sneezah Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω αυτόν τον Επεξεργαστή πού γράφω και στον τίτλο τον (intel core i7-6800k box) μαζί κουτί και τα σχετικά βέβαια,ποσό να το πουλήσω επειδή αλλάζω pc se AMD... Άμα γνωρίζει κανείς επι του θέματος ας στείλει ευχαριστώ. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από sneezah
jgeorgiou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Socket 2011-3 (πρόβλημα , πρέπει κάποιος να αγοράσει τέτοια δυσεύρετη - ακριβή μητρική) ταχύτητα μικρότερη από έναν σημερινό Intel Ι5 των 150ευρώ αν βρεις κάποιον να τον θέλει μέχρι 100ευρώ με το ζόρι. περισσότερα εδώ Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou
nickol-us Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Το ότι μπορεί να πάρει κάποιος με 150 ευρώ καλύτερο επεξεργαστή δεν λέει κάτι... αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει έναν i3 ίδιας γενιάς και χωρίς να αχρηστεύσει όλο το σύστημά του αλλάζει το πράγμα. Γιατί με 150 ευρώ σύστημα δε φτιάχνεις. Δεν παίζει αυτή η αναλογική λογική που παρουσιαζετε-αι στις τιμες. Υπάρχει το κόστος κτήσης που σε έναν τέτοιο επεξεργαστή δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και πολλοί ακόμα παράγοντες... Μπες πάρε τιμές απο ebay, ali, amazon και παίξε λίγο πιο χαμηλά για να φύγει σχετικά εύκολα...
jgeorgiou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το ότι μπορεί να πάρει κάποιος με 150 ευρώ καλύτερο επεξεργαστή δεν λέει κάτι... αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει έναν i3 ίδιας γενιάς και χωρίς να αχρηστεύσει όλο το σύστημά του αλλάζει το πράγμα. Γιατί με 150 ευρώ σύστημα δε φτιάχνεις. Δεν παίζει αυτή η αναλογική λογική που παρουσιαζετε-αι στις τιμες. Υπάρχει το κόστος κτήσης που σε έναν τέτοιο επεξεργαστή δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και πολλοί ακόμα παράγοντες... Μπες πάρε τιμές απο ebay, ali, amazon και παίξε λίγο πιο χαμηλά για να φύγει σχετικά εύκολα... Ξέρεις πολλούς που έχουν Ι3 σε Socket 2011-3? Να μου τους δείξεις και εμένα που δεν έχω δει ποτέ μου και θα σου κάνω δώρο έναν i9 10900K. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πώληση του συγκεκριμένου είναι ότι θα δυσκολευτεί να βρει αγοραστή ακόμη και αν ζητάει λίγα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou 1
Speculoos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Tο πρόβλημα είναι ότι ο 6800k δεν είναι 6700k για να πεις ότι κάποιος με i3-6100 θα έκανε μια αναβάθμιση για λίγους μήνες μέχρι να βγουν οι Alder Lake ή να πέσουν οι τιμές στους 5000. Αυτό θα είχε κάποιο νόημα δεδομένης της κατάστασης. Ένας 6700k είναι χειρότερος από τον i3-10100 αλλά αυτή τη στιγμή είναι πιο οικονομικός για ειδικές καταστάσεις (ειδικά αν τον βρεις κάπου στα 160-180 ευρώ). Ο 6800k έχει δικό του socket που δυσκολεύει την εύρεση αγοραστών. Όπως και να χει οι τιμές που παίζουν στην αγορά της δυτικής Ευρώπης για αυτόν τον επεξεργαστή κυμαίνονται στα 140-160 ευρώ. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Speculoos
jgeorgiou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, Speculoos είπε Tο πρόβλημα είναι ότι ο 6800k δεν είναι 6700k για να πεις ότι κάποιος με i3-6100 θα έκανε μια αναβάθμιση για λίγους μήνες μέχρι να βγουν οι Alder Lake ή να πέσουν οι τιμές στους 5000. Αυτό θα είχε κάποιο νόημα δεδομένης της κατάστασης. Ένας 6700k είναι χειρότερος από τον i3-10100 αλλά αυτή τη στιγμή είναι πιο οικονομικός για ειδικές καταστάσεις (ειδικά αν τον βρεις κάπου στα 160-180 ευρώ). Ο 6800k έχει δικό του socket που δυσκολεύει την εύρεση αγοραστών. Όπως και να χει οι τιμές που παίζουν στην αγορά της δυτικής Ευρώπης για αυτόν τον επεξεργαστή κυμαίνονται στα 140-160 ευρώ. Σωστός , άλλο να απευθύνεσαι σε 1δις άτομα που μπαίνουν στο EBAY και να ψάχνεις κάποιον που πραγματικά τον χρειάζεται και άλλο να απευθύνεσαι σε 1000 άτομα στις αγγελίες του ινσομνια. Ποιο πιθανό είναι να πιάσεις το λόττο. 1
nickol-us Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Συγνώμη έχετε δίκιο σχετικά με το socket, καθώς αγνοώντας την ύπαρξη του θεώρησα ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής μπαίνει σε οποιαδήποτε μητρική της σειράς 6. Λάθος μου. Ωστόσο εμμένω στην παρατήρηση για την αναλογική προσέγγιση των τιμών καθώς διαβάζω διάφορα περίεργα στο νήμα "ποσό να αγοράσω-πουλήσω", που κατά τη δική μου λογική, αλλά και την λογική της αγοράς δεν ταιριάζουν.
sneezah Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια κατάλαβα θά το κρατήσω οπότε δεν αξίζει να το δώσω θα δω αν μπορέσω να κάνω ένα set up και το δώσω όλο μαζί σε μια λογική τιμή.
Aris_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, sneezah είπε Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια κατάλαβα θά το κρατήσω οπότε δεν αξίζει να το δώσω θα δω αν μπορέσω να κάνω ένα set up και το δώσω όλο μαζί σε μια λογική τιμή. έχει πλέον φτηνά καινούργια mobo απο κινα με αξιοπρεπείς επιδόσεις
panoskatos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, sneezah είπε Έχω αυτόν τον Επεξεργαστή πού γράφω και στον τίτλο τον (intel core i7-6800k box) μαζί κουτί και τα σχετικά βέβαια,ποσό να το πουλήσω επειδή αλλάζω pc se AMD... Άμα γνωρίζει κανείς επι του θέματος ας στείλει ευχαριστώ. Πόσο καιρό τον έχεις ; Είσαι σίγουρος οτι δεν σε καλύπτει αυτη την στιγμή ; Το ρωτάω γιατι θα πρέπει να τον σκοτώσεις λόγο σόκετ , αν είχες ας πουμε εναν i7 6700 ή εναν i5 6600 σε socket 1151 θα σου έφευγε πολύ εύκολα. Καλύτερα να τον δώσεις πακέτο μαζί με μητρική . Αν δεν έχεις την μητρική είναι δύσκολα τα πράγματα , για αρχή βάλε τον κάπου στα 130€ με 140€ που αντικειμενικά είναι πολύ χαμηλή τιμή για εναν τετοιον επεξεργαστη αλλά η ζητηση σε τετοιο σόκετ είναι πολύ μικρή .
sneezah Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Ενάμιση χρόνο,ήταν το pc τού αδελφού μου αλλά δεν είναι ποια Ελλάδα είχαμε δώσει τα άλλα κομμάτια σε φίλους το είχαμε διάλυση το pc και έχει μείνει μόνο αυτό και εγώ δεν πολύ ασχολούμε αλλά τόρα λόγο κατάστασης είπα να το δώσω και να φτιάξω εγώ ένα pc αλλά γι'αυτό από ότι με έχετε πει θα τό κρατήσω και άμα ποτέ τίποτα καλός αλλιώς διακοσμητικό οπός καί ήταν. Ευχαριστώ και πάλι
jgeorgiou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panoskatos είπε γιατι θα πρέπει να τον σκοτώσεις λόγο σόκετ 6 ώρες πριν, nickol-us είπε Συγνώμη έχετε δίκιο σχετικά με το socket, καθώς αγνοώντας την ύπαρξη του θεώρησα ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής μπαίνει σε οποιαδήποτε μητρική της σειράς 6. Λάθος μου. Ωστόσο εμμένω στην παρατήρηση για την αναλογική προσέγγιση των τιμών καθώς διαβάζω διάφορα περίεργα στο νήμα "ποσό να αγοράσω-πουλήσω", που κατά τη δική μου λογική, αλλά και την λογική της αγοράς δεν ταιριάζουν. Ενας αντίστοιχος XEON 6cores/12threads στο alibaba έχει 22$ Το πρόβλημα είναι η μητρική , εκεί κολλάνε όλοι και οι τιμές τους τείνουν στο μηδέν ποιο κάτω και από celeron. https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210122075344&origin=y&SearchText=Intel+Xeon+E5+2620+V3+ Για τους "διαβασμένους" με διαθέσιμη μητρική 2011 αξίζει 30ευρώ (για να μην περιμένουν 2 μήνες από Κίνα) Για τους "διαβασμένους" χωρίς μητρική δεν αξίζει γιατί θα τους βάλει να αγοράζουν μητρική (σχετικά ακριβή) σε "ψόφια" πλατφόρμα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα