mihanikos1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Εχω στεγνωτηριο, η φασαρια του να το βαλεις, να καθαριζεις τα φιλτρα, η καταναλωση και ο χωρος που χρειαζεται (εχω το νορμαλ μεγεθος) χωρια το κοστος, ε δεν θα ελεγα καμια σχεση συγκρισης. Προχθες εβαλα τον αφυγραντηρα και σε 5 ωρες μου ειχε στεγνωσει 3 πυτζαμες (πανω κατω) και αρκετα αλλα πραγματα (οχι φουλ πλυντηριο αλλα αρκετα). Τον ίδιο χώρο σου πιάνει η απλώστρα μέσα στο σπίτι, και ίσως και μεγαλύτερο, και πιο μεγάλη φασαρία είναι το άπλωμα ενός πλυντηρίου από το να τα βάλεις στο στεγνωτηριο και να πατήσεις 1 κουμπί. Τώρα για το καθάρισμα του φίλτρου είναι 2-3 λεπτά δουλειά. Το στεγνωτηριο είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές σ ένα σπίτι. 5
Amaretos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Εχω στεγνωτηριο, η φασαρια του να το βαλεις, να καθαριζεις τα φιλτρα, η καταναλωση και ο χωρος που χρειαζεται (εχω το νορμαλ μεγεθος) χωρια το κοστος, ε δεν θα ελεγα καμια σχεση συγκρισης. Προχθες εβαλα τον αφυγραντηρα και σε 5 ωρες μου ειχε στεγνωσει 3 πυτζαμες (πανω κατω) και αρκετα αλλα πραγματα (οχι φουλ πλυντηριο αλλα αρκετα). Ποσο χρονο σου παιρνει να τα βγαλεις απο το πλυντηριο, να τα απλωσεις ενα ενα σε μια απλωστρα, και μετα να τα ξαναβγαλεις. Στο στεγνωτηριο θες καμια 30 sec να τα βαλεις μεσα, και μετα οταν τελειωσεις αν τα διπλωσεις αμεσως θελει σιδερο ενα 20% maximum, τα υπολοιπα τα φυλας οπως ειναι. Χωρια την υγρασια που αναπτυσεται στο δωματιο που λες με τον αφυγραντηρα. Εννοειται ο καθενας οπως τον βολευει, και αν εσυ εισαι happy 1 φορα, εγω ειμαι 100 για εσενα κανενα προβλημα. Τα φιλτρα οντως ειναι 1 λεπτο, και αλλο 1 λεπτο να αδειασεις το νερο αν δεν το εχεις συνδεσει με σωληνα να φευγουν τα νερα. Οποιος εχει χωρο και μπορει να το αγορασει, ειναι μεσα στο τοπ 5 που πρεπει να εχει ενα νοικοκυριο. Δεν θα ξεχασω την γυναικα μου τοσα χρονια , που εβγαινε χειμωνιατικα να απλωσει , μονο καμια 30ρια καλτσες απο τα παιδια φτανουν... τωρα τα πετας ολα μεσα και πινσεις καφε οσο στεγνωνουν 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2021 στις 10:03 ΠΜ, DrNick είπε Καλημέρα. Χρειαζόμαστε στεγνωτήριο, μόνο που δεν υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι. Μου έχουν προτείνει να το βάλω στη βεράντα. Θα υπάρχει πρόβλημα; - Χρειάζεται να είναι ο χώρος κλειστός/προστατευμένος; - Αν πρέπει να κλείσω το χώρο αρκεί απλό ντουλάπι ή χρειάζεται πιο ειδική κατασκευή (πχ με γυψοσανίδα); - Η λειτουργία του στο μπαλκόνι που οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι χαμηλές είναι συμβατή με στεγνωτήρια αντλίας θερμότητας ή πρέπει να κοιτάξω άλλο μηχανισμό; Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,εμείς το έχουμε στο μπαλκόνι,πάνω από το πλυντήριο.Βγαζεις τα ρούχα από κάτω,τα βάζεις επάνω,πατάς το πρόγραμμα και τέλος. Οπωσδήποτε να γίνει κατασκευή με πόρτα που να κλείνει,για προστασία από βροχή,ήλιο,σκόνη κλπ.Να είναι δηλαδή προστατευμένο,όχι γυψοσανιδα,θα έχεις και πολύ λιγότερο θόρυβο,ούτε καν θα το ακούς και φυσικά δεν θα ενοχλείς κανεναν. Ρωτησε σε αυτούς που κάνουν κατασκευές αλουμινιου,έτσι το έκανα εγώ.Αυτοι γνωρίζουν επειδή κάνουν τέτοια και θα σου προτείνουν διάφορες λύσεις,ανάλογα το πόσα θέλεις να πληρώσεις. Το χειμώνα,ειδικά με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν,αργεί παραπάνω να στεγνώσει.Προχθες εμάς με -2 έκανε να στεγνώσει 8 κιλά ρούχα σχεδόν 3.30 ώρες,είχε βέβαια πολλές πετσέτες μέσα,αλλιώς θέλει περίπου 1.30 ώρα.Γενικα από 10 βαθμούς και πάνω είναι να σαν να το έχεις μέσα,απο θεμα χρονου,επειδή για 1 χρόνο το είχαμε μέσα,μετά ήρθε το μωρό,και έβλεπα τους χρονους.Οσο η θερμοκρασία πάει προς το μηδέν αυξάνεται ο χρόνος. Τα φίλτρα τα καθαρίζεις σε 2 λεπτά και που και που τα πλένεις.Το καλύτερο είναι με τα από κάθε στέγνωμα να τα πλένει,να αδειάζεις και το δοχείο νερού και να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά. Χρειάζεσαι μόνο μια μπριζα. Γενικά είναι η καλύτερη επένδυση για στέγνωμα,ειδικά το χειμώνα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2021 από jmmys
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Τι κουλά είναι αυτά? Πάρε πλυντήριο-στεγνωτήριο ένα μηχάνημα 1 1
Salvation81 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Τον ίδιο χώρο σου πιάνει η απλώστρα μέσα στο σπίτι, και ίσως και μεγαλύτερο, και πιο μεγάλη φασαρία είναι το άπλωμα ενός πλυντηρίου από το να τα βάλεις στο στεγνωτηριο και να πατήσεις 1 κουμπί. Τώρα για το καθάρισμα του φίλτρου είναι 2-3 λεπτά δουλειά. Το στεγνωτηριο είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές σ ένα σπίτι. Την απλωστρα την βαζεις και την βγαζεις ομως, το στεγνωτηριο το εχεις μονιμα (και μου πιανει μεγαλυτερο χωρο απο το πλυντηριο βασικα, αν και ισως να φαινεται πιο ογκωδες, παει καιρος που τα μετρησα). 2 ώρες πριν, Amaretos είπε Ποσο χρονο σου παιρνει να τα βγαλεις απο το πλυντηριο, να τα απλωσεις ενα ενα σε μια απλωστρα, και μετα να τα ξαναβγαλεις. Στο στεγνωτηριο θες καμια 30 sec να τα βαλεις μεσα, και μετα οταν τελειωσεις αν τα διπλωσεις αμεσως θελει σιδερο ενα 20% maximum, τα υπολοιπα τα φυλας οπως ειναι. Χωρια την υγρασια που αναπτυσεται στο δωματιο που λες με τον αφυγραντηρα. Εννοειται ο καθενας οπως τον βολευει, και αν εσυ εισαι happy 1 φορα, εγω ειμαι 100 για εσενα κανενα προβλημα. Τα φιλτρα οντως ειναι 1 λεπτο, και αλλο 1 λεπτο να αδειασεις το νερο αν δεν το εχεις συνδεσει με σωληνα να φευγουν τα νερα. Οποιος εχει χωρο και μπορει να το αγορασει, ειναι μεσα στο τοπ 5 που πρεπει να εχει ενα νοικοκυριο. Δεν θα ξεχασω την γυναικα μου τοσα χρονια , που εβγαινε χειμωνιατικα να απλωσει , μονο καμια 30ρια καλτσες απο τα παιδια φτανουν... τωρα τα πετας ολα μεσα και πινσεις καφε οσο στεγνωνουν Δεν διαφωνω, απλα θεωρω πως υπαρχουν παντα λυσεις. Το στεγνωτηριο ειναι η πιο βολικη, οχι η πιο οικονομικη (τοσο σε θεμα χωρου οσο σε θεμα κοστους).
El2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Στις 19/1/2021 στις 4:36 ΜΜ, jmmys είπε Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,εμείς το έχουμε στο μπαλκόνι,πάνω από το πλυντήριο.Βγαζεις τα ρούχα από κάτω,τα βάζεις επάνω,πατάς το πρόγραμμα και τέλος. Οπωσδήποτε να γίνει κατασκευή με πόρτα που να κλείνει,για προστασία από βροχή,ήλιο,σκόνη κλπ.Να είναι δηλαδή προστατευμένο,όχι γυψοσανιδα,θα έχεις και πολύ λιγότερο θόρυβο,ούτε καν θα το ακούς και φυσικά δεν θα ενοχλείς κανεναν. Ρωτησε σε αυτούς που κάνουν κατασκευές αλουμινιου,έτσι το έκανα εγώ.Αυτοι γνωρίζουν επειδή κάνουν τέτοια και θα σου προτείνουν διάφορες λύσεις,ανάλογα το πόσα θέλεις να πληρώσεις. Το χειμώνα,ειδικά με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν,αργεί παραπάνω να στεγνώσει.Προχθες εμάς με -2 έκανε να στεγνώσει 8 κιλά ρούχα σχεδόν 3.30 ώρες,είχε βέβαια πολλές πετσέτες μέσα,αλλιώς θέλει περίπου 1.30 ώρα.Γενικα από 10 βαθμούς και πάνω είναι να σαν να το έχεις μέσα,απο θεμα χρονου,επειδή για 1 χρόνο το είχαμε μέσα,μετά ήρθε το μωρό,και έβλεπα τους χρονους.Οσο η θερμοκρασία πάει προς το μηδέν αυξάνεται ο χρόνος. Τα φίλτρα τα καθαρίζεις σε 2 λεπτά και που και που τα πλένεις.Το καλύτερο είναι με τα από κάθε στέγνωμα να τα πλένει,να αδειάζεις και το δοχείο νερού και να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά. Χρειάζεσαι μόνο μια μπριζα. Γενικά είναι η καλύτερη επένδυση για στέγνωμα,ειδικά το χειμώνα. Πόσο σου στοίχισε αυτό το κουτί και που απευθύνθηκες;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, El2021 είπε Πόσο σου στοίχισε αυτό το κουτί και που απευθύνθηκες; Γύρω στα 500 αν θύμαμαι καλά. Σε άνθρωπο που κατασκευάζει κουφώματα αλουμινίου. Έχει και πιο οικονομικά, έχει και πιο ακριβά, ανάλογα τι θέλεις.
konc Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 19/1/2021 στις 12:37 ΜΜ, Salvation81 είπε Μπορεις βεβαια να παρεις εναν καλο αφυγραντηρα και μια κρεμαστρα, να τα κρεμας μεσα στο σπιτι διπλα στον αφυγραντηρα και σε 4-5 ωρες θεωρητικα θα εισαι κομπλε (και θεωρητικα και λιγοτερο ρευμα θα καις, και πιο φτηνα θα σου ερθει και δεν χρειαζεσαι χωρο). Θεωρητικά, γιατί πρακτικά αν στέγνωνε ολόκληρο πλυντήριο μέσα σε 4-5 ώρες σε δωμάτιο με αφυγραντήρα δεν θα έπαιρνε κανείς στεγνωτήριο. Προτείνω πλυντήριο-στεγνωτήριο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά εφόσον δεν υπάρχει ο χώρος και για τα δύο, από το να το βγάλεις έξω... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από konc
Agent21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,κι εγώ θέλω να βάλω στεγνωτηριο στο μπαλκόνι. Μου έχουν πει τα παρακάτω και θέλω να μου πει κάποιος αν ξέρει αν ισχύουν: Α) ότι για μπαλκόνι πρέπει να πάρεις εν. κλάσης Β. Β) ότι όταν δουλεύει θα πρέπει να έχεις την πόρτα ανοιχτή αν το έχεις σε ντουλάπι για να έχει πιο καλή απόδοση. (Εμένα πιο λογικο μου φαίνεται να πρέπει να έχεις κλειστή την πόρτα) Ένα κλάσης Β που είδα να δουλεύει μου φάνηκε κάπως θορυβώδες,τα κλάσης Α+ είναι αρκετά πιο αθόρυβα; ( Η διαφορά Β με Α στα χαρτιά είναι 2-3 dB). Επίσης από θεμα σταθερότητας να φανταστώ θέλει βάση για να μην περπατάει; Έχω δει ότι κάποιες κατασκευές αλουμινίου δεν έχουν πάτο,εκεί το στεγνωτηριο ακουμπά πάνω στην κατασκευή περιμετρικά ή πρέπει να βάλεις βάση από κάτω; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από Agent21
Amaretos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, Agent21 είπε Καλησπέρα,κι εγώ θέλω να βάλω στεγνωτηριο στο μπαλκόνι. Μου έχουν πει τα παρακάτω και θέλω να μου πει κάποιος αν ξέρει αν ισχύουν: Α) ότι για μπαλκόνι πρέπει να πάρεις εν. κλάσης Β. Ο ΛΟΓΟΣ? ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Β) ότι όταν δουλεύει θα πρέπει να έχεις την πόρτα ανοιχτή αν το έχεις σε ντουλάπι για να έχει πιο καλή απόδοση. (Εμένα πιο λογικο μου φαίνεται να πρέπει να έχεις κλειστή την πόρτα) ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ. Ένα κλάσης Β που είδα να δουλεύει μου φάνηκε κάπως θορυβώδες,τα κλάσης Α+ είναι αρκετά πιο αθόρυβα; ( Η διαφορά Β με Α στα χαρτιά είναι 2-3 dB). Επίσης από θεμα σταθερότητας να φανταστώ θέλει βάση για να μην περπατάει; Έχω δει ότι κάποιες κατασκευές αλουμινίου δεν έχουν πάτο,εκεί το στεγνωτηριο ακουμπά πάνω στην κατασκευή περιμετρικά ή πρέπει να βάλεις βάση από κάτω; Θα το βάλεις πανω απο πλυντηριο? Δεν ειναι απαραιτητο, το στεγνωτηριο δεν εχει καμια σχεση με το κουνημα που κανει το πλυντηριο οταν στιβει κλπ, ειναι πολυ ησυχο. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Το μονο που μου εχει πει μια γνωστη μου που το ειχε στο μπαλκονι βορεια ελλαδα, ειναι οτι οταν εκανε πολυ κρυο οπως πχ εδω σε εμας 5 βαθμους ξερω γω, η αποδοση του ηταν μειωμενη, αργουσε να τα στεγνωσει, οταν μετα απο καιρο το εβαλε μεσα στο σπιτι το ιδιο μηχανημα κτλβ διαφορα. Βεβαια αν δεν εχεις αλλο χωρο δεν ειναι απαγορευτικο, να του φτιαξεις ενα ντουλαπι οπως ειπες 7 λεπτά πριν, Agent21 είπε
Agent21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Όχι, στο πάτωμα θα το βάλω. Για το κλάσης Β μου είπαν λογικά επειδή είναι με την παλιά τεχνολογία με αντίσταση(;), δεν το ξέρω. Θα πάω σε κανα μαγαζί αυτές τις μέρες να κοιτάξω.
JailbrokenDiesel Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 με τα ρουχα τι γινεται ομως;; ειναι φημη οτι αλλιωνονται πιο ευκολα και γρηγρα; οκ πετσετες μπουρνουζια δεν σε νοιαζει τοσο. τα υπολοιπα;
marmagia Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 3 minutes ago, JailbrokenDiesel said: με τα ρουχα τι γινεται ομως;; ειναι φημη οτι αλλιωνονται πιο ευκολα και γρηγρα; οκ πετσετες μπουρνουζια δεν σε νοιαζει τοσο. τα υπολοιπα; Όχι δεν ισχύει. Απλά ακολούθησε τις οδηγιες στα ταμπελάκια που έχουν πάνω τους 1
anastas11a Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ως κάτοχος στεγνωτηρίου 2 χρόνια απορώ πως ζουσα χωρίς αυτό... Το πήρα 600€ απο 1000€ σε πολύ καλή προσφορά... είναι επώνυμο-από τα καλύτερα που κυκλοφορούσαν τότε και Α++ (9kg) στο ρεύμα δεν είδα διαφορά.... Λόγω έλλειψης χώρου το έχω έξω από το σπίτι(στη σκάλα εννοώ ).. Δεν κάνει πολύ θόρυβο, βάζω και μεσημέρι... όσο για πλυντήριο στεγνωτήριο που κάποιος πρότεινε, εμένα μου είπαν όχι, γιατί αν χαλάσει η μια συσκευή, δε δουλεύει ούτε η άλλη.. Στεγνώνω τα πάντα (αν το λέει στο ταμπελακι), ακόμη και πουλόβερ (εξαφανίζει και τους κόμπους) , όσο για το χρόνο, εντάξει αν βάλεις φορτίο μόνο πεσέτες μπορεί να κάνει και τρεις ώρες, αλλιώς σε 1,5-2 έχεις στεγνά ρούχα. (θέλει προσοχή σε πλαστικοσυνθετικά ρούχα πχ καλσόν μπορεί να μαζέψουν) Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από anastas11a 1
british_petrol Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , πολύ σύντομα πρόκειται να μετακομίσω μόνος μου , ενώ πριν ήμουν με γονείς , σκέφτομαι αρκετά την πιθανή επιλογή ενός στεγνωτηρίου καθώς το να βάζω απλά τα ρούχα μετά το πληντύριο απευθείας στο στεγνωτήριο και να τα λαμβάνω στεγνά μου ακούγεται σαφώς καλύτερη απο το να απλώνω στην ξαπλώστρα . Ο χώρος να το βάλω υπάρχει , διαθέτω μέχρι 500-600 ευρώ τι θα μου προτείνατε για 1 άτομο? Επίσης ποια σημεία πρέπει να προσέξω πριν προβώ σε αγορά ? δοκιμασμένες εταιρίες που να εξυπηρετούν και μετά την πώληση , ευκολα ανταλακτικα κλτπ Υπάρχει κάποιος που να την έχει πατήσει και να έχει καταστραφεί ρούχο απο τη χρήση του στεννωτηρίου? Διάβασα επίσης πιο πάνω οτι άλλος τρόπος στεγνώματος είναι η χρήση αφυγραντήρα. Τι λέει η εμπειρία? Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από british_petrol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα