atrwtos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Asus TUF A17 TUF706IU-AS76 (Ryzen 7-4800H/16GB/1TB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD/W10) Dell G7 7700 (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce RTX 2070/FHD/W10) HP Omen 17-cb1060 (i7-10750H/8GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD/W10) Χωρίς προβλήματα δηλαδή σε θερμοκρασίες κτλ. είναι αντοχής.. Με 17' οθόνη..φαντάζομαι όλα παίρνουν αναβάθμιση μνήμης 32GB..Μόνο την Asus την φοβάμαι λίγο γιατί στο παρελθόν ότι συσκευή είχα πάρει και ήταν μάρκας Αsus τα παιζε και στα σκουπίδια. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από atrwtos
LaMereda Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Σε τι τιμές τα βρίσκεις και πόσα χρήματα διαθέτεις; Επίσης πρέπει να πεις τι χρήση θα κάνεις, για παιχνίδια το θες;
atrwtos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, LaMereda είπε Σε τι τιμές τα βρίσκεις και πόσα χρήματα διαθέτεις; Επίσης πρέπει να πεις τι χρήση θα κάνεις, για παιχνίδια το θες; Στο τι τιμές; διάφορες..τα χρήματα είναι 1600 ευρω..η χρήση; τα πάντα!.. παιχνιδια,ιντερνετ,ταινίες,photoshop,premier...Αλλά ρωτάω ποιο είναι ποιο ποιοτικό κατασκευαστικά για μακροχρόνια χρήση..που δε θα σου καει η μητρική,το τσιπ της καρτας, από θερμοκρασίες κτλ...γιατι θα το έχω σαν desktop..γνωρίζω ότι η απάντηση είναι σχετική(αν το δουλευεις όλη μερα, αν το χρησιμοποιής καθημερινα κτλ.)δυστηχως και χτυπιέμαι γι' αυτό δεν μπορώ να πάρω σταθερό γιατί η φορητότητα είναι νο1 στη δική μου περίπτωση..όσο σκέφτομαι τη desktop (μονο το κουτι) θα εφτιαχνα μαχαιριά στη καρδιά για το οικονομικό κυρίως..σαν το σταθερό τίποτα αλλά τι να κάνεις;
LaMereda Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Να κοιτάξεις τότε κάτι σε HP Omen, Acer Predator, Lenovo Legion ή Asus ROG. Απέφυγε την σειρά TUF γιατί είναι κατώτερης ποιότητας. Θα σου πει και ο @Dr.Tesla Έχε υπόψη σου ότι ανακοινώθηκαν ήδη νέα laptops με RTX 3000 Series, λογικά σε 1 μήνα θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμα στην αγορά. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από LaMereda
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Dell G7 7700 (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce RTX 2070/FHD/W10) η Ντέλλ φημίζεται για το καλό σέρβις και για την ποιότητα της.
atrwtos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 52 λεπτά πριν, LaMereda είπε Να κοιτάξεις τότε κάτι σε HP Omen, Acer Predator, Lenovo Legion ή Asus ROG. Απέφυγε την σειρά TUF γιατί είναι κατώτερης ποιότητας. Θα σου πει και ο @Dr.Tesla Έχε υπόψη σου ότι ανακοινώθηκαν ήδη νέα laptops με RTX 3000 Series, λογικά σε 1 μήνα θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμα στην αγορά. Να μου πει αν γνωρίζει..Νέα σειρά με αστρονομικές τιμές φαντάζομαι. 44 λεπτά πριν, Cli είπε Dell G7 7700 (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce RTX 2070/FHD/W10) η Ντέλλ φημίζεται για το καλό σέρβις και για την ποιότητα της. Το χω ακούσει και γω να σου πω την αλήθεια αλλά στο συγκεκριμένο όλα καλά...σαν σταθερο σε σύγκριση πάντα με τα άλλα 2 νομίζω είναι το καλύτερο και από πίσω τροφοδοσία και μινι usb να μην ενοχλει δεξια και αριστερα... σχεδιαστικά - εμφανισιακά- πρακτικά είναι the best! αλλά υστερή με αυτόν τον μινιμαλιστικό εξοπλισμο...1 θυρα usb αριστερα και δεξιά;; και sd υποδοχη τπτ άλλο...θα μου πεις βάλε ένα hub..ε μετά αρχίζει και γίνετε καρναβάλι. Για αυτό κοιτάω και τα άλλα όπως το omen...σιγούρα δεν μπορείς να τα έχεις όλα και είναι laptop θα μου πεις. Θα τη βρούμε την άκρη γι' αυτό και έβαλα την απορία μου εδώ στο insomnia.
Dr.Tesla Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 @atrwtos @LaMereda Πρέπει να είναι 2-3 thread αντίστοιχα κάθε βδομάδα με αντίστοιχα laptop. Θα καταντήσω πιο γραφικός από τον Αλέφαντο... 🤣 Τα λάπτοπ και το futureproof είναι κάτι πάρα πολύ σχετικό, γιατί σε αντίθεση με τα desktop σε περιορίζει το power envelope. Οπότε κάθε αλλαγή από γενια σε γενιά είναι κέρδος για εσένα. Αν μιλάμε για ένα κυκλο αναβάθμισης μεγαλύτερο από τα 3 χρόνια, θα δεις το λάπτοπ σου να πέφτει απότομα προς τον 4ο, ειδικά αν οι ανάγκες σου αυξάνονται. (καμμένος από πρώτο χέρι) Αν αγοράσεις άμεσα θα κοιτάξεις για ryzen 5ΧΧΧ . Αλλά είδα τη μαγική λέξη Adobe σε αυτά που γράφεις. Δυστυχώς από την Intel κοιτάς 6+ πυρήνες οι οποίοι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Μιλάω συγκεκριμένα για intel γιατί τα Xe graphics θα έχουν τρομερή υποστήριξη σε codec / acceleration, κάτι που η AMD υστερεί. Οι 4 πυρήνες είναι απαγορευτικοί πλέον εκτός αν μιλάς για ήπια χρήση και καθαρά portable 13αρια. Οι νέοι 4 πυρήνες κατά πάσα πιθανότητα θα αντιστοιχούν σε 6 παλιούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους αγοράσει κανείς το 2021. Intel announces 11th Gen Core Tiger Lake-H35 CPUs for ultraportable gaming - VideoCardz.com Για τα άμεσα ερχόμενα λάπτοπ η καλύτερη επιλογή που θα έχεις είναι 5600H - 5800H και μία 3060. Κλασσικά τα ποιοτικά κομμάτια θα είναι Lenovo Legion , HP Omen. Dell θα έχει ένα καπέλο 100-200 ευρώ και η Acer θα δώσει ίδιο εξωτερικό για να κόψει κόστος. AMD Launches Ryzen 5000 Mobile: Zen 3 and Cezanne for Notebooks (anandtech.com) Ότι και να αγοράσεις να ανεβάζει 80+ βαθμούς στο 100%, τα λάπτοπ είναι φτιαγμένα να φτάνουν στο όριο των Watt ή της θερμοκρασίας και να κόβουν ρολόγια. Υπάρχουν κάποια tools για να τα περιορίσεις και να κερδίσεις επιδόσεις αλλά είναι πολύ ρευστά στις τελευταίες γενιές. Η Intel σταμάτησε το Undervolt στη 10η γενιά ( είχα φτάσει να κερδίζω 20% total score στους 8750Η - 9750Η ). Και η AMD δεν δίνει Undervolt αλλά TDP management, όπως δείχνει ο devil. Συζήτηση περί HP Pavilion Gaming 15-ec1011nv και AMD Ryzen™ 7 4800H 2.90 GHz - Φορητοί Υπολογιστές - Insomnia.gr Με βάση τις τιμές που ακούγονται θα βρεις κάτι στα 1400 ευρώ. Αλλά να θυμηθείς να φορτώσεις όση ραμ χωράει η τσέπη σου, γιατί το να προσθέσεις εσύ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ για τις γρήγορες που ζητούν οι νέοι επεξεργαστές. Μόλις βρεις καλό κομμάτι μπαίνεις για να δεις review στο Notebookcheck. Και πριν αγοράσεις επιβεβαιώνεις πως υπάρχει αξιοπρεπές σερβις στην ελλάδα. Προσωπικά έχω περάσει μόνο από lenovo και dell. Οπότε για αυτά μπορώ να πω πως οδηγούν ίδια μοντέλα εξυπηρέτησης και τον ίδιο partner ( CPI στον Ταύρο ). Τέλος, όλα τα ηλεκτρονικά έχουν σταθερό fail rate. Δεν ξέρεις πότε και για ποιο λόγο κάτι θα βαρέσει διάλυση. Οπότε προστατεύεις τα χρήματα σου αγοράζοντας και μένοντας εντός εγγύησης. Στο καλύτερο σενάριο αγοράζεις κάτι με προοπτική αλλαγής το 2023-2024 που θα έχουμε ώριμα DDR5, πάντα με τη λογική πως οι απαιτήσεις μένουν ίδιες ή αυξάνονται. 5
atrwtos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 13 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Δυστυχώς από την Intel κοιτάς 6+ πυρήνες οι οποίοι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Μιλάω συγκεκριμένα για intel γιατί τα Xe graphics θα έχουν τρομερή υποστήριξη σε codec / acceleration, κάτι που η AMD υστερεί. Οι 4 πυρήνες είναι απαγορευτικοί πλέον εκτός αν μιλάς για ήπια χρήση και καθαρά portable 13αρια. Οι νέοι 4 πυρήνες κατά πάσα πιθανότητα θα αντιστοιχούν σε 6 παλιούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους αγοράσει κανείς το 2021. Intel announces 11th Gen Core Tiger Lake-H35 CPUs for ultraportable gaming - VideoCardz.com Για τα άμεσα ερχόμενα λάπτοπ η καλύτερη επιλογή που θα έχεις είναι 5600H - 5800H και μία 3060. Κλασσικά τα ποιοτικά κομμάτια θα είναι Lenovo Legion , HP Omen. Dell θα έχει ένα καπέλο 100-200 ευρώ και η Acer θα δώσει ίδιο εξωτερικό για να κόψει κόστος. AMD Launches Ryzen 5000 Mobile: Zen 3 and Cezanne for Notebooks (anandtech.com) Η Intel σταμάτησε το Undervolt στη 10η γενιά ( είχα φτάσει να κερδίζω 20% total score στους 8750Η - 9750Η ). Και η AMD δεν δίνει Undervolt αλλά TDP management, όπως δείχνει ο devil. Συζήτηση περί HP Pavilion Gaming 15-ec1011nv και AMD Ryzen™ 7 4800H 2.90 GHz - Φορητοί Υπολογιστές - Insomnia.gr Με βάση τις τιμές που ακούγονται θα βρεις κάτι στα 1400 ευρώ. Αλλά να θυμηθείς να φορτώσεις όση ραμ χωράει η τσέπη σου, γιατί το να προσθέσεις εσύ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ για τις γρήγορες που ζητούν οι νέοι επεξεργαστές. Μόλις βρεις καλό κομμάτι μπαίνεις για να δεις review στο Notebookcheck. Και πριν αγοράσεις επιβεβαιώνεις πως υπάρχει αξιοπρεπές σερβις στην ελλάδα. Προσωπικά έχω περάσει μόνο από lenovo και dell. Οπότε για αυτά μπορώ να πω πως οδηγούν ίδια μοντέλα εξυπηρέτησης και τον ίδιο partner ( CPI στον Ταύρο ). Τέλος, όλα τα ηλεκτρονικά έχουν σταθερό fail rate. Δεν ξέρεις πότε και για ποιο λόγο κάτι θα βαρέσει διάλυση. Οπότε προστατεύεις τα χρήματα σου αγοράζοντας και μένοντας εντός εγγύησης. Στο καλύτερο σενάριο αγοράζεις κάτι με προοπτική αλλαγής το 2023-2024 που θα έχουμε ώριμα DDR5, πάντα με τη λογική πως οι απαιτήσεις μένουν ίδιες ή αυξάνονται. Μα και οι παραπάνω 6πυρηνη είναι..οι intel...Ωχ το ότι σταμάτησε το undervolt στη 10 γενια;; δεν το 'ξερα κακό αυτό..ένα μείον. Οπότε με λίγα λόγια μου λες να περιμένω λίγο αλλά πόσο;; 1-2 μήνες;; για αγορά καινούργιου μοντέλου;; ..Καλά να εννοείτε ότι έχουν όλα τα ηλεκτρονικά έχουν σταθερό fail rate αλλά δεν ξέρεις το πότε..πχ. έχω έναν σταθερό τώρα από το 2014 δουλεύει μια χαρά ακόμα και σήμερα για να μην μιλήσω για έναν άλλο που έχω αθάνατο δούλευε από το 2004 μέχρι το 2016 και ακόμα δουλεύει και το χω στην ακρή τώρα..καταλάβαίνω τι λες..αλλά με τα λαπτοπ είναι διαφορετικό κάθε 5 χρόνια πρέπει να αλλάζεις συσκευή εν ολίγεις είτε δεν σε περισεύουν ή όχι είναι πεταμένα λεφτά..πάρε θα μου πεις πάρε ένα μέχρι 700-800 το πολύ και αλλαζέτα..όπως και με τα κινητά...τεσπα..μπορούμε να κάνουμε αλλιώς;;..και δεν είναι θέμα εξέλιξης πχ. κάποια κινητα με δυνατό hardware μπορούσαν άνετα να λαμβάνουν καινουργιες ενημερώσεις λιτουργικων για τουλάχιστων 5 χρόνια αλλά το περιορίζουν στα 2..Για να σε αναγκάζουν να παίρνεις καινουργιες συσκευές..αν και τελευταία με το chip 888 θα ενημερώνονται για 4 χρόνια τώρα.
Dr.Tesla Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το undervolt δυστυχώς δεν είναι πλέον δεδομένο. Άλλοι παρακαμπτουν την ιντελ μέσω bios, άλλοι είναι τυχεροι και δουλεύει, άλλοι δεν έχουν καθόλου γιατί το πατσαρει ο ΟΕΜ στο λαπτοπ. Οπότε δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτό, παρότι δεν είσαι καμία τράπεζα να σου δημιουργήσει θέμα ασφάλειας. Μιλάω πάντα για 11η γενιά intel. 11XXX H επεξεργαστή. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι σε ένα μήνα τα πρώτα ryzen 5600H και 5800Η. Και εάν καίγεσαι για λάπτοπ άμεσα λόγω δουλειάς, πας σε 4800Η + 2060 αν το βρεις στα 1300. ( προσοχή στην υποστήριξη ραμ ) Προσωπικά είμαι με 6700ΗQ 16Gb 960Μ, αυτή τη στιγμή. Άσχετα αν έχουν περάσει ακριβά λάπτοπ γνωστών για να τα σετάρω και να τα δοκιμάσω. Το μεγαλύτερο θέμα στα 3+ χρόνια πλέον είναι πως βλέπω μικρά θέματα. Έβαλα μία οθόνη 1440p 75Hz πάνω και το hdmi στο λάπτοπ είναι 1.4b. Δεν έχω displayport γα να παίξει η οθόνη στο τέρμα, άσχετα με το ότι εγώ τη θέλω για δουλειά γραφείου. Η 960Μ δεν θα πάρει optimization για να δώσει freesync σε mini DisplayPort θύρα / δεν θα πάρει Optimus Advanced. Optimization των intel Xe και πάει λέγοντας. Δεν έχω USB 3.2. ( πλεον είμαστε σε 3.2 2x2 ). Ο επεξεργαστής μου δεν έχει AVX512 που θα με βοηθούσε με τα μαθηματικά μοντέλα που τρέχω. ( η AMD είναι τριτοκοσμική σε αυτό το θέμα αλλά φεύγουμε off topic) Οπότε καταλαβαίνεις πως άσχετα με το λάπτοπ που θα πάρεις στα 3-4 χρόνια είσαι πιο πίσω σαν σύνολο χαρακτηριστικών, όχι απαραίτητα σε επιδόσεις. Για να το πάμε με απλά νούμερα αν δώσεις "σήμερα" 1200 ευρώ και το αλλάξεις σε 3-4 χρόνια είσαι στα 300 ευρώ το χρόνο για λάπτοπ. Αν δώσεις 1500 για 5 χρόνια θα είσαι στα 300 ευρώ το χρόνο και θα δεις μικρα θεματάκια τον τελευταίο χρόνο. Για να δικαιολογήσεις τα παραπάνω χρήματα, το κάνεις γιατί θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα, γιατί αυτές τις ανάγκες έχεις. Ή γιατί θες αυτό το λάπτοπ για την τρέλα σου. Φεύγουμε πολύ στο φιλοσοφικό οπότε ας το μαζέψουμε. Οι επιλογές είναι, 10750Η / 4800Η ( ανάλογα με το αν χρειάζεσαι το optimization της ιντελ ) και μία 2060. <- Άμεση αγορά Περιμένεις 5800Η + 3060 και ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω ( ως νεες παραλαβές ) <- σε 1-2 μήνες και όσο μπορείς πας σε 15αρι με εξωτερική οθόνη. Γιατί κοστίζει το πακέτο όσο το 17αρι λάπτοπ. Μαζεύεις τις επιλογές σου και αποφασίζεις με τι θα είσαι χαρούμενος. Καλή τιμή σαν πακέτο βλέπω HP Omen 15-en0013dx (Ryzen 7-4800H/8GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD/W10) - Skroutz.gr Lenovo Legion 5 15IMH05H (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD 120Hz/No OS) - Skroutz.gr Lenovo Legion 5 17IMH05H (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD 144Hz/No OS) - Skroutz.gr Lenovo Legion Y740-15IRHg (i7-9750H/16GB/1TB/RTX 2070/FHD 144Hz/No OS) - Skroutz.gr Lenovo Legion Y740-17IRHg (i7-9750H/16GB/1TB/GeForce RTX 2070/FHD/W10) - Skroutz.gr Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από Dr.Tesla
atrwtos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε 10750Η / 4800Η ( ανάλογα με το αν χρειάζεσαι το optimization της ιντελ ) και μία 2060. <- Άμεση αγορά Περιμένεις 5800Η + 3060 και ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω ( ως νεες παραλαβές ) <- σε 1-2 μήνες και όσο μπορείς πας σε 15αρι με εξωτερική οθόνη. Γιατί κοστίζει το πακέτο όσο το 17αρι λάπτοπ. Μαζεύεις τις επιλογές σου και αποφασίζεις με τι θα είσαι χαρούμενος. Καλή τιμή σαν πακέτο βλέπω HP Omen 15-en0013dx (Ryzen 7-4800H/8GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD/W10) - Skroutz.gr Lenovo Legion 5 15IMH05H (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD 120Hz/No OS) - Skroutz.gr Lenovo Legion 5 17IMH05H (i7-10750H/16GB/512GB/GeForce GTX 1660 Ti/FHD 144Hz/No OS) - Skroutz.gr Lenovo Legion Y740-15IRHg (i7-9750H/16GB/1TB/RTX 2070/FHD 144Hz/No OS) - Skroutz.gr Lenovo Legion Y740-17IRHg (i7-9750H/16GB/1TB/GeForce RTX 2070/FHD/W10) - Skroutz.gr Οπότε το dell που αναφέρω παραπάνω είναι ότι πρέπει για 'μενα με ένα μείον τον εξοπλισμο (θυρες usb,θυρα για ηχεία κτλ.) ή κάνω μια υπομονή και τον φεβρουάριο και βλέπουμε..δεν κοιτάζω καν για 15' μονο 17' και πάνω μη σου πω ( δεν ξέρω αν υπάρχουν δεν το έχω ψάξει χεχε.) δεν θα είχα θέμα..ούτε σε βάρος κτλ. πρoσωπικά..είναι παραπάνω τα χρήματα πχ ένα λάπτοπ με τα ίδια χαρακτηριστηκά 15' να κοστίζει 1000€ ευρώ ένω το ίδιο με 17' 1200€...το ξέρω..αλλά θέλω μεγάλη οθόνη οπότε θα την φάμε..τα lenovo σαν μάρκα δεν τα έχω σε εκτίμηση και εμπιστοσύνη δε μου γεμίζουν το μάτι.
LaMereda Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και όμως η σειρά Legion της Lenovo είναι μια χαρά και μην ξεχνάς ότι η Lenovo (όπως και η Dell) έχει επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία, με υποστήριξη αλλά και service στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί π.χ. κάποιες άλλες εταιρίες όπως ASUS και Acer δεν έχουν Ελληνική αντιπροσωπεία με service κτλ και αν χρειαστείς εγγύηση το λάπτοπ θα φύγει στο εξωτερικό (μεγαλύτερες καθυστερήσεις). Βασικά αυτά τα πράγματα τα ζυγίζεις αναλόγως τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα.. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από LaMereda
Dr.Tesla Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Dell G7 17 7700 review – unprecedented battery life for a gaming notebook (laptopmedia.com) Είναι καθαρά προσωπική η επιλογή. Μπαίνεις σε review site και επιβεβαιώνεις πριν την αγορά. Υπάρχουν καλά μοντέλα, όχι καλές εταιρίες. Ειδικά με το τι έχουμε δει και ακούσει στο φόρουμ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Παντως κι εγω θα περιμενα για 5600H και 5800Η 🥰 Επισης θερμικα θα πρεπει να αγγιζουν το τελειο 😎
atrwtos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 19 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Dell G7 17 7700 review – unprecedented battery life for a gaming notebook (laptopmedia.com) Είναι καθαρά προσωπική η επιλογή. Μπαίνεις σε review site και επιβεβαιώνεις πριν την αγορά. Υπάρχουν καλά μοντέλα, όχι καλές εταιρίες. Ειδικά με το τι έχουμε δει και ακούσει στο φόρουμ. Σίγουρα...Έχει ένα θεματάκι με τις θερμοκρασίες βλέπω πιστευώ αν γίνει αλλαγή πάστας ( grizzly) θα πέσει 15-20 βαθμούς σίγουρα για παραπάνω δε ξέρω..το ίδιο ισχύει βέβαια και για όλες τις εργοστασιακές άθλιες πάστες που καλό είναι να τις αλλάζουμε μόλις παίρνουμε το λαπτοπ αλλά χάνεις την εγγύηση οπότε είναι ρίσκο.Και να βάλεις ίσως από κάτω κάποια εξτρα ψύξη;; θα έχεις θόρυβο;(εξαρτάτε το μοντέλο κτλ.) ή έχω δει αλλά δεν τα έχω δει από κοντά δεν θυμάμαι πως στα λένε.. ρουφάνε τον θερμό αέρα εσωτερικά από το λάπτοπ σαν ηλεκτρικές σκούπες (πάλι θόρυβο)..ή υπάρχει κάποια καλύτερη λύση δεν ξέρω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Κι επειδη εστιαζεις στις θερμοκρασιες, δεν θα επαιρνα τιποτε αλλο, απο 5 η 4 σειρα της AMD. Ενω αν δεις εχω βαρεθει να προτεινω το Throttlestop για undervolting (σε Intel), ε δεν υπαρχει: η εξαρχης χαμηλη θερμαφετηρια των AMD -και η ανεση των ρυθμισεων τους με προγραμματα! 😎 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα