benign Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Γεια σε ολους. Προσφατα εκανα ενα dna test εθνοτητας στην γνωστη εταιρια My Heritage DNA, και μου εβγαλε εκπληκτικα αποτελεσματα. Αρκει να σας πω, οτι μονο κατα 66% ειμαι Ελληνας.Υπηρχαν υπονοιες απο την οικογενειακη μας ιστορια για προσμιξεις με αλλους λαους,αλλα δεν περιμενα αυτα που ειδα. Το Gedmatch ειναι μια αλλη ιστοσελιδα που σου δινει δωρεαν πιο συγκεκριμενα και στοχευμενα επιστημονικα στοιχεια απο οτι η Heritage που σου δινει πιο γενικα και θελει επιπλεον χρηματα για να σου βρει περισσοτερα. Συνδιαστικα με Heritage και Gedmatch ομως, βρηκα πολυ πιο συγκεκριμενα στοιχεια που ειχαν μεγαλο ενδιαφερον. Οποιος δεν ξερει για αυτα μπορει να κανει μια μικρη ερευνα και να δει σχετικα βιντεο στο youtube. Ο λογος που ξεκινω το νημα,ειναι απλα για να μοιραστουν μελη,καποιες εμπειριες σχετικα και την γνωμη τους αν νομιζουν οτι ακουμπουν την πραγματικοτητα τα ευρηματα και κατα δευτερο ,επειδη ξερω οτι εχουμε μελη ιατρους στο site,ισως να υπαρχει και καποιος/α γενετιστης/τρια, να ρωτησουμε καποια πιο συγκεκριμενα πραγματα. Νομιζω οτι μπορει να εχει εναν ενδιαφεροντα επιμορφωτικο χαρακτηρα. (Αν οι mods βρουν οτι το θεμα δημιουργει προβληματα,παρακαλω να το σβησουν.) Εννοειται οτι δεν θα αποκαλυψουμε προσωπικα στοιχεια εδω αλλα θα μιλησουμε γενικα. 2
Silverage Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Το έκανα και εγώ πριν 2 χρόνια. Μου έβγαλε 70% έλληνας, το gedmatch δεν ξέρω τί είναι.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Τι άλλες προσμίξεις σου βρήκαν δλδ και κατά πόσο μπορείς αυτό να το επιβεβαιώσεις? Δεν ξέρω, μου φαίνεται ότι τέτοια τεστ δίνουν αποτελέσματα υπερβολικά κατά προσέγγιση. Χώρια ότι πρέπει να ορίσουμε τι ακριβώς σημαίνει Έλληνας (έστω γενετικά) και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Προσωπικά ύστερα από βόλτα στην Ευρώπη συνειδητοποίησα ότι οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλο diversity σε χαρακτηριστικά κάτι που μάλλον δείχνει πολλές προσμίξεις ανα τους αιώνες 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω ότι μπορεί κάποια στιγμή να το κάνω έτσι από περιέργεια. Ως προς την καταγωγή, από την μεριά του πατέρα μου και της έρευνας για το επώνυμο μου συμπεραίνω ότι πολύ πιθανό να ειχα Ιταλούς προγόνους, μια υπόθεση που μένει να διακριβωθει με κάποιο παρόμοιο test. Τώρα από καταγωγες και επιμειξιες χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, γνωρίζω ότι είχα προγόνους βασικά από Τρίπολη με προτερη καταγωγή Δημητσάνα και υποθετω βάσει επωνυμου ότι μετεβησαν εκεί από Ιταλία κατά την βενετοκρατια, μετά από Αγρίνιο με αρχική καταγωγή από Ηπειρο, από Μικρά Ασία που ήρθαν εδώ, από Κρήτη με αρχική πιθανή καταγωγή την Γαλλία, από Καλαμάτα και Πελοπόννησο γενικά. Χαιρετίσματα.
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 48 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Τι άλλες προσμίξεις σου βρήκαν δλδ και κατά πόσο μπορείς αυτό να το επιβεβαιώσεις? Το υπολοιπο Ισπανια στο μεγαλυτερο ποσοστο, ενα σημαντικο ποσοστο Ρωσια,ενα μικρο ποσοστο Φιλιππινες με μεγαλο βαθμο βεβαιοτητας και ενα μικρο ποσοστο Ρουμανια. H γιαγια μου απο το σοι της μητερας μου,ηταν οντως σαν Κινεζα στο προσωπο,παρολο οτι αυτη ηταν απο Ελληνικη Μικρασιατικη οικογενεια απο την Κωνσταντινουπολη και απο μια κωμοπολη κοντα στα στενα των Δαρδανελιων.Αλλα μπορει καποιος προγονος,ναυτικος η εμπορος,να ταξιδεψε στην Ανατολη,να πηγε Φιλιππινες, να ερωτευτηκε μια ντοπια κοπελα και να την εφερε στην Πολη.Η Πολη ηταν και ειναι πολυ κοσμοπολιτικο μερος αλλωστε.
Gatoskylo8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Εγώ θέλω να κάνω το τεστ της 23andme αλλά φοβάμαι μην έχω προβλήματα με το τελωνείο και όταν είναι να το λάβω και όταν είναι να το στείλω πίσω. Γενικά πάντως τα αποτελέσματα τα βάζεις στο Prometheus και βρίσκεις πάμπολλες πληροφορίες σχετικά και με την υγεία σου.
doctorkostis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Και τι καταλαβαινετε απο ολο αυτο? Αν ειχατε ενα προγονο μη Ελληνα 6 ή 36 γενιες πισω; So what? Επισης, πολυ πιο σημαντικο. Γιατι δε σας ενοχλει το να δινετε το DNA σας σε ιδιωτικη βαση δεδομενων και να πληρωνετε και απο πανω; Που ξερετε πως θα χρησιμοποιηθει στο μελλον; 3 2
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, doctorkostis είπε Και τι καταλαβαινετε απο ολο αυτο? Αν ειχατε ενα προγονο μη Ελληνα 6 ή 36 γενιες πισω; So what? Επισης, πολυ πιο σημαντικο. Γιατι δε σας ενοχλει το να δινετε το DNA σας σε ιδιωτικη βαση δεδομενων και να πληρωνετε και απο πανω; Που ξερετε πως θα χρησιμοποιηθει στο μελλον; Εχει ενδιαφερον,συναισθηματικο κυριως και ειναι συναρπαστικο. Για παραδειγμα,εμενα απο μικρο παιδι παντα μου αρεσε παρα πολυ η Ισπανικη φολκλορικη μουσικη και χορος,το Flamenco, η κλασσικη Ισπανικη κιθαρα κ.τ.λ. Να λοιπον που εχει τελικα επιδραση το dna μας σε πραγματα σημαντικα. Πως μπορει να χρησιμοποιηθει το dna μας? Εννοειται οτι δεν εχω τις ιατρικες γνωσεις για να ξερω η να φανταστω. Αυτο που διαβασα στο Gedmatch (γιατι μας το λενε ξεκαθαρα)ειναι οτι εχουν προσβαση ολες οι αστυνομικες υπηρεσιες του πλανητη στα δεδομενα και οτι μαλιστα συνελαβαν εναν serial killer στις ΗΠΑ προσφατα με στοιχεια απο εκει.Αλλα ειμαι αθωος, νομοταγης πολιτης δεν με ενδιαφερει να επεξεργαστουν τα γενετικα στοιχεια μου.Σιγα γιατι δηλαδη, τι κακο μπορει να κανουν? Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από benign 1
DimosthenisG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, benign είπε Εχει ενδιαφερον,συναισθηματικο κυριως και ειναι συναρπαστικο. Για παραδειγμα,εμενα απο μικρο παιδι παντα μου αρεσε παρα πολυ η Ισπανικη φολκλορικη μουσικη και χορος,το Flamenco, η κλασσικη Ισπανικη κιθαρα κ.τ.λ. Να λοιπον που εχει τελικα επιδραση το dna μας σε πραγματα σημαντικα. Πως μπορει να χρησιμοποιηθει το dna μας? Εννοειται οτι δεν εχω τις ιατρικες γνωσεις για να ξερω η να φανταστω. Αυτο που διαβασα στο Gedmatch (γιατι μας το λενε ξεκαθαρα)ειναι οτι εχουν προσβαση ολες οι αστυνομικες υπηρεσιες του πλανητη στα δεδομενα και οτι μαλιστα συνελαβαν εναν serial killer στις ΗΠΑ προσφατα με στοιχεια απο εκει.Αλλα ειμαι αθωος, νομοταγης πολιτης δεν με ενδιαφερει να επεξεργαστουν τα γενετικα στοιχεια μου.Σιγα γιατι δηλαδη, τι κακο μπορει να κανουν? Εμένα πάλι πάντα μου άρεσε το χρήμα και να κάνω εμπόριο....μου έβγαλε 10% Εβραίος 1
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Εμένα πάλι πάντα μου άρεσε το χρήμα και να κάνω εμπόριο....μου έβγαλε 10% Εβραίος Ρατσιστικο ανεκδοτο ,που ακολουθει κοινωνικα στερεοτυπα. Γιατι δεν υπαρχουν ανθρωποι σε καθε λαο του πλανητη που τους αρεσει το εμποριο? Για ριξε μια ματια στις αγγελιες να σπασεις πλακα ειδικα στις καρτες γραφικων. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, doctorkostis είπε Και τι καταλαβαινετε απο ολο αυτο? Αν ειχατε ενα προγονο μη Ελληνα 6 ή 36 γενιες πισω; So what? Επισης, πολυ πιο σημαντικο. Γιατι δε σας ενοχλει το να δινετε το DNA σας σε ιδιωτικη βαση δεδομενων και να πληρωνετε και απο πανω; Που ξερετε πως θα χρησιμοποιηθει στο μελλον; Νομιζω ότι εξασφάλιση δεν θα υπήρχε ούτε αν πήγαινα σε κάποιο εργαστήριο εδώ στην Ελλάδα να δώσω DNA για κάποιον λόγο.
DimosthenisG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, benign είπε Ρατσιστικο ανεκδοτο ,που ακολουθει κοινωνικα στερεοτυπα. Γιατι δεν υπαρχουν ανθρωποι σε καθε λαο του πλανητη που τους αρεσει το εμποριο? Για ριξε μια ματια στις αγγελιες να σπασεις πλακα ειδικα στις καρτες γραφικων. Καθόλου πλακα, 70% Έλληνας 10 κέντρο-Ευρωπαίος 10 Βαλκάνιος και 10 Εβραίος σεφαρδιτης Πολύ καλύτερα από το να μου έβγαζε Ισπανός ή ασιατης Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από DimosthenisG 1
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Καθόλου πλακα, 70% Έλληνας 10 κέντρο-Ευρωπαίος 10 Βαλκάνιος και 10 Εβραίος σεφαρδιτης Πολύ καλύτερα από το να μου έβγαζε Ισπανός ή ασιατης Ενταξει ρατσισμος χωρις πλακα.
momotis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, benign είπε εταιρια My Heritage DNA, και μου εβγαλε εκπληκτικα αποτελεσματα. Αρκει να σας πω, οτι μονο κατα 66% ειμαι Ελληνας. Α ρε Σωκράτη,τι πολίτης θα ένιωθες σήμερα? Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από momotis
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, momotis είπε Α ρε Σωκράτη,τι πολίτης θα ένιωθες σήμερα? Δεν εχει σχεση η γενετικη καταγωγη με την ταυτιση καποιου με μια χωρα σαν πολιτη της.Αυτο ειναι συνειδησιακο θεμα.Ειχα μαθητες στα 30 χρονια που διδασκω με 100 % Ελληνικη καταγωγη που ηταν ανθελληνες και παιδια που ηταν κατα το μισο Ελληνες (γενετικα παντα)που την αγαπουσαν. Ο Σωκρατης με βαση την ιδεολογια του και τις αρχες του ηταν Αθηναιος και κατ'επεκταση Ελληνας.Τωρα ποιος ξερει τι μπορει να θεωρουσε τον εαυτο του αν ζουσε στην εποχη μας. Το θεμα ,προσωπικα παντα,δεν με ενδιαφερει ιδεολογικα η συνειδησιακα,αλλα καθαρα επιστημονικα απο αποψη γενετικης. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από benign 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα