειγμα αλλα μου φαινεται ακριβως ιδια με πριν. Τωρα στο BF5 αφου αλλαξα σε 2560x1440 (144Hz) και παλι δεν παρατηρησα καμια αισθητη διαφορα με πριν επιπλεον απο το osd menou της οθονης παρατηρω πως τα Hz την ωρα του παιχνιδιου "παιζουν". δηλ. ανεβοκατεβαινουν απο 100 εως 120 η και παραπανω αλλα δεν μενουν σταθερα. γιατι συμβαινει αυτο ; αν μπορει καποιος να εξηγησει τι μπορει να συμβαινει παιδια. πρεπει να ρυθμισω κατι αλλο ; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από dimi_p
niko13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ωραια, απο τα λεγομενα σου ηδη στο nvidia control panel εχεις ενεργοποιησει gsync k τα 144hz... Σωστα? Μην περιμενεις καμμια τρελη διαφορα στα windows, ουτε εγω ειδα.. Τωρα στα games τα σκαμπανεβασματα ειναι φυσιολογικα.. Αυτο συμβαινει γιατι η καρτα γραφικων αναλογα το γραφικο φορτιο του game που παιζεις δεν μπορει να δωσει τα ιδια fps μονιμως. Σε μια πιο ελαφρια σκηνη δινει 120 σε μια πιο γραφικα απαιτητικη 100..ειναι απολυτως φυσιολογικη συμπεριφορα,μην περιμενεις να βλεπεις 144 συνεχεια εκτος κι αν βαλεις τερας gpu, που να μπορει να ξερναει 144 fps παντου.Ισα ισα που γι αυτη τη δυνατοτητα, να προσαρμοζωνται δηλ τα fps της καρτας γραφικων με τα hz της οθονης (gsync) πληρωσες την οθονη σου υψηλη τιμη. Η οθονη σου ειναι ας πουμε ΕΩΣ 144 hz😁 οχι κλειδωμενη στα 144hz Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από niko13 5
dimi_p Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 6:43 ΜΜ, niko13 είπε Ωραια, απο τα λεγομενα σου ηδη στο nvidia control panel εχεις ενεργοποιησει gsync k τα 144hz... Σωστα? Μην περιμενεις καμμια τρελη διαφορα στα windows, ουτε εγω ειδα.. Τωρα στα games τα σκαμπανεβασματα ειναι φυσιολογικα.. Αυτο συμβαινει γιατι η καρτα γραφικων αναλογα το γραφικο φορτιο του game που παιζεις δεν μπορει να δωσει τα ιδια fps μονιμως. Σε μια πιο ελαφρια σκηνη δινει 120 σε μια πιο γραφικα απαιτητικη 100..ειναι απολυτως φυσιολογικη συμπεριφορα,μην περιμενεις να βλεπεις 144 συνεχεια εκτος κι αν βαλεις τερας gpu, που να μπορει να ξερναει 144 fps παντου.Ισα ισα που γι αυτη τη δυνατοτητα, να προσαρμοζωνται δηλ τα fps της καρτας γραφικων με τα hz της οθονης (gsync) πληρωσες την οθονη σου υψηλη τιμη. Η οθονη σου ειναι ας πουμε ΕΩΣ 144 hz😁 οχι κλειδωμενη στα 144hz φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση αλλα τι σχεση εχουν τα fps (frames per second) με τα Herz της οθονης ; εγω δε μιλαω για fps στο BF5 αλλα για τα hz που βγαζει η οθονη εκεινη τη στιγμη. Πιστευα πως τα hz ειναι σταθερα . ξαναλεω δε μιλαω για τα frames του παιχνιδιου. τωρα αν καπου κανω λαθος , δεν ξερω , οι γνωσεις μου φτανουν μεχρι εκει. ειναι η 1η φορα που δοκιμαζω οθονη με συχνοτητα πανω απο τα (τυπικα) 60hz 1
niko13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, dimi_p είπε φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση αλλα τι σχεση εχουν τα fps (frames per second) με τα Herz της οθονης ; εγω δε μιλαω για fps στο BF5 αλλα για τα hz που βγαζει η οθονη εκεινη τη στιγμη. Πιστευα πως τα hz ειναι σταθερα . ξαναλεω δε μιλαω για τα frames του παιχνιδιου. τωρα αν καπου κανω λαθος , δεν ξερω , οι γνωσεις μου φτανουν μεχρι εκει. ειναι η 1η φορα που δοκιμαζω οθονη με συχνοτητα πανω απο τα (τυπικα) 60hz Tα fps με τα hz της οθονης πανε χερι χερι.. Οταν ενα monitor λεει πως ειναι 144hz αυτο σημαινει πως μπορει να δειξει maximum 144fps. Οπως οταν λεει οτι ειναι 60 hz μπορει να δειξει μεχρι 60 fps. Αυτο ειναι το ενα. Το αλλο ειναι το gsync που εχει το μονιτορ σου. Αυτο ειναι ενα μηχανισμος ωστε το μονιτορ σου να αυξομειωνει τα hz του (40-144) αναλογα με τα fps που βγαζει η καρτα γραφικων σου. Γι αυτο οταν η καρτα πχ βγαζει 70 fps το μονιτορ απο μονο του ριχνει τα hz του σε 70,ωστε να μην εχεις tearing στην οθονη οταν παιζεις. Γι αυτο βλεπεις αυξομειωσεις στα hz.. Εχεις πληρωσει για καλη οθονη ακριβως για να μην εχεις σταθερα hz😁 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από niko13 2
dimi_p Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 σε ευχαριστω. Τωρα ξεκαθαρισε το θεμα .
SabotazNic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 3:24 ΠΜ, dimi_p είπε επιπλεον απο το osd menou της οθονης παρατηρω πως τα Hz την ωρα του παιχνιδιου "παιζουν". δηλ. ανεβοκατεβαινουν απο 100 εως 120 η και παραπανω αλλα δεν μενουν σταθερα. γιατι συμβαινει αυτο ; ανεβοκατεβαινουν λογω των fps και του gsync (και αυτος ειναι ο ορισμος του free/g sync, να συμβαδιζουν τα Hz Της οθονης με τα fps του παιχνιδιου για να μην εχεις tearing). Αν το απενεργοποιησεις, θα εχεις, ας πουμε, ως αποτελεσμα 1 frame παιχνιδου να φανει σε 2 ξεχωριστες ανανεωσεις της οθονης
leros2004 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 3:24 ΠΜ, dimi_p είπε προσφατα αγορασα την 27αρα LG 27GL850 η οποια ειναι 144Ηz. Κατ αρχην στα windows και ενω δινει 144Ηz δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορα απο την προηγουμενη LG που επαιζε στα 60Hz (58 για την ακριβεια). Η καρτα γραφικων ειναι η ιδια MSI geforce GTX1070. οθονη και καρτα συνδεθηκαν με displayport καλωδιο v1.4 Περιμενα πιο ομαλη κινηση του ποντικιου για παραδειγμα αλλα μου φαινεται ακριβως ιδια με πριν. Τωρα στο BF5 αφου αλλαξα σε 2560x1440 (144Hz) και παλι δεν παρατηρησα καμια αισθητη διαφορα με πριν επιπλεον απο το osd menou της οθονης παρατηρω πως τα Hz την ωρα του παιχνιδιου "παιζουν". δηλ. ανεβοκατεβαινουν απο 100 εως 120 η και παραπανω αλλα δεν μενουν σταθερα. γιατι συμβαινει αυτο ; αν μπορει καποιος να εξηγησει τι μπορει να συμβαινει παιδια. πρεπει να ρυθμισω κατι αλλο ; Mε την 1070 σε 2560x1440 πόσα frames βγάζεις? Αν δεν είναι ικανή για 144 fps τι να σου κάνει η οθόνη ? Αν βγάζεις τόσα frames, παίξε ένα παιχνίδι όπως είσαι, και καπάκι στο επόμενο γύρισε τη στα 60hz και παίξε ένα έτσι. Ps: (Αν και λογικά το έχεις κάνει τσέκαρε) Τσέκαρε και στα windows αν έχεις γυρίσει τα hz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα