Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,
Θέλω να αναβαθμίσω Η/Υ 10 ετίας που έχει :
- Intel E6550
- ASUS P5G41T-M LX
- 4Gb RAM
- Tagan PSU κλπ.
με το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Θέλω (εάν είναι δυνατό) να κρατήσω το κουτί ANTEC 900 και ίσως το τροφοδοτικό Tagan TG850-U22
Παρακαλώ για τις προτάσεις σας για :

• CPU (προτιμώ AMD)
  • CPU Cooler
  • MOBO
  • RAM 16Gb
  • PSU (εφόσον δεν επαρκεί το Tagan)

Ευχαριστώ

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω σωστά δεν πας για αναβάθμιση αλλά για νέο build, σωστά; Το κουτί το κρατάς άνετα αλλά το τροφοδοτικό γιατί; Είναι σχετικά πρόσφατα αγορασμένο; Είναι ακριβοπληρωμένο (συγνώμη μα δεν την ήξερα σα μάρκα, μπορεί και από ασχετοσύνη!);

Προσδιόρισε λίγο τι εννοείς λέγοντας ελάχιστο κόστος, ποιές οι δουλειές που θα κάνει το pc και πόσο προτιμάς amd; Αυτήν την εποχή προτείνεται κατά βάση Intel λόγω τιμών-δυνατοτήτων.

• Like 1
Δημοσ.

Το post ειναι απο το 2008 και τα παιδια λενε οτι ηδη ειναι ειδος υπο εξαφανιση η tagan. Αν και λιγο που την εψαξα ηταν οντως πολυ καλη εταιρια και εφτιαχνε high quality units, ενα τροφοδοτικο πανω απο 10-12 χρονων ειναι με το ενα ποδι στο ταφο. Η συμβουλη μου ειναι να δωσεις ενα πενηνταρικο εξτρα να παρεις ενα καινουργιο, που μπορεις να βρεις αρκετα σε αυτο το price range. O nick εχει φτιαξει μια πολυ ωραια λιστα που φανταζομαι θα σου στειλει, αλλα αν μπορεις, βαλε κατιτίς παραπανω για λιγο καλυτερο τροφοδοτικο. Αν θελεις να πας με το ελαχιστο κοστος, ακολουθησε τον.

Επισης ο @TheDevilMayCare ειχε κανει μια πολυ καλη προταση για φθηνο pc σε αυτο το post εδω.

Δεν ειναι τελευταιας τεχνολογια οπως του nick, αλλα ειναι πολυ φθηνο και θα ειναι αρκετα πιο συγχρονο και γρηγορο απο αυτο που λειτουργεις τωρα.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gandrian είπε

Θέλω (εάν είναι δυνατό) να κρατήσω το κουτί ANTEC 900 και ίσως το τροφοδοτικό Tagan TG850-U22

Τελικά θα το κρατήσεις ή θα παρεις το CoolerMaster Masterbox TD500 Mesh White ?

Δημοσ.
19 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αν καταλαβαίνω σωστά δεν πας για αναβάθμιση αλλά για νέο build, σωστά; Το κουτί το κρατάς άνετα αλλά το τροφοδοτικό γιατί; Είναι σχετικά πρόσφατα αγορασμένο; Είναι ακριβοπληρωμένο (συγνώμη μα δεν την ήξερα σα μάρκα, μπορεί και από ασχετοσύνη!);

Προσδιόρισε λίγο τι εννοείς λέγοντας ελάχιστο κόστος, ποιές οι δουλειές που θα κάνει το pc και πόσο προτιμάς amd; Αυτήν την εποχή προτείνεται κατά βάση Intel λόγω τιμών-δυνατοτήτων.

Καλημέρα.
Να αλλάξω τροφοδοτικό, δεν έχω θέμα, απλά μου έκανε εντύπωση πως αν και παλιό (10ετίας, top για την εποχή του) 2 εταιρείες που ζήτησα προσφορά μου είπαν να το κρατήσω.
Έχω ήδη 1 desktop με Intel έλεγα το 2ο να δοκιμάσω AMD.
Ελάχιστο κόστος εννοώ τα απολύτως απαραίτητα (όχι για παιχνίδια, απλά αξιοπρεπές browsing, δουλειά γραφείου, Office κλπ).
Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν αυτο το τροφοδοτικο ειναι πανω σε αυτο το συστημα, κρατησε το
καταρχην γιατι αποκλειεται να το εχει ζορισει ο Intel E6550 που χεις.
Οσο για τη φθηνοτερη του-με το ελαχιστο κοστος δυνατη αναβαθμιση
ειναι να δεις: ποιους Xeon μπορει να παρει η μητρικη σου τωρα, χα! 🧐
https://www.youtube.com/watch?v=-lqQgnlGm10

Και στοκ να τον εχεις εντελως, ειναι μια χαρα αναβαθμιση 12M Cache, 3.16 GHz, 1333 MHz FSB 🤠
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/33087/intel-xeon-processor-x5460-12m-cache-3-16-ghz-1333-mhz-fsb.html
https://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-X5460-Quad-Core-3-16-GHz-12M-1333MHz-Socket-771-CPU-Processor/352747582945

Επεξεργαστικα: θα ανεβεις αγγιζει το 300% για...15 ευρω, οποτε καλυτερο απο αυτο? 😀

• Like 2
Δημοσ.

Perfect idea.
Ομολογώ δεν το γνώριζα.
Δηλ, μόνον με αλλαγή CPU το αναβαθμίζω αρκετά, σωστά ?
Προϋπόθεση βέβαια να βρω ΧΕΟΝ-X5460.
Ερώτηση : Μόνον τον συγκεκριμένο παίρνει η ASUS P5G41T-M LX  ? Θα μπορούσα να βάλω και κάποιον άλλον ?

Ευχαριστώ @TheDevilMayCare

Δημοσ.

Μπορεις να ψαξεις: τι εχουν βαλει αλλοι! Yπαρχει εδω = στις αγγελιες
και χρηστης που πουλαει xeon και δινει bios, αν θες να το(ν) ρωτησεις!

Επεξεργαστικα εισαι τοσο παραπανω οσο εγραψα! Aν βαλεις κι
εναν απλο ssd σε περιπτωση που δεν εχεις, μια χαρα upgrade 😎

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης θα πάρει μεγάλο boost και η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών από τον X5460 (είναι ο καλύτερος της κατηγορίας).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν αυτο το τροφοδοτικο ειναι πανω σε αυτο το συστημα, κρατησε το
καταρχην γιατι αποκλειεται να το εχει ζορισει ο Intel E6550 που χεις.
Οσο για τη φθηνοτερη του-με το ελαχιστο κοστος δυνατη αναβαθμιση
ειναι να δεις: ποιους Xeon μπορει να παρει η μητρικη σου τωρα, χα! 🧐
https://www.youtube.com/watch?v=-lqQgnlGm10

Και στοκ να τον εχεις εντελως, ειναι μια χαρα αναβαθμιση 12M Cache, 3.16 GHz, 1333 MHz FSB 🤠
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/33087/intel-xeon-processor-x5460-12m-cache-3-16-ghz-1333-mhz-fsb.html
https://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-X5460-Quad-Core-3-16-GHz-12M-1333MHz-Socket-771-CPU-Processor/352747582945

Επεξεργαστικα: θα ανεβεις αγγιζει το 300% για...15 ευρω, οποτε καλυτερο απο αυτο? 😀

Στο τροφοδοτικο δε προτεινεται αλλαγη επειδη ζοριστηκε.

Οι πυκνωτες πολυκαιριζονται ειτε ζοριστηκε ειτε οχι.

10ετιας τροφοδοτικο ισως να παρουσιασει θεμα,αν και εγω της λογικης να μην το αλλαξει ειμαι.Αλλα ειναι μικρο το κοστος θεωρω οποτε γιατι οχι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Στο τροφοδοτικο δε προτεινεται αλλαγη επειδη ζοριστηκε.

Οι πυκνωτες πολυκαιριζονται ειτε ζοριστηκε ειτε οχι.

10ετιας τροφοδοτικο ισως να παρουσιασει θεμα,αν και εγω της λογικης να μην το αλλαξει ειμαι.Αλλα ειναι μικρο το κοστος θεωρω οποτε γιατι οχι.

@Dantε μπορείς να μου προτείνεις κάποιο αξιοπρεπές/σύγχρονο PSU που να κουμπώνει στο παλιό μου σύστημα  ?
Ευχαριστώ

2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Μπα αν ειναι το....850(!!)αρη Tagan, δεν θα εχει χαμπαριασει 😀

Αυτό έχω

TAGAN TG850-U22.png

Επεξ/σία από gandrian
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Μπα αν ειναι το....850(!!)αρη Tagan, δεν θα εχει χαμπαριασει 😀

Δηλαδη τι διαφορα θα κανει στο πυκνωτη που φουσκωσε,ακομα και να ειναι 1500αρι? 🤨

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...