Gallafi23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί το συγκεκριμένο θέμα, Θα ήθελα να μου προτείνεται ώστε να διαστραυρωσω τις απόψεις μου με τις δικές σας που κάποιοι σίγουρα θα ξέρετε κάποια πράγματα παραπάνω. θελω κάποιο προτεινομενο pc build, αναφέρομαι μόνο σε Πύργο χωρίς περιφερειακά, για προγράμματα όπως Autocad, Autodesk Revit κυρίως και σχετικά ελαφρύ gaming τύπου League of legends. Θα ήθελα να κινηθώ σε οικογένεια amd όσον αφορά επεξεργαστή. Λαμβάνοντας υπόψην τις τιμές που έχουν αυξηθεί αρκετά βέβαια μέχρι 1200€ το πολυ μπορώ να διαθέσω. ενα build που έχω σκεφτεί εγώ είναι: Cpu: Ryzen 7 3800xt mobo: Asrock b450 Steel legend Ram: Gskill z rgb 16gb 3600mhz Gpu: Gtx 1050ti 4gb Μνήμη: M2 Adata Xpg Sx8200 pro 1Tb Case: Nzxt h510 Psu:Corsair white rgb Cx650f full modular 80 plus bronze Επίσης πρέπει να αναφερθώ πως τώρα τελειώνω τη σχολή μου, και τα project που ασχολούμαι είναι μικρού μεγέθους αλλά θέλω να το κρατήσω το μηχάνημα για αρκετό καιρο Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από Gallafi23 1
niko13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί το συγκεκριμένο θέμα, Θα ήθελα να μου προτείνεται ώστε να διαστραυρωσω τις απόψεις μου με τις δικές σας που κάποιοι σίγουρα θα ξέρετε κάποια πράγματα παραπάνω. θελω κάποιο προτεινομενο pc build, αναφέρομαι μόνο σε Πύργο χωρίς περιφερειακά, για προγράμματα όπως Autocad, Autodesk Revit κυρίως και σχετικά ελαφρύ gaming τύπου League of legends. Θα ήθελα να κινηθώ σε οικογένεια amd όσον αφορά επεξεργαστή. Λαμβάνοντας υπόψην τις τιμές που έχουν αυξηθεί αρκετά βέβαια μέχρι 1200€ το πολυ μπορώ να διαθέσω. ενα build που έχω σκεφτεί εγώ είναι: Cpu: Ryzen 7 3800xt mobo: Asrock b450 Steel legend Ram: Gskill z rgb 16gb 3600mhz Gpu: Gtx 1050ti 4gb Μνήμη: M2 Adata Xpg Sx8200 pro 1Tb Case: Nzxt h510 Psu:Corsair white rgb Cx650f full modular 80 plus bronze Επίσης πρέπει να αναφερθώ πως τώρα τελειώνω τη σχολή μου, και τα project που ασχολούμαι είναι μικρού μεγέθους αλλά θέλω να το κρατήσω το μηχάνημα για αρκετό καιρο Καλυτερα κοιτα μια b550 μητρικη μιας κ ο επεξεργαστης ειναι gen4, κριμα ειναι. Αφου δεν παει για full gaming pc με τερας καρτα γραφικων γιατι οχι εναν 3700x? Ειναι 70 ευρο κατω τωρα σε σχεση με τον 3800xt αν κοιτας σε αμεση διαθεσιμοτητα και 45 αν δεν σε νοιαζει η διαθεσιμοτητα.Δεν νομιζω πως τα λιγο καλυτερα clocks δικαιολογουν τη διαφορα, ιδιαιτερα για τη χρηση που θα του κανεις.Και οτι γλιτωσεις μπορει να παει για b550 mobo Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από niko13 4
Gallafi23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 8 ώρες πριν, niko13 είπε Καλυτερα κοιτα μια b550 μητρικη μιας κ ο επεξεργαστης ειναι gen4, κριμα ειναι. Αφου δεν παει για full gaming pc με τερας καρτα γραφικων γιατι οχι εναν 3700x? Ειναι 70 ευρο κατω τωρα σε σχεση με τον 3800xt αν κοιτας σε αμεση διαθεσιμοτητα και 45 αν δεν σε νοιαζει η διαθεσιμοτητα.Δεν νομιζω πως τα λιγο καλυτερα clocks δικαιολογουν τη διαφορα, ιδιαιτερα για τη χρηση που θα του κανεις.Και οτι γλιτωσεις μπορει να παει για b550 mobo Θα έχει διαφορά αυτή η αναβάθμιση στη μητρική; Σε σχέση με την B450; Ακόμη κι αν βάλω τη. 3700X;
niko13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, Gallafi23 είπε Θα έχει διαφορά αυτή η αναβάθμιση στη μητρική; Σε σχέση με την B450; Ακόμη κι αν βάλω τη. 3700X; Ειναι απλα πιο καινουργια, εχει pcie 4 για το μελλον και δεν θα εχεις προβλημα με κανεναν 3000 ryzen.. Την δουλεια σου την κανεις κ με b450, αν δεν σε ψηνει 2
Gallafi23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 25 λεπτά πριν, niko13 είπε Ειναι απλα πιο καινουργια, εχει pcie 4 για το μελλον και δεν θα εχεις προβλημα με κανεναν 3000 ryzen.. Την δουλεια σου την κανεις κ με b450, αν δεν σε ψηνει Τελεια, σε ευχαριστώ πολύ. Επομένως περα από αυτό δε θα άλλαζες κατι ετσι; 1
niko13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 30 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε Τελεια, σε ευχαριστώ πολύ. Επομένως περα από αυτό δε θα άλλαζες κατι ετσι; Οχι μια χαρα ειναι για τη χρηση που περιγραφεις
triplex1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Gallafi23 είπε Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί το συγκεκριμένο θέμα, Θα ήθελα να μου προτείνεται ώστε να διαστραυρωσω τις απόψεις μου με τις δικές σας που κάποιοι σίγουρα θα ξέρετε κάποια πράγματα παραπάνω. θελω κάποιο προτεινομενο pc build, αναφέρομαι μόνο σε Πύργο χωρίς περιφερειακά, για προγράμματα όπως Autocad, Autodesk Revit κυρίως και σχετικά ελαφρύ gaming τύπου League of legends. Θα ήθελα να κινηθώ σε οικογένεια amd όσον αφορά επεξεργαστή. Λαμβάνοντας υπόψην τις τιμές που έχουν αυξηθεί αρκετά βέβαια μέχρι 1200€ το πολυ μπορώ να διαθέσω. ενα build που έχω σκεφτεί εγώ είναι: Cpu: Ryzen 7 3800xt mobo: Asrock b450 Steel legend Ram: Gskill z rgb 16gb 3600mhz Gpu: Gtx 1050ti 4gb Μνήμη: M2 Adata Xpg Sx8200 pro 1Tb Case: Nzxt h510 Psu:Corsair white rgb Cx650f full modular 80 plus bronze Επίσης πρέπει να αναφερθώ πως τώρα τελειώνω τη σχολή μου, και τα project που ασχολούμαι είναι μικρού μεγέθους αλλά θέλω να το κρατήσω το μηχάνημα για αρκετό καιρο Αντι για τον 3800xt μπορεις να βαλεις τον 3700x Αντι για b450 πηγαινε σε b550 Αντι για 3600 μνημες πηγαινε σε 3200 Αντι του adata 1tb πηγαινε σε adata 512gb + 1tb toshiba p300 Αντι του nzxt βαλε ενα κουτακι αλλο με καλο airflow και φθηνοτερο Με τα χρηματα που περισσευουν πηγαινε σε καλυτερη καρτα γραφικων η σε τροφοδοτικο gold , υποψιν ο 3800xt δεν εχει ψυκτρα οποτε θα χρειαστεις μια aftermarket. Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από triplex1 1
Gallafi23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Αντι για τον 3800xt μπορεις να βαλεις τον 3700x Αντι για b450 πηγαινε σε b550 Αντι για 3600 μνημες πηγαινε σε 3200 Αντι του adata 1tb πηγαινε σε adata 512gb + 1tb toshiba p300 Αντι του nzxt βαλε ενα κουτακι αλλο με καλο airflow και φθηνοτερο Με τα χρηματα που περισσευουν πηγαινε σε καλυτερη καρτα γραφικων η σε τροφοδοτικο gold , υποψιν ο 3800xt δεν εχει ψυκτρα οποτε θα χρειαστεις μια aftermarket. Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη. Καλησπερα φιλε μου, αρχικά το κουτί είναι το μόνο που δεν εχω σκοπό να αλλάξω γιατί μαρέσει ιδιαίτερα πολυ. Οσον αφορά τις Ram, η διαφορα στητιμή αυτή τη στιγμή είναι στα 8Ε οπότε δε βρίσκω λόγο να παω σε 3200 Θα πάω σε B550 σίγουρα Και μάλλον καταλήγω σε 3700Χ Και η διαφορα στους σκληρούς είναι 20Ε Επομένως δε προκύπτει κάποια οικονομική διαφορά ώστε να την επενδύσω σε κάρτα γραφικών. 1
triplex1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε Καλησπερα φιλε μου, αρχικά το κουτί είναι το μόνο που δεν εχω σκοπό να αλλάξω γιατί μαρέσει ιδιαίτερα πολυ. Οσον αφορά τις Ram, η διαφορα στητιμή αυτή τη στιγμή είναι στα 8Ε οπότε δε βρίσκω λόγο να παω σε 3200 Θα πάω σε B550 σίγουρα Και μάλλον καταλήγω σε 3700Χ Και η διαφορα στους σκληρούς είναι 20Ε Επομένως δε προκύπτει κάποια οικονομική διαφορά ώστε να την επενδύσω σε κάρτα γραφικών. Ειπα για gpu η τροφοδοτικο , στην πορεια μπορεις να πας και σε 5600x οταν πεσει η τιμη του , αφου θελεις να σε παει χρονια. Μνημες 3600 παντως αν βαλεις σαπακια μπορει να εχουν 8 ευρω διαφορα με τις 3200 Ειπα μια γνωμη. 1
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, niko13 είπε μια b550 μητρικη σωστό 24 λεπτά πριν, triplex1 είπε να πας και σε 5600x σωστό , σε αutodesk παίζει μεγαλύτερο ρόλο το single core , δεν σε βοηθάνε οι πολλοί πυρήνες. Αν δεν κάνεις rendering (δεν προκύπτει από τα λεγόμενα σου) οι απαιτήσεις του autocad είναι χαμηλές. 57 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε ά ώστε να την επενδύσω σε κάρτα γραφικών. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou 2
Gallafi23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 32 λεπτά πριν, triplex1 είπε Ειπα για gpu η τροφοδοτικο , στην πορεια μπορεις να πας και σε 5600x οταν πεσει η τιμη του , αφου θελεις να σε παει χρονια. Μνημες 3600 παντως αν βαλεις σαπακια μπορει να εχουν 8 ευρω διαφορα με τις 3200 Ειπα μια γνωμη. Σίγουρ ευπροσδεκτη και σεβαστη η γνωμη σου, και σε ευχαριστω που ασχοληθηκες να μου απαντησεις κιολας. Οσον αφορα τις μνημες, για αυτο επελεξα τις 3600 και οχι τις 3200 γιατι η διαφορα τους ειναι παρα πολυ μικρη αυτη τη στιγμη Τροφοδοτικο εχει στα ιδια λεφτα ακριβως με αυτο που επελεξα αλλα με πιστοποιηση Gold 14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε σωστό σωστό , σε αutodesk παίζει μεγαλύτερο ρόλο το single core , δεν σε βοηθάνε οι πολλοί πυρήνες. Αν δεν κάνεις rendering (δεν προκύπτει από τα λεγόμενα σου) οι απαιτήσεις του autocad είναι χαμηλές. Rendering θα ερθει καποια στιγμη επομενως σιγουρα θελω εναν επεξεργαστη που να μπορει decent να το υποστηριξει, απλως αυτο που με προβληματιζει στον 5600 ειναι πως για διαφορα 0.3 GHZ και για λιγουτερους πυρηνες δεν βρισκω τον λογο να δωσω 130Ε παραπανω. Επίσης σε ολές τις εκδοσεις απο το '20 και μετα η Autodesk εχει αναφερει πως τους πολλους πυρηνες τους εκμεταλλευεται. Για ποιο λογο μου τον προτεινεται; Επισης η καρτα που εχω επιλεξει σε σχεση με dedicated radeon R7 m440 που εχω σε ενα laptop αυτη τη στιγμη, η οποια δε με εχει απογοητευσει για dedicated καρτα, μονο σε ελαφρυ rendering που κανω ζοριζεται και οταν ανοιγω τα προγραμματα και θελω να εχω μια εξρτα οθονη για την 3D απεικονειση, εκει λιγο ξεκιναει και ζοριζεται. Η καρτα που επελεξα θα τα φερνει εις περας να φανταστω ετσι;
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε Rendering θα ερθει καποια στιγμη επομενως σιγουρα θελω εναν επεξεργαστη που να μπορει decent να το υποστηριξει, Το rendering σε CPU είναι για τους ερασιτέχνες , ακόμη και ένας μικροεπαγγελματίας πλέον πρέπει να βασίζεται στο GPU-RENDERING. Αυτό σημαίνει NVIDIA RTX gpu με όσο το δυνατόν περισσότερη vram. Επειδή είναι δυσεύρετες και ακριβές βάλε μια πολύ φθηνή-μεταχειρισμένη ή πάρε cpu με ενσωτωμένη. 19 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε Επίσης σε ολές τις εκδοσεις απο το '20 και μετα η Autodesk εχει αναφερει πως τους πολλους πυρηνες τους εκμεταλλευεται. Στην σχεδίαση εντός autocad οι απαιτήσεις είναι χαμηλές σε σχέση με την απόδοση των σύγχρονων cpu. Την δουλειά σου την κάνεις ΑΝΕΤΑ και με sub 100$ cpu. 19 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε με προβληματιζει στον 5600 ειναι πως για διαφορα 0.3 GHZ Εχει καλύτερη σχεδίαση και παρόλο που είναι εξαπύρηνος σε πολλές εργασίες που παίζει ρόλο το SINGLE CORE είναι πολύ γρογορότερος από της προηγούμενης γενιάς τον 8πυρηνο R3XXXX 19 ώρες πριν, Gallafi23 είπε Gpu: Gtx 1050ti 4gb Αλλο το rendering (πολύωρη διαδικασία) και άλλο ο χειρισμός των 3Δ που το παλιό σου laptop ζορίζεται να χειριστεί. ΥΓ Για την δουλειά που το θες ακόμη και ο 6cores/12th I5 10400(με ενσωματωμένα γραφικά) θα στο διαχειρίζονταν ΑΝΕΤΑ δουλεύοντας στο ρελαντί. Οταν ασχοληθείς σοβαρά με το rendering θα αναγκαστείς να αγοράσεις μια ακριβή NVIDIA RTX. Αν θες AMD cpu , εγώ θα έβαζα 5600Χ και μια φθηνή-παλιά gpu του 20αρικου μέχρι να ασχοληθώ σοβαρά με το rendering. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou
triplex1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Gallafi23 είπε απλως αυτο που με προβληματιζει στον 5600 Για ποιο λογο μου τον προτεινεται; Ειπα οταν πεσει η τιμη του και εννοειται να μπορεις να αναβαθμισεις στο προσεχες μελλον. Ειναι καλυτερος απο τον 3700x ακομη και απο τον 3800x και καποια στιγμη αναβαθμιζοντας και τη gpu σου θα εκμεταλευτεις το pci-e 4. 1
iSwearSheWas18 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 23 ώρες πριν, Gallafi23 είπε Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί το συγκεκριμένο θέμα, Θα ήθελα να μου προτείνεται ώστε να διαστραυρωσω τις απόψεις μου με τις δικές σας που κάποιοι σίγουρα θα ξέρετε κάποια πράγματα παραπάνω. θελω κάποιο προτεινομενο pc build, αναφέρομαι μόνο σε Πύργο χωρίς περιφερειακά, για προγράμματα όπως Autocad, Autodesk Revit κυρίως και σχετικά ελαφρύ gaming τύπου League of legends. Θα ήθελα να κινηθώ σε οικογένεια amd όσον αφορά επεξεργαστή. Λαμβάνοντας υπόψην τις τιμές που έχουν αυξηθεί αρκετά βέβαια μέχρι 1200€ το πολυ μπορώ να διαθέσω. ενα build που έχω σκεφτεί εγώ είναι: Cpu: Ryzen 7 3800xt mobo: Asrock b450 Steel legend Ram: Gskill z rgb 16gb 3600mhz Gpu: Gtx 1050ti 4gb Μνήμη: M2 Adata Xpg Sx8200 pro 1Tb Case: Nzxt h510 Psu:Corsair white rgb Cx650f full modular 80 plus bronze Επίσης πρέπει να αναφερθώ πως τώρα τελειώνω τη σχολή μου, και τα project που ασχολούμαι είναι μικρού μεγέθους αλλά θέλω να το κρατήσω το μηχάνημα για αρκετό καιρο η καρτα που εχεις στην συνθεση σου ηταν πολυ κακη οταν ειχε βγει πριν 4 χρονια.Τωρα ειναι απλα αχρηστη.Δεν θα μπορεις να παιζεις το παραμικρο.Καλυτερα να κοιταξεις σε κατι μεταχειρισμενο(gtx 1080,1080ti,rtx 2060,2070)αλλιως αν θες καινουργια gtx 1660,1660 super 1
Gallafi23 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, iSwearSheWas18 είπε η καρτα που εχεις στην συνθεση σου ηταν πολυ κακη οταν ειχε βγει πριν 4 χρονια.Τωρα ειναι απλα αχρηστη.Δεν θα μπορεις να παιζεις το παραμικρο.Καλυτερα να κοιταξεις σε κατι μεταχειρισμενο(gtx 1080,1080ti,rtx 2060,2070)αλλιως αν θες καινουργια gtx 1660,1660 super Μα δε θελω να παιζω παιχνια με αυτη τη καρτα, και βλεπω οτι αυτες που μου προτεινεις ειναι αρκετα τσιμπημενες για το σετ απ που θελω 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Ειπα οταν πεσει η τιμη του και εννοειται να μπορεις να αναβαθμισεις στο προσεχες μελλον. Ειναι καλυτερος απο τον 3700x ακομη και απο τον 3800x και καποια στιγμη αναβαθμιζοντας και τη gpu σου θα εκμεταλευτεις το pci-e 4. Επομενως θα δω μεχρι να γινουν οι παραγγελιες πως θα ειναι οι τιμες και θα πραξω αναλογως 3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Το rendering σε CPU είναι για τους ερασιτέχνες , ακόμη και ένας μικροεπαγγελματίας πλέον πρέπει να βασίζεται στο GPU-RENDERING. Αυτό σημαίνει NVIDIA RTX gpu με όσο το δυνατόν περισσότερη vram. Επειδή είναι δυσεύρετες και ακριβές βάλε μια πολύ φθηνή-μεταχειρισμένη ή πάρε cpu με ενσωτωμένη. Στην σχεδίαση εντός autocad οι απαιτήσεις είναι χαμηλές σε σχέση με την απόδοση των σύγχρονων cpu. Την δουλειά σου την κάνεις ΑΝΕΤΑ και με sub 100$ cpu. Εχει καλύτερη σχεδίαση και παρόλο που είναι εξαπύρηνος σε πολλές εργασίες που παίζει ρόλο το SINGLE CORE είναι πολύ γρογορότερος από της προηγούμενης γενιάς τον 8πυρηνο R3XXXX Αλλο το rendering (πολύωρη διαδικασία) και άλλο ο χειρισμός των 3Δ που το παλιό σου laptop ζορίζεται να χειριστεί. ΥΓ Για την δουλειά που το θες ακόμη και ο 6cores/12th I5 10400(με ενσωματωμένα γραφικά) θα στο διαχειρίζονταν ΑΝΕΤΑ δουλεύοντας στο ρελαντί. Οταν ασχοληθείς σοβαρά με το rendering θα αναγκαστείς να αγοράσεις μια ακριβή NVIDIA RTX. Αν θες AMD cpu , εγώ θα έβαζα 5600Χ και μια φθηνή-παλιά gpu του 20αρικου μέχρι να ασχοληθώ σοβαρά με το rendering. Αυτα τα specs περιπου αλλα με Ι7 σε λαπτοπ εχω και τωρα το θεμα μου ειναι να γινει μια αναβαθμιση η οποια θα κρατησει και στο μελλον για βαρυτερα πραγματα, επισης οταν λες παλια φθηνη gpu εχεις να μου προτεινεις καποια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα