htaccess Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, chios said: Τα καλώδια από τα 5 δωμάτια που τερματίζουν;; εκεί θα μπει το switch που θα τερματίζουν, τρεκαρε αν στο switch έχεις ίντερνετ, αν τα πάρεις από την αρχή θα βρεις που έχεις κάνει λάθος. Τα καλώδια πάνε από την μία πρίζα στην άλλη συνδεδεμένα παράλληλα από δωμάτιο σε δωμάτιο και καταλήγει ένα μόνο utp στην πρίζα που έχει το router. Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει έτσι όπως είναι. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2021 από htaccess
chios Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Αυτό πάλι πως το έκανε;; που το είδε γραμμένο;
htaccess Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, chios said: Αυτό πάλι πως το έκανε;; που το είδε γραμμένο; Προφανώς ήταν η αρχική τηλεφωνική εγκατάσταση του σπιτιού και θεώρησε ότι εφόσον κλείνουν κύκλωμα οι κλώνοι των καλωδίων θα λειτουργήσει, άλλα σε δικτυακές εγκαταστάσεις (και όχι μόνο) δεν πάει έτσι. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2021 από htaccess 1
htaccess Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 On 20/01/2021 at 19:08, Alexis84 said: με 5 πριζες διπλες rj45 + rj11 Και για να τον προλάβουμε, αν θέλει το παραπάνω σενάριο δεν θέλει μόνο 5 καλώδια utp, άλλα 10. 1
panoskir Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, htaccess είπε Και για να τον προλάβουμε, αν θέλει το παραπάνω σενάριο δεν θέλει μόνο 5 καλώδια utp, άλλα 10. Γίνεται και με 5 αλλά θα έχει 100mbps και όχι 1000mbps. Πάντως ωραίος σου λέέι που να τρυπάω τωρα και να περνάω καλώδια από ένα σημείο σε όλο το σπίτι θα το κάνω παράλληλα και θα είμαι άρχοντας. Όταν όμως θέλουμε να κάνουμε τέτοιές ματσακονιές το τεστάρουμε ΠΡΙΝ το βάλουμε στον τοίχο.
stelios.s Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 13 ώρες πριν, Alexis84 είπε ...το οτι ειναι παραλληλα δε δικαιολογει να μην αναγνωριζεται το καλωδιο.... Δικαιολογεί και πολύ μάλιστα. Βασικά δε μπορώ να φανταστώ καν τι εχεις κατασκευάσει
Alexis84 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Η εγκατασταση μου ειναι αυτη, λογικα ενας υπολογιστης δε θα επρεπε να μπορει να συνδεθει?
chios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Ποια χρώματα έχεις χρησιμοποιήσει για το δίκτυο και που τα έχεις σύνδεση πάνω στις μπριζες;
htaccess Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 6 hours ago, panoskir said: Γίνεται και με 5 αλλά θα έχει 100mbps και όχι 1000mbps. Δεν θα το έκανα ποτέ... και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, htaccess είπε Δεν θα το έκανα ποτέ... και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν. Spoiler Τσιγκούνης να υποθέσω. Εγω έτσι έχω κάνει το δίκτυο στο σπίτι μου
htaccess Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 1 minute ago, NikosKallithea said: Reveal hidden contents Τσιγκούνης να υποθέσω. Εγω έτσι έχω κάνει το δίκτυο στο σπίτι μου Προσωπικά δεν θέλω να κάνω αλχημίες και γι` αυτό δεν το προτείνω και σε άλλους.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) del λαθος απαντηση Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από NikosKallithea
pantosqwerty Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Εγώ θα έκανα τα εξής βήματα. 1)Θα δοκιμαζα με το laptop και ένα καλώδιο πάνω στο router να δω αρχικά αν ειναι οκ router/laptop.Θα απεύφευγα την lan 4 στις δοκιμές.(Μπορεί να είναι η stb - iPTV αν έχεις cosmote) 2)Θα εβγάζα ότι έχει σχέση με φιλτρο/splitτer από την σύνδεση. 3)Ερχεται το καλώδιο απ'εξω και καταλήγει στην κεντρική πρίζα του χώρου.RJ11 λοιπόν στο dsl του router και βλέπεις πως η πρώτη πρίζα και το καλώδιο που έρχεται ειναι οκ καθώς έχεις συγχρονισμό.Καλώδιο λοιπόν ethernet από το router στην πρίζα που έχει το rj45.Τώρα αν βάλεις το lan1 του router στην πρώτη πρίζα rj45 που έχεις και ένα καλώδιο ethernet από την δεύτερη θύρα της πρίζας στο laptop έχεις internet ?Πρωτού φύγεις απο εκεί βγες σε command line και πληκτρολόγισε ping 192.168.1.1 -t Τα ms που βλέπεις από το time είναι μικρότερα ίσα του 1ms ;
xsterg Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Φέρε κάποιον ειδικό. Άκρη δεν θα βγάλεις γιατί δεν γνωρίζεις από ότι φαίνεται.
Finn Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Απ το πρώτο ποστ ήθελα να ρωτήσω αν τερματίζουν σε κάποιο switch ή patch panel. Ηθικό δίδαγμα, οι ηλεκτρολόγοι είναι μόνο για ηλεκτρολογικά. Ούτε δίκτυα, ούτε κάμερες, ούτε δορυφορικά και ντριμποξ. Φίλος θέλει αλλαγή η τοπολογία σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα