Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@pascuale14, ψέμματα, μπερδεύτηκα, VoIP έχεις σωστά;

Για να δεις αν είσαι VoIP, πολύ απλά δες αν βάλεις το τηλέφωνο χωρίς ρούτερ στη πρίζα χτυπάει; Αν καλεί χωρίς ρούτερ στο ρεύμα είσαι POTS

Αν το βάλεις στο ρούτερ και ανάβει η ένδειξη Phone, τότε έχεις VoIP (Voice over Internet Protocol)

Άρα βάλε απευθείας το ρούτερ στην πρίζα, χωρίς σπλιττερ κλπ, βάζοντας το splitter κάνεις επιστροφή τηλεφωνίας (αν έχεις VoIP - μας έφαγε αυτό το VoIP 😂 ) , κάτι που "χαλάει" το σήμα του vdsl..

Δοκίμασε με το ρούτερ απευθείας στο δωμάτιο ή σαλόνι και ανέβασε στατιστικά

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 2
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Από τη στιγμή που είσαι στο 90+% της ονομαστικής σου ταχύτητας, είσαι "καλά".

Αν σου είναι σταθερή και σου επαρκεί (πολύ περισσότερο, αν δεν έχεις τη "λόξα" να είσαι στο ανώτατο δυνατό), το αφήνεις όπως είναι και απλά το έχεις κατά νου σε τυχόν πρόβλημα μελλοντικά.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κάνεις μόνος σου τα σωστά (αφού βρεις το κουτί με το αστέρι), πρακτικά είναι 15' δουλειά, απλά για 5-7Mb/s, αποφασίζεις αν θες να "μπλέξεις".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Kozanitis1 ναι voip εχω νομιζω και εγω , το θέμα ειναι οτι τοσο καιρο το ειχα κατευθεια συνδεμένο πως σου δειχνω στην παρακατω εικόνα 

image.png.b174f309a14928f7226c351222ffc214.png

πριν λιγο αλλαξα την συνδεσμολογια σε αυτην

527359663_2021-01-20222850.png.71b3f5739c90a8502f33163abcbc76b4.png

και η ταχυτητα κλειδωσε στα 46Mbs 

Επεξ/σία από pascuale14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σωστό "by the book" είναι το πρώτο, δηλαδή απευθείας το ρούτερ στην τηλεφωνική πρίζα, το τηλέφωνο στην υποδοχή phone του ρούτερ (όπως στην 1η εικόνα)

Όταν τα έχεις έτσι, πόσο συγχρονίζεις στη κάθε πρίζα (σαλόνι/δωμάτιο) ;

Επίσης έλεγξε πως τα καλώδια είναι καλά σφιγμένα στις πρίζες, βάζοντας τα όσο πιο μέσα μπορείς στις επαφές μέχρι εκεί που αρχίζει η μόνωση τους

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ.

@Πέτρος το θέμα ειναι οτι θέλω να βάλω το router στην πρίζα του σαλονιού  για καλύτερη εμβέλεια και αδυνατέι να συγχρονίσει πανω απο 29 mbs και επιπλεον βλεπουμε οτι και στην πριζα του δωματέιου που καταφερε να συγχρονίσει στα 49 παλι υπάρχουν θεματάκια μιας και οπως σου ειπα πριν λιγες μερες εκανε απο μόνο του reset και δν μπορουσε να ξεπεράσει τα 29Mbs μεχρι προ λιγου που αλλαξα συνδεσμολογια και επιασε 49 .
Επειδη πιστευω οτι υπάρχει καποίο προβλήμα και θα εμφανιστει σιγουρα μελοντικα ι νομιζω αξιζει να ασχοληθω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εμένα ασχολήσου πως οι πρίζες είναι όπως αναφέρω παραπάνω και δες στατιστικά (ή ανέβασε τα και δω)

Το σήμα του VDSL είναι πολύ ευαίσθητο, ακόμα και μια χαλαρή ή κακή επαφή σε πρίζα να σε πάει από τα 49 στα 29

Δες πως εξέχει γυμνός χαλκός στη μία πρίζα και πως είναι μέχρι το τέλος τοποθετημένο στην άλλη

Αν ασχοληθείς να βρεις πού είναι ο αστέρας θα γίνει σωστά η συνδεσμολογία..

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pascuale14 είπε

Λοιπόν μόλις εκανα επανεκκίνηση το router και εκανα αυτον τον τρόπο συνδεσμολογίας 
253174460_2021-01-20222850.png.2c5268dcbcbc46089a5aa60bfffb1b38.png

η ταχύτητα απο 29Mbs που ήταν πήγε 46Mbs και να τα νέα στατιστικάimage.png.0764ba3534a0959f263a52dd41d1b464.png

καμια γνώμηη ;;;;

@Kozanitis1 με την πρωτη συνδεσμολογια στην πριζα του σαλονιου ειχα παντα max 29Μbs και στο δωματιο που το εχω μεχρι τωρα  επιανα και 49Mbs μεχρι εχθες που οπως σου ειπα εκανε επανακκινηση απο μόνο του και παρολο που ηταν στο δωματιο επιανε Max 29Mbs 
Πριν λιγο αλλαξα συνδεσμολογια κρατωντας το ρουτερ στο δωματιο βαζωντας spliter και πηγαινοντας το τηλ στο σαλονι  και ξαφνικα συγχρονισε στα 46Mbs
δν ειναι λιγο περίεργο ;;;

@Kozanitis1 τα στατιστικα που εχω ανεβασει στην πρωτη φωτο ειναι με το ρουτερ συνδεμενο στο δωματιο και με την πρωτη συνδεσμολογια δηλαδη πριζα - router και απο router στο τηλεφωνο 

5 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Για εμένα ασχολήσου πως οι πρίζες είναι όπως αναφέρω παραπάνω και δες στατιστικά (ή ανέβασε τα και δω)

@Kozanitis1τι εννοεις εδω ; 

@SaFiS Σε ευχαριστώ πολυ θα το δώ 

Επεξ/σία από pascuale14
Δημοσ.

@Kozanitis1 @Πέτρος @SaFiS
Καλησπερα παιδιά , 
    Σήμερα "ξηλωσα" ολη την καλωδίωση.Αρχικα,

•  Το καλώδιο του ΟΤΕ  έρχεται απο την κολωνα στον γείτονα και απο τον γέιτονα σε εμενα(πανω σπίτι) και τερματίζει η γραμμή (δεν παει σε κάποιο αλλο σπίτι)
  • Ξεκαθαρίζουμε οτι το καλώδιο του OTE για το κάτω σπίτι δεν έχει καμία σχέση με αυτο που πέρνω εγω 
  • Τα καλωδία του ΟΤΕ για το δικο μου (πανω) σπιτι και το κάτω σπίτι καταλήγουν στο ίδιο κουτί, το οποίο βρισκέται στο κάτω σπιτι ( παραθέτω παρακάτω σε φώτο) ομως χωρίς να έχουν καμία σύνδεση

Οπότε πήγα και άνοιξα αυτο το κουτί 

1289594105_2.jpg.c969ede5610573fcbc090420fe7b1b51.jpg

Όπως "βλέπετε" εγω πέρνω μέσω του ζευγους κοκκινο-μπλε απο τα καλώδια του OTE (κίτρινο - άσπρο).Τα υπόλοιπα ζεύγη που σας είχα αναφέρει(Ασπρό-κιτρινο και Ασπρο-πράσινο) δεν έιναι συνδεμένα κάπου και μάλλον ειναι εφεδρικά οπως πολυ σωστα ειπε κάποιος σας και Όλα τα υπόλοιπα καλώδια έχουν να κάνουν με το κάτω σπίτι οπότε και τα παραλείπουμε 

Εγώ κόβωντας τα scothclok και συνδέοντας τα καλωδια του οτε σε μια πρίζα 

1872232014_3.jpg.4d2861320828b0ba7aa1a5f2fdffb2d7.jpg

Πήρα την εξής τέλεια μέτρηση !!! οπότε όλα καλά απο τον ΟΤΕ
2057120859_.png.43c949bad36ce035f11d99331959b58d.png

Κλείνωντας το Κουτί έβαλα 3πλό scotchlok (αντι για 2πλό που είχε) και σύνδεσα επιπλέον ενα ζευγός( δεν ξερω αν εκανα καλα).
Σύνδεσα το Ασπρο - κίτρινο . Δηλαδη το ασπρο μαζι με το κόκκινο και με το ένα καλωδιο του ΟΤΕ και το κίτρινο μαζι με το μπλε και το αλλο καλωδιο του ότε
Έτσι στις πρίζες τωρα θα δουλευει εκτος το κοκκινο-μπλε και το ασπρο-κιτρινο.

Αφου εψαξα μεσα στο σπίτι και βρηκα και εκει 2 κόμβους που συνδέονται τα τηλεφωνικα καλώδια μέτρησα τα καλώδια με το πολύμετρο και εκανα ενα σχεδιάγραμμα της καλώδιωσης στο σπίτι (στο σχεδιο έχω βάλει μονο το ζευγος κοκκινο-μπλε για να γίνει πιο ξεκάθαρο για να μην μπερδευεστε μπορειτε να σκεφτεστε οπου κοκκινο ασπρο και οπου μπλε κιτρινο )
2145058382_.jpg.ca09d8939c7246deacb3081356a76d28.jpg

Επειτα αφου ειχα δει τελεια ταχυτητα απο τα καλώδια του ΟΤΕ ειπα οτι σωστο θα ειναι να μετρησω στον Κομβο 1 πριν δηλαδη παει στην πρωτη πριζα και συνεχισει η πορεια.Αυτο το έκανα γιατι απο το σημέιο που πήρα την πρώτη μέτρηση μέχρι τον πρωτο κομβο υπαρχει μια αρκετη απόσταση καλωδίου 

Έτσι εκόψα το κύκλωμα στον κόμβο 1 απομονωνοντας ολο το υπολοιπο κυκλωμα (για να μην έχω αλληλεπιδράσεις) ,τοποθετησα πρίζα και πήρα μέτρηση... τα αποτελέσματα όχι και τοσο καλά 
1670234732_1.png.fca349d1b85c45f43663b1db6f5869b4.png
Επίσης παραθέτω φοτω απο Κομβο 1 και Κομβο 2 

Κομβος 1 

1285862348_1.jpg.7ea9582877dc38f1efc1a5cf59d38412.jpg

Κόμβος 2

452015408_2.jpg.72ab60d91ba25896e0d0330b77ffa85b.jpg

Αυριο σκεφτομαι να ακύρωσω τελέιως το ζευγος κοκκινο-μπλε και να αφησω στα scotchlok μονο το ασπρο-κιτρινο και να κάνω την ιδια μέτρηση 

Εσείς τι λέτε πως το βλέπετε τι μπορεί να φταίει ;
Επίσης για να βάλω το ρουτερ στην πριζα του σαλονιου πως με συμβουλευετε να τροποιησω την καλωδίωση (πχ ποιες μπριζες να ακυρωσω η ποια ζευγη να συνδεσω στα καλωδια του οτε);

Δημοσ.

βάλε μόνο τα δυο καλώδια που έρχονται απο έξω στην κεντρική πρίζα χωρίς κανένα άλλο βραχυκύκλωμα για άλλες πρίζες στα δωμάτια ,

συνδεσε εκεί το μόντεμ και δες τι πιάνει.

υπάρχει περίπτωση η γραμμή επειδή πάει και σε άλλες πρίζες να γίνεται βραχυκύκλωμα λόγο κακκής καλωδίωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα

Φαίνεται πως ασχολήθηκες, ωραίος

Κάνε δοκιμές με ζεύγη μπλε κόκκινο, δες με ποια παίρνεις ικανοποιητικά αποτελέσματα, πάρε διπλά scotchlok και αφού έχεις βρει ποια καλώδια σε σειρά μέχρι να φτάσεις στο σαλόνι θα χρησιμοποιηθούν, ένωσε τα με scotchlok, για να μειώσεις όσο το δυνατόν τις απώλειες (είδες βίντεο πώς τα τοποθετούν; )

Σα να ενώνεις δηλαδή 3-4 κομμάτια καλώδιο για να φτιάξεις ένα μακρύτερο, ώστε να φτάσεις στο σαλόνι

Με το 3ο που δοκίμασες ουσιαστικά πάλι δημιούργησες αστέρα αλλά μόνο σε ένα σημείο

Λογικά έτσι θα καταφέρεις να φέρεις τα 55mbps στο σαλόνι 

Αν όχι πάλι, εδώ είμαστε, αλλά νομίζω πως με αυτά θα τη βγάλεις την άκρη

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ.

@makis269  
 το δοκιμάζω τώρα και ανεβάζω αποτελέσματα
@Kozanitis1 
Χρησιμοποιώντας 2πλο scotchlok ηγια να φτάσω στο σαλόνι η πρίζα του δωματίου 1 και του δωματίου 3 θα μέινουν ασύνδετες σωστά; 

Σαν ιδανικό σενάριο για εμένα θα ήταν να δουλεύουν όλες οι πρίζες και με ικανοποιητικές ταχύτητες , Αν ομως αυτο αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα προτιμώ να έχω μονο την πρίζα του σαλονιού να δουλευει και με τέλειες ταχύτητες

Θα κάνω αρκετές δοκίμες και με τα δύο ζέυγη  και θα σας ενημερώσω ,

Ευχαριστω για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Ουσιαστικά όλες οι πρίζες εκτός του σαλονιού θα μείνουν ασύνδετες, ώστε να μην έχεις παραλληλίες και σου "χαλάνε" το VDSL σήμα, όπως γίνονταν πριν

Μπορείς να δώσεις τηλέφωνο και μόνο,  στα υπόλοιπα δωμάτια αν σου χρειάζεται, τοποθετώντας διπλή τηλεφωνική πρίζα, όπου στη μια υποδοχή θα έρχεται το DSL σήμα από έξω απευθείας στο ρούτερ και από την έξοδο Phone1 ή 2 του ρούτερ θα στέλνεις την τηλεφωνία στις υπόλοιπες πρίζες από τη 2η υποδοχή (που επειδή είναι μόνο τηλέφωνο δε μας νοιάζουν τα παράλληλα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι και οτι καλύτερο αλλα πιστεύω ειναι απλο να το καταλαβει καποιος. Αυτη ειναι η "ιδανικη" συνδεσμολογία για εσενα. Χρειάζεται ομως μια διπλη πριζα.  Με αυτον τον τροπο βαζεις το τηλ σε οποια πριζα θελεις εσυ μεσα στο σπιτι, δεν χρειάζεται να ειναι μαζι με το router. Η γραμμη του dsl δεν συνδέεται σε καμια πριζα περα απο την τελικη οπου θελουμε να βαλουμε το router.  Αν ΠΧ ηθελες να συνδεσεις το router στην πριζα 3  η γραμμη dsl θα τερμάτιζε εκει, σε καμια περίπτωση δεν θα την συνεχίσεις μεχρι την πριζα 4, και ας μην εχει συνδεμένο τιποτα πανω της η 4.  Το Τηλ απο την αλλη το πας παραλληλα σε ολες τις πριζες, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. 

Κοκκινο μπλε dsl.

Κιτρινο μουσταρδι τηλ. 

Τα χρωματα ειναι τυχαία, διάλεξε οτι εχεις διαθέσιμο εσυ. 

Τωρα αν δεν θελεις να βαλεις το τηλ σε αλλη πριζα και θελεις να ειναι πανω στο router κατευθείαν απλα αγνόησε το Κιτρινο μουσταρδι. Καλο ειναι ομως να υπαρχει η συνδεσμολογια. Αυριο μεθαυριο ισως θελήσεις να βαλεις και ενα δεύτερο τηλ σε αλλο δωμάτιο...

Αν στην πρωτη πριζα εχεις απωλειες τοτε καλο θα ηταν να περασεις καινουργιο καλώδιο απο το κουτι του οτε εξω μεχρι μεσα στο σπιτι και συγκεκριμενα μεχρι την πριζα που θελεις να συνδεσεις το router.  @pascuale14

τεστ.jpg

Επεξ/σία από mixalis95320
Δημοσ.

@Kozanitis1 @makis269 @mixalis95320 
Λοιπον παιδία καλησπέρα πριν λιγο τελέιωσα και νομιζω πως και επίσημα λύθηκε το θέμα ,

Εν ολίγοις κατάφερα να έχω να δουλευουν συνολικα 3 πριζες του δωματιου 1 ,δωματιου 2 και σαλονιού και στο σαλονί που με ενδιαφέρει το ρόυτερ κλειδώνει στα 54Mbs
image.png.6f58a6dfa092a6e2a02100348cb981fa.png

και πρώτη φορα ειδα και τετοια αποτελέσματα στο speedtest 

1988058124_(96).png.e4960c09686435389e817ef2118cedf3.png

Τώρα η αλήθεια ειναι οτι στην αρχή εκανα αυτο που μου προτείνατε δηλαδη αφησα μονο την πριζα του σαλονιου να παιζει και θα έδινα στις αλλες μονο τηλεφωνο και ομολογω οτι συγχρωνιζε στα ίδια που συγχρονιζει και τωρα δηλαδη(54Mbs) 

Καταρχην να αναφέρω οτι πήγα κατω στο κουτι που εβαλα τα 3πλα scothclok και εκοψα το ζευγος ασπρο-κιτρινο αφησα μονο το κοκκινο-μπλε(αυτο εφταιγε στο οτι στον πρωτο κόμβο πριν την πρωτη πριζα επερνα κακη μετρηση)

Επίσης ανακαλυψα ενα ακομα κουτι μεσα στο σπιτι οποτε συνολικα εχουμε 3 κομβους και οχι 2 οπως σας ειχα δειξει στο προυγουμενο σχημα

Τέλος αυτό που έκανα και μπορεσα να εχω και τις 3 πριζες ηταν οτι μικρυνα τις αποστάσεις των καλώδιων απο τους αστερες που σχιματιζοταν μεχρι τις πριζες και αυτο το έκανα με τον εξης τρόπο: εκει που εφτανε στην π΄ρωτη πρίζα το ζευγος κοκκινο-μπλε εννωσα το κοκκινο με το ασπρο και το μπλε με το κιτρινο πριν τα τοποθετησω στην πρίζα (ξερω ειναι  κακή τακτικη αλλα..)  μέτα για να παω απο τον πρωτο κομβο στον δευτερο συνέχισα με το ιδιο ζευγος ασπρο - κιτρινο φτανωντας στον κομβο 2 συνδεσα τα ζευγη (ασπρο-κιτρινα) και πριν δωσω στην πρίζα το ασπρο-κιτρινο ζευγος το εννωσα με το κοκκινο-μπλε(ασπρο με κοκκινο μπλε με κιτρινο) το κοκκινο - μπλε ζευγος συνδέθηκε επειτα απο την πρίζα στον κομβο 2 στο αντοιστοιχο κοκκινο-μπλε ζευγος το οποιο συνεχισε μεχρι τον κομβο 3 και απο εκει μιας και δν σύνδεσα την πριζα 3 του δωματιου 3 το εστειλα απ' ευθειας στο σαλόνι ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΤΩ ΣΧΕΔΙΟ το θεμα ηταν ιο παραλληλιες να γινουν πολυ κοντα στην πριζα ωστε να μην υπαρχει σε εντονο βαθμο to bounching  217624716_.png.45e4ae1407edbc623546ab87e9d0d161.png

Ευχαριστω πολυ για ολες τις ιδεές και προτάσεις σας 

• Like 2
Δημοσ.

@pascuale14 Πολύ ωραία

Χαίρομαι που ασχολήθηκες, ειδικότερα ανεβάζοντας ενδεικτικές φωτογραφίες

Αφού τώρα είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, εμάς μας περισσεύει

Το θέμα είναι πως εύκολα μπορείς να κατηγορήσεις τον εκάστοτε πάροχο, χωρίς να έχεις ελέγξει εσύ την κατάσταση της εσωτερικής σου καλωδίωσης, όπως πολλά μέλη εδώ μέσα συνεχώς τονίζουν

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου η παλαιότητα ή η "κακοτεχνία" που έχει γίνει από τους εγκαταστάτες επιφέρει τέτοια αποτελέσματα..

Προσωπικά και εγώ αντίστοιχα ξέρω πως θα πρέπει να προβώ σε κάτι αντίστοιχο, καθώς αστέρες σαν και εσένα έχει και η δική μου εγκατάσταση.., απλά έχοντας ακόμα ADSL, δε το επηρεάζει σημαντικά (κλειδώνω λίγο πάνω από 20 Mbps)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...