Moorer7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Μιας και είμαι λάτρης των minimal γενικά γραμμών και θέλοντας να ξεκινήσω το πρώτο μου ΙΤΧ pc build τσέκαρα μια τάση που μέρα με την μέρα γίνεται και δημοφιλέστερη να φτιάχνουμε δηλαδή μικρά τερατάκια που δεν θα πιάνουν αρκετό χώρο αλλά θα μας βοηθήσουν τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και στην ψυχαγωγία μας. Θα σας παραθέσω την απεικόνιση του τι θα ήθελα να φτιάξω και ζητάω την βοήθεια και την άποψη σας αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό που θα μπορούσα να προσθέσω και να κατεβάσω το budget που είναι στα 1500 ευρώ χωρίς την οθόνη και τα παρελκόμενα ποντίκι και πληκτρολόγιο - Ξεκινάμε από το κουτί θα ήθελα ιδανικά το loque ghost s1 αλλά επειδή δεν υπάρχει Ελλάδα θα πάω σε streacom da2 v2 ή σε nzxt h1 που έχει τροφοδοτικό και ψύκτρα - Motherboard έχουμε την gigabyte b550 aorus pro - Cpu amd ryzen 5600x - Gpu gigabyte vga rtx 3060 ti eagle oc - Ram crucial ballistix 16gb*2 ή hyperx predator 16*2 - Αποθηκευτικό χώρο ssd samsung 1tb? Αν πάμε σε streacom da2 θα προστεθεί ψύκτρα της nzxt kraken x63 280mm και ένα τροφοδοτικό λογικά της corsair - Οθόνη μάλλον θα πάω σε xiaomi mi curved άνοιξη προς καλοκαιράκι που θα ξανά παίξει λογικά σε προσφορά αν και μου αρέσει και η lg 27gl850 - Πληκτρολόγιο ducky one 2 mini και ποντίκι logitech g305 white Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από Moorer7 1
niko13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Moorer7 είπε Καλησπέρα σας, Μιας και είμαι λάτρης των minimal γενικά γραμμών και θέλοντας να ξεκινήσω το πρώτο μου ΙΤΧ pc build τσέκαρα μια τάση που μέρα με την μέρα γίνεται και δημοφιλέστερη να φτιάχνουμε δηλαδή μικρά τερατάκια που δεν θα πιάνουν αρκετό χώρο αλλά θα μας βοηθήσουν τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και στην ψυχαγωγία μας. Θα σας παραθέσω την απεικόνιση του τι θα ήθελα να φτιάξω και ζητάω την βοήθεια και την άποψη σας αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό που θα μπορούσα να προσθέσω και να κατεβάσω το budget που είναι στα 1500 ευρώ χωρίς την οθόνη και τα παρελκόμενα ποντίκι και πληκτρολόγιο - Ξεκινάμε από το κουτί θα ήθελα ιδανικά το loque ghost s1 αλλά επειδή δεν υπάρχει Ελλάδα θα πάω σε streacom da2 v2 ή σε nzxt h1 που έχει τροφοδοτικό και ψύκτρα - Motherboard έχουμε την gigabyte b550 aorus pro - Cpu amd ryzen 5600x - Gpu gigabyte vga rtx 3060 ti eagle oc - Ram crucial ballistix 16gb*2 ή hyperx predator 16*2 - Αποθηκευτικό χώρο ssd samsung 1tb? Αν πάμε σε streacom da2 θα προστεθεί ψύκτρα της nzxt kraken x63 280mm και ένα τροφοδοτικό λογικά της corsair - Οθόνη μάλλον θα πάω σε xiaomi mi curved άνοιξη προς καλοκαιράκι που θα ξανά παίξει λογικά σε προσφορά αν και μου αρέσει και η lg 27gl850 - Πληκτρολόγιο ducky one 2 mini και ποντίκι logitech g305 white Κοιτα και το nr200 απο coolermaster.. 1lt μεγαλυτερο μεν, αλλα μιση τιμη (διαθεσιμο αμεσα) και με καλυτερο clearence για gpu αφου εχει 3 pcie slot. Στα specs του streamcom βλεπω μέγιστο παχος gpu 5εκ και 2 pcie slot. Μια χαρα εισαι με την gpu σου τωρα, αλλα ηδη καποιες 3080 (strix πχ) ειναι πανω απο 5εκ.Εγω θα εψαχνα κατι που να εχω το κεφαλι μου ησυχο κ στο μελλον. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από niko13 6
Moorer7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, niko13 είπε Κοιτα και το nr200 απο coolermaster.. 1lt μεγαλυτερο μεν, αλλα μιση τιμη (διαθεσιμο αμεσα) και με καλυτερο clearence για gpu αφου εχει 3 pcie slot. Στα specs του streamcom βλεπω μέγιστο παχος gpu 5εκ και 2 pcie slot. Μια χαρα εισαι με την gpu σου τωρα, αλλα ηδη καποιες 3080 (strix πχ) ειναι πανω απο 5εκ.Εγω θα εψαχνα κατι που να εχω το κεφαλι μου ησυχο κ στο μελλον. Σ ευχαριστώ για την απάντηση να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι στο υγιές μέλλον μπορεί τα 5 εκ να είναι ένας μεγάλος αριθμός, σαν build πως τις βλέπεις τις επιλογές θα άλλαζες κάτι άλλο πέρα απ το κουτί ??? 1
niko13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Moorer7 είπε Σ ευχαριστώ για την απάντηση να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι στο υγιές μέλλον μπορεί τα 5 εκ να είναι ένας μεγάλος αριθμός, σαν build πως τις βλέπεις τις επιλογές θα άλλαζες κάτι άλλο πέρα απ το κουτί ??? Οχι μωρε, τι να αλλαξω?εναλλακτικες θα σου πω.. 😁Ποιοτικα ολα ειναι...θα εχεις κανει το ψαξιμο σου κ δεν σκεφτομαστε ολοι το ιδιο στα build, οποτε γιατι να σου βαλω δευτερες σκεψεις.. Για ram αν μπορεις κοιτα min 3600cl16 kitaki.. Πχ https://www.amazon.de/-/en/BL2K8G32C16U4BL-Crucial-Ballistix-RGB/dp/B083VN642Z/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=ballistix%2Bddr4%2B16gb&qid=1610915405&sprefix=Ballistix%2B&sr=8-3&th=1&psc=1 μακαρι να ειχε και τις χωρις rgb. Αν πας με aio τελικα κ σε βολευει τσεκαρε κ αυτο https://www.skroutz.gr/s/20848986/Arctic-Liquid-Freezer-II-280.html για μονιτορ περα απο την lg που αναφερεις κοιτα κ αυτη σιγουρα https://www.skroutz.gr/s/25725643/Dell-S2721DGFA-Gaming-Monitor-27-QHD-165Hz.html?from=catspan Ιδια μητρικη εβαλα κ εγω προσφατα (επειδη ειναι χωρις chipset fan, εχω καει στο παρελθον) μονο που πηγα σε 3700x γιατι δεν μπορουσα να καταπιω την τιμη του 5600χ(ειχε 375 οταν κοιταγα εγω ).. Για του λογου το αληθες 😁 Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από niko13 3
Moorer7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 19 ώρες πριν, niko13 είπε Οχι μωρε, τι να αλλαξω?εναλλακτικες θα σου πω.. 😁Ποιοτικα ολα ειναι...θα εχεις κανει το ψαξιμο σου κ δεν σκεφτομαστε ολοι το ιδιο στα build, οποτε γιατι να σου βαλω δευτερες σκεψεις.. Για ram αν μπορεις κοιτα min 3600cl16 kitaki.. Πχ https://www.amazon.de/-/en/BL2K8G32C16U4BL-Crucial-Ballistix-RGB/dp/B083VN642Z/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=ballistix%2Bddr4%2B16gb&qid=1610915405&sprefix=Ballistix%2B&sr=8-3&th=1&psc=1 μακαρι να ειχε και τις χωρις rgb. Αν πας με aio τελικα κ σε βολευει τσεκαρε κ αυτο https://www.skroutz.gr/s/20848986/Arctic-Liquid-Freezer-II-280.html για μονιτορ περα απο την lg που αναφερεις κοιτα κ αυτη σιγουρα https://www.skroutz.gr/s/25725643/Dell-S2721DGFA-Gaming-Monitor-27-QHD-165Hz.html?from=catspan Ιδια μητρικη εβαλα κ εγω προσφατα (επειδη ειναι χωρις chipset fan, εχω καει στο παρελθον) μονο που πηγα σε 3700x γιατι δεν μπορουσα να καταπιω την τιμη του 5600χ(ειχε 375 οταν κοιταγα εγω ).. Για του λογου το αληθες 😁 Εξαιρετικός σ ευχαριστώ πολύ, ο ryzen τώρα είναι στα 339 θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή αν και σηκώνει άκοσμα κατέβασμα 🤣 1
vins Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, Moorer7 είπε Εξαιρετικός σ ευχαριστώ πολύ, ο ryzen τώρα είναι στα 339 θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή αν και σηκώνει άκοσμα κατέβασμα 🤣 Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο 5800x είναι πιο vfm από τον 5600x αυτή τη στιγμή με αυτές τιμές και ο 10900kf ακόμη περισσότερο (πού φτάσαμε!) αλλά για itx ο 10900kf δεν, εκτός αν το κάνεις το κουτάκι και επαγωγική εστία να τηγανίζεις κανά μεζέ 1
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, vins είπε Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο 5800x είναι πιο vfm από τον 5600x αυτή τη στιγμή με αυτές τιμές και ο 10900kf ακόμη περισσότερο (πού φτάσαμε!) αλλά για itx ο 10900kf δεν, εκτός αν το κάνεις το κουτάκι και επαγωγική εστία να τηγανίζεις κανά μεζέ αυτό είναι μύθος για τον Ι9 10900Κ επειδή έχει περάσει από τα χέρια μου είναι ΠΟΙΟ κρύος από τον R5800X με την ίδια ψύκτρα και ο αστικός μύθος δημιουργήθηκε από αυτούς που τον "τηγάνιζαν" με υψηλά ρεύματα για να τρέχουν όλοι οι πυρήνες πάνω από τα 5Ghz. Μια χαρά παίζει ο 10900Κ αν τον αφήσεις στις μαμίσιες ρυθμίσεις όπως κάνεις με τον αντίστοιχο AMD και θα καίει και λιγότερο ρεύμα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou 2
vins Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 50 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε αυτό είναι μύθος για τον Ι9 10900Κ επειδή έχει περάσει από τα χέρια μου είναι ΠΟΙΟ κρύος από τον R5800X με την ίδια ψύκτρα και ο αστικός μύθος δημιουργήθηκε από αυτούς που τον "τηγάνιζαν" με υψηλά ρεύματα για να τρέχουν όλοι οι πυρήνες πάνω από τα 5Ghz. Μια χαρά παίζει ο 10900Κ αν τον αφήσεις στις μαμίσιες ρυθμίσεις όπως κάνεις με τον αντίστοιχο AMD και θα καίει και λιγότερο ρεύμα. Με συγχωρείς, αλλά σε αυτό που λες εγώ είμαι επιφυλακτικός. Χωρίς καμία παρεξήγηση και πολύ φιλικά, όχι γιατί δε σε πιστεύω, αλλά γιατί κάθε εμπειρία μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές μεταβλητές που να επηρεάζουν το αποτέλεσμα. π.χ. Το πιο κρύος δε σημαίνει απαραίτητα ότι και το κουτί είναι πιο κρύο, γιατί μπορεί -λέμε τώρα- λόγω IHS να γίνεται καλύτερη απαγωγή θερμότητας, να βλέπεις στο HWinfo χαμηλότερες θερμοκρασίες στους σένσορες, αλλά το κουτί μέσα να βράζει (και στην προκειμένη μιλάμε για itx που παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο). Και σε ότι έχει να κάνει με το λιγότερο ρεύμα, έχω διαβάσει τα ανάποδα (και είναι και λογικό σε ένα βαθμό) Φυσικά και δεν εμπιστεύομαι όσα διαβάζω σε bench και reviews με κλειστά τα μάτια, αλλά το ίδιο κάνω και γενικά Τέλος, προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ξεκλείδωτους επεξεργαστές αν είναι να μην τους σκαλίσεις, έστω και λίγο έτσι για το καλό 😁
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, vins είπε Με συγχωρείς, αλλά σε αυτό που λες εγώ είμαι επιφυλακτικός. Χωρίς καμία παρεξήγηση και πολύ φιλικά, όχι γιατί δε σε πιστεύω, αλλά γιατί κάθε εμπειρία μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές μεταβλητές που να επηρεάζουν το αποτέλεσμα. π.χ. Το πιο κρύος δε σημαίνει απαραίτητα ότι και το κουτί είναι πιο κρύο, γιατί μπορεί -λέμε τώρα- λόγω IHS να γίνεται καλύτερη απαγωγή θερμότητας, να βλέπεις στο HWinfo χαμηλότερες θερμοκρασίες στους σένσορες, αλλά το κουτί μέσα να βράζει (και στην προκειμένη μιλάμε για itx που παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο). Και σε ότι έχει να κάνει με το λιγότερο ρεύμα, έχω διαβάσει τα ανάποδα (και είναι και λογικό σε ένα βαθμό) Φυσικά και δεν εμπιστεύομαι όσα διαβάζω σε bench και reviews με κλειστά τα μάτια, αλλά το ίδιο κάνω και γενικά Τέλος, προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ξεκλείδωτους επεξεργαστές αν είναι να μην τους σκαλίσεις, έστω και λίγο έτσι για το καλό 😁 Αν κάνεις λελογισμένο o/c χωρίς υψηλά volts δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τα 200W υπο στρες ενώ μέσα σε βαρύ gaming θα βλέπεις γύρω στα 100W κατανάλωση. 1
dchatz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Αν έχεις 3d εκτυπωτή (τώρα πια κάνουν 150 €) υπάρχουν DIY καταστάσεις με εκτυπωμένα κουτιά ή πλαίσια για την κατασκευή ενός Mini-itx κουτιού. Υπάρχουν πολλά βιντεο κλπ. Επιπλέον κάποτε (τωρα έχει παλιώσει και είναι άχρηστο) είχα φτιάξει ένα μικρό κουτί με πλεξιγκλας. Πολλοί τοποθετούν την GPU κάτω από τη μητρική με PCI-X riser για ακόμα μικρότερες κατασκευές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα