crimsonwall Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να νοικιάσω σπίτι μόλις ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με την καραντίνα αλλά έχω τον περιορισμό ότι θα πρέπει να φύγω μετά απο έναν χρόνο περίπου. Ξέρω ότι η ελάχιστη διάρκεια είναι 3 χρόνια ωστώσο ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να σιγουρέψω εξ αρχής ότι το συμβόλαιο θα ισχύσει μόνο έναν χρόνο και δεν θα μου ζητάει μετά όλη την τριετία. Προφανώς θα είμαι ξεκάθαρος εξαρχής ότι ψάχνω για κάτι τέτοιο αλλα θέλω να ξέρω αν μπορώ να είμαι και τυπικά καλλυμένος.
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Όχι δεν υπάρχει, εκτός και αν ανήκεις σε κάποια από τις εξαιρέσεις του νόμου πχ αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και μετατεθείς.
kage Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για δευτερεύουσα κατοικία (π.χ. εξοχικό)είναι όσο διάστημα θες(βραχυχρονια μισθωση) Αν πάρεις μετάθεση σε άλλο νομο έτσι κ αλλιώς δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κατι Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2021 από kage
crimsonwall Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Η υποχρεωτικη θητεια στον στρατο μετραει στις εξαιρεσεις?
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, crimsonwall είπε Η υποχρεωτικη θητεια στον στρατο μετραει στις εξαιρεσεις? Κοίτα, ο μισθωτής μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση (να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιο) εφόσον συντρέχει "σπουδαίος λόγος". Αν και η νομοθεσία δεν έχει λίστα με "σπουδαίους λόγους" φαντάζομαι πως το να πας φαντάρος είναι σίγουρα ένας από αυτούς.
crimsonwall Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Και εγω ετσι φανταζομαι. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
phanispal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Για ποια πόλη μιλάμε; Αν στην περιοχή που σ' ενδιαφέρει υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά, πρέπει να πέσεις σε σκαλωμένο ή κουτοπόνηρο ιδιοκτήτη που νομίζει ότι θα βγάλει εύκολα λεφτά. Η συντριπτική πλειοψηφία θα βρει σε λίγες ώρες να το νοικιάσει στον επόμενο.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, crimsonwall είπε Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να νοικιάσω σπίτι μόλις ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με την καραντίνα αλλά έχω τον περιορισμό ότι θα πρέπει να φύγω μετά απο έναν χρόνο περίπου. Ξέρω ότι η ελάχιστη διάρκεια είναι 3 χρόνια ωστώσο ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να σιγουρέψω εξ αρχής ότι το συμβόλαιο θα ισχύσει μόνο έναν χρόνο και δεν θα μου ζητάει μετά όλη την τριετία. Προφανώς θα είμαι ξεκάθαρος εξαρχής ότι ψάχνω για κάτι τέτοιο αλλα θέλω να ξέρω αν μπορώ να είμαι και τυπικά καλλυμένος. Βάση νομοθεσίας και εφόσων ΔΕΝ συμφωνεί ο ιδιοκτήτης όχι δεν μπορείς. Αν τώρα συμφωνήσει και ο ιδιοκτήτης τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το θέμα Ελλάδα είναι ότι παρόλο που υπογραψατε και οι δύο συμβόλαιο ενός έτους,εσύ μπορείς κάλλιστα μετά από 1 χρόνο,και εφόσων πληρώνεις κανονικά,να πεις ότι θα κάτσεις άλλα 2 χρόνια,χωρίς να σε πειράξει κανένας,παρόλο που ο ιδιοκτήτης είχε προγραμματίσει να μεινει εκεί το παιδί του π.χ. μετά από 1 χρόνο. Αντιθέτως αν κάνει ο ιδιοκτήτης συμβόλαιο 3 ετών και ο εκμισθωτής θέλει να φύγει μετά από 1 χρόνο,επειδή βρήκε αλλού,μπορεί πάλι να το κάνει ελεύθερα,μιας και είναι τεράστια ταλαιπωρία για τον ιδιοκτήτη να εισπράξει τα υπόλοιπα,και δεν ασχολείται καν. Έτσι ο εκμισθωτής στην ουσία φεύγει οπότε θέλει στο 99% των περιπτώσεων χωρίς καμμία επιπτωση,άσχετα τι υπέγραψε.Το έχω ζήσει. Καταλαβαίνεις το σκεπτικό. Εκτός αν πέσεις σε κάποιες εξαιρέσεις για σπουδαίο λογο που προβλέπει ο νόμος,όπως είπε ο Joshua πιο πάνω,που και εκεί φυσικά αυτοί είναι μόνο για τον μισθωτή. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2021 από jmmys
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 2 hours ago, crimsonwall said: Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να νοικιάσω σπίτι μόλις ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με την καραντίνα αλλά έχω τον περιορισμό ότι θα πρέπει να φύγω μετά απο έναν χρόνο περίπου. Ξέρω ότι η ελάχιστη διάρκεια είναι 3 χρόνια ωστώσο ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να σιγουρέψω εξ αρχής ότι το συμβόλαιο θα ισχύσει μόνο έναν χρόνο και δεν θα μου ζητάει μετά όλη την τριετία. Προφανώς θα είμαι ξεκάθαρος εξαρχής ότι ψάχνω για κάτι τέτοιο αλλα θέλω να ξέρω αν μπορώ να είμαι και τυπικά καλλυμένος. Φυσικά και γίνεται αυτό που ζητάς - απλώς θέλει μια μικρή διαδικασία. Συγκεκριμένα, το άρθρο 2 του ν.1703/1987 ορίζει: «Η μίσθωση κύριας κατοικίας έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος. Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξη μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης.» Το μόνο που έχεις λοιπόν είναι: α) να συμφωνήσει ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης) και β) να συντάξετε σχετική συμβολαιογραφική πράξη έξι μήνες μετά την έναρξη της ενοικίασης. 2 1
george1807 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μπορείς επίσης να βρεις κάνα airbnb στην περιοχή που θες και να ρωτήσεις αν θέλει βραχυχρόνια 1 χρόνο. Τώρα ειδικά με τον covid θεωρώ πως έχεις μεγάλες ελπίδες.
phanispal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, jmmys είπε Tο θέμα Ελλάδα είναι ότι παρόλο που υπογραψατε και οι δύο συμβόλαιο ενός έτους,εσύ μπορείς κάλλιστα μετά από 1 χρόνο,και εφόσων πληρώνεις κανονικά,να πεις ότι θα κάτσεις άλλα 2 χρόνια,χωρίς να σε πειράξει κανένας. Αντιθέτως αν κάνει ο ιδιοκτήτης συμβόλαιο 3 ετών και ο εκμισθωτής θέλει να φύγει μετά από 1 χρόνο,επειδή βρήκε αλλού,μπορεί πάλι να το κάνει ελεύθερα,μιας και είναι τεράστια ταλαιπωρία για τον ιδιοκτήτη να εισπράξει τα υπόλοιπα,και δεν ασχολείται καν. Έτσι ο εκμισθωτής στην ουσία φεύγει οπότε θέλει στο 99% των περιπτώσεων χωρίς καμμία επιπτωση,άσχετα τι υπέγραψε.Το έχω ζήσει. Καταλαβαίνεις το σκεπτικό. Πότε θα καταλάβετε επιτέλους εσείς οι «κλαιγόμενοι» και «φουκαριάρηδες» ιδιοκτήτες, ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ενοικιαστές είναι οικονομικά ασθενέστεροι από τους ιδιοκτήτες; Δηλαδή τι πιστεύετε, ότι κάποιος έχει στο στρώμα 150.000-200.000€ ή δικό του σπίτι αντίστοιχων προδιαγραφών και προτιμά να ζει στο ενοίκιο; Οπότε γιατί να μην υπάρχει κάποια ευμενέστερη μεταχείριση του ενοικιαστή; Ίσα κι όμοια είστε; Που και πάλι, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να ζητήσει τα χαμένα μισθώματα. Αλλά αναρωτιέμαι, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Πώς αποδεικνύει ο ιδιοκτήτης ότι δε βρίσκει ενοικιαστή και άρα ζητά τα χαμένα ενοίκια; Κι αν το κρατάει κλειστό π.χ. τα υπόλοιπα 2 χρόνια μέχρι να συμπληρωθεί η τριετία επειδή γουστάρει να παίρνει αποζημίωση και να μην έχει κανέναν σπίτι του (άρα και να μην έχει ζημιές) ή ακόμα και να μένει ο ίδιος σε αυτό; Πώς αποδεικνύεται κάτι τέτοιο; Μήπως ο ιδιοκτήτης βρίσκει για πλάκα τον επόμενο ενοικιαστή και σε κάποιες περιπτώσεις με μεγαλύτερο μίσθωμα; Αλήθεια, δε μας είπες τι έγινε στη δική σου περίπτωση. Βρήκες ενοικιαστή; 1 ώρα πριν, paredwse είπε Φυσικά και γίνεται αυτό που ζητάς - απλώς θέλει μια μικρή διαδικασία. Συγκεκριμένα, το άρθρο 2 του ν.1703/1987 ορίζει: «Η μίσθωση κύριας κατοικίας έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος. Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξη μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης.» Το μόνο που έχεις λοιπόν είναι: α) να συμφωνήσει ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης) και β) να συντάξετε σχετική συμβολαιογραφική πράξη έξι μήνες μετά την έναρξη της ενοικίασης. Καλός ο νόμος, αλλά εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι α) ο TS δε θέλει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του στον ιδιοκτήτη και β) πολύ δύσκολα θα βρει ιδιοκτήτη που θα δεχτεί να μπει κάποιος στο σπίτι του για ένα χρόνο; Που αν ισχύουν αυτά, απλά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν όλα αυτά που αναφέρεις.
gbras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Εδω αλλοι φευγουν με απληρωτα ενοικια οποτε γουσταρουν λες εσυ να εχεις προβλημα οταν ειδοποιησεις μαλιστα εξαρχης? Το μονο που μποορει να σου πει ο ιδιοκτητης ειναι να πληρωσεις ενα βαψιμο το σπιτι οταν ειναι να φυγεις. 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Πότε θα καταλάβετε επιτέλους εσείς οι «κλαιγόμενοι» και «φουκαριάρηδες» ιδιοκτήτες, ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ενοικιαστές είναι οικονομικά ασθενέστεροι από τους ιδιοκτήτες; Δηλαδή τι πιστεύετε, ότι κάποιος έχει στο στρώμα 150.000-200.000€ ή δικό του σπίτι αντίστοιχων προδιαγραφών και προτιμά να ζει στο ενοίκιο; Μπορει καλλιστα καποιος να νοικιαζει ενα δυο σπιτια και να ζει απο αυτο η να συμπληρωνει το μικρο εισοδημα\συνταξη του. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση κανονας αυτο που γραφεις. Οσο για το ποσο που γραφεις ναι υπαρχουν πολλοι που εχουν πολλα παραπανω απο αυτα που λες αλλα ζουν στο ενοικιο.
phanispal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Είναι μήπως κανόνας αυτό που γράφεις εσύ;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, phanispal είπε Πότε θα καταλάβετε επιτέλους εσείς οι «κλαιγόμενοι» και «φουκαριάρηδες» ιδιοκτήτες, ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ενοικιαστές είναι οικονομικά ασθενέστεροι από τους ιδιοκτήτες; Πολλά νεύρα έχεις και πολλές προκαταλήψεις,εφόσων λες ΕΣΕΙΣ οι ιδιοκτήτες.Ολοι σε ένα τσουβάλι.Ωραιος.Λες και όλοι οι μισθωτές είναι αστέρια,άσε δεν θέλεις να ξέρεις. Ούτε κλαφτηκα ουτε φουκαράς το έπαιξα.Την κατάσταση που επικρατεί περιέγραψα και καλώς ή κακώς έτσι είναι. Προσωπικα δεν εχω κανένα πρόβλημα να μου πει ο μισθωτής ότι θα φυγει σε λίγους μήνες,άσχετα τι υπέγραψε στο συμβολαιο και άσχετα τι λέει ο νόμος.Ειδικα αν ήταν τυπικός μέχρι τότε και κύριος.Θα προσπαθούσα να τον κρατούσα.Και να μην ήταν,δεν θα έκανα κάτι.Δεν έχει νόημα. Εχω διαγράψει πολλά χρέη,επειδή ξέρω ότι δεν θα τα πάρω ποτέ. 39 λεπτά πριν, phanispal είπε Μήπως ο ιδιοκτήτης βρίσκει για πλάκα τον επόμενο ενοικιαστή και σε κάποιες περιπτώσεις με μεγαλύτερο μίσθωμα; Αλήθεια, δε μας είπες τι έγινε στη δική σου περίπτωση. Βρήκες ενοικιαστή; Είναι πολλές οι περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια,άλλοτε βρήκα,άλλοτε μετά από 1 ή 2 χρόνια.Γενικα προσέχω πολύ πλέον,έχω φάει πάρα πολλά φέσια.
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, paredwse είπε Το μόνο που έχεις λοιπόν είναι: α) να συμφωνήσει ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης) και β) να συντάξετε σχετική συμβολαιογραφική πράξη έξι μήνες μετά την έναρξη της ενοικίασης. Δεν αρκεί να συμφωνήσει ο εκμισθωτής τη στιγμή που θα συμφωνηθεί η μίσθωση, θα πρέπει να συμφωνεί με αυτό και μετά από 6 μήνες 45 λεπτά πριν, phanispal είπε Καλός ο νόμος, αλλά εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι α) ο TS δε θέλει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του στον ιδιοκτήτη και β) πολύ δύσκολα θα βρει ιδιοκτήτη που θα δεχτεί να μπει κάποιος στο σπίτι του για ένα χρόνο; Αυτά που ρωτάς μπορεί να στα απαντήσει μόνο το "κάτι" που στα λέει. Πάντως όσον αφορά το "α)" ο ts δεν χρειάζεται να γνωστοποιήσει απολύτως τίποτα, εφόσον συμφωνήσουν και υπογράψουν συμβόλαιο για ένα έτος τότε είναι προφανές πως ο ts έχει πρόθεση να μείνει μόλις ένα χρόνο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα