DrNick Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα. Χρειαζόμαστε στεγνωτήριο, μόνο που δεν υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι. Μου έχουν προτείνει να το βάλω στη βεράντα. Θα υπάρχει πρόβλημα; - Χρειάζεται να είναι ο χώρος κλειστός/προστατευμένος; - Αν πρέπει να κλείσω το χώρο αρκεί απλό ντουλάπι ή χρειάζεται πιο ειδική κατασκευή (πχ με γυψοσανίδα); - Η λειτουργία του στο μπαλκόνι που οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι χαμηλές είναι συμβατή με στεγνωτήρια αντλίας θερμότητας ή πρέπει να κοιτάξω άλλο μηχανισμό;
Amaretos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Αν δεν μπαινει πουθενα, μεσα και σε υπνοδωματιο μπορεις να το βαλεις ομως σε μια γωνιτσα, μονο ρευμα θελει τιποτε αλλο, μπορεις να το βαλεις εξω στο μπαλκονι. Ενταξει εννοειτε δεν θα βρεχετε απο βροχη κλπ. Μια γνωστη μας που το ειχε εξω (Βονιτσα περιοχη) , δουλευε απλα στεγνωνε πιο αργα σε χρονους. Μετα απο καιρο καταφερε και το εβαλε μεσα και ειδε μειωση στους χρονους. Τωρα αμα εξω εχει -5 δεν ξερω τι θα γινει 1
SB_1957 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, DrNick είπε Καλημέρα. Χρειαζόμαστε στεγνωτήριο, μόνο που δεν υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι. Μου έχουν προτείνει να το βάλω στη βεράντα. Θα υπάρχει πρόβλημα; - Χρειάζεται να είναι ο χώρος κλειστός/προστατευμένος; - Αν πρέπει να κλείσω το χώρο αρκεί απλό ντουλάπι ή χρειάζεται πιο ειδική κατασκευή (πχ με γυψοσανίδα); - Η λειτουργία του στο μπαλκόνι που οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι χαμηλές είναι συμβατή με στεγνωτήρια αντλίας θερμότητας ή πρέπει να κοιτάξω άλλο μηχανισμό; Δεν χωράει να μπει πάνω από το πλυντήριο ρούχων? Συνήθως εκεί μπαίνουν όταν δεν υπάρχει χώρος! 2
DrNick Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Δεν χωράει να μπει πάνω από το πλυντήριο ρούχων? Συνήθως εκεί μπαίνουν όταν δεν υπάρχει χώρος! Όχι, υπάρχει μαρμάρινος πάγκος (οκ κόβεται) και από πάνω ντουλάπι (δύσκολο να φύγει)..
UncleKim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Να έχεις υπόψη σου τα παρακάτω : 1) Θα σου φθαρεί πολύ πιο εύκολα αν είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες 2) Θα στεγνώνουν όλα πολύ πιο αργά 3) Θόρυβος, που υπο προυποθέσεις μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικός για γείτονες με παράπονα κτλ. Δεν υπάρχει πουθενά μια γωνίτσα να το βάλεις, έστω και "καμουφλαρισμένο" αν σου χαλάει το ντεκόρ? 2 1
SB_1957 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, DrNick είπε Όχι, υπάρχει μαρμάρινος πάγκος (οκ κόβεται) και από πάνω ντουλάπι (δύσκολο να φύγει).. Εσείς ξέρετε καλύτερα τις ανάγκες σας. Αλλά προσωπικά αν χωράει στο ύψος πάνω από το πλυντήριο, θα το έβαζα εκεί, χωρίς να κόψω τον μαρμάρινο πάγκο (επειδή είναι σταθερή και επίπεδη επιφάνεια για να σταθεί) και θα βόλευα αλλού τα πράγματα του ντουλαπιού. Είναι κρίμα να είναι εκτεθειμένο στο μπαλκόνι και να χρειάζεται να κουβαλάς τα βρεγμένα ρούχα έξω, ειδικά το χειμώνα! 1 1
Amaretos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Και εγω παντως ειχα απο πανω ντουλαπι το οποιο το καταργησα, χωρις ομως να το ξηλωσω ολο και να εχω μερεμετια και φαινεται σαν κουτακι, εβγαλα το κατο μερος , και τις πορτες, και απλα ανεβασα το μεσαιο ραφι πιο ψηλα και εχω λιγο αποθηκευτικο χωρο εκει, χωρις βεβαια τις πορτες, θα βγαλω πιο μετα φωτο αμα το θυμηθω.
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μπορεί να μπει στο μπαλκόνι αρκεί να είναι σε ντουλάπι από χοντρό ξύλο που κλείνει, ώστε να μην το χτυπάει ήλιος, υγρασία, και αερας κλπ. Αν το βάλεις χωρίς ντουλάπι, σαφώς και θα μειωθεί αρκετά η διάρκεια ζωής του Σε κάθε περίπτωση θα καίει περισσότερο (που ούτως ή αλλως καιει αρκετα), λόγω της χαμηλότερης εξωτερικής θερμοκρασίας. 1
mihanikos1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, sphinxgr είπε Μπορεί να μπει στο μπαλκόνι αρκεί να είναι σε ντουλάπι από χοντρό ξύλο που κλείνει, ώστε να μην το χτυπάει ήλιος, υγρασία, και αερας κλπ. Αν το βάλεις χωρίς ντουλάπι, σαφώς και θα μειωθεί αρκετά η διάρκεια ζωής του Σε κάθε περίπτωση θα καίει περισσότερο (που ούτως ή αλλως καιει αρκετα), λόγω της χαμηλότερης εξωτερικής θερμοκρασίας. Τα καινούργια στεγνωτηρια δεν καίνε τίποτα σε σχέση με τα παλιά.
41ex Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 βγάλε το πλυντήριο στο μπαλκόνι που είναι πιο ανθεκτικό και βάλε το στεγνωτήριο στη θέση του. αλλιώς βγάλε το ντουλάπι και βάλτο απο πάνω αλλιώς κάπου στην κουζίνα, μόνο πρίζα χρειάζεται. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Στις 18/1/2021 στις 10:03 ΠΜ, DrNick είπε Καλημέρα. Χρειαζόμαστε στεγνωτήριο, μόνο που δεν υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι. Μου έχουν προτείνει να το βάλω στη βεράντα. Θα υπάρχει πρόβλημα; - Χρειάζεται να είναι ο χώρος κλειστός/προστατευμένος; - Αν πρέπει να κλείσω το χώρο αρκεί απλό ντουλάπι ή χρειάζεται πιο ειδική κατασκευή (πχ με γυψοσανίδα); - Η λειτουργία του στο μπαλκόνι που οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι χαμηλές είναι συμβατή με στεγνωτήρια αντλίας θερμότητας ή πρέπει να κοιτάξω άλλο μηχανισμό; Γυψοσανίδα ξέχασε το θα καταστραφεί μέσα σε 2-3 χρονιά καλυτέρα αυτά τα διαχωριστικά για τα μπαλκόνια
Salvation81 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μπορεις βεβαια να παρεις εναν καλο αφυγραντηρα και μια κρεμαστρα, να τα κρεμας μεσα στο σπιτι διπλα στον αφυγραντηρα και σε 4-5 ωρες θεωρητικα θα εισαι κομπλε (και θεωρητικα και λιγοτερο ρευμα θα καις, και πιο φτηνα θα σου ερθει και δεν χρειαζεσαι χωρο).
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 απλωες εαν το επιτρεπει το μπανιο να βαλεις το πλυντηριο πανω απο το στεγνωτηριο με μια βαση ή να ξηλωσεις ραφια μεσα σε ενα ντουλαπι της κουζινας και το χωσεις μεσα
Amaretos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Μπορεις βεβαια να παρεις εναν καλο αφυγραντηρα και μια κρεμαστρα, να τα κρεμας μεσα στο σπιτι διπλα στον αφυγραντηρα και σε 4-5 ωρες θεωρητικα θα εισαι κομπλε (και θεωρητικα και λιγοτερο ρευμα θα καις, και πιο φτηνα θα σου ερθει και δεν χρειαζεσαι χωρο). ουτε καν, καμια σχεση συγκρισης, 1.000 φορες στεγνωτηριο 1
Salvation81 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, Amaretos είπε ουτε καν, καμια σχεση συγκρισης, 1.000 φορες στεγνωτηριο Εχω στεγνωτηριο, η φασαρια του να το βαλεις, να καθαριζεις τα φιλτρα, η καταναλωση και ο χωρος που χρειαζεται (εχω το νορμαλ μεγεθος) χωρια το κοστος, ε δεν θα ελεγα καμια σχεση συγκρισης. Προχθες εβαλα τον αφυγραντηρα και σε 5 ωρες μου ειχε στεγνωσει 3 πυτζαμες (πανω κατω) και αρκετα αλλα πραγματα (οχι φουλ πλυντηριο αλλα αρκετα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα