Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Του έχει κάνει μήνυση η Μπεκατώρου;(δεν το έχω παρακολουθήσει απο κοντά το θέμα)

Δε ξέρω λεπτοέρειες. Από όσο έχω καταλάβει απλά κατείγγειλε το περιστατικό "αρμοδίως", πράγμα που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει.

Παρεπιτώντως, ο βιασμός παραγράφεται; Μου έκανε εντύπωση. ΘΑ υπέθετα πως όχι.

Αυτό ισχύει μόνο στην Ελλάδα; Τον Γουαινσταιν πως τον καταδικάσανε τόσα χρόνια μετά;

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αν έβγαινε και το έλεγε σε ένα κανάλι, ναι θα μπορούσε. Εφόσον το κάνει "προβλεπόμενα" είναι νομιμότατη και δε μπορεί να θεωρηθεί καταγγελία.

Εγώ μπορώ να πάω στον εισαγγελέα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και να καταθέσω οτι εύ με βίασες. Δε μπορεί να μου πει κανείς τίποτα.

Μετά αν θα κινηθεί η διδικασία κλπ είναι θέμα της δικαιοσύνης. Εγώ δε θα έχω κάνει τίποτα παράνομο.

Οτι να ναι.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε ξέρω λεπτοέρειες. Από όσο έχω καταλάβει απλά κατείγγειλε το περιστατικό "αρμοδίως", πράγμα που έχει κάθε διακίωμα να κάνει.

Αυτό ισχύει μόνο στην Ελλάδα; Τον Γουαινσταιν πως τον καταδικάσανε τόσα χρόνια μετά;

αρθρα 362-363 ΠΚ

Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Αν η πράξη τελέστηκε δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου, επιβάλλεται φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

Αν στην περίπτωση του προηγούμενου άρθρου, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή και αν τελεί την πράξη δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

σχετικη αποφαση αρειου παγου

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/areios-pagos-gia-sykofantiki-dysfimisi-einai-tritoi-oi-dikastikoi-leitoyrgoi-oi

Η Μπεκατωρου μπορει να διωχθει για δυσφημιση για οσα κατεθεσε (καταθεσει) ενωπιων του οποιου εισαγγελεα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αρθρα 362-363 ΠΚ

Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Αν η πράξη τελέστηκε δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου, επιβάλλεται φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

Αν στην περίπτωση του προηγούμενου άρθρου, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή και αν τελεί την πράξη δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

σχετικη αποφαση αρειου παγου

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/areios-pagos-gia-sykofantiki-dysfimisi-einai-tritoi-oi-dikastikoi-leitoyrgoi-oi

Η Μπεκατωρου μπορει να διωχθει για δυσφημιση για οσα κατεθεσε (καταθεσει) ενωπιων του οποιου εισαγγελεα.

Η μπεκατώρου δεν "ισχυρίζεται ενόπιον τρίτου" για να βλάψει την τιμή και την υπόληψη

.

αλλά "αναφέρει γι' αυτόν ενώπιον της αρχής"

.

Θα μπορούσε ίσως να μιλάς και ψευδή καταμύνηση και ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΟΦΑΝΤΙΑ

https://greeklaw.github.io/gr/ψευδής-καταμήνυση.html

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Η μπεκατώρου δεν "ισχυρίζεται ενόπιον τρίτου" για να βλάψει την τιμή και την υπόληψη

.

Θα μπορούσε ίσως να μιλάς και χευδή καταμύνηση και ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΟΦΑΝΤΙΑ

https://greeklaw.github.io/gr/ψευδής-καταμήνυση.html

σου εβαλα την αποφαση του αρειου παγου που λεει ακριβως οτι μπορει, αφου θεωρει οτι εισαγγελεις κλπ ειναι "τριτοι"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

σου εβαλα την αποφαση του αρειου παγου που λεει ακριβως οτι μπορει, αφου θεωρει οτι εισαγγελεις κλπ ειναι "τριτοι"

xm,

Σε αυτή τη περίπτωση ποια η διαφορά "συοφαντικής δυσφήμισης" και "ψευδούς καταμήνυησης" ;

Εγκυκλοπεδικό το θέμα αλλά γιατί χρειάστηξε να μπουν στους "τρίτους" και τα όργανα αφού η περίπτωση αυτή καλύπτοταν ήδη από τη ψευδή καταμύνηση;

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Παιδιά θα πρότεινα να μην ψάχνετε απλά άρθρα λες και γίνεται compare 2 κινητών. Είναι πάρα πολύ συνθετη η ποινική διαδικασία για κάποιον που δεν την έχει σπουδάσει. Δεν είναι τυχαίο που λιώνουν στους κώδικες καθημερινά όλοι οι δικαστές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, fredd0 είπε

btw

Το link που έβαλες μιλά για το ιστορικό 2 περιπτώσεων που η κρίση στη 2η ήταν αντίθετη της 1ης. Τι κάνει το 2ο "οριστικό" ; Γιατί είναι πλέον αυτό ο "νομος" και όχι η 1η. Τι εμποδίζει να βγει μια 3η;

Από τα λίγα που κατλαβαίνω αυτό κρινεται ανα περίπτωση;

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε ξέρω λεπτοέρειες. Από όσο έχω καταλάβει απλά κατείγγειλε το περιστατικό "αρμοδίως", πράγμα που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει.

Το βασικό στοιχείο για να μπορείς να υποστείς ποινικές κυρώσεις είναι να μπορείς να αποδείξεις κάτι. Στην περίπτωση του βιασμού πρέπει να αποδειχτεί, σε αυτό συμβάλλουν όχι μόνο ειδικοι ιατροδικαστες αλλά και ψυχολόγοι/ψυχίατροι οι οποίοι είναι σε θέση να καταλάβουν αν το θύμα λέει αλήθεια ή ψέμματα. Τώρα για τον Γουαινσταιν, υπήρχανε πολλά θύματα που ανέφεραν κάτι και έκαναν καταγγελία όχι μόνο πριν από χρόνια, βέβαια από δικανικό σε δικανικό σύστημα υπάρχουν και κάποιες διαφορές που δεν τις γνωρίζουμε πέραν από δικηγόρους που έχουν μελετησει αυτές τις διαφορές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το βασικό στοιχείο για να μπορείς να υποστείς ποινικές κυρώσεις είναι να μπορείς να αποδείξεις κάτι. Στην περίπτωση του βιασμού πρέπει να αποδειχτεί, σε αυτό συμβάλλουν όχι μόνο ειδικοι ιατροδικαστες αλλά και ψυχολόγοι/ψυχίατροι οι οποίοι είναι σε θέση να καταλάβουν αν το θύμα λέει αλήθεια ή ψέμματα. Τώρα για τον Γουαινσταιν, υπήρχανε πολλά θύματα που ανέφεραν κάτι και έκαναν καταγγελία όχι μόνο πριν από χρόνια, βέβαια από δικανικό σε δικανικό σύστημα υπάρχουν και κάποιες διαφορές που δεν τις γνωρίζουμε πέραν από δικηγόρους που έχουν μελετησει αυτές τις διαφορές. 

Δεν είναι digital οι γνωματέυσεις.

Δηλαδή ακόμα και αν ασκηθεί δίωξη για ψευδη καταμύνηση θα πρέπει κάποιος να αποδειξει ότι όποιος προέβει σε ψευδή καταμήνυηση ψευδεται. Αυτό δεν είναι "συμπληρωματικό" (όπως το λέμε στα μαθηματικά) του λέει αλήθεια. (Αν ήταν έτσι δε θα είχαμε διακαστήρια θα κάνανε γνωματευσεις για το αν ψευδεται ή όχι κάποιος οι ψυχολόγοι).

Μπορεί δηλαδή να μη μπορείς να αποδείξεις 100% ότι λέει ψέματα αλλά αυτό δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι αποδεικνύεται ότι λεει αλήθεια. Και το ανάποδο, μπορεί να μη μπορείς να αποδείξεις όχι λέει κάποιος αλήθεια χωρίς κατ' ανάγη να σημαίνει ότι λέει ψέματα, απλά δεν κατάφερες να αποδείξει ς 100% τον ισχυρισμό σου. Απλά δε έχεις επαρκή στοιχεία για να κρίνεις ότι λέει ψέματα. Δεν έχεις πάντα κάτι παραπάνω από το "he says / she says" και άρα ακόμα και η περίπτωση της ψευδούς καταμήνυσης δεν αρκεί για να υπερασπιστεί κάποιος την αθωωτητα του. Υπάρχουν παρα πολλές περιπτώσεις που ο Χ μηνύει τον Ψ, αυτός τον "ατνιμηνύει"  για ψευδή κατανύνηση και καμία απο τις 2 υποθέσεις δε λήγει με καταδίκη. 

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Στις ειδησεις ανεφεραν οτι αν μιλησουν και αλλες, πολυ πιθανων να ξεκινησουν καποιες διαδικασιες, χωρις να ξερω τι διαδικασιες. Δεν αναφερομαι για καποιο αδικημα που δεν εχει παραγραφει, αλλα αν βρεθουν πχ 5 συνολικα <20 χρονια (τοσο δεν θελει για παραγραφη?),  δεν μπορουν να απαγγελθουν κατηγοριες?

Δημοσ.

Η Μπεκατώρου βγήκε και είπε για την υπόθεση στα media και έτσι ξέσπασε ο σάλος.

Οπότε ναι, αν ο άλλος είναι αθώος θα έπρεπε να κάνει κινήσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το να σε κατηγορούν για το ΤΑΔΕ και εσύ να θες να αρνηθείς την παραγραφή ώστε να δικαστείς για το ΤΑΔΕ και να αποδείξεις την αθωότητά σου είναι ανόητο και κανείς δεν θα ήθελε να μπει σε αυτή την διαδικασία στην οποία θα ήταν κατηγορούμενος

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Η Μπεκατώρου βγήκε και είπε για την υπόθεση στα media και έτσι ξέσπασε ο σάλος.

Οπότε ναι, αν ο άλλος είναι αθώος θα έπρεπε να κάνει κινήσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το να σε κατηγορούν για το ΤΑΔΕ και εσύ να θες να αρνηθείς την παραγραφή ώστε να δικαστείς για το ΤΑΔΕ και να αποδείξεις την αθωότητά σου είναι ανόητο και κανείς δεν θα ήθελε να μπει σε αυτή την διαδικασία στην οποία θα ήταν κατηγορούμενος

Η μπεκατώρου δε βγήκε στα media.

Στον εισαγγελέα έχει κάνει λέει καταγγελεία εδώ και καιρό. Το πως αυτό "διερρευσε" στα media, ΟΚ στην Ελλάδα ζούμε.

.

Δε ξέρω αν είναι "ανόητο" ή όχι. Στη τελική μπορεί να γουστάρει κάποιος να είναι ανόητος παρά "υποπτος". Δε μου ακούγεται εντελώς παράλογο να υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Πιαθνότατα δεν θα συμβούλευε κάποιος δικηγόρος τον πελάτη του προς αυτή την επιλογή, αλλά όπως το βλέπει ο καθένας.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Η μπεκατώρου δε βγήκε στα media.

Στον εισαγγελέα έχει κάνει λέει καταγγελεία εδώ και καιρό. Το πως αυτό "διερρευσε" στα media, ΟΚ στην Ελλάδα ζούμε.

Δεν προλαβαίνω αυτή την στιγμή να κάτσω να το ψάξω, αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι πρώτα βγήκε στα media, και μετά τον σάλο την κάλεσε εισαγγελέας χθες Τρίτη παρα την παραγραφή (δεν ξέρω με ποιον σκοπό ή αν βγήκε κάτι τελικά)

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...