Προς το περιεχόμενο

«Τσίρκο» παρόχων με την ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα -Παραδείγματα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιμένεις να μετράς την ταχύτητα μέσω WiFi, κάτι που είναι λάθος. 

Αγόρασε ένα σοβαρό access point για να εχεις το καλύτερο δυνατό WiFi σήμα. Αν και στα 2,4 GHz μην περιμένεις θαύματα. Όσες συσκευές σου υποστηρίζουν 5 Ghz να συνδέεσαι εκεί. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου είναι πολύ εύκολο να το... χωνέψω, αλλά μάλλον θα συνεχίσω στη Vodafone. Φοβάμαι κυρίως μην γίνει ακόμα χειρότερο και βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Στην τελευταία επικοινωνία με τη Vodafone ζήτησα αν μπορεί να προστεθεί μια προσφορά για Vodafone TV και μου είπαν ότι η γραμμή δεν το υποστηρίζει (επειδή είναι 30άρα). Τώρα πώς γίνεται Cosmote και Wind να μου λένε ότι μπορούν να βάλουν 50άρα και η Vodafone να μου βάζει «κόφτη» στα 30, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω. 

@Bourdoulasαγαπητέ φίλε, μέτρησα και με καλώδιο. Βγήκε πολύ καλά. 27-28 (από τα 30 που υπόσχονται). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Rebirth είπε

Δεν μου είναι πολύ εύκολο να το... χωνέψω, αλλά μάλλον θα συνεχίσω στη Vodafone. Φοβάμαι κυρίως μην γίνει ακόμα χειρότερο και βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Στην τελευταία επικοινωνία με τη Vodafone ζήτησα αν μπορεί να προστεθεί μια προσφορά για Vodafone TV και μου είπαν ότι η γραμμή δεν το υποστηρίζει (επειδή είναι 30άρα). Τώρα πώς γίνεται Cosmote και Wind να μου λένε ότι μπορούν να βάλουν 50άρα και η Vodafone να μου βάζει «κόφτη» στα 30, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω.

[...]

- Μπορούν να βάλουν ή να δίνουν έως 50 όλοι.

- Έως πόσο θα έχεις εσύ, μπορείς να το καταλάβεις από τα στατιστικά του modem/router που χρησιμοποιείς τώρα, αν δεν μπορείς εσύ θα μπορεί κάποιος άλλος.

- Μόνο σε VDSL2 από Αστικό Κέντρο δίνει η Vodafone έως 30, και αυτό έχει τη λογική του. Αρκετοί χρήστες που παίρνουν από Α/Κ δυστυχώς έχουν τελικά κάτω από 30Mbps ή εκεί γύρω και σε μερικές περιοχές ο αριθμός τους είναι μεγάλος. Έχοντας αυτή την πολιτική η Vodafone, κερδίζει διπλά: Έχει λιγότερους δυσαρεστημένους πελάτες για το θέμα της ταχύτητας συγχρονισμού, ενώ το κόστος της σύνδεσης έως 30 που αγοράζει από τον ΟΤΕ και μεταπωλεί στον καταναλωτή είναι χαμηλότερο από αυτό της έως 50.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1

4 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Κατάλαβα filip. 

Τα στατιστικά του router (H300s) είναι αυτά: 

STATISTIKA-GRAMMIS.jpg

Με βάση τα συγκεκριμένα στατιστικά η γραμμή μπορεί να πάει έως τα 37.5 Mbps.

Οπότε έχει ένα δίκιο ο φίλος παραπάνω που αναφέρει ότι δεν στο προτείνουν για να μην έχεις πρόβλημα χαμηλής ταχύτητας.

• Like 2

10 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε

Με βάση τα συγκεκριμένα στατιστικά η γραμμή μπορεί να πάει έως τα 37.5 Mbps.

Οπότε έχει ένα δίκιο ο φίλος παραπάνω που αναφέρει ότι δεν στο προτείνουν για να μην έχεις πρόβλημα χαμηλής ταχύτητας.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. 

• 1 μήνα μετά...
On 23/01/2021 at 11:57, l337 said:

Όχι, δεν θα έχεις απαραίτητα (ανάλογα τις ανάγκες σου αυτό) σε κάθε πάροχο την ίδια ποιότητα γραμμής. Οι διασυνδέσεις του κάθε παρόχου είναι διαφορετικές.

στο vdsl ο χαλκος και το kv ειναι τα ιδια.αυτο εννοω .αυτο που λες εσυ ειναι το backbone και τa links με εξωτερικο.

On 21/01/2021 at 11:28, Rebirth said:

Ναι, ήταν χαζομάρα από μέρους μου. Το κινητό το έχω στην 5G μπάντα και το λάπτοπ στη 2,4. Τεράστια διαφορά, ωστόσο. Το βράδυ δεν φόρτωνε καλά Netflix η TV (5ετίας smart), την ίδια ώρα το κινητό... πετούσε. 

Επομένως @poulinos και λοιποί φίλοι, καταλήγουμε στο ότι ουσιαστικά όποιον πάροχο και να επιλέξω θα έχω ακριβώς την ίδια ποιότητα γραμμής; Και πως θα πρέπει η δουλειά να γίνει εσωτερικά (από ηλεκτρολόγο); Σε αυτή την περίπτωση πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να φύγω από το καλό (οικονομικά) πακέτο της Vodafone για το λίγο πιο ανταγωνιστικό της Wind (και σίγουρα όχι στα +6 ευρώ της Cosmote με τις -4 ώρες προς κινητά από το πρόγραμμα που έχω τώρα).

αλλο ποιοτητα γραμμης που θα ειναι η ιδια γιατι θα παρεις τον ιδιο χαλκο και αλλο ολα τα υπολοιπα.δηλαδη το backbone καθε παροχου ειναι διαφορετικο.

αν πχ με cosmote κλειδωνεις 50/5 και πας wind παλι θα παρεις ιδιο χαλκο ιδιο vdsl port απο το kv και θα κλειδωνεις 50/5. αν τωρα στην cosmote τα πιανεις επειδη εχει καλα Links με εξωτερικο αυτο δεν σημαινει οτι θα τα πιανεις και με wind ή οτι με wind δεν θα εχεις μεγαλυτερo ping σε ενα παιχνιδι.

αλλο η ποιοτητα γραμμης αλλο το backbone του παροχου

αν πχ το θεμα σου ειναι ο συγχρονισμος ναι οτι παροχο και να βαλεις εφοσον παρεις απο το kv θα εχεις το ιδιο.οτι διαφορετικο εχεις θα ειναι λογω εξοπλισμου.μπορει πχ το speedport της cosmote να συγχρονιζει πιο ψηλα απο το zte της voda.αλλα εξοπλισμο βαζεις εσυ οτι θες εκτος αν εχεις voip

μιλαμε παντα για vdsl απο kv που το Kv ειναι ενα.δεν λεμε για adsl /vdsl απο το αστικο κεντρο.

οποτε αν εχεις αποσυνδεσεις απο τον ενα λογω χαλκου και οχι λογω εξοπλισμου θα εχεις και με τον αλλον. οπως αν ο ενας δινει 45/50 στο sync το ιδιο θα δωσει και ο αλλος ασχετα αν λεει οτι πχ εχει και 100αρι πακετο.(αφου το kv ειναι ενα)

19 hours ago, Twoface said:

Με τα 30mpbs 

sta 30mbps κανονικα το μεγιστο που θα δεις θα πρεπει να ειναι σε speedtest κανα 28αρι ενω σε download κοντα στα 3,1 με 3,2mbyte/sec

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...