therock Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Θελω ενα προγραμμα με το οποιο να κοιταει ενα προορισμο και να κανει live αλλαγες σε εξωτερικο μεσο αποθηκευσης ωστε source και target να ειναι παντα τα ιδια. Εχω βρει καποια προγραμματακια που κανουν monitor ενα φακελο για αλλαγες, αλλα εγω θελω αυτο να γινεται για ολα μου τα Libraries. Δε ξερω δηλαδη κατα ποσο ειναι εφικτο και ποσο θα στρεσσαρω τους πορους μου. Τωρα αλλο στο βιντεακι που εχει ορισει ενα φακελο στο desktop να κοιταει μεσα 10 αρχεια για αλλαγες και αλλο σε μενα ου θελω τα Music/video/documents/desktop/downloads να γινεται αυτο με χιλιαδες αρχεια μεσα. Το χει κανει κανεις να μας πει εντυπωσεις. Θελω στην ουσια να εχω ενα στικακι που να συγχρονιζεται Live με αυτους τους φακελους και οτι εχω στο PC Να περνανε 1:1 εκει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δεν το έχω δουλέψει το πρόγραμμα αλλά αυτό που λες για πόρους είναι σχετικό. Την 1η φορά που θα κάνει τον συγχρονισμό θα αργήσει και είναι λογικό αυτό. Μετά όμως απλά θα ενημερώνει τα αρχεία που έχουν αλλάξει μόνο και εκτός αν κάνεις μαζικές αλλαγές από 100άδες αρχεία την φορά στις βιβλιοθήκες σου, η καθυστέρηση θα είναι σχεδόν μηδαμινή. Εξαρτάτε βέβαια και από την ταχύτητα του usb. Δες και μερικά άλλα προγράμματα για folder monitoring. -> https://www.raymond.cc/blog/3-portable-tools-monitor-files-folders-changes/ Μπορώ να ρωτήσω όμως σε τι αποσκοπεί αυτό που κάνεις με το στικάκι; Καθαρά για 2ο backup το θέλεις; Δεν μπορείς να το κάνεις σε άλλον δίσκο στο pc σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Βασικα ο λογος ειναι ο εξης απλος. Θελω να εχω παντα μαζι μου τα αρχεια απο το λαπτοπ και να ειναι πληρως ενημερωμενα. Ωστε οπου και να τα χρειαστω να μη χρειαζεται να εχω μαζι το συγκεκριμενο λαπτοπ. Ακομα και σπιτι που γυρναω απλα να τραβαω το στικακι και να το βαζω στον υπολογιστη χωρις να πρεπει να το βγαζω απο τη τσαντα και να το ανοιγω αν χρειαστω κατι απο κει. 14 ώρες πριν, micos000 είπε Την 1η φορά που θα κάνει τον συγχρονισμό θα αργήσει και είναι λογικό αυτό. Μετά όμως απλά θα ενημερώνει τα αρχεία που έχουν αλλάξει μόνο και εκτός αν κάνεις μαζικές αλλαγές από 100άδες αρχεία την φορά στις βιβλιοθήκες σου, η καθυστέρηση θα είναι σχεδόν μηδαμινή. Εξαρτάτε βέβαια και από την ταχύτητα του usb Δεν καταλαβαινω το monitoring ακριβως πως γινεται. Δηλαδη εστω εγω οτι κανω copy paste τη πρωτη φορα χωρις ειδικα εργαλεια και αποκτησω ακριβως το ιδιο περιεχομενο. Και μετα τρεξω ενα εργαλειο και του πω συγκρινε και τα βρει οτι ειναι ιδια. Επειτα πως κοιταει για αλλαγες Δηλαδη οκ να ενημερωθει οτι κατι προστεθηκε η εφυγε απο ενα φακελο, αλλα αν τα αρχεια ειναινκαι χιλιαδες πως καταλαβαινει και οτι κατι τροποποιηθηκε. Ανοιξα εχω ενα xls που υπαρχει και στους 2 προορισμους προσθεσα κατι και το εσωσα. Πως θα καταλαβει το utility οτι αλλαξε και θα το συγχρονισει? Ενημερωνεται καπως απο το kernel η σε καθε interval κοιταζει checksums απο χιλιαδες αρχεια να διαπιστωσει τυχον αλλαγες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, therock είπε εχω ενα xls που υπαρχει και στους 2 προορισμους προσθεσα κατι και το εσωσα. Πως θα καταλαβει το utility οτι αλλαξε και θα το συγχρονισει? Από το timestamp του αρχείου. Το επεξεργασμένο θα έχει νεώτερη ημερομηνία. Στις επιλογές συγχρονισμού όλων τοων προγραμμάτων ορίζεις εσύ σε διάφορες περιπτώσεις τι να κάνει το πρόγραμμα. π.χ. τι να κάνει αν είναι νεώτερο στον host φάκελο ή τι να κάνει αν είναι νεώτερο στον mirror, αν υπάρχει ένα αρχείο μόνο στον host ή μόνο στον mirror φάκελο, αν εντοπίζει άδειους φάκελους κτλ. Οπότε στην περίπτωση που αναφέρεις, θα δει ποιο είναι το νεώτερο και θα πράξει ανάλογο με το τι του όρισες να κάνει. Εδώ βέβαια υπάρχει ένα ...catch! Αν στον υπολογιστή που επεξεργαστείς το αρχείο είναι λάθος η ημερομηνία και η ώρα (συμβαίνει και αυτό, ιδίως αν έχει εξαντληθεί η μπαταρία του bios και το pc δεν είναι συνδεμένο στο internet για να ενημερώσει ημερομηνία/ώρα) τότε ενδέχεται το παλαιότερο αρχείο να έχει νεώτερη ημερομηνία και ώρα με αποτέλεσμα, αν του πεις να κρατάει πάντα την νεώτερη έκδοση, να σου αντικαταστήσει την νεώτερη έκδοση με την παλαιότερη λόγω ημερομηνίας. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaerialtwistx Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 https://syncthing.net/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Στις 27/1/2021 στις 12:23 ΜΜ, xaerialtwistx είπε https://syncthing.net/ Αυτο απο οτι καταλαβαινω συγχρονιζει μεταξυ συσκευων και οχι φακελων σε ιδιο υπολογιστη. Εκτος και αν ξερεις εσυ πως γινεται γιατι το ψαχνω τοσες μερες και δε βρισκω κατι πουθενα. Δηλαδη του λες θελω αυτον τον φακελο να τον παρει η ταδε συσκευη. Εφοσον εχεις πριν περασει συσκευες Android Κινητο, ταμπλετ η αλλο PC. Δε βρισκω ο φακελος να παει σε αλλο φακελο ιδιου υπολογιστη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaerialtwistx Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, therock είπε Αυτο απο οτι καταλαβαινω συγχρονιζει μεταξυ συσκευων και οχι φακελων σε ιδιο υπολογιστη. Εκτος και αν ξερεις εσυ πως γινεται γιατι το ψαχνω τοσες μερες και δε βρισκω κατι πουθενα. Δηλαδη του λες θελω αυτον τον φακελο να τον παρει η ταδε συσκευη. Εφοσον εχεις πριν περασει συσκευες Android Κινητο, ταμπλετ η αλλο PC. Δε βρισκω ο φακελος να παει σε αλλο φακελο ιδιου υπολογιστη Χρησιμοποιουσα εμπορικό προγραμμα για αυτον το σκοπό, το GoodSync. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2021 από xaerialtwistx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε Χρησιμοποιουσα εμπορικό προγραμμα για αυτον το σκοπό, το GoodSync. Το ανάφερα και σε άλλο thread επειδή το είδα που το πρότεινες και βλέπω ότι θα καλύψει τον t.s. https://www.goodsync.com/free-vs-pro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Στις 28/1/2021 στις 1:41 ΜΜ, therock είπε Αυτο απο οτι καταλαβαινω συγχρονιζει μεταξυ συσκευων και οχι φακελων σε ιδιο υπολογιστη. Εκτος και αν ξερεις εσυ πως γινεται γιατι το ψαχνω τοσες μερες και δε βρισκω κατι πουθενα. Δηλαδη του λες θελω αυτον τον φακελο να τον παρει η ταδε συσκευη. Εφοσον εχεις πριν περασει συσκευες Android Κινητο, ταμπλετ η αλλο PC. Δε βρισκω ο φακελος να παει σε αλλο φακελο ιδιου υπολογιστη Χρησιμοποιώ το FreeFileSync εδώ και πολλά χρόνια. Δουλεύει Α-ΨΟ-ΓΑ. Συγχρονίζω real time στο ένα pc πάνω από 60.000 αρχεία και σε άλλο pc σε άλλο χώρο πάνω από 500.000 αρχεία, πάσης φύσεως. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και καμία επιβάρυνση στο σύστημα. Φυσικά οι συγχρονισμοί γίνονται σε άλλους δίσκους, σε φλασάκια δεν έχω εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει πιο σταθερό και αποτελεσματικό πρόγραμμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donblunts Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Βάλε scheduled task. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Στις 4/2/2021 στις 9:03 ΠΜ, RTW4ever είπε Χρησιμοποιώ το FreeFileSync εδώ και πολλά χρόνια. Δουλεύει Α-ΨΟ-ΓΑ. Συγχρονίζω real time στο ένα pc πάνω από 60.000 αρχεία και σε άλλο pc σε άλλο χώρο πάνω από 500.000 αρχεία, πάσης φύσεως. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και καμία επιβάρυνση στο σύστημα. Φυσικά οι συγχρονισμοί γίνονται σε άλλους δίσκους, σε φλασάκια δεν έχω εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει πιο σταθερό και αποτελεσματικό πρόγραμμα. Μιας και το χρησιμοποιεις μπορεις να μου πεις πως να λειτουργησω το realtimesync, για να μη κανω καμμια βλακεια και σβησω κανα αρχειο απο τον original προορισμο. Θελω να αντιγραψω τεσσερεις φακελους απο τον D:\ και να υπαρχουν στο root του usb. To usb ομως δε θα στελνει αλλαγες πισω. Θα ναι κατι σα RAID Που θελει οι φακελου να βρισκονται σαν ακριβη αντιγραφα στο usb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, therock είπε Μιας και το χρησιμοποιεις μπορεις να μου πεις πως να λειτουργησω το realtimesync, για να μη κανω καμμια βλακεια και σβησω κανα αρχειο απο τον original προορισμο. Θελω να αντιγραψω τεσσερεις φακελους απο τον D:\ και να υπαρχουν στο root του usb. To usb ομως δε θα στελνει αλλαγες πισω. Θα ναι κατι σα RAID Που θελει οι φακελου να βρισκονται σαν ακριβη αντιγραφα στο usb Και εγώ έτσι το έχω, σε λειτουργία mirror και παρακολούθηση αλλαγών. Αν ξέρεις Αγγλικά, στο site του προγράμματος έχει αναλυτικότατο manual όπου περιγράφει πώς να χρησιμοποιήσεις το real time sync. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτά που λέει στο manual. Σε προειδιποιώ όμως ότι τα φλασάκια είναι ασταθή και αναξιόπιστα. Πρέπει να χρησιμοποιείς εξωτερικό σκληρό γι' αυτή τη δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 21 ώρες πριν, RTW4ever είπε Σε προειδιποιώ όμως ότι τα φλασάκια είναι ασταθή και αναξιόπιστα. Πρέπει να χρησιμοποιείς εξωτερικό σκληρό γι' αυτή τη δουλειά. Γιατι το λες αυτο. Κραταω περιοδικο μπακαπ σε 2,5 απλα αυρο το θελω για χαρην ευκολιας να βαζω-βγαζω το στικακι μεταξυ υπολογιστων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα