Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

δεν ξερω για τοσο ακριβα δέματα, αλλα τα μικρά τα αφήνουν ακομα και τωρα στην εισοδο.

Κατάντια σκέτη,μόνο μια φορά μου χει τύχει  ...πριν 10+ χρόνια.

Το θέμα ειναι πως στο μέρος που είμαι έχουμε ταχυδρόμους που αφήνουν λογαριασμούς κανονικά  ρεύματος,τηλεφώνου ,κτλπ και τους αφήνουν  πρόχειρα στη κεντρική είσοδο που περνάει ο καθένας από έξω(αυτό για λογαριασμούς),  δεν θέλω να πιστεύω πως το κάνουν  και με δέματα έστω και μικρά γιατί δεν ξέρεις την αξία του  δέματος η το πως το περιμένει ο άλλος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nikcv είπε

Το θέμα ειναι πως στο μέρος που είμαι έχουμε ταχυδρόμους που αφήνουν λογαριασμούς κανονικά  ρεύματος,τηλεφώνου ,κτλπ και τους αφήνουν  πρόχειρα στη κεντρική είσοδο που περνάει ο καθένας από έξω(αυτό για λογαριασμούς),  δεν θέλω να πιστεύω πως το κάνουν  και με δέματα έστω και μικρά γιατί δεν ξέρεις την αξία του  δέματος η το πως το περιμένει ο άλλος.

Λογω επαγγελματος μπαινω συχνα σε πολυκατοικιες και  δεματακια απο Κινα στα τραπεζακια στις εισοδους.

Αυτα ειναι μονο απο ΕΛΤΑ,οι κουριερ συνηθως πρεπει να λαβουν υπογραφη,εκτος και αν ειναι "μαζικη αποστολη",δηλαδη διαφημιστικα,οποτε τα αφηνουν στην εισοδο.

Αυτο βεβαια στην Καλαματα,αλλα ο κοσμος ειναι κακος οπου και να εισαι.

Και καποιοι φιλοι μου μου λενε για παρομοια σκηνικα,καθως τους ενημερωσε και ο ταχυδρομος οτι ειχε αφησει δεματακια στο ονομα τους,τα οποια δεν ελαβαν ποτε.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nikcv είπε

Κατάντια σκέτη,μόνο μια φορά μου χει τύχει  ...πριν 10+ χρόνια.

Από πότε ο ταχυδρόμος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ακεραιότητα των μη συστημένων δεμάτων;

Αν θέλετε να τα λαμβάνετε με ασφάλεια, υπάρχουν γραμματοκιβώτια. Αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί, υπάρχει η λύση της θυρίδας. Αλλιώς συστημένο και δεν υπάρχει κάποιος φόβος.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Ο ταχυδρόμος θα στο αφήσει στο γραμματοκιβώτιο. Αν δν έχεις, τι να κάνει; Να στο φέρει στην πόρτα σου; Δεν είναι κούριερ. Με την ίδια λογική να τα βάλουμε και με τις μεταφορικές που παραδίδουν επί του πεζοδρομίου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Από πότε ο ταχυδρόμος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ακεραιότητα των μη συστημένων δεμάτων;

Αν θέλετε να τα λαμβάνετε με ασφάλεια, υπάρχουν γραμματοκιβώτια. Αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί, υπάρχει η λύση της θυρίδας. Αλλιώς συστημένο και δεν υπάρχει κάποιος φόβος.

Για την ακεραιότητα των μη συστημένων δεμάτων μπορεί να ακολουθήσει την  κοινή λογική , οπού του λέει πως το να παρατάς  ένα ΔΕΜΑ σε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ που περνάει ο ΚΑΘΕΝΑΣ απ έξω και μπορεί να το ΠΑΡΕΙ...  Ξαναλέω ειναι απλή κατάντια για μια ταχυδρομική υπηρεσία , εδώ λογαριασμούς χάνεις που τους πετάνε είσοδο και έχεις πρόβλημα τόσο μάλλον σε δέμα,  χίλιες φορές να το αφήνει να μένει στα ελτα ,και οποίος θέλει να πηγαίνει να το παίρνει, να ακολουθήσουν αυτό ακριβώς που κάνουν σε κάποια κουριερ ...το κάνουν σκόπιμα δε αλλά προσωπικά το προτιμώ , αυτό του να μην στο φέρνουν απλά και να πας να το πάρεις εσύ,  πότε δεν είχα πρόβλημα με κουριερ γιατί ξέρω πως απλά θα πάω να το πάρω, και όσες φόρες μου είπαν (ελάχιστες) να μου το φέρουν τους λέω πάντα πως θα το παραλάβω ο ίδιος και αυτό γιατί δεν   θα είμαι στο σπίτι  , αυτό χίλιες φόρες από να κυνηγάω το κάθε ταχυδρόμο μην μου πετάξει το δέμα στο δρόμο . Βλέπω  πολλούς να γκρινιάζουν για το τι δεν τους έφερε ο κουριερ το δέμα τους  στο σπίτι τους , μόνο στο κρεβάτι που δεν τους λένε να τους το φέρνουν,  ε λοιπόν τι ειναι χειρότερο να χάσεις λίγο χρόνο οδηγώντας ΞΕΡΟΝΤΑΣ πως εκεί που θα πας θα πάρεις το δέμα σου ...η να παίζεις κυνηγητό με το κυρ mailman  όλη την ώρα χάνοντας χρόνο & χρήμα σε τηλέφωνα μετά  συχνές επισκέψεις στο ταχυδρομείο  προς αναζήτηση δέματος   για χαμένα δέματα που  μετά να πρέπει να επικοινωνείς με τον αποστολέα για επιστροφή η αντικατάσταση και αυτό ... αν βγεις κερδισμένος.

11 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Ο ταχυδρόμος θα στο αφήσει στο γραμματοκιβώτιο. Αν δν έχεις, τι να κάνει; Να στο φέρει στην πόρτα σου; Δεν είναι κούριερ. Με την ίδια λογική να τα βάλουμε και με τις μεταφορικές που παραδίδουν επί του πεζοδρομίου

Η απλά μπορεί να το αφήνει στα ελτα να το παραλάβει ο άλλος μόνος του ...από το να το πετάει ένα δέμα σε Κεντρική είσοδο.

Επεξ/σία από Nikcv
Δημοσ.

Πάλι γκρίνια θα υπήρχε αν δεν το έφερναν καθόλου. Αν το πετάνε στην είσοδο ενώ έχεις γραμματοκιβώτιο, κάνε παράπονα και θα σταματήσουν. Αν δεν έχεις γραμματοκιβώτιο, βάλε ένα να στο αφήνουν εκεί. Παίζει πάντα ρόλο τι διάθεση έχει ο καθένας. Αν υπάρχει διάθεση να λυθεί το πρόβλημα, θα λυθεί. Αν υπάρχει διάθεση για μανούρα, ε δεν θα λυθεί 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, γιατί εμείς που έχουμε και γραμματοκιβώτια, και ειδικό χώρο για μεγάλα δέματα/φακέλους που δεν χωράνε στα γραμματοκιβώτια, εκεί τα βρίσκουμε και όχι πεταμένα μέσα από την πόρτα του κήπου.

Τουλάχιστον, θα μου πεις, είναι πεταμένα μέσα από την πόρτα.

Σωστά, κάτι είναι κι αυτό, μην είμαστε αχάριστοι.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kostasspil είπε

Πάλι γκρίνια θα υπήρχε αν δεν το έφερναν καθόλου. Αν το πετάνε στην είσοδο ενώ έχεις γραμματοκιβώτιο, κάνε παράπονα και θα σταματήσουν. Αν δεν έχεις γραμματοκιβώτιο, βάλε ένα να στο αφήνουν εκεί. Παίζει πάντα ρόλο τι διάθεση έχει ο καθένας. Αν υπάρχει διάθεση να λυθεί το πρόβλημα, θα λυθεί. Αν υπάρχει διάθεση για μανούρα, ε δεν θα λυθεί 

Δεν ξέρω τι κάνει ο καθένας.Προσωπικά δεν με ενδιέφερε να μου τα φέρνουν  σπίτι όπως είπα  , πάντα προτιμώ να τα παραλαμβάνω ο ίδιος και αυτό γιατί δεν είμαι πάντα σπίτι.

Δημοσ.

Οι εταιρίες δεν δουλεύουν με βάση το τι βολεύει τον καθένα. Τεσπα όπως έχω ξαναπει, να ξέρουμε γιατί κράζουμε κάθε φορά

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποιος έχει κάνει παράπονο σε εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών και έχει δει μεταβολή της στάσης τους;

Ρωτάω, γιατί έχω διαμαρτυρηθεί επώνυμα δύο φορές για διανομέα που παρατάει δέματα αξίας στην πόρτα και φεύγει, έχοντας πλαστογραφήσει την υπογραφή μου ώστε να εμφανίζει στο tablet του πως δήθεν παρέλαβα, και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Ρωτάω, γιατί έχω διαμαρτυρηθεί επώνυμα για τις φαιδρές δικαιολογίες περί δήθεν "απουσίας" μου, ενώ περιμένω στο γραφείο σαν το θύμα όλη μέρα μπας και φιλοτιμηθούν να μου φέρουν στη διεύθυνση που τους υπέδειξα το αντικείμενο το οποίο τους προπλήρωσα να παραδώσουν στη διεύθυνση που τους υπέδειξα, αντί να με αναγκάζουν να τρέχω στο κατάστημά τους να παραλάβω, και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Ρωτάω, γιατί έχω διαμαρτυρηθεί επώνυμα για τις τουρνέ στις οποίες υποβάλλουν δέματά μου επειδή αδυνατούν να αναγνώσουν σωστά ονόματα οδών και αριθμούς ταχυδρομικών κωδίκων, και δεν έχει γίνει το παραμικρό

Θέλω να πω, το όλο σενάριο όπου ο πελάτης κάνει κάποιο παράπονο και η εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών το λαμβάνει υπόψη, πόσω μάλλον αποφασίζει να λάβει το οιοδήποτε μέτρο προς διόρθωση χρόνιων δυσλειτουργιών, περισσότερο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας μου φέρνει, παρά στην οικτρή πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ και χρόνια και, οπωσδήποτε, προ πανδημίας (στην οποία οσωνούπω θα φορτώσουν και την Άλωση της Πόλης, έτσι όπως το πάνε).

• Like 1
Δημοσ.

@Snoob για κάποιο λόγο, τώρα είδα αυτά που έγραψες. Έχεις κάνει και καταγγελία; Ρωτάω γιατί την περίοδο που τα έριχναν όλα στην πανδημία και είχαν μαζευτεί πολλοί δυσαρεστημενοι, είχαν υπάρξει εξελίξεις. Αν ανατρέξεις και σε θέματα εκείνης της περιόδου (σε κάποια συμμετείχες νομίζω) μέχρι και λεφτά πήραν πίσω. 

Γενικά δυστυχώς μόνο αν το τραβήξεις δικαιώνεσαι και αυτό ισχύει για το σύνολο της χώρας, αλλά ας μην πλατιάσουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Οι εταιρίες δεν δουλεύουν με βάση το τι βολεύει τον καθένα. Τεσπα όπως έχω ξαναπεί, να ξέρουμε γιατί κράζουμε κάθε φορά

Οπότε η ασφάλεια δεμάτων ειναι το λιγότερο  για αυτούς για το τι πρέπει να μας απασχολεί ...Δεν νομίζω πως έχω κάτι άλλο να πω, παρά μόνο να ελπίζω πως η ιδιωτικοποίηση των ελτα μπας και δούμε άσπρη μέρα.Καλή συνέχεια!

Επεξ/σία από Nikcv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...