Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, bananasplit είπε

Καλημέρα!Θέλω να αγοράσω αυτή τη βρύση-ταχυθερμαντήρα!Αξίζει;Είναι ασφαλής;ή να προτιμήσω κάτι άλλο;

με τι παροχή ρεύματος καλό είναι δική του ασφάλεια και διατομή 3*2,5 . Προσωπικά δέν συμφωνώ , είχε βάλει γνωστός . Δέν το έχω ρωτησει περαιτέρω τι καταναλωση έχει .

Εάν το θές για τη κουζίνα μόνο δές και θερμοσιφωνα μονο για τη κουζίνα 

Δημοσ.

παροχή για θερμοσίφωνα κουζίνας,δηλαδή ασφάλεια 25Α και 2,5 καλώδιο..
Μόνο για την κουζίνα το θέλω.Απλά ο θερμοσίφωνας δε με παίρνει στο ντουλάπι,πρέπει να θυσιάσω χώρο..
Λες δεν είναι ασφαλές;;

Δημοσ.

Με βάση τα στοιχεία γράφουν ότι η βρύση αποδιδει νερό 60 βαθμούς μέγιστο με παροχή 10 λίτρα το λεπτό και ισχύ 3.3kW, πολύ αμφιβάλλω, αν και με 60 βαθμούς δεν παίζει να αγγίξεις νερο θα πάθεις εγκαυμα ούτε καν 50 οριακά 40-45. Θα το κάνω αύριο με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά τι μπορεί να αποδοσει. Για ασφάλεια, ρελε και γείωση ελεγμένα ότι λεκουργουν σωστά και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. 

Δημοσ.

60 εννοείται δεν παίζει..Και φαντάζομαι εξαρτάται και απο τη θερμοκρασία που έχει το κρύο νερό..δε με νοιάζει να καίει..αλλά να έχει μια σχετική απόδοση..
για το θερμοσίφωνα πάντως,εκτός του προβλήματος χώρου,αν πχ πάρω 8-10 λίτρων,θα αδειάζει αμέσως..
Εννοείται θα τσεκάρουμε τη γείωση,για να είμαστε σίγουροι..χίλια ευχαριστώ φίλε..πραγματικά!!

Δημοσ.
4 hours ago, bananasplit said:

παροχή για θερμοσίφωνα κουζίνας,δηλαδή ασφάλεια 25Α και 2,5 καλώδιο..

Osio OHF-2020D 3.3kW,  >> Ηλεκτρικός Μονοφασικός, 10lt/min,

3300 W / 230 V = 14.34 A

2,5 mm2 καλώδιο ,16A ασφάλεια σε αυτή την γραμμή. :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω εγώ ένα αντίστοιχο πάνω σε γραμμή με ασφάλεια 10Α και δεν την έχει ρίξει ποτέ. Πιθανόν να μην βγάζει τα ονομαστικά 3KW που λέει και για αυτό. Το ένα πρόβλημα που έχουν είναι ότι μαζεύουν άλατα με τον καιρό, ανάλογα με την σκληρότητα του νερού. Το άλλο ότι δεν κάνουν ανάμιξη, οπότε δεν μπορείς να καθορίσεις και τη ροή και τη θερμοκρασία. Σήμερα το πρωί που είχε 5 βαθμούς έξω, σε μεγάλη ροή ίσα που έσπαγε το πολύ κρύο. Μόνο σε πολύ χαμηλή ροή ανέβασε θερμοκρασία 45 βαθμούς. Για να πλένεις κανένα πιάτο σε κουζίνα είναι εντάξει. Για να κάνεις μπάνιο όμως, χρειάζονται περισσότερα KW, εκτός αν είναι καλοκαίρι.

Επεξ/σία από Balrog
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Balrog είπε

Έχω εγώ ένα αντίστοιχο πάνω σε γραμμή με ασφάλεια 10Α και δεν την έχει ρίξει ποτέ. Πιθανόν να μην βγάζει τα ονομαστικά 3KW που λέει και για αυτό. Το ένα πρόβλημα που έχουν είναι ότι μαζεύουν άλατα με τον καιρό, ανάλογα με την σκληρότητα του νερού. Το άλλο ότι δεν κάνουν ανάμιξη, οπότε δεν μπορείς να καθορίσεις και τη ροή και τη θερμοκρασία. Σήμερα το πρωί που είχε 5 βαθμούς έξω, σε μεγάλη ροή ίσα που έσπαγε το πολύ κρύο. Μόνο σε πολύ χαμηλή ροή ανέβασε θερμοκρασία 45 βαθμούς. Για να πλένεις κανένα πιάτο σε κουζίνα είναι εντάξει. Για να κάνεις μπάνιο όμως, χρειάζονται περισσότερα KW, εκτός αν είναι καλοκαίρι.

εσύ ποιό έχεις;απλά επειδή το έχεις δοκιμάσει και ξέρουμε πάνω κάτω πως λειτουργεί..
Να σπάει αυτός ο πάγος θέλω κυρίως..για την κουζίνα..Εντάξει,λογικό να χαμηλώνει η θερμοκρασία αν ανεβάσεις τη ροή,ειδικά τώρα που κάνει κρύο..
Γενικά,θα μου πρότεινες να το βάλω,ή να πάω σε κάτι εντελώς διαφορετικό;;

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα από αυτά τα κινέζικα με τον κύλινδρο. Όλα ίδια είναι, φασόν κινεζιές. Και το δικό σου για κινέζικο το κόβω, δηλ. χαμηλής ποιότητας. Εάν παρ' όλα αυτά το πάρεις, βγαίνει και χωρίς την άχρηστη ψηφιακή οθόνη με 5€ πιο κάτω.

Ο πάγος θα σπάει, αλλά μέχρι εκεί. Επιπλέον, είναι και ογκώδες. Εάν μπορείς να διαθέσεις λίγο παραπάνω, τότε βάλε ένα γερμανικό κάτω από τον νεροχύτη με μεγαλύτερη ισχύ. Clage, Stiebel, AEG θεωρούνται καλές (και αυτών οι συσκευές περίπου ίδιες μου φαίνονται, δεν αποκλείεται να είναι φασόν και αυτές). Βάλε όσα περισσότερα KW σηκώνει η καλωδίωσή σου.

https://www.skroutz.gr/s/9486674/Clage-MBH-7.html
https://www.skroutz.gr/s/20205050/Stiebel-Eltron-EIL-6-Plus.html

xlarge.jpeg

Δημοσ.

αύριο θα έρθει ο ηλεκτρολόγος για άλλη δουλειά και θα του ζητήσω να ρίξει μια ματιά τι παίζει..αναρωτιέμαι,αν πχ δεν το βάλω στο τέρμα (ροή-θερμοκρασία) και το έχω σε χαμηλή ροή στη μέση,λογικά δε θα πρέπει να φτάνει τα 3000 W,υποθετικά,θα πηγαίνει 1800-2000..οπότε ΜΗΠΩΣ μπορώ να το δοκιμάσω και σε 1,5 καλώδιο,πρίζα με 16 ασφάλεια;(εσύ το έχεις σε 10,χωρίς να την έχει ρίξει ποτέ..)Αν δηλαδή στο ξέβγαλμα 4-5 λεπτά,στη μέση,δε χρειάζεται τα 2,5 και του κάνουν τα 1,5 (στα οποία λειτουργούμε το βραστήρα,που είναι 2400,ή το φούρνο μικροκυμάτων) τουλάχιστον για λίγο καιρό,μέχρι να πάω στην λύση που πρότεινες,δηλαδή κάτω από τον πάγκο,ένα stiebel.ή έστω μέχρι ο ηλεκτρολόγος να βρει το κουτί που περνάνε τα 2,5 και να μου τραβήξει ένα εξωτερικό καλώδιο,με εξωτερική πρίζα.(ή όποια άλλη λύση σκεφτεί ο άνθρωπος..).Με βάση τη λογική,αν τραβήξει πάνω από αυτά που αντέχει το καλώδιο της πρίζας,δε θα πέσει η ασφάλεια;έτσι μου έρχεται να κάτσω να βγάλω και την άλλη πρίζα,να δω αν έχει 1,5 ή 2,5..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bananasplit είπε

αύριο θα έρθει ο ηλεκτρολόγος για άλλη δουλειά και θα του ζητήσω να ρίξει μια ματιά τι παίζει..αναρωτιέμαι,αν πχ δεν το βάλω στο τέρμα (ροή-θερμοκρασία) και το έχω σε χαμηλή ροή στη μέση,λογικά δε θα πρέπει να φτάνει τα 3000 W,υποθετικά,θα πηγαίνει 1800-2000..οπότε ΜΗΠΩΣ μπορώ να το δοκιμάσω και σε 1,5 καλώδιο,πρίζα με 16 ασφάλεια;(εσύ το έχεις σε 10,χωρίς να την έχει ρίξει ποτέ..)Αν δηλαδή στο ξέβγαλμα 4-5 λεπτά,στη μέση,δε χρειάζεται τα 2,5 και του κάνουν τα 1,5 (στα οποία λειτουργούμε το βραστήρα,που είναι 2400,ή το φούρνο μικροκυμάτων) τουλάχιστον για λίγο καιρό,μέχρι να πάω στην λύση που πρότεινες,δηλαδή κάτω από τον πάγκο,ένα stiebel.ή έστω μέχρι ο ηλεκτρολόγος να βρει το κουτί που περνάνε τα 2,5 και να μου τραβήξει ένα εξωτερικό καλώδιο,με εξωτερική πρίζα.(ή όποια άλλη λύση σκεφτεί ο άνθρωπος..).Με βάση τη λογική,αν τραβήξει πάνω από αυτά που αντέχει το καλώδιο της πρίζας,δε θα πέσει η ασφάλεια;έτσι μου έρχεται να κάτσω να βγάλω και την άλλη πρίζα,να δω αν έχει 1,5 ή 2,5..

Λαθος συλλογισμός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλά,εννοείται θα ρωτήσω τον ηλεκτρολόγο πριν το βάλω..απλά,σκέφτομαι μήπως όντως αν δε λειτουργεί στο φουλ,ζητάει λιγότερα watt,άρα,δεν πάθει τίποτα με 4-5 λεπτά χρήσης,μέχρι να μου κάνει ο,τι συνδέσεις σκεφτεί ο άνθρωπος..(Επειδή ακόμα δεν ξέρουν να μου πουν ΚΑΝ αν το καλώδιο το βγάζει από κάτω,ή από πίσω,παίζει να βγει κατευθείαν μέσα στον πάγκο και να μην έχω θέμα..)είδα κάποια που το βγάζουν κάτω από τον πάγκο.ενώ άλλα το βγάζουν ακριβώς πίσω από το βαρελάκι..
κατάστημα που το παρήγγειλα,μου είπε κάτι που θεωρώ αδύνατο,πως βγαίνει είτε από κάτω,είτε από πίσω,ανάλογα με την τοποθέτηση που θες να κάνεις..

EDIT:πήγα και τσέκαρα την πρίζα.έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή..Τα καλώδια της πρίζας είναι έτσι κι αλλιώς 2,5 με 16 ασφάλεια ΜΟΝΟ για τις 2 πρίζες της κουζίνας..οπότε ανεξάρτητα αν βγαίνει κάτω από τον πάγκο(γραμμή θερμοσίφωνα)ή πάνω,μια χαρά θα μπορώ να το συνδέσω,σωστά;;(προφανώς δε θα δουλεύει παράλληλα με κάποια άλλη συσκευή).

Επεξ/σία από bananasplit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...