Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα διαθέτω το μικρόφωνο του τίτλου και το audio interface. Πήρα και ένα καλώδιο ΧLR-XLR μιάς και το μικ ήρθε με ένα μόνο XLR-3.5 jack. Το πρόβλημα μυ είναι το εξής. Ενώ λειτουργεί στα πάντα μια χαρά το audio interface το σύνδεσα με τα ηχεία μου όλα κομπλέ. Ωστόσο ενώ σύνδεσα το μικρόφωνο και τα windows αναγνωρίζουν ότι έχω μικρόφωνο συνδεδεμένο (εδώ να πώ ότι ήταν plug n play και το βλέπουν τα windows σαν usb audio codec και το μικρόφωνο ξεχωριστά κανονικά) ωστόσο άν πάω να κάνω ηχογράφηση δεν πιάνει καθόλου φωνή. Άν ανεβάσω το gain του μικροφώνου μέχρι και τέρμα τότε κουνιούνται οι παύλες στα windοws ΄΄οτι ανιχνέυει ήχο δηλ αλλά απλά παράσιτα noise.Ακόμα και να ουρλιάξω στο μικρόφωνο με ανεβασμένο gain μόνο παράσιτα ηχογραφεί τπτ άλλο. Το δοκίμασα και σε ηχογράφιση των windows και σε adobe audition. Δοκίμασα με το μαμά καλώδιο XLR-3.5jack το μικρόφωνο στο κινητό μου και ηχογραφεί κανονικά . 

Θα μπορούσε να φταίει το μικρόφωνο , το audio interface ή το καλώδιο; Προς το παρόν παρήγγειλα ένα ακόμη καλώδιο που περιμένω σύντομα, ωστόσο κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη για να καταλάβω τί παίζει μπάς και βγάλω άκρη γτ άν είανι να τα στείλω όλα πίσω ένα προς ένα μέχρι να βρούμε τι φταίει , κλάφτα. Κάθε συμβουλή πραγματικά ευπρόσδεκτη guyz.

ΥΓ: Το συγκεκριμένο audio interface έχει τεράστια προβλήματα με τα drivers του καθώς η εταιρία δίνει το ASIO4aLL που είναι γενικό και δεν κάνει τπτ. Υπάρχουν και κάτι παλαιότερα drivers που βρήκα σε αρκετά φόρουμς κλπ αλλά εκεί γίνεται ακόμα πιο περίεργο το θέμα καθώς με εκείνα δεν βλέπει κάν το μικρόφωνο πλέον σαν μικρόφωνο αλλά σαν line in και δεν ηχογραφεί κάν τα παράσιτα. Επίσης και με αυτή την λύση δεν δούλεψε τπτ απο ηχογράφιση φωνής or something 😕 , οπότε και τα έκανα όλα καθαρή απεγκατάσταση και το ξανασύνδεσα ώστε να ξαναπάρει τα plug n play drivers των windows.

YΓ2: Κάηκα μίνιμουν 10-12 ώρες συνολικά σε ξένα φόρουμς με αντίστοιχα προβλήματα. Δεν βρήκα τίποτα ακριβώς ίδιο εκτός απο ένα πόστ καταχωνιασμένο στη γωνία ενός φόρουμ που έλεγε ένας ότι είχε κάτι αντίστοιχο και αυτό συνέβη γτ τα συγκεκριμένα ΒΜ800 μικρόφωνα κάποια λειτουργούν μόνο με XLR σε jack και όχι με XLR-XLR ωστόσο δεν του είχε σχολιάσει η απαντήσει κανείς.

Επεξ/σία από fastmanakos
Δημοσ.

Τί εννοείς; Ναί με xlr to jack στο κινητό ηχογράφησε κανονικά το μικρόφωνο. Tα windows αναγνωρίζουν σαν κάρτα ήχου την κάρτα μου και εκεί συνδέω το XLR . To audio interface ή κάρτα ήχου που αναφέρω έχει είσοδο XLR. Επίσης έχει και phantom power +48v που επίσης δεν άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

Νομίζω ότι πρέπει να δεις αν η κάρτα και το μικρόφωνο έχουν συνδεσμολογία Balanced ή Unbalanced. Δες στα specs μήπως το γράφει.

Το jack είναι mono, σωστά;

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω, το μικρόφωνο είναι balanced και θέλει να συνδεθεί σε balanced είσοδο. Το συγκεκριμένο XLR to Jack όμως που σου δίνει μαζί, είναι "βραχυκυκλωμένο" με τέτοιον τρόπο που μετατρέπει το balanced σε unbalanced και έτσι δουλεύει στην unbalanced είσοδο του κινητού. Λογικά θα δουλεύει σε οποιαδήποτε unbalanced είσοδο μικροφώνου όπως στην onboard κάρτα ενός PC (το έχεις δοκιμάσει;), Laptop κλπ. Βάσει αυτών, υποψιάζομαι την USB κάρτα σου (η οποία φαντάζομαι δεν έχει είσοδο 3.5mm για μικρόφωνο, ε;).

Δημοσ.

μα το καλώδιο XLR σε XLR το αγόρασα έξτρα εγώ.Ναί δεν έχει 3.5 άσε που δεν θέλω να το συνδέσω σε 3.5  . Εγώ το αγόρασα και αυτό και την κάρτα ήχου για τις XLR.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν βρεις λεπτομερή specs της USB κάρτας ώστε να ξέρεις τι εισόδους έχει και με τι συνδεσμολογία, δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Μπορεί και το XLR του μικροφώνου να έχει άλλη συνδεσμολογία απ' της κάρτας. Μπορεί να έχεις πέσει στην περίπτωση χαλασμένου καλωδίου (λίγο απίθανο) ή να έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα ή οι drivers. Επίσης είναι πιθανόν το Jack 6mm της κάρτας να είναι unbalanced, οπότε με έναν αντάπτορα 3.5mm to 6mm (ή καλώδιο XLR to 6mm κατάλληλα συνδεδεμένο) να δουλέψει αλλά δεν ξέρω αν θα έχεις 48v σε αυτή την περίπτωση.

Γιατί θες οποιαδήποτε XLR? Η ποιότητα απ' το jack δεν είναι ικανοποιητική;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

όχι ρε σύ απλα΄είχα εξωτερική κάρτα ήχου 10 χρόνια.επειδη δεν είχα καθόλου μικ στο πισί είπα πρώτη φορά να πάρω μικρόφωνο όχι πάνω σε headset.Στην συνέχεια είδα ότι τα πυκνωτικά θέλουν XLR και phantom power οπότε πήρα για κάρτα ήχου την πιο φτηνή με phantom power και είσοδο xlr.Ε να δουλέψει με την κωλοσυνδεσμολογία για την οποία προορίζεται.Πάντως 98/100 με αυτό τον συνδιασμό σύμφωνα με σχόλια σε σκρούτζ και φόρουμς, δου΄λεψε απροβλημάτιστα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, fastmanakos είπε

ΥΓ: Το συγκεκριμένο audio interface έχει τεράστια προβλήματα με τα drivers του καθώς η εταιρία δίνει το ASIO4aLL που είναι γενικό και δεν κάνει τπτ. Υπάρχουν και κάτι παλαιότερα drivers που βρήκα σε αρκετά φόρουμς κλπ αλλά εκεί γίνεται ακόμα πιο περίεργο το θέμα καθώς με εκείνα δεν βλέπει κάν το μικρόφωνο πλέον σαν μικρόφωνο αλλά σαν line in και δεν ηχογραφεί κάν τα παράσιτα. Επίσης και με αυτή την λύση δεν δούλεψε τπτ απο ηχογράφιση φωνής or something 😕 , οπότε και τα έκανα όλα καθαρή απεγκατάσταση και το ξανασύνδεσα ώστε να ξαναπάρει τα plug n play drivers των windows.

Το ASIO4ALL 2.14 παντως, με Cubase και Usb μικροφωνο (Marantz),
λειτουργει κανονικα - δοκιμασμενο προσφατα, και σε Windows 10 🎙️

Δημοσ.

Εντάξει λύθηκε το θέμα.Τελικα ήταν αυτή η μία απάντηση π έγραψα στην αρχή. Το μικρόφωνο βγαίνει σε 2 batches απ ότι κατάλαβα.Μία που έχει τυπωμένο πάνω στο σώμα το μοντέλο (ΒΜ 800) και μία που δέν το έχει. Εγω΄είχα αυτή που δεν το είχε. Πήγα στο μαγαζί μου το αλλάξανε με ένα που το έχει (κ απ ότι μου είπε η υπάλληλος για τα batches και ότι αυτά χωρίς έχουν βγάλει πρόβλημα 1-2 φορές σε κόσμο ενώ τα αντίστοιχα με ποτέ). Γύρισα σπίτι το δοκίμασα και δουλεύει κανονικά :D

Αναφορά σε κείμενο

ο ASIO4ALL 2.14 παντως, με Cubase και Usb μικροφωνο (Marantz),
λειτουργει κανονικα - δοκιμασμενο προσφατα, και σε Windows 10

Πώς καταλαβαίνω ότι δουλεύει; Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα απο δώ και πέρα για το μικρόφωνο; Για ρυθμίσεις εννοώ ώστε να ακούγεται καλύτερα; το Direct monitor κουμπί στην κάρτα ήχου μου παίζει κάποιο ρόλο και όταν μιλάς με κάποιον με το μίκ ή είναι μόνο για να ακούς με μηδενικό latency την φωνή σου όταν ηχογραφείς μόνο; Παρακαλώ τα φώτα σας καθώς πρώτη φορα πήρα τέτοιο μικρόφωνο στο παρελθόν είχα εμπειρίες μόνο με απλά usb μικρόφωνα. Μέχρι στιγμής απλά ρύθμισα το gain τόσο ώστε να είναι στην περιοχή με τα πράσινα εώς λίγο πορτοκαλί η ένταση όταν μιλάω σε επιθυμητη΄απόσταση απ το μικρόφωνο.

Δημοσ.

Γιατι ηθελες αυτο το μικροφωνο? [Απ' οτι καταλαβαινω] το κριτηριο επιλογης τους
ακομη και με την καρτα ηχου ειναι η τιμη τους ετσι? Δεν ειναι κατι 'σπουδαιο' ωστε
να περασεις απο usb μικροφωνα, σε αυτο ειδικα! Εκτος κι αν και το usb ηταν GTPK..
😝

https://www.skroutz.gr/s/8318337/BM-800-Black.html

Spoiler

Σαν πακετο μου ειχαν πει νομιζω αρκετα καλα λογια για ετουτο
https://www.skroutz.gr/s/19678082/Focusrite-Scarlett-Solo-Studio-3rd-Gen.html
αλλα ειναι και ακριβοτερο πραγματι απο αυτα που εχεις παρει....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένας απ τους λόγους έιναι ότι στα 1000 σχόλια, 1001 λένε ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση και ότι το συγκεκριμένο (και όλα τα αντίστοιχα) αν τα συνδέσεις με phantom power είναι 10 κλάσεις πάνω απο οτιδήποτε απλό usb καθώς και ότι ακούγεται ξαναλέω με phantom power σαν πολύ πολύ ακριβότερο μικρόφωνο.Οπότε δεδομένου ότι η προηγούμενη κάρτα ήχου είχε κλείσει 10ετία και δεδομένου ότι έκανα φέτος την υπέρβαση με νέο πισί κλπ, σκέφτηκα να πάρω και μια κάρτα ήχου και ένα μικρόφωνο.

Επεξ/σία από fastmanakos
Δημοσ.

ναι ρε σύ προφανώς δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με μουσική κλπ.Καταλαβαίνω πώς το λές ας πούμε για αυτούς που ασχολούνται όντως με μουσική τα συγκεκριμένα έιναι απο τα φτηνότερα αν όχι τα φθηνότερα που μπορούσα να βρώ. Απλά αν το δείς και απ την μεριά του technology guy που γουστάρει τεχνολογία και πισιά γενικότερα (ξαναλέω τίποτα σχετικό με ήχο) ε όπως και να το κάνουμε να έχεις ξεχωριστή κάρτα ήχου με εισόδους XLR, καλά ηχεία και πυκνωτικό μικρόφωνο ξεχωριστό ε είσαι σίγουρα καλύτερα απ το 99% του κόσμου που ΔΕΝ ασχολείται με μουσική .Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πώς το λέω. Για κάποιον που ασχολείται αποκλειστικά με ήχο είμαι μιέχ , για κάποιον που δεν ασχολείται είμαι απο πολύ καλά εώς τέλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...