Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν 2 ειδών πάνελ. IPS και VA. 

IPS-> Δεν αλλοιώνεται η ποιότητα της εικόνας τόσο γρήγορα όσο αυξάνεται η γωνια θέασης. Τα μαύρα είναι λίγο προς γκρίζα. Δεν έχει τόσο μεγάλο κοντράστ οπως ένα VA πάνελ. 

VA-> Πολύ μεγαλύτερο κοντράστ άρα και πιο καλή αποτύπωση του μαύρου εδικά σε σκοτεινό χώρο. Σε κάποια πάνελ υπό γωνιά αλλοιωνεται αρκετά η ποιότητα εικόνας. 

Η Samsung πιο πολύ δουλεύει πλέον με VA πάνελ. Στην LG οι τηλεοράσεις που έχουν VA είναι όλες οι 50 και 60 ιντσών οι υπόλοιπες κατά 99 τα εκατό έχουν IPS. Οι Nonocell όπως αυτή πολύ ποσταρες έχουν ωραία χρώματα αλλά τα μαύρα γκριζαρουν. Επίσης σε κάποιες παρατηρείται στις άκρες το φαινόμενο Light bleed. 

Πιστεύω εάν είναι να πας σε Nano καλύτερα να δεις την 866ΝΑ. Πιο καλή εικόνα. Αλλά +120 ευρώ απο το μπατζετ σου. 

Στα 600 ευρώ θα πρότεινα 2 με VA πάνελ. 

Την TCL 50P815, είναι πολύ VFM για την τιμή της. 

https://www.skroutz.gr/s/26313139/TCL-50P815-Smart-4K-UHD-50.html

Την Qled Samsung QE50Q60T. 

https://www.skroutz.gr/s/22630460/Samsung-QE50Q60T-Smart-4K-UHD-50.html?from=catspan

Σε IPS μπορείς να δεις την Sony 49XH8196.

https://www.skroutz.gr/s/22328449/Sony-KD-49XH8196-Smart-4K-UHD-49.html?from=catspan

Επεξ/σία από Payne83
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, thanasiskg είπε

οκ εσυ απο ολες αυτες ποια θα έπαιρνες? 

Στο ίδιο Δίλημμα ήμουνα και εγώ πριν λίγο καιρο. Τελικά επέλεξα να πάρω κι εγώ την Samsung Q led 60Τ.αλλη επιλογη ειχα την samsung 8502.

Επειδή και εγώ διάβασα αρκετές αξιολογήσεις.. μόνο καλά πράγματα διάβασα το μόνο μελανό σημείο όπως αναφέρουν κάποιοι είναι ένα βουητό στον ηχο.κατω απο 10 ενταση.αλλα και αλλοι δεν το αναφερουνε καν. Όμως η εικονα ειναι αριστη.παιζει σε προσφορα με δωρεάν μεταφορικά στα 570 ευρο.για 50 ιντσες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thanasiskg είπε

και εγω γιαυτο το βουητο κανω δευτερες σκεψεις.

Εγώ ήθελα να την πάρω στην Black Friday αλλά δεν τη βρήκα διάθεσιμη επέλεξα να την πάρω τώρα χειμερινές εκπτώσεις.. έχει περάσει σχεδόν δύο μήνες και από τότε όλο και περισσότεροι την πήρανε..και μιλαμε για μια τηλεοραση που ξεκινησε 1000ρικο..εγω την θεωρω VFM

Δημοσ.

Επειδη εχω στησει πολλες 50q60T και σχετικα προσφατα, δεν εχει παρατηρηθει κανενα βουητο στα ηχεια της. Μαλιστα εχουν και πολυ αξιοπρεπες χαμηλο. Σημαντικο να επιλεγεις στον ηχο στις ρυθμισεις απο τυπικο - ενισχυση η το προσαρμοσμένη.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 18/1/2021 στις 9:23 ΠΜ, SergioX είπε

Και εγω την 60Τ έχω παραγγείλει και αναμένω να έρθει

εμενα μου ηρθε.αγορα τις 16/1 και σημερα παρελαβα τις 20/1 .μεσσολαβουσε και σαβ/κυριακο.

εχω παρει και μια βαση της brateck

Δημοσ.
Στις 17/1/2021 στις 9:02 ΜΜ, Payne83 είπε

Η Samsung πιο πολύ δουλεύει πλέον με VA πάνελ. Στην LG οι τηλεοράσεις που έχουν VA είναι όλες οι 50 και 60 ιντσών οι υπόλοιπες κατά 99 τα εκατό έχουν IPS. Οι Nonocell όπως αυτή πολύ ποσταρες έχουν ωραία χρώματα αλλά τα μαύρα γκριζαρουν. Επίσης σε κάποιες παρατηρείται στις άκρες το φαινόμενο Light bleed. 

H συγκεκριμενη  nanocell της lg εχει την λειτουργια του local dimming που υποτιθεται βοηθα τα ασπρομαυρα χρωματα να ξεχωριζουν μεταξυ τους και ως αποτελεσμα εχει να φαινονται πιο εντονα. Θα ηθελα και μια δευτερη γνωμουλα πανω σε αυτο που ειπα γιατι και εγω βρισκομαι σε διλλημα

Δημοσ.

Ναι ισχύει αυτό που λες αλλά η Nano 816 με IPS πάνελ ακόμα και ετσι δεν μπορεί να αποτυπώσει το ίδιο μαύρο με ένα VA πάνελ. Έχει Local Dimming και όχι Full Array Local Dimming που έχουν κάποιες ακριβότερες σειρές. Η nanocell έχει ωραία χρώματα. Έχει καλύτερο ήχο από την Q60T και παραπάνω δυνατότητες συνδέσεων. Εάν θες καλά μαύρα μην πας σε IPS. 

Δημοσ.

Εγώ αν δεν ήταν ο μικρός μου 3 χρονών θα έπαιρνα με κλειστά τα μάτια αυτήν Philips 50PUS8505 βασιζόμενος είναι η αλήθεια σε αυτό το site

https://www.kitele.com/el/compare-tvs/f_c+countryCode.gr

Θα κάνω υπομονή έναν χρόνο ακόμα αν και η δική μου έχει πλεον μπλεδίσει, θέλουν άλλαγη τα led.

Δημοσ.

Ήμουν fun των Philips μέχρι που διάβασα το παρακάτω από έναν φίλο μας εδώ. Δεν θέλω να δημιουργήσω αρνητική προδιάθεση και ισως έχει αλλάξει η λογική αυτή αλλά καλό είναι να το γνωρίζει ο κόσμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...