Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ που μένω οι τοπικοί Ταλιμπάν νομίζουν κάνουν ότι θέλουν και μαθαίνω ότι ένας επειδή ανοίγει μαγαζί θέλει να ξεφορτωθεί στάση ΚΤΕΛ μπροστά απ' το μαγαζί του και ο άλλος που θα την υποδεχθεί ετοιμάζει πόλεμο. Επειδή μυρίζομαι ρουσφέτια και απόφασης σ ένα βράδυ, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος:

- Αν πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση τροχαίας;

- Αν όλα αυτά περνάνε από δημοτικό συμβούλιο;

-Αν πρέπει να γίνει συγκοινωνιακή μελέτη;

Θενξ!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το θεωρήσεις offtopic
αλλά  αντίστοιχες μάχες γίνονται

για στάσεις αστικών λεωφορείων
για δρομολόγια γραμμών
για λαϊκές
για κάδους σκουπιδιών
κλπ

Αυτό που περνάει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι η επιρροή και τα συμφέροντα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KoreanW είπε

Δεν ξέρω αν το θεωρήσεις offtopic
αλλά  αντίστοιχες μάχες γίνονται

για στάσεις αστικών λεωφορείων
για δρομολόγια γραμμών
για λαϊκές
για κάδους σκουπιδιών
κλπ

Αυτό που περνάει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι η επιρροή και τα συμφέροντα.

Αυτό το γνωρίζω. Άλλη και επιρροή να υπάρχει, μπορεί πχ ένας αντιδήμαρχος να διατάξει μεταφορά στάσης χωρίς να προηγηθεί δημοτικό συμβούλιο ή αυτοψία από κάποιον εμπειρογνώμονα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θέλω να σου χαλάσω το θέμα, ας απαντήσει και κάποιος άλλος.

Αλλά αν θες μια γνώμη,
οι Δήμοι πλέον τείνουν να γίνουν άντρα τοπικής αυθαιρεσίας, ρουσφετιών, ευνοιοκρατίας, πολιτικών εξυπηρετήσεων κλπ
και για όλο αυτό που συμβαίνει υπάρχει το βολικό νομικό πλαίσιο που δίνει το περιθώριο.
Φαντάζομαι εξαρτάται κι από τον κάθε Δήμο και τα πρόσωπα στις αντίστοιχες θέσεις.

Και δε μπορώ να φανταστώ πως η διαπλοκή της τοπικής αρχής αφήνει απ'έξω τα λοιπά κέντρα εξουσίας όπως μια τοπική διεύθυνση τροχαίας
ή παράγοντες όπως τα ΚΤΕΛ που συνέχονται με τους προηγούμενους.

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.

απαντηση:

τιθεται στο δημοτικο συμβουλιο

Αν το δημοτικο συμβουλιο αποφασισει θετικα στο αιτημα πολιτη/ομαδας/επιχειρησης τοτε->

Ο δημος στελνει υπηρεσιακο αιτημα στο φορεα ΜΜΜ (αστικο λεωφ/ΚΤΕΛ) με λεπτομεριες και δικαιολογηση

Ο φορεας αναθετει ειτε σε υπαλληλο (Πολ Μηχανικο/ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ) τη μελετη και γνωματευση ειτε σε καποιο ειδικο οργανο (π.χ τμημα μελετης Πανεπιστημιου)

Τωρα για βυσμα λεφτα κτλ δε ξερω εγω γραφω τη διαδικασια

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

απαντηση:

τιθεται στο δημοτικο συμβουλιο

Αν το δημοτικο συμβουλιο αποφασισει θετικα στο αιτημα πολιτη/ομαδας/επιχειρησης τοτε->

Ο δημος στελνει υπηρεσιακο αιτημα στο φορεα ΜΜΜ (αστικο λεωφ/ΚΤΕΛ) με λεπτομεριες και δικαιολογηση

Ο φορεας αναθετει ειτε σε υπαλληλο (Πολ Μηχανικο/ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ) τη μελετη και γνωματευση ειτε σε καποιο ειδικο οργανο (π.χ τμημα μελετης Πανεπιστημιου)

Τωρα για βυσμα λεφτα κτλ δε ξερω εγω γραφω τη διαδικασια

Τη διαδικασία ψάχνω! Ότι έχει παρακαμφθεί είναι γεγονός.

Δημοσ.

στο αρχικο σου ερωτημα: δε χρειαζεται τουλαχιστον αρχικα-γνωματευση τροχαιας. Αν ο πολ μηχ/Συγκοινων/φορεας για να ειναι σιγουρος θελει και γνωμη τροχαιας τοτε αυτος θα ζητησει

(εχω δει να γινεται αυτο αλλα συνηθως σε στενακια στο κεντρο Αθηνας/πολυκοσμες συνοικιες που το καθε τμ μετραει αλλα επαρχια σπανια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...