varvag1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Κάθε μερικά χρόνια που μπαίνω στη διαδικασία να αναβαθμίσω το pc μου χάνω τον μπούσουλα! Αυτή τη στιγμή έχω ένα σύστημα με: ASUS H110M-C i5 6600K 16GB RAM AMD Radeon R9 390 Υδρόψυξη της Coolermaster Samsung Evo860 και κάμποσους σκληρούς δίσκους όλα αυτά σ ένα full tower της Thermaltake που έχει ύψος όσο το γραφέιο μου. Έχω 2 όθόνες που θέλω να συνεχίσω να έχω και πλέον το pc το χρησιμοποιώ μόνο για Lightroom και Photoshop. Το pc δουλευεί μια χαρά παρά τα χρονάκια του απλώς παρατηρώ κάποια μικροκολλήματα στο lightroom περισσότερα απ ότι στο photoshop που εκεί θα ελέγα ότι μετά απο κάποιο σημείο καθυστερεί. Σε φάση Before/After πχ με πολλα layers καθυστερεί αισθητά. Μπήκα λοιπόν στην διαδικασία να ψαχτώ λίγο να φτιάξω ένα small factor form pc που θα το έχω πάνω στο γραφείο μου και δεν θα έχει το μέγεθος συρταριέρας απλώς επειδή τα οικονομικά δεν είναι και στα καλύτερα μου σκεφτόμουν να κρατήσω την κάρτα γραφικών μια και δεν ασχολούμαι καθολου με video έκτός κι αν επηρεάζει πολύ στο σύνολο. Κοιτούσα RYZEN 5600X με 32Gb μνήμες αλλά μοντέλο ram, mobo, sff case και modular psu κτλ δεν ξέρω τι να διαλέξω για να συνεργάζονται σωστά και όλα αυτά κρατόντας ΙΔΙΑ την κάρτα γραφικών. Θα ήθελα να βάλω πάλι υδρόψυξη μια και μ αρέσει πολύ η ησυχία. (μόνο το τροφοδοτικό κάνει φασαρία στο current setup) Αξίζει να μπω σ αυτή τη διαδικασία ή να πάω να πάρω ένα macbook 13" που δίνει ένας φίλος να τελειώνω μια και τον υπολογιστή τον έχω μόνο για browsing μουσική και κυρίως photo editing?🙄 Budget 700-800 Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2021 από varvag1
Stavros Santorinaios Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά για αυτό που θες. Δε χρειάζεται να ανησυχείς για συμβατότητα. Παίζει μια χαρά με όλα. Απλά πάρε τροφοδοτικό της προκοπής. Κάνα 600+ watt. Μνήμη, θα έχεις το 98% της απόδοσης με οποιαδήποτε 3600MHz cl16. Καλύτερα 2 Χ 16gb. Τα dimms 16gb είναι dual rank, οπότε είσαι καλυμμένος και από αυτό. Υδρόψυξη δε χρειάζεται, ούτε καν. Ούτε για το θόρυβο. Πάρε μια ωραία αθόρυβη ψύκτρα και είσαι οκ. Και θα κάνει λιγότερο θόρυβο, στο λέω με σιγουριά. Ολα τα άλλα, ότι βρεις στην αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα