Vivikonti Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, Χάλασε ο εσωτερικός σκληρός του λάπτοπ μου και το έχω πάει σε τεχνικό, από ότι φαίνεται χάλασε το reader του σκληρού οπότε δε μπορεί να ανοίξει με κανέναν τρόπο σε κανέναν υπολογιστή. Ο μόνος τρόπος είναι να βρω έναν ίδιο σκληρό δίσκο και να κάνουν "χειρουργείο" απο τον έναν στον άλλον. Οπότε ψάχνω άμεσα Laptop Hp 15-bw0xx ή seagate mobile hdd 1tb 1rk172-021 , ώστε να μπορέσω να ανακτήσω τα αρχεία μου. ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, σας ευχαριστώ πολύ Βιβή
Nik1239 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, Vivikonti είπε Καλησπέρα σας, Χάλασε ο εσωτερικός σκληρός του λάπτοπ μου και το έχω πάει σε τεχνικό, από ότι φαίνεται χάλασε το reader του σκληρού οπότε δε μπορεί να ανοίξει με κανέναν τρόπο σε κανέναν υπολογιστή. Ο μόνος τρόπος είναι να βρω έναν ίδιο σκληρό δίσκο και να κάνουν "χειρουργείο" απο τον έναν στον άλλον. Οπότε ψάχνω άμεσα Laptop Hp 15-bw0xx ή seagate mobile hdd 1tb 1rk172-021 , ώστε να μπορέσω να ανακτήσω τα αρχεία μου. ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, σας ευχαριστώ πολύ Βιβή Νομίζω κάπως τα έχεις μπερδέψει Από ότι κατάλαβα χάλασε ο δίσκος και συγκεκριμένα η πλακέτα του και όχι το λάπτοπ και θες απλώς να πάρεις τα αρχεία σου σωστά; Δεν χρειάζεται να αγοράσεις άλλο λάπτοπ για να πάρεις τα αρχεία σου αλλά θες έναν σκληρό ίδιο με αυτόν που χάλασε 1
snbblp Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Vivikonti είπε Καλησπέρα σας, Χάλασε ο εσωτερικός σκληρός του λάπτοπ μου και το έχω πάει σε τεχνικό, από ότι φαίνεται χάλασε το reader του σκληρού οπότε δε μπορεί να ανοίξει με κανέναν τρόπο σε κανέναν υπολογιστή. Ο μόνος τρόπος είναι να βρω έναν ίδιο σκληρό δίσκο και να κάνουν "χειρουργείο" απο τον έναν στον άλλον. Οπότε ψάχνω άμεσα Laptop Hp 15-bw0xx ή seagate mobile hdd 1tb 1rk172-021 , ώστε να μπορέσω να ανακτήσω τα αρχεία μου. ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, σας ευχαριστώ πολύ Βιβή Καλημέρα. Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι αρκετά ακριβό, ωστόσο δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι. Αν πας σε μια σοβαρή εταιρία ανάκτησης, αναλαμβάνουν την προμήθεια (από την ελλάδα ή το εξωτερικό) και αντικατάσταση ΟΛΩΝ των ανταλλακτικών που θα χρειαστούν. Πολλές μάλιστα εξ αυτών, έχουν παρακαταθήκη αυτών των ανταλλακτικών. Υποθέτω πως θα γίνει μεταμόσχευση φορέα κεφαλών και προενισχυτή σήματος. Ο δίσκος στον οποίον αναφέρεσαι είναι ο Seagate St1000lm035, με πλακέτα την 1rk172 και βέρσιον 021. Για το σύνολο της εργασίας και ανταλλακτικών υπολόγισε περί τα 500€. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2021 από snbblp
Aris_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Υπάρχει και το ebay https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Seagate+St1000lm035&_trksid=p2535124.m4084.l1313 Αγοράζεις ένα μεταχείρισμενο ή καινούργιο και κάνει ο τεχνικός την μεταμόσχευση Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει ήδη τα απαραίτητα components ?
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μην αυταπατάσθε, η απλή μεταμόσχευση της πλακέτας δεν λύνει σίγουρα το πρόβλημα. Αυτό το νομίζουν οι αδαείς. Οι ρυθμίσεις για όλους τους "ίδιους" δίσκους μιας παρτίδας του ίδιου μοντέλου ΔΕΝ είναι ίδιες. Οι δίσκοι έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις ο καθένας, προσαρμοσμένες ακριβώς επί του συγκεκριμένου κομματιού (calibration) διότι αφορούν μικρομετρικές διαφορές που δεν μπορούν να είναι ταυτόσημες σε όλους. Αν ο δίσκος είναι παλιό μοντέλο (άρα και πιο "χονδροειδής" κατασκευή) ίσως δουλέψει, αλλιώς πρέπει να ρυθμιστεί το firmware. Επομένως, η απλοϊκή μεταφορά της πλακέτας από κάποιον άλλον ΔΕΝ εξασφαλίζει ότι θα λειτουργήσει. Αν δουλέψει χωρίς περαιτέρω ρύθμιση του firmware είναι απλώς θέμα τύχης, μπορεί ναι, μπορεί όχι. Το σίγουρο αποτέλεσμα απαιτεί αφού περαστεί η πλακέτα, να ρυθμιστεί το firmware για τον συγκεκριμένο δίσκο, (ενίοτε και με μεταμόσχευση του αντίστοιχου τσιπ από την αρχική πλακέτα στην πλακέτα του δότη), κι αυτό απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και εμπειρία. Αν τα δεδομένα είναι πραγματικά πολύτιμα και αναντικατάστατα πρέπει να πας σε εταιρεία ανάκτησης, όχι κοινούς τεχνικούς. - Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov 2
snbblp Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 55 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Μην αυταπατάσθε, η απλή μεταμόσχευση της πλακέτας δεν λύνει σίγουρα το πρόβλημα. Αυτό το νομίζουν οι αδαείς. Οι ρυθμίσεις για όλους τους "ίδιους" δίσκους μιας παρτίδας του ίδιου μοντέλου ΔΕΝ είναι ίδιες. Οι δίσκοι έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις ο καθένας, προσαρμοσμένες ακριβώς επί του συγκεκριμένου κομματιού διότι αφορούν μικρομετρικές διαφορές που δεν μπορούν να είναι ταυτόσημες σε όλους. Αν ο δίσκος είναι παλιό μοντέλο (άρα και πιο "χονδροειδής" κατασκευή) ίσως δουλέψει, αλλιώς πρέπει να ρυθμιστεί το firmware. Επομένως, η απλοϊκή μεταφορά της πλακέτας από κάποιον άλλον ΔΕΝ εξασφαλίζει ότι θα λειτουργήσει. Αν δουλέψει χωρίς περαιτέρω ρύθμιση του firmware είναι απλώς θέμα τύχης, μπορεί ναι, μπορεί όχι. Το σίγουρο αποτέλεσμα απαιτεί αφού περαστεί η πλακέτα, να ρυθμιστεί το firmware για τον συγκεκριμένο δίσκο, (ενίοτε και με μεταμόσχευση του αντίστοιχου τσιπ από την αρχική πλακέτα στην πλακέτα του δότη), κι αυτό απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και εμπειρία. Αν τα δεδομένα είναι πραγματικά πολύτιμα και αναντικατάστατα πρέπει να πας σε εταιρεία ανάκτησης, όχι κοινούς τεχνικούς. - Δεν νομίζω πως θέλει πλακέτα, μάλλον της το είπαν ή το κατάλαβε λάθος. Μέσα σε λάπτοπ, χαλασμένη πλακέτα είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Για κεφαλές και προενισχυτή το βλέπω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα