Alexandros Christofis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, εχω μια Nikon D5200 και θελω να παρακαμψω την εξαγωγή της κάρτας, τοποθέτηση στο Card Reader, μεταφορα δεδομένων κτλ κτλ.. Εψαξα και βρήκα το καλώδιο αυτο στο ιντερνετ "Nikon DSLR D5200 USB Cable - UC-E6 USB"! Γνωρίζει κανεις αν όντος κανει μεταφορα δεδομένων ή ειναι για άλλη χρηση?? Μπαινει στην θυρα AV/out της μηχανής. Το επίσημο λινκ απο την ΝΙΚΟΝ για το σχετικο προιον https://www.nikon.gr/el_GR/product/accessories/coolpix/coolpix-connectivity/data/usb-cable-uc-e6 Ευχαριστώ Προκαταβολικά!!
babisskg Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Alexandros Christofis είπε Καλησπέρα, εχω μια Nikon D5200 και θελω να παρακαμψω την εξαγωγή της κάρτας, τοποθέτηση στο Card Reader, μεταφορα δεδομένων κτλ κτλ.. Εψαξα και βρήκα το καλώδιο αυτο στο ιντερνετ "Nikon DSLR D5200 USB Cable - UC-E6 USB"! Γνωρίζει κανεις αν όντος κανει μεταφορα δεδομένων ή ειναι για άλλη χρηση?? Μπαινει στην θυρα AV/out της μηχανής. Το επίσημο λινκ απο την ΝΙΚΟΝ για το σχετικο προιον https://www.nikon.gr/el_GR/product/accessories/coolpix/coolpix-connectivity/data/usb-cable-uc-e6 Ευχαριστώ Προκαταβολικά!! Μ' ενδιαφέρει να ακούσω την λύση , απ' όσο θυμάμαι η απ' ευθείας σύνδεση των Nikon σε υπολογιστή για μεταφορά δεδομένων , δεν υποστηρίζεται , ίσως όμως κάνω λάθος . Πάντως κι' εγώ λειτουργώ με βάλε βγάλε της κάρτας , κάτι που δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη για την μακροζωία του μηχανισμού , οπότε αν υπάρχει άλλη λύση σαφώς θα ήθελα να την ακούσω . Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2021 από babisskg
Dr_73 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Η D610 , συνδέεται με καλώδιο με το pc για μεταφορά δεδομένων από την κάρτα. Δεν χρειάζεται να τη βγάζεις. Ωστόσο το καλώδιο είναι usb2 , οπότε αν τη βγάλεις και τη βάλεις σε έναν card reader usb3 σε αντίστοιχη θύρα σε pc, έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα , εφόσον και η κάρτα υποστηρίζει ταχύτητα>80mb/sec . 1 1
alx301 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 παίζουν και κάποιες wifi sd κάρτες, ειχα παλιά μια κινέζικη, ήταν σχετικά βολικό.. χωρις να εχω μεγαλες απαιτήσεις σε ταχύτητες εγγραφής 4k κτλ. ενα site που παρουσιάζει κάποιες https://www.hereon.biz/wifi-sd/
Alexandros Christofis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, Dr_73 είπε Η D610 , συνδέεται με καλώδιο με το pc για μεταφορά δεδομένων από την κάρτα. Δεν χρειάζεται να τη βγάζεις. Ωστόσο το καλώδιο είναι usb2 , οπότε αν τη βγάλεις και τη βάλεις σε έναν card reader usb3 σε αντίστοιχη θύρα σε pc, έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα , εφόσον και η κάρτα υποστηρίζει ταχύτητα>80mb/sec . Εγω όμως εχω την D5200..θα λειτουργεί το καλωδιο ως μεταφορα δεδομένων?
Ntinlanden Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Dr_73 είπε Η D610 , συνδέεται με καλώδιο με το pc για μεταφορά δεδομένων από την κάρτα. Δεν χρειάζεται να τη βγάζεις. Ωστόσο το καλώδιο είναι usb2 , οπότε αν τη βγάλεις και τη βάλεις σε έναν card reader usb3 σε αντίστοιχη θύρα σε pc, έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα , εφόσον και η κάρτα υποστηρίζει ταχύτητα>80mb/sec . Ακριβώς τα ίδια, αλλα αντι για D610->D7500 Και φίλος με D7200 ετσι μεταφέρει στο pc, με το καλώδιο. Λογικά δεν θα ειναι και τίποτα εξειδικευμένο θεωρώ, (και γιατί να ειναι) ενα τυπικό καλωδιο usb 2 πρεπει να ειναι, δεν εχεις κάποιο να δοκιμασεις; Για περισσότερη ταχύτητα πάντως συμφωνώ με τον αγαπητό dr_73, χρειάζεται card reader usb 3 Οσο για τη μακροζωία..τι να βγάζεις βάζεις καρτα, τι να βγαζεις βαζεις usb..παλι κατι ταλαιπωρείς.. Προσωπικά οταν εχω λίγες συνήθως τις περνάω με το καλωδιο usb, αν ειναι περισσότερες καρτα στο card reader usb 3 να μοιράζω καπως τη "ταλαιπωρια"... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2021 από Ntinlanden
Dr_73 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Alexandros Christofis είπε Εγω όμως εχω την D5200..θα λειτουργεί το καλωδιο ως μεταφορα δεδομένων? Η φωτογραφική σου, είχε στο κουτί ένα καλώδιο . Δοκίμασέ το .
Alexandros Christofis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Dr_73 είπε Η φωτογραφική σου, είχε στο κουτί ένα καλώδιο . Δοκίμασέ το . Tην αγόρασα μεταχειρισμένη και δεν ήταν μαζί.
Ntinlanden Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ενα usb (απο τη φωτογραφία φαίνεται να ειναι τυπος usb mini) δεν εχεις να δοκιμασεις; Μπορεί να ειναι και usb micro, η δικια μου τέτοιο εχει, αν ειναι τέτοιο πρέπει να εχεις 100αδες στο σπιτι..δοκιμασε ενα.. Αν δοκιμάσεις η κάμερα να είναι ανοικτή (στο on) να δει τη κάρτα το pc. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2021 από Ntinlanden
Mmaker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Έχω την 5200 αρκετά χρόνια! Μπαινοβγαίνουν οι κάρτες άπειρες φορές! Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα! Επίσης το καλώδιο που έχει η 5200 κάνει για μεταφορά φωτογραφιών.την βλέπει κανονικά όπως ένα στικάκι/δίσκος.Είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία όμως, και για την θύρα και για το κάλυμμα. Για μένα μην ασχολείσαι.Καρτούλα σε card reader και είσαι μια χαρά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα