Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω μια υπόθεση για ένα αδικημα που παραγράφεται μετά από Χ χρόνια.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

1. Ότι δεν μπορούν να απαγγελθούν καν κατηγορίες μετά τα Χ χρόνια

2. ή ότι ο κατηγορούμενος μπορει να επικαλεστεί την παραγραφή εφόσον του απαγγελθούν κατηγορίες;

είναι δηλαδή "αυτόματη"  η διαδικασία της παραγραφής ή στην "διακριτική ευχέρεια" του κατηγορουμένου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν ειμαι νομικός, αλλα αυτο αποκαλείται

δεν εννωω προφανώς αν θέλει ο κατηγορούμενος από μόνος του να παραγραφεί το αδικημά του

αλλά

με αφορμή αυτό που διάβασα για την υπόθεση Μπεκατώρου ότι και ακόμα και αν υπήρξε αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, αυτό γίνεται αυτόματα ή αν θέλει ο κατηγορούμενος να υπερασπιστεί και να αποδείξει ενδεχομένος την αθωωότητά του μπορεί παρά την δυνατότητα παραγραφής (να παραίτηθεί ας πούμε από αυτή); Δε μου φαίνεται απιστευτο να ισχύει οποιοδήποτε από τα 2.

Γιατί αν ισχύει το αυτοματα τότε αυτό που έκανε η Μπεκατώρου είναι αισχρό και αποτελεί και αυτό "βιασμό" αφού πρακτικά "επιτήθεσαι" σε κάποιον που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DrLo είπε

αφού πρακτικά "επιτήθεσαι" σε κάποιον που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Φυσικά και μπορεί. Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε ποινικό δικαστήριο και αγωγή σε αστικό. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DrLo είπε

δεν εννωω προφανώς αν θέλει ο κατηγορούμενος από μόνος του να παραγραφεί το αδικημά του

αλλά

με αφορμή αυτό που διάβασα για την υπόθεση Μπεκατώρου ότι και ακόμα και αν υπήρξε αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, αυτό γίνεται αυτόματα ή αν θέλει ο κατηγορούμενος να υπερασπιστεί και να αποδείξει ενδεχομένος την αθωωότητά του μπορεί παρά την δυνατότητα παραγραφής (να παραίτηθεί ας πούμε από αυτή); Δε μου φαίνεται απιστευτο να ισχύει οποιοδήποτε από τα 2.

Γιατί αν ισχύει το αυτοματα τότε αυτό που έκανε η Μπεκατώρου είναι αισχρό και αποτελεί και αυτό "βιασμό" αφού πρακτικά "επιτήθεσαι" σε κάποιον που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αν είναι ψέμματα μπορεί να κάνει μήνυση για συκοφαντία.

• Like 1
Δημοσ.

αν εχει παραγραφει το αδικημα παυει η οποια ποινικη διαδικασια, σε οποιο σταδιο και αν βρεισκεται. Δεν μπορει εισαγγελεας να παραπεμψει σε δικη κατηγορουμενο για αδικηματα που εχουν παραγραφει, ουτε δικαστηριο δικαζει κατηγορουμενο για αδικημα που εχει παραγραφει

Τωρα το αν μπορει να υπερασπιστει το εαυτο του, χωρις να ειμαι νομικος, νομιζω οτι μπορει να υποβαλει μηνυση για ψευδη καταμηνυση, συκοφαντικη δυσφημιση κοκ

• Like 1
Δημοσ.

Το λογο που επέτρεψαν τα δικαστήρια την καταγγελια (μπεκατωρου) ας μας την πει κάποιος που ξέρει μιας και παραγραφηκε το αδίκημα μετά από τόσα χρόνια και το αξιοποινο εξαληφθηκε όπως ορίζεται στον πκ.

Πάντως πιστεύω με τα ελάχιστα νομικα που ξέρω ότι το έκαναν για λόγους δημοσιου συμφέροντος χωρίς να βασίζονται εξολοκληρου στις διατάξεις τις δικονομιας. Αυτός όμως δε θα βγάλει απόλυτη ακρότητα στο μέλλον αν προκύψει κάτι; (171 κπδ)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αν εχει παραγραφει το αδικημα παυει η οποια ποινικη διαδικασια, σε οποιο σταδιο και αν βρεισκεται. Δεν μπορει εισαγγελεας να παραπεμψει σε δικη κατηγορουμενο για αδικηματα που εχουν παραγραφει, ουτε δικαστηριο δικαζει κατηγορουμενο για αδικημα που εχει παραγραφει

Τωρα το αν μπορει να υπερασπιστει το εαυτο του, χωρις να ειμαι νομικος, νομιζω οτι μπορει να υποβαλει μηνυση για ψευδη καταμηνυση, συκοφαντικη δυσφημιση κοκ

Μπορεί αν θέλει ο κατηγορούμενος να παει στον εισαγγελέα και να "παραιτηθεί" από την προστασία της παραγραφής ώστε να ξαναξεκινήσει η διδικασία;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Μπορεί αν θέλει ο κατηγορούμενος να παει στον εισαγγελέα και να "παραιτηθεί" από την προστασία της παραγραφής ώστε να ξαναξεκινήσει η διδικασία;

οχι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν είναι ψέμματα μπορεί να κάνει μήνυση για συκοφαντία.

Δε μπορεί.

Δεν είναι συκοφαντία η χρήση των όποιοων νόμιμων δικαιωμάτων σου.

Αν ο Χ έχει δικαίωμα να καταθέσει μια καταγγελία στην αστυνομία εισαγγλέα κλπ , δεν είναι συκοφαντία. Είναι δικαίωμά του να το κάνει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.  

16 λεπτά πριν, WireFire είπε

Φυσικά και μπορεί. Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε ποινικό δικαστήριο και αγωγή σε αστικό. 

Μη λες πράγματα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

Αν έβγαινε και το έλεγε σε ένα κανάλι, ναι θα μπορούσε. Εφόσον το κάνει "προβλεπόμενα" είναι νομιμότατη και δε μπορεί να θεωρηθεί καταγγελία.

Εγώ μπορώ να πάω στον εισαγγελέα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και να καταθέσω οτι εύ με βίασες. Δε μπορεί να μου πει κανείς τίποτα.

Μετά αν θα κινηθεί η διδικασία κλπ είναι θέμα της δικαιοσύνης. Εγώ δε θα έχω κάνει τίποτα παράνομο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μάλλον για σενα ισχυει αυτο. Σταματα να γραφεις οτι να ναι

• Like 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, WireFire είπε

Μάλλον για σενα ισχυει αυτο. Σταματα να γραφεις οτι να ναι

Καλά εντάξει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε μπορεί.

Δεν είναι συκοφαντία η χρήση των όποιοων νόμιμων δικαιωμάτων σου.

Αν ο Χ έχει δικαίωμα να καταθέσει μια καταγγελία στην αστυνομία εισαγγλέα κλπ , δεν είναι συκοφαντία. Είναι δικαίωμά του να το κάνει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.  

Αν η Μπεκατώρου λεει ψέμματα μπορεί ο ,δεν ξερω το ονομα του,να της κάνει μήνυση για συκοφαντία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

τι θέλω και ανακατεύομαι.

Συκοφαντία <> Ψευδή καταμύνηση.

Του έχει κάνει μήνυση η Μπεκατώρου;(δεν το έχω παρακολουθήσει απο κοντά το θέμα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...