Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα!

Έχω δυο διαφορετικά ερωτήματα να θέσω, όποιος έχει διάθεση ρίχνει μια γνώμη.

1. 'Εχω αυτό το σύστημα που το χρησιμοποιώ ως δεύτερο υπολογιστή, σχεδόν αποκλειστικά για browsing, να δοκιμάζω linux distros και χαλαρές ταινίες (όχι 4Κ και τέτοια). Επισυνάπτω φωτογραφία απο speccy. Το έχω μια δεκαετία τώρα και είναι ακομα αξιοπρεπές για την χρήση που του κάνω αλλά σκέφτομαι μήπως παίρνει καμιά ψιλοαναβάθμιση, σε λογικα και φθηνά πλαίσια (<60 ευρώ). Τροφοδοτικό θα αλλάξω σίγουρα μια που αυτό που φοράει ειναι τρομερά θορυβώδες, σαν να δουλεύει σκούπα :D

2. Κατά δεύτερο λόγο, θα ήθελα να φτιάξω ενα μηχανημα που να λειτουργεί ως file/media server και torrentαδικο. Δεν με ενδιαφέρει να κάνει transcode (plex), απλώς να μοιράζει σωστά χωρίς προβλήματα. Προφανώς εδω το σημαντικότερο είναι η αξιοπιστία, να έχει θύρα ethernet και η χαμηλή κατανάλωση αφου θα δουλεύει 24/7. Τώρα εχω ενα raspberry pi που κανει αυτη τη δουλεια με openmediavault αλλα μου εχει σπάσει τα νεύρα και λέω να πάω σε κάτι πιο δυνατό. Είδα αυτά που είχε προτείνει σε άλλο θέμα ο @TheDevilMayCare (πχ αυτο) και αναρωτιόμουν αν θα με κάλυπτε για την χρήση που το θελω. Μέχρι 100 ευρώ δίνω για κάτι τετοιο και δεν εχω πρόβλημα να αγοράσω απο Κίνα ή από τον Άρη.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και τις συμβουλές σας!

1.png

Επεξ/σία από Stonedreamer
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Stonedreamer είπε

μήπως παίρνει καμιά ψιλοαναβάθμιση, σε λογικα και φθηνά πλαίσια

ΟΧΙ

26 λεπτά πριν, Stonedreamer είπε

Τώρα εχω ενα raspberry pi που κανει αυτη τη δουλεια με openmediavault αλλα μου εχει σπάσει τα νεύρα και λέω να πάω σε κάτι πιο δυνατό.

αν θες να πας σε κάτι ποιο δυνατό πας σε rasbery pi 4 που έχει μεγάλη διαφορά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε κάτι ακόμη ποιο δυνατό και x86 συμβατό πας εδώ

3 λεπτά πριν, Stonedreamer είπε

Raspberry Pi 4 εχω

31 λεπτά πριν, Stonedreamer είπε

(πχ αυτο) και αναρωτιόμουν αν θα με κάλυπτε για την χρήση που το θελω.

αυτό καίει πολύ , 3-4 φορές περισσότερο από αυτό που σου πρότεινα εγω.

31 λεπτά πριν, Stonedreamer είπε

Μέχρι 100 ευρώ δίνω

Με τόσα λεφτά ή θα πάρεις rasbery pi ή θα πάρεις παλιάς τεχνολογίας pc που θα σου καίει σαν θερμάστρα.

ΥΓ

Θα το βάλεις στην τηλεόραση πάνω?

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Εχεις δικιο αλλα δεν το προλαβα εκεινο το Beelink σε προσφορα και δεν βλεπω τιποτα αντιστοιχο σε τιμη. Μου είχες πει και σε εκεινο το θεμα οτι βγαινουν καινουριοι επεξεργαστες και οι τιμές θα πέσουν οπότε μάλλον θα περιμένω κάποια μελλοντική αντίστοιχη προσφορα. Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΝΑΙ σε 1-2 μήνες +30% περίπου cpu & +100% σαν gpu για κανένα light game.

Περιμένω να πάρω και εγώ 1 γιατί και με τον j4XXX η απόδοση είναι συμπαθητική και παίζει άνετα 4Κ NETFLIX.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το 1:

Μια χαρά το έχεις το συστηματάκι, είναι αρκετά παλιό. Δεν νομίζω οτι αξίζει κάποια αναβάθμιση. Το μόνο που θα μπορούσες είναι να ανέβεις σε q9550 με κόστος 20-25ευρώ(ebay) αλλά η διαφορά που θα δεις δεν θα είναι και πολύ φοβερή.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

1 καρτα gpu 960/1030/1050 απλη /rx550 / rx460 οτι βρεις φτηνά και καλά 
2 +8gb αν βρεις φτηνα (δεν το βλεπω) η +4gb
3 oc στα 3ghz

• Like 1
Δημοσ.

Αν μετρας τοσο πολυ την καταναλωση, ενω θα μπορουσες να κανεις τη δουλεια σου με μινι πισι:
🤓
δες στις αγγελιες και για καποιο λαπτοπ με σπασμενη οθονη (η με χαλασμενο keyboard), καποια
τους δινονται φθηνα 60-100 ευρω και ορισμενα αν ξερεις τι παιρνεις ειναι μια χαρα αντι mini pc.
🙂
Στο πρωτο θα μπορουσες να κανεις τραμπα την Amd με καποια καλυτερη νεοτερη (Νvidia = που
να σου δινει NVEnc), και να τσιμπησεις τον επεξεργαστη: στα 3.0GHz ευκολα (με stock cooler), η
και 3.2GHz (με καποιο καλυτερο cooler)! Ταβανι τους τα 3.7-3.8 αλλα δεν χρειαζεται να φτασεις.
🤠

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...