Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Με τις τιμές ρεύματος είσαι σίγουρος για την χρήση στεγνωτηριου;

Μιας και το αναφερες , εχω και εγω στεγωντηριο , και τους τελευταιους 6 μηνες εχουμε αραιωσει την χρηση του για τον φοβο του ρευματος. Μπηκα ομως να την καταναλωση και βρισκω ενα νουμερο του στυλ καταναλωση τον χρονο, 193 kWh/y..

τι φαση, πως το βγαζουν αυτο το νουμερο δλδ?

https://www.mediamarkt.gr/product/oikiakes-suskeues/pluntiria-stegnotiria-rouxon/stegnotiria/stegnotiria-rouxon/stegnotirio-rouxon-bosch-wtx87mw9gr-9kg-a-me-antlia-thermotitas/1467311

image.png.5acf8f83c0be39ddf7ec8ed6a23ecad9.png

Δημοσ.
18 ώρες πριν, british_petrol είπε

Καλησπέρα ,  πολύ σύντομα πρόκειται να μετακομίσω μόνος μου ,  ενώ πριν ήμουν με γονείς  ,  σκέφτομαι αρκετά την πιθανή επιλογή ενός στεγνωτηρίου καθώς το  να βάζω απλά τα ρούχα μετά το πληντύριο απευθείας στο  στεγνωτήριο και να τα λαμβάνω στεγνά μου ακούγεται σαφώς καλύτερη απο το να απλώνω στην ξαπλώστρα .

Ο χώρος να το βάλω υπάρχει , διαθέτω μέχρι 500-600 ευρώ τι θα μου προτείνατε για 1 άτομο? Επίσης ποια σημεία πρέπει να προσέξω πριν προβώ σε αγορά  ? δοκιμασμένες εταιρίες που να εξυπηρετούν και μετά την πώληση , ευκολα ανταλακτικα κλτπ 

Υπάρχει κάποιος που να την έχει πατήσει και να έχει καταστραφεί ρούχο απο τη χρήση του στεννωτηρίου?

Διάβασα επίσης πιο πάνω οτι άλλος τρόπος στεγνώματος είναι η χρήση αφυγραντήρα.

Τι λέει η εμπειρία?

Μπορείς να βρεις αρκετά από 500 ευρώ και πάνω που να καίνε λίγο, φρόντισε όμως την ενεργειακή του κλάση, καθώς είναι αρκετά κοστοβόρο και δες να είναι μεγάλο για να σου χωράνε περισσότερα ρούχα. Επίσης, επειδή δεν έχεις ξανά χρησιμοποιήσει, δεν μπαίνουν όλα τα ρούχα στεγνωτήριο, αλλά μόνο όσα έχουν την ανάλογη σήμανση. Δηλαδή εμείς στο σπίτι βάζουμε μόνο εσώρουχα, κάλτσες, φανέλες, πετσέτες, μπουρνούζια κλπ. Μπλούζες και παντελόνια (τζιν, κλπ), έτσι και τα βάλεις μέσα δεν θα σου κάνουν μετά και θα τα καταστρέψεις φυσικά. Οπότε λάβε υπόψιν σου ότι δεν θα γλιτώσεις από το άπλωμα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ούτε ψηγείο δεν καίει τόσο 😕

Νομιζω καιει περισσσοτερο, τουλαχιστον καποια που θυμαμαι οταν εψαχνα να αγορασω, τα πιο πολλα ειναι απο ενεργειακη κλαση D και κατω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Νομιζω καιει περισσσοτερο, τουλαχιστον καποια που θυμαμαι οταν εψαχνα να αγορασω, τα πιο πολλα ειναι απο ενεργειακη κλαση D και κατω.

Στην πραγματικότητα καίει πολύ περισσότερο από ψυγείο.

Κι εγώ δεν ξέρω πώς υπολογίζουν την ετήσια κατανάλωση στα στεγνωτήρια.

Δημοσ.

Εντω μεταξυ αυτο που εχω και εβαλα ειναι Α+++ , δλδ αν καιει αυτο πολυ, τα αλλα τι κανουν?  Αν αυτο το νουμερο ειναι σε 1 χρονο να το βαζεις καθε μερα δεν ειναι πολυ παντως :)

Δημοσ.

Το Α+++++ δεν σου λέει από μόνο του ότι καίει λίγο αλλά το πόσο αποδοτικό είναι

Μια αντλία θερμότητας 30kw όσα α + και να έχει θα καίει πολύ. Αλλά συγκρινόμενη με κάτι άλλο θα καίει λιγότερο.

Αν το στεγνωτήριο θέλει έστω ένα Kw την ημέρα θα θες τουλάχιστον 365 το χρόνο και λίγα λέω. Μάλλον αυτοί το υπολογίζουν με 2-3 χρήσεις τη βδομάδα και πάλι αισιόδοξο το βρίσκω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Στην πραγματικότητα καίει πολύ περισσότερο από ψυγείο.

Κι εγώ δεν ξέρω πώς υπολογίζουν την ετήσια κατανάλωση στα στεγνωτήρια.

Εγω το ειπα βασιζομενος σε αυτα τα πινακακια οπως το παραπανω. Βεβαια μην ξεχναμε οτι παιζει ρολο και που ζεις.

Δλδ εγω στην αθηνα απο μαρτη και μετα το στεγνωτηριο δεν θα το χρησιμοποιουσα γτ φτιαχνει ο καιρος και εως τελη οκτωβρη ειναι πρακτικα αχρειαστο.

Αρα μιλαμε για 4 μηνες χρησης, απο την αλλη το ψυγειο λειτουργει 365/24.

Γενικα ομως ειναι σιγουρο οτι προκειται για ενεργοβορα συσκευη.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 1
Δημοσ.

Αναφερόμουν στην ερώτηση για το πώς υπολογίζουν τις καταναλώσεις στις ταμπέλες των στεγνωτηρίων.

Κατά τα άλλα ναι συμφωνώ ότι πάει ανάλογα με τη χρήση. Μπορεί ο άλλος να είναι τόσο πηγμένος που ακόμα και το καλοκαίρι να μην προλαβαίνει να απλώσει ρούχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Δλδ εγω στην αθηνα απο μαρτη και μετα το στεγνωτηριο δεν θα το χρησιμοποιουσα γτ φτιαχνει ο καιρος και εως τελη οκτωβρη ειναι πρακτικα αχρειαστο.

Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας, ευθέως εξαρτώμενος από το σημείο στο οποίο ζει κανείς στην Αθήνα : η σκόνη.

Υπάρχει και ένας άλλος δεύτερος παράγοντας, εξίσου σημαντικός (γνωρίζω από πρώτο χέρι) : η γύρη.

Συνεπώς, το μόνο κριτήριο δεν είναι η ηλιοφάνεια και μια "καλή" θερμοκρασία.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι επικριτικά στα όσα γράψατε (για να μην παρεξηγηθώ), λαβή πήρα για να δευτερολογήσω.

1 ώρα πριν, kaktos77 είπε

Μπλούζες και παντελόνια (τζιν, κλπ), έτσι και τα βάλεις μέσα δεν θα σου κάνουν μετά και θα τα καταστρέψεις φυσικά.

Μετά, είσαι απλά "καυτός" : Παντελόνι σωλήνας και μπλουζάκι crop.

image.png.dbb9a563f0c15db5f19c207798d37873.png

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Amaretos said:

Μιας και το αναφερες , εχω και εγω στεγωντηριο , και τους τελευταιους 6 μηνες εχουμε αραιωσει την χρηση του για τον φοβο του ρευματος. Μπηκα ομως να την καταναλωση και βρισκω ενα νουμερο του στυλ καταναλωση τον χρονο, 193 kWh/y..

τι φαση, πως το βγαζουν αυτο το νουμερο δλδ?

https://www.mediamarkt.gr/product/oikiakes-suskeues/pluntiria-stegnotiria-rouxon/stegnotiria/stegnotiria-rouxon/stegnotirio-rouxon-bosch-wtx87mw9gr-9kg-a-me-antlia-thermotitas/1467311

image.png.5acf8f83c0be39ddf7ec8ed6a23ecad9.png

Δεν καίνε πολύ τα καλά νέα στεγνωτηρια. Εγώ το χρησιμοποιώ κανονικά για 3-4 πλύσεις την βδομάδα και οι καταναλώσεις μου συγκριτικά με περίοδο που δεν είχα στεγνωτήριο δεν έχουν καμία τρελή διαφορά 

2 hours ago, MauroPaltoudias said:

Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας, ευθέως εξαρτώμενος από το σημείο στο οποίο ζει κανείς στην Αθήνα : η σκόνη.

Υπάρχει και ένας άλλος δεύτερος παράγοντας, εξίσου σημαντικός (γνωρίζω από πρώτο χέρι) : η γύρη.

Συνεπώς, το μόνο κριτήριο δεν είναι η ηλιοφάνεια και μια "καλή" θερμοκρασία.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι επικριτικά στα όσα γράψατε (για να μην παρεξηγηθώ), λαβή πήρα για να δευτερολογήσω.

Μετά, είσαι απλά "καυτός" : Παντελόνι σωλήνας και μπλουζάκι crop.

image.png.dbb9a563f0c15db5f19c207798d37873.png

Ξεχνάς και την βρώμα από ταβέρνες και τζάκια 😂

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 19/1/2021 στις 12:37 ΜΜ, Salvation81 είπε

Μπορεις βεβαια να παρεις εναν καλο αφυγραντηρα και μια κρεμαστρα, να τα κρεμας μεσα στο σπιτι διπλα στον αφυγραντηρα και σε 4-5 ωρες θεωρητικα θα εισαι κομπλε (και θεωρητικα και λιγοτερο ρευμα θα καις, και πιο φτηνα θα σου ερθει και δεν χρειαζεσαι χωρο).

πιο αποτυχημενη συνταγη δεν υπαρχει. Το δοκιμασα στις αρχικες τσιγγουνιες μου. Και φυσικα δεν καιει λιγοτερα. Το στεγνωτηριο μου θελει 1kwh για να στεγνωσει το συνηθισμενο μου πλυντηριο. Ο Αφυγραντηρας στις 5 που θα δουλευει και ΔΕΝ θα στεγνωσει τα ρουχα, θα καψει τα ιδια και περισσοτερα.

Δημοσ.

Υπάρχει κι άλλη λύση τους κρύους μήνες, κάτι που έκανα κι όταν ζούσα στην Αγγλία. Σε απλώστρα, μέσα στο σπίτι κι έναν ανεμιστήρα να φυσάει τα ρούχα. Πόσο πιο λίγη κατανάλωση από μάξιμουμ 40-50w που είναι οι απλοί ανεμιστήρες (λογικά σε πρώτη σκάλα ξέρω γω είναι ακόμα πιο λίγα τα watt που καίνε); Σε λίγες ώρες τα έχετε στεγνά. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Σχετικά με τα ρούχα που αναφέρονται παραπάνω να πω οτι εμείς βάζουμε στο στεγνωτήριο σχεδόν τα πάντα (εννοείται μπλούζες βαμβακερές, τζιν, φόρμες και φούτερ ακόμη και αρκετά τα οποία στο ταμπελάκι λένε να μην μπουν στεγνωτήριο) εκτός από τα πολύ ευαίσθητα και δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν και σίγουρα το στεγνωτήριο "καταπονεί" περισσότερο τα υφάσματα οπότε τα ρούχα θα αντέξουν λίγο λιγότερο. Τα νέα στεγνωτήρια έχουν ξεχωριστα  προγράμματα ακόμη και για μάλλινα τα οποία θεωρητικά δεν μπαίνουν με τίποτα, κρύα προγράμματα, ειδικό προγραμμα για πουκάμισα κλπ

Κάτι επίσης σημαντικό είναι οτι αν και είναι όντως ενεργοβόρα συσκευή, γλυτώνεις μια άλλη εξίσου ή και περισσότερο ενεργοβόρα αλλά και χροβόρα διαδικασία, το σιδερωμα. Αρκεί να μαζέψεις τα ρούχα μόλις τελειώσει και να τα διπλώσεις άμεσα. Έτσι το σιδέρωμα περιορίζεται στα αναγκαία, πουκάμισα, υφασμάτινα παντελόνια...

Μιλάμε πάντα για καλό στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας, σε παλιότερο που είχαμε ήταν σαφώς χειρότερα, πλέον είναι μια αναντικατάστατη συσκευ'η του σπιτιού μας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...