pascuale14 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα , 18/12/2020 ήταν να να πάω απο 24αρα(Nova) σε 50αρα (Nova) μετα απο 3 εβδομάδες ταλαιπωρίας χωρίς τηλέφωνο και Internet εξ' αιτίας μια "μεγάλης" βλάβης" το προβλήμα "λύθηκε" , μόνο που το router (H288A) συγχρώνιζε στα 26-29Mbs και μια φόρα 36 Mbs ετσί το πρόβλημα δεν λύθηκε τελείως. Στην συνέχεια μου είπαν απο την nova πως θα στείλουν τεχνικό στο σπίτι. Αρχικά είχα το router στην τηλεφωνικη πρίζα του σαλονιού για να καλύπτω ομοιόμορφα τον χώρο (και υποθέτωντας οτι αυτή είναι και η κεντρική ). Δοκίμασα λοιπόν να βάλω το router σε μια αλλη τηλεφωνική πρίζα σε ενα δωμάτιο και το router κλείδωσε στα 49Mbs οπότε πήρα τηλέφωνο στην Nova και τους είπα να ακυρώσουν το ραντεβου με τον τεχνικό σκεπτόμενος πως η πρίζα που είχα αρχικά το router θα ηταν χαλασμένη και θα ήθελε αλλαγή. Την άλλαξα αλλα και πάλι τα ίδια δεν συγχρόνιζε πανω απο 29Mbs .Έτσι κράτησα το router στην πρίζα του δωματίου (που έπιανε τα 49Mbs) . Ξαφνικά εχθές το απόγευμα το router έκανε απο μόνο του επανεκκίνηση και συγχρώνισε στα 0.6Mbs/download!!!!(στο Upload δν είχα ποτε θέμα). Μέτα απο πολλές επανεκκίνησεις κατάφερε να πιάσει μέχρι 28 και πήρα ξανά τηλέφωνο την Nova και μου είπαν θα με καλέσουν αυτοί.Σήμερα το πρωί με πήρανε και αφου καταφέρανε να συγχρωνίσουν το router στα 29Mbs μου είπανε οτι δν μπορούν να κάνουν κατι άλλο και οτι θα πρέπει να έρθει τεχνικός στον χώρο μου. Μπορεί να είναι θέμα καλωδίωσης απο την στιγμή που το router κατάφερε να συγχρονίσει στα 49Mbs; Αξίζει να έρθει ο τεχνικός της Nova ή να πάρω κάποιον ηλεκτρολόγο ; Παρακάτω παραθέτω εικόνα απο τα στατιστίκα του router, ειναι οκ ; Επίσης παραθέτω εικόνα απο της τηλεφωνικές πρίζες, εντοπίζεται κάποια λάθος συνδεσιμολογία;(περισεύουν αρκετά καλώδια) Αυτη ειναι η πριζα του σαλονιου ολες οι πρίζες εχουν την παρακάτω συνδεσμολογια και επισης προεξέχει απο καθε πρίζα ενα κομμάτι χαλκου(κυκλωμένο στην 1η φωτο) Η πρίζα του δωματίου που εχω το ρούτερ ειναι αυτη που βάζω παρακάτω και η μονη διαφορά ειναι οτι ειναι μπλε οι κλεμες(αλλα πάλι ιδια συνδεσμολογία και το ίδιο κομματι χαλκου ) να αναφέρω επίσης οτι έχω σε αλλα 2 δωμάτια απο μια πρίζα οι οποίες δεν δουλεύουν καθόλου αλλα δν τις χρειάστηκα και ποτέ. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2021 από pascuale14
DanielRGr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Γρηγορη απαντηση για να ησυχασεις: Φερε ηλεκτρολογο να κοιταξει ολες τη συνδεσμολογια (εκτος-εντος) του διαμερισματος γιατι απο τα λεγομενα σου, εχεις θεματα με την καλωδιωση. Το VDSL σαν τεχνολογια ειναι πολυ ευαισθητο. Ωστοσο, το μοντεμ πρεπει να συνδεεται στη πρωτη πριζα του διαμερισματος, αν θελεις να εχεις wifi ομοιομορφα, να βαλεις routers/repeaters/powerlines. 1
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Έρχονται 3 ζεύγη στην κάθε πρίζα, χωρίς να φεύγει (προς τα άλλα δωμάτια) κανένα? Δείξε λίγο και τα κουτιά στα άλλα δωμάτια, εκεί που λες πως δεν λειτουργούν καθόλου. Υπάρχει περίπτωση να έχεις κεντρικό "κουτί" στην είσοδο του σπιτιού (από έξω, είτε πάνω από την πόρτα είτε κάπου στο πλάι)? 1
Kozanitis1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, το τηλεφωνικό σήμα έρχεται από το κόκκινο-μπλε ζεύγος Θα σου πρότεινα να ανοίξεις όλες τις πρίζες να δεις πόσα ζεύγη τέτοιων καλωδίων έχουν, κανονικά θα έπρεπε η μια να είναι κεντρική και από εκείνη να δίνει στις άλλες Γενικότερα στο VDSL θέλουμε να συνδεθούμε στην πρώτη, απομονώνοντας την από τις άλλες (αν θες την αντικαθιστάς με διπλή και δίνεις τηλέφωνο VoIP στις άλλες) Οι συνδέσεις γίνονται στις μεσαίες επαφές πάντα (αν έχει 4 τότε στις 2-3) Αν σε όλες καταλήγει ένα ζεύγος κόκκινο-μπλε, τότε θα πρέπει να δεις σε κουτιά πού έχουν γεφυρώσει όλες μεταξύ τους, να βρεις με δοκιμές ποιο είναι το ζεύγος που καταλήγει σε εκείνη που θέλεις να χρησιμοποιείς (πχ είσοδο/διάδρομο), απομονώνοντας τις άλλες.. Δυστυχώς αυτά είναι τα bridge taps που και άλλες φορές αναφέρονται εδώ και "σακατεύουν" το VDSL σήμα.. 3
pascuale14 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 @DanielRGr @Πέτρος @Kozanitis1 Σε όλες οι πρίζες καταλήγουν ακριβώς τα ίδια καλώδια και ειναι συνδεμένα με τον τρόπο που σας ανέφερα 1 κοκκινο 1 μπλε τα οποία πανε πάνω στην πρίζα 1 ζευγος (κιτρινο ασπρο ) ασυνδετα 1 ζευγος (πρασινο ασπρο) ασύνδετα 1 γυμνό καλώδιο απο οτι διαβάζω και αλλού υπαρχει περιπτωση να έχουμε συνδεσμολογία αστέρα δηλάδη ενα κεντρικό κουτί που να δίνει σε όλες τις πρίζες αυτο το κουτί δεν ξέρω που βρίσκεται. Θα ψάξω να το βρώ ,αν το βρω θα πρέπει να ελέγξω απο έκει τα ζεύγη των κόκκικων και μπλέ καλωδίων σωστα ; Εμένα με προβληματίζουν τα καλώδια που δεν συνδέονται πουθένα (κιτρινοασπρο και πρασινοασπρο ) δν θα επρεπε καπου να μπάινουν ; 1
DanielRGr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Just now, pascuale14 said: @DanielRGr @Πέτρος @Kozanitis1 Σε όλες οι πρίζες καταλήγουν ακριβώς τα ίδια καλώδια και ειναι συνδεμένα με τον τρόπο που σας ανέφερα 1 κοκκινο 1 μπλε τα οποία πανε πάνω στην πρίζα 1 ζευγος (κιτρινο ασπρο ) ασυνδετα 1 ζευγος (πρασινο ασπρο) ασύνδετα 1 γυμνό καλώδιο απο οτι διαβάζω και αλλού υπαρχει περιπτωση να έχουμε συνδεσμολογία αστέρα δηλάδη ενα κεντρικό κουτί που να δίνει σε όλες τις πρίζες αυτο το κουτί δεν ξέρω που βρίσκεται. Θα ψάξω να το βρώ ,αν το βρω θα πρέπει να ελέγξω απο έκει τα ζεύγη των κόκκικων και μπλέ καλωδίων σωστα ; Εμένα με προβληματίζουν τα καλώδια που δεν συνδέονται πουθένα (κιτρινοασπρο και πρασινοασπρο ) δν θα επρεπε καπου να μπάινουν ; Μπορει να ειναι εφεδρικα καλωδια. 1
pascuale14 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Οσον αφόρα τα στατιστικά απο το router ειναι οκ πως τα βλέπετε ?
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, pascuale14 είπε Οσον αφόρα τα στατιστικά απο το router ειναι οκ πως τα βλέπετε ? Χάλια είναι τα στατιστικά, το θέμα είναι να βρεθεί ο λόγος. Αν θέλεις να ασχοληθείς λίγο παραπάνω, κατέβα στο ισόγειο της οικοδομής και βρες τον κατανεμητή, το κουτί δηλαδή στο οποίο έρχεται το καλώδιο του "ΟΤΕ" από έξω και στη συνέχεια μοιράζεται στα διαμερίσματα. Πρέπει να είναι (θεωρητικά) σημειωμένος ο όροφός σου, και το διαμέρισμα. Αν μπορέσεις να συνδέσεις εκεί το ρουτερ, θα δεις την πραγματική ταχύτητα που μπορείς να έχεις (αν θεωρήσουμε ότι αυτό το 49 που είδες είναι σε "καθαρή" γραμμή και όλα τα άλλα θέματα είναι της εσωτερικής καλωδίωσης της οικοδομής. Αν έχεις κι εκεί 49+, πάμε σε προβλήματα στο διαμέρισμα κλπ. Αν έχεις κι εκεί 29-30, είναι θέμα απόστασης από καμπίνα/κακού δικτύου γενικότερα, και λίγα μπορούν να γίνουν. Αν υπάρχει το "αστέρι" που περιγράφεις (για αυτό σου λέω να δεις έξω από το διαμέρισμα για κάποιο κεντρικότερο κουτί αλλά να τσεκάρεις και τις άλλες πρίζες, όπως προτείνει και ο @Kozanitis1), υπάρχουν πιο εύκολες λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν θέλεις να πειράξεις τις συνδεσμολογίες, καλείς ηλεκτρολόγο να κάνει όλες αυτές τις δουλειές.
pascuale14 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 @Πέτρος Το σπίτι ειναι δυόροφο (πανω μενω εγώ) και παρατήρησα οτι το καλωδιο απο την κολωνα του οτε παει κατευθειαν στο κάτω σπίτι θα ψάξω αυριο για κάποιο κουτί κάτω γιατι πάνω δν νομιζώ να υπάρχει κάτι , οταν λέτε να τσεκάρω τις αλλες πριζες ως προς τι ;
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Να δεις τί έχουν μέσα, αν υπάρχει κάποια ένωση καλωδίων κλπ, για να αποκλειστεί το οποιοδήποτε βραχυκύκλωμα/πρόβλημα από αυτή την πλευρά.
pascuale14 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 @Πέτρος τις έχω ανοιξει ολες και ειναι ολες οπως την πρωτη φωτο κοκκινο μπλε στις ιδιες θέσεις συνδεδεμένα και τα υπόλοι καλωδια τα ίδια και ασύνδετα Λοιπόν μόλις εκανα επανεκκίνηση το router και εκανα αυτον τον τρόπο συνδεσμολογίας η ταχύτητα απο 29Mbs που ήταν πήγε 46Mbs και να τα νέα στατιστικά καμια γνώμηη ;;;;
SaFiS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δύσκολα τα πράγματα, διάταξη αστέρα φαίνεται να έχεις, ότι χειρότερο για VDSL μιας και οι παραλληλίες είναι μέσα σε μπουάτ. Το γυμνό, κομμένο καλώδιο, είναι για γείωση που συνήθως όλοι οι ηλεκτρολόγοι την κόβουν. Θα χρειαστείς ένα "αλάνι" ηλεκτρολόγο που να ξέρει να διορθώσει / φτιάξει εγκατάσταση για VDSL...
Kozanitis1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @pascuale14, η τηλεφωνία σου μάλλον δεν είναι VoIP Αν ΔΕΝ έχεις VoIP, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να συνδέσεις έτσι: ΠΡΙΖΑ -> SPLITTER/DSL - PHONE/MODEM (όπως φαίνεται στο αριστερό μέρος της φωτό σου), όπου μόνο σε αυτή τη πρίζα θα τα συνδέσεις (τίποτα άλλο σε άλλες πρίζες) Δες πόσο κλειδώνεις έτσι, ανέβασε μετά στατιστικά Αν είσαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα & έχεις μηδενικά ή λίγα CRC χωρίς αποσυνδέσεις, τότε άστο έτσι και μην ανοίγεις δουλειές.. Αλλιώς θα πρέπει όπως λέμε και πάνω, να εντοπιστεί εκεί που είναι ο "αστέρας", να ξεστρίψεις τα καλώδια και να στρίψεις μεταξύ τους μόνο αυτά που πάνε στη πρίζα που σε βολεύει (σαλόνι ή δωμάτιο) και θα χρησιμοποιήσεις, βάζοντας αν θες και ένα θερμοσυστελλόμενο για τυχόν οξειδώσεις (ακόμα καλύτερα με scotchlok) Έτσι θα πάρεις τα μέγιστα της γραμμής σου με τη μικρότερη δυνατή απώλεια (λογικά θα τερματίσεις τη γραμμή 50+ με 13.4dB attenuation) Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2021 από Kozanitis1 1
pascuale14 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 @SaFiS αν καταλαβα καλα νομίζω οτι σε αυτό το pdf http://users.sch.gr//iliaslamprou/images/stories/askiseis_electrikwn_egkatastasewn/phones_and_lan_installation_diagram.pdfλεει οτι η τοπολογία του αστέρα ειναι καλυτερη απο την τοπολογια εν σειρα @Kozanitis1πως κατάλαβες οτι δεν ειναι voip ? αυριο θα δοκιμάσω την συνδεσμολογια που λες αν δεν πετυχει παει να πει οτι εχω voip σωστα ; επίσης πως θα καταφέρω να δω ποιο ζευγαρι παει απο το σημειο του αστέρα στην πρίζα που θέλω εγω ; θα χρειαστω ισως καποιο μεγαλο καλωδιο και το πολυμετρο ?
SaFiS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 O αστέρας είναι ο χειρότερος για VDSL. Δες το παρακάτω, ενημερωμένο, σωστό οδηγό... https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_EN.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα