Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Ειμαι ένας αρχάριος φωτογράφος και ψάχνω έναν καινουριο φακό. Εχω στην κατοχή μου την nikon DSLR D3400 και ειμαι ανάμεσα στον sigma 17-50mm f 2.8 ex dc os hsm (nikonf) black η tamron sp af 17-50mm f2.8 xr di ld (nikonf) black. Εσείς ποιον από τους δυο μου προτείνεται;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Agamemn είπε

Γεια σας. Ειμαι ένας αρχάριος φωτογράφος και ψάχνω έναν καινουριο φακό. Εχω στην κατοχή μου την nikon DSLR D3400 και ειμαι ανάμεσα στον sigma 17-50mm f 2.8 ex dc os hsm (nikonf) black η tamron sp af 17-50mm f2.8 xr di ld (nikonf) black. Εσείς ποιον από τους δυο μου προτείνεται;

Καλημέρα , καλή εβδομάδα , δεν έχετε τον κιτ 18 - 55 ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, babisskg είπε

Καλημέρα , καλή εβδομάδα , δεν έχετε τον κιτ 18 - 55 ?

Ναι αλλά εγώ θέλω με σταθερό f 2.8 

Μόλις τώρα, Agamemn είπε

O  kit έχει f3.5-6.8 αμα δεν κάνω λάθος 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Agamemn είπε

O  kit έχει f3.5-6.8 αμα δεν κάνω λάθος 

Ο κιτ 18 - 55 έχει διάφραγμα από 3.5 έως και 5.6 στο ανώτερο άκρο του . Μάλιστα μου κάνει εντύπωση , ο λόγος που ψάχνετε για σταθερο διάφραγμα 2.8 σε έναν τέτοιο φακό , κάτι που θα σας κοστίσει γύρω στα 300 ευρώ για αγορά καινούργιου , την στιγμή που δεν θυμάστε τα όρια διαφράγματος του κιτ φακού .

Βλέπετε , δεν ζητάτε έναν επιπλέον φακό , σε διαφορετικό εστιακό μήκος , αλλά ψάχνετε να αντικαταστήσετε τον κιτ με έναν παρεμφερή φακό , χάριν μόνο του μεγαλύτερου διαφράγματος , μη διστάζοντας να πληρώσετε αρκετά χρήματα επιπλέον . Αυτό δείχνει ότι χρειάζεστε κάτι συγκεκριμένο , το οποίο ο κιτ φακός δεν μπορεί να σας καλύψει .

Φυσικά και μπορείτε να αγοράσετε ότι θέλετε . 

Δημοσ.

Μιας και οι περισσότεροι προτείνουν τον σιγμα αναμεσα σε αυτούς τους δυο εγω εκει θα πηγαινα και εκεί πήγα μάλιστα, βρίσκοντας τον μεταχειρισμένο μιας και είναι ενας αρκετά μοσχοπουλημενος φακός. 

🙂

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Μιας και οι περισσότεροι προτείνουν τον σιγμα αναμεσα σε αυτούς τους δυο εγω εκει θα πηγαινα και εκεί πήγα μάλιστα, βρίσκοντας τον μεταχειρισμένο μιας και είναι ενας αρκετά μοσχοπουλημενος φακός. 

🙂

Καλησπέρα σας, και καλώς ορίσατε στο forum. Κι εγώ θα προτιμούσα τον sigma έναντι του tamron. Μια επισήμανση μόνο... Οι φακοί τρίτων κατασκευαστών μερικές φορές, έχουν θέματα ακριβούς εστίασης σε ανοιχτά διαφράγματα  και στις κοντινές αποστάσεις(front-back fokus) π.χ. σε f1,8 -f2 -f2,8 κάτι που κάνει τον φακό μη χρηστικό.. Εξ΄΄ άλλου  (και) για το ανοιχτό διάφραγμα τους αγοράζουμε.. Επειδή η μηχανή σας δεν υποστηρίζει mikroadjustment (ρύθμιση εστίασης) και ο sigma  επίσης δεν υποστηρίζεται από κονσόλα ρύθμισης , όπως οι ακριβοί sigma , καλό θα ΄ταν να το ξεκαθαρίσετε απ΄΄ την αρχή με τον πωλητή (είτε κατάστημα είτε ιδιώτης) για δοκιμή πρώτα , και επιστροφή- αντικατάσταση  στην συνέχεια... Σας το λέω από προσωπική εμπειρία , με sigma  50 mm f1.4  ex όπου  ο φακός έφτασε στην Γερμανία για ρύθμιση.. Eυτυχώς  είχα προνοήσει - και πληρώσει - για παγκόσμια εγγύηση..                                                        Κατ΄΄ τα άλλα, καλές λήψεις...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...