Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ και επαυξάνω γλιτώνεις πολύ ρεύμα από το σίδερο πάνω από 70-75% δεν χρειάζονται σίδερο μετά και γλιτώνεις και την τζακιλα που κάθε χρόνο γίνεται και πιο έντονη 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα καινούργια με αντλία θερμότητας που δε καίνε τίποτα σε σχέση με τα παλιά ζορίζονται αρκετά σε εξωτερικό χώρο.

Εγώ στο πρώτο σπίτι το είχα στη κουζίνα αλλά δε το προτείνω διότι κατά τη λειτουργία του είχα υγρασία στο χώρο. 

Στο καινούργιο σπίτι το έβαλα πάνω από το πλυντήριο με ένα διαχωριστικό που κάνει κάπου 50 ευρώ και όλα μια χαρά.

Από δικιά μου φοβία τρύπησα το πλαίσιο του στεγνωτηρίου και το έδεσα με σχοινιά στον τοίχο αφού πέρασα ένα κρίκο με 12άρι βύσμα. 🙃

Γενικά αν αγοράσεις μια φορά στεγνωτήριο δε ξαναγυρίζεις σε απλώστρα αφυγραντήρες κλπ. Η ευκολία είναι απίστευτη.

Τα παίρνω από κάτω και τα βάζω πάνω σε δευτερόλεπτα, και με το χρονοδιακόπτη τα βάζω όλα το βράδυ με νυχτερινό ρεύμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marmagia είπε

Ξεχνάς και την βρώμα από ταβέρνες και τζάκια 😂

Δεν ξέρω αν το λέτε περιπαικτικά, αντικειμενικά όμως, είναι σοβαρό θέμα, ειδικά τα τελευταία χρόνια (το τζάκι, γιατί η ταβέρνα μας ανοίγει την ορεξη). 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, MauroPaltoudias said:

Δεν ξέρω αν το λέτε περιπαικτικά, αντικειμενικά όμως, είναι σοβαρό θέμα, ειδικά τα τελευταία χρόνια (το τζάκι, γιατί η ταβέρνα μας ανοίγει την ορεξη). 

Όχι δεν το λέω ειρωνικά. Στην γειτονιά μου έχουμε πολύ έντονο πρόβλημα και ήταν καταλυτικός παράγοντας για να πάρω στεγνωτήριο. Βέβαια πλέον το χρησιμοποιώ και το καλοκαίρι γιατί βολεύει σαφώς περισσότερο 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα θα παραλάβω ένα στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας A++ 9kg.

Θα το τοποθετήσουμε μπαλκόνι και έχουμε σκεφτεί να το βάλουμε σε ξύλινο ντουλάπι για να προστατεύεται από υγρασία. Αρκεί αυτό; ή είναι καλύτερο να είναι από μέταλλο/πλαστικό;

Επιλογή να μπει μέσα δεν υπάρχει, το σπίτι είναι μικρό, στο μπάνιο δε χωράει, πάνω από το πλυντήριο επίσης δεν χωράει.
Αν θα έμπαινε κάπου αλλού (κουζίνα , σαλόνι) θα έπιανε σημαντικό χώρο.

Από την άλλη είναι κρίμα να είναι έξω το γνωρίζω και κόστιζε και ακριβά πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Vangie είπε

Καλημέρα, σήμερα θα παραλάβω ένα στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας A++ 9kg.

Θα το τοποθετήσουμε μπαλκόνι και έχουμε σκεφτεί να το βάλουμε σε ξύλινο ντουλάπι για να προστατεύεται από υγρασία. Αρκεί αυτό; ή είναι καλύτερο να είναι από μέταλλο/πλαστικό;

Επιλογή να μπει μέσα δεν υπάρχει, το σπίτι είναι μικρό, στο μπάνιο δε χωράει, πάνω από το πλυντήριο επίσης δεν χωράει.
Αν θα έμπαινε κάπου αλλού (κουζίνα , σαλόνι) θα έπιανε σημαντικό χώρο.

Από την άλλη είναι κρίμα να είναι έξω το γνωρίζω και κόστιζε και ακριβά πολύ.

Το μονο σιγουρο προβλημα εξω, ειναι οτι θα εχει μειωμενη αποδοση. Εχω φιλη που το εβαλε στο μπαλκονι, στην Βονιτσα, λιγο σκατοκλιμα βεβαια και το δουλευε το χειμωνα. Οταν μετα απο 1 χρονο το εβαλε μεσα, ειδε τουλαχιστον μισο χρονο μειωση στο στεγνωμα. Σκεψου μπας και το χωσεις οπουδηποτε μεσα στο σπιτι, εγω ξηλωσα το ντουλαπι πανω απο το πλυντηριο και το εβαλα απο πανω.

Επεξ/σία από Amaretos
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Το μονο σιγουρο προβλημα εξω, ειναι οτι θα εχει μειωμενη αποδοση. Εχω φιλη που το εβαλε στο μπαλκονι, στην Βονιτσα, λιγο σκατοκλιμα βεβαια και το δουλευε το χειμωνα. Οταν μετα απο 1 χρονο το εβαλε μεσα, ειδε τουλαχιστον μισο χρονο μειωση στο στεγνωμα. Σκεψου μπας και το χωσεις οπουδηποτε μεσα στο σπιτι, εγω ξηλωσα το ντουλαπι πανω απο το πλυντηριο και το εβαλα απο πανω.

Δεν χωράει δυστυχώς πάνω από το πλυντήριο γιατί είναι μέσα σε τοίχο και το πλάτος είναι απαγορευτικό.

Θα προσπαθήσω να δω αν μπορεί να μπει κάπου αλλού αλλά δύσκολο σε μικρό σπίτι.

Αν γνωρίζει κάποιος καμιά οικονομική πρόταση (link) για ντουλάπι να το τοποθετήσω στο μπαλκόνι ας στείλει. Έστω και pm αν δεν επιτρέπεται από εδώ.

Εγώ έχω βρει μέχρι στιγμής 2 προτάσεις, η μία ξύλο στα 100 ευρώ και η άλλη μέταλλο στα 250 ευρώ.

Ευχαριστώ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πρόκειται να αγοράσω και εγώ Στεγνωτήριο για να το βάλω στο Μπαλκόνι Αθηναϊκού σπιτιού (δεν χωράει μέσα στο σπίτι),  και ήθελα να ρωτήσω τους προλαλήσαντες που έχουν στεγνωτήριο,

1) σχετικά με τα καυσαέρια/την τζακίλα/ κτλ, το στεγνωτήριο αν το βγάλεις στο μπαλκόνι, δεν φέρνει αυτή την κάπνα μέσα στα ρούχα? Δεν τραβάει αέρα από το περιβάλλον για να στεγνώσει τα ρούχα? Ειδικά αν το λειτουργείς το βράδυ με νυκτερινό ρεύμα που δουλεύουν όλοι τα τζάκια το χειμώνα..

2) σχετικά με τα πουκάμισα γιατί διαβάζω αντικρουόμενες απόψεις ότι τα στεγνωτήρια καταστρέφουν τους γιακάδες κτλ.

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...