Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό έχω αρκετά θέματα με την κοσμοτε. Χθες με ενημέρωσαν ότι το vectoring έχει ενεργοποιηθεί στο καφαο από το οποίο παίρνω. Αν έχει ενεργοποιηθεί το vectoring όπως λένε, δεν θα έπρεπε να βλέπω στο router VDSL2? Έχω βάλει 50 VDSL, και παρακάτω είναι τα στοιχεία της γραμμής μου: 

Connection status:

Showtime

Upstream line rate (kbit/s):

1433

Downstream line rate (kbit/s):

9335

Maximum upstream rate (kbit/s):

1433

Maximum downstream rate (kbit/s):

9361

Upstream noise safety coefficient (dB):

9.3

Downstream noise safety coefficient (dB):

9.2

Line standard:

VDSL

Upstream line attenuation (dB):

102.3

Downstream line attenuation (dB):

22.7

Upstream output power (dBm):

11.4

Downstream output power (dBm):

11.2

Δημοσ.

Δηλαδη η απορια σου ειναι αν θα εμφανισει VDSL2 και οχι οτι εχεις ταχυτητες ADSL2+ ενω βρισκεσαι σε πακετο VDSL 50? :P

Ειναι νεα συνδεση αυτη; Συνηθως θελουν καποιες ωρες-ημερες για να στρωσουν ολα ή τουλαχιστον ετσι ενημερωνουν, για να καλυψουν οτι προβληματα μπορει να προκυψουν στην ενεργοποιηση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DanielRGr είπε

Δηλαδη η απορια σου ειναι αν θα εμφανισει VDSL2 και οχι οτι εχεις ταχυτητες ADSL2+ ενω βρισκεσαι σε πακετο VDSL 50? :P

Ειναι νεα συνδεση αυτη; Συνηθως θελουν καποιες ωρες-ημερες για να στρωσουν ολα ή τουλαχιστον ετσι ενημερωνουν, για να καλυψουν οτι προβληματα μπορει να προκυψουν στην ενεργοποιηση

Οχι, δεν είναι καινούργια σύνδεση. Άσχετα με τις ταχύτητες που είναι για κλάματα, VDSL2 δεν σημαίνει νέας γενιάς VDSL με τεχνολογία vectoring; 

Δημοσ.
5 minutes ago, papbilly1 said:

Οχι, δεν είναι καινούργια σύνδεση. Άσχετα με τις ταχύτητες που είναι για κλάματα, VDSL2 δεν σημαίνει νέας γενιάς VDSL με τεχνολογία vectoring; 

Ναι. Κανε ενα restart το router μπας και τραβηξει τις νεες παραμετρους απο το ΚΑΦΑΟ και ενημερωσε μας

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DanielRGr είπε

Ναι. Κανε ενα restart το router μπας και τραβηξει τις νεες παραμετρους απο το ΚΑΦΑΟ και ενημερωσε μας

Έχω κάνει πολλά restart, το πρόβλημα είναι εδώ και μήνες, απλά προχτές ήρθε τεχνικός και με ενημέρωσε ότι πλέον αντί να πιάνω από κέντρο, πιάνω από την καμπίνα στην οποία έχει ενεργοποιηθεί και vectoring. Το θέμα είναι ότι από τα στοιχεία της γραμμής, μου («VDSL” , measurements) φαίνεται ότι ακόμα από κέντρο παίρνω. Γι’ αυτό ανέβασα και τα στοιχεία της γραμμής μου να μου πείτε αν είμαι σωστός ή λάθος σύμφωνα με τα στατιστικά, και αν έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση 

Δημοσ.

Καλά πληρώνεις για 50αρα καί πιάνεις 9; Με ποίο σκεπτικό έβαλες 50αρα;Για να πληρώνεις περισσότερα; Εγώ στην θέση σου Θά τούς κουνούσα μαντήλι.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bill27 είπε

Καλά πληρώνεις για 50αρα καί πιάνεις 9; Με ποίο σκεπτικό έβαλες 50αρα;Για να πληρώνεις περισσότερα; Εγώ στην θέση σου Θά τούς κουνούσα μαντήλι.

Αν πάω σε 24άρα όλα τα παραπάνω στατιστικά, εκτός της ταχύτητας, κάνε τα x5 σε dB (attenuation κτλπ). Σε 24 πιάνω 2-3 mbps και φουλ αποσυνδέσεις.

Δημοσ.

Παίρνεις VDSL απο το Α/Κ και όχι από την καμπίνα. Είναι ξεκάθαρο αυτό από το attenuation. Δήλωσε το βλάβη και θα σε γυρίσουν από καμπίνα. 

Δημοσ.
5 minutes ago, toketog said:

Παίρνεις VDSL απο το Α/Κ και όχι από την καμπίνα. Είναι ξεκάθαρο αυτό από το attenuation. Δήλωσε το βλάβη και θα σε γυρίσουν από καμπίνα. 

Το θεμα ειναι οτι του ειπαν οτι τον γυρισαν σε καμπινα με ανοιχτο vectoring. Θα του ελεγα να μιλησει μαζι τους, αλλα υποθετω αυτο το κανει ηδη. 

Δημοσ.

Μίλησα με την κοσμοτέ και επιμένουν ότι είμαι σε καμπίνα με Vectoring. Ζήτησα να οριστεί ραντεβού με τεχνικο και με αυτεπιστασία να τσεκάρω την γραμμή στην καμπίνα. Θέλω πραγματικά να δω με αυτά τα στατιστικά πως γίνεται να είμαι σε καμπίνα με Vectoring.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, papbilly1 said:

Μίλησα με την κοσμοτέ και επιμένουν ότι είμαι σε καμπίνα με Vectoring. Ζήτησα να οριστεί ραντεβού με τεχνικο και με αυτεπιστασία να τσεκάρω την γραμμή στην καμπίνα. Θέλω πραγματικά να δω με αυτά τα στατιστικά πως γίνεται να είμαι σε καμπίνα με Vectoring.

Με αυτο το attenuation μαλλον θεωρουν οτι βρισκεσαι σε καμπινα του Α/Κ (δεν υπαρχει), αλλιως δεν βγαζει νοημα. Καλυτερα να μιλησεις με το τεχνικο τμημα απευθειας, η εξυπηρετηση ειναι τοσο απασχολημενη (μαλλον) που δεν δινει και τοση σημασια. 

Μακαρι να φερουν τεχνικο να το δειτε μαζι.

Επεξ/σία από DanielRGr
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

Με αυτο το attenuation μαλλον θεωρουν οτι βρισκεσαι σε καμπινα του Α/Κ, αλλιως δεν βγαζει νοημα. Καλυτερα να μιλησεις με το τεχνικο τμημα απευθειας, η εξυπηρετηση ειναι τοσο απασχολημενη (μαλλον) που δεν δινει και τοση σημασια. 

Μακαρι να φερουν τεχνικο να το δειτε μαζι.

Η καμπίνα που μου λένε ότι παίρνω είναι 700 - 800μ από το σπίτι μου. Δεν νομίζω ότι αυτά τα στατιστικά αντιπροσωπεύουν συνδεση σε αυτή την καμπίνα και με vectoring. Κάνω λάθος; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipN είπε

Γιατί δεν ανεβάζεις ολόκληρη την εικόνα της σελίδας με τα στατιστικά του modem/router?

αυτη ειναι στο Huawei δεν εχει κατι αλλο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, filipN είπε

Γιατί δεν ανεβάζεις ολόκληρη την εικόνα της σελίδας με τα στατιστικά του modem/router?

Όπως ειπε και ο geoavlonitis, αυτά είναι τα στατιστικά δεν έχει κάτι άλλο 

Σκέφτηκα κάτι άλλο να δοκιμάσω αλλά θέλω λίγο help. Λέω να βάλω ένα καλώδιο απευθείας από την παροχή και να κόψω όλες τις εσωτερικές πρίζες, να δω αν πράγματι έχει θέμα η καλωδίωση μου ή με δουλεύουν. Γνωρίζει κανένας τι τύπου καλώδιο πρέπει να αγοράσω; (Θα αποσυνδέσω το κεντρικό από την εσωτερική καλωδίωση, Το καλώδιο θα φεύγει εξωτερικά και θα καταλήγει σε μια πρίζα) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...