gii Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, rg550 είπε όπως σου είπαν και παραπάνω, εάν θες να μπεις στο επάγγελμα του Ορκωτού για τα λεφτά και όχι από pure love για το αντικείμενο, τότε άστο, επένδυσε το χρόνο σου κάπου άλλου. Για αρκετά χρόνια θα είσαι δόκιμος, με άπειρες ώρες δουλειάς (99% excel, αντε και κανενα IDEA ανάλογα με τον ρόλο σου στην ομάδα), και κακοπληρωμένος για αυτά που θα προσφέρεις. Δεν είναι τυχαίο που ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σε μεγάλες ελεγκτικές κοιτάνε να μεταπηδήσουν σε άλλες εταιρείες (πχ. τράπεζες κτλ), ούτε είναι τυχαίο ότι ολες οι big4 ζητάνε πάντα σαν τρελές κόσμο στο audit. Τρελά λεφτά σε αυτό το επάγγελμα με το καλημέρα σας, δεν υπάρχουν (ούτε Ελλάδα, ούτε εξωτερικό). Αν θα φτάσεις να παίρνεις πολύ καλά λεφτά αυτό θα γίνει μετα από αρκετα χρόνια όταν και αν θα αναλάβεις ομάδα ελέγχου και θα είσαι αυτος που θα υπογράφει την τελική έκθεση ελέγχου (χοντρικά υπολόγισε πάνω από 10ετιά και μπορεί να λέω και λίγο.) αλλά και αυτό θα εξαρτάται και απο τους πελάτες που θα ελέγχεις και τη μορφή της απασχόλησής σου με την εταιρεία - εργοδότη. Κανεις δεν θέλει να δουλεύει 12 ωρα, οσα χρήματα και να παίρνει. Κανένας νορμάλ που έχει γενικά και άλλα ενδιαφέροντα εκτός της καριέρας. Και στο λέει κάποιος full dedicated στην καριέρα του και στην συνεχή επιμόρφωσή του. είσαι φοιτητής, οπότε υπολογίζω ότι θα είσαι γύρω στα 22...; Όταν φτάσεις στα 38, και έχεις Χ χρόνια εμπειρίας και άλλες υποχρεώσεις, ελα να μου πεις κατά ποσο θα θες να δουλευεις 12 ωρα. Τα ίδια έλεγα και εγω κάποτε. Πλέον, αν δεν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος, τηρώ αυστηρό ωράριο. Επίσης, κίνητρό σου σε αυτή την φάση της ζωής σου (εάν πέφτω μέσα στην ηλικία) δεν θα πρέπει να είναι μόνο τα λεφτά, αλλά κυρίως το να αποκτήσεις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα αξιοποιήσεις για να βρεθεί κάποιος να σου προσφέρει δουλειά με καλύτερα λεφτά... Δηλ, θα πας κάπου και δεν θα δουλέψεις σκληρά για να δείξεις τι αξίζεις και τι μπορείς να προσφέρεις εάν πχ. παίρνεις 500 καθαρά; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε λυπάμαι, αλλά περιμένουν και άλλοι πτυχιούχοι στον ΟΑΕΔ που θα δουλέψουν σκληρά για τα 500 και θα τα τιμήσουν. Ελπίζω να μη πάρεις στραβά αυτά που σου λέω, απλά παρατηρώ ολοένα και περισσότερους νέους αποφοίτους να έχουν αυτό το "στυλάκι" απέναντι σε δουλειές και πίστεψέ με, κάποιος που θα σου πάρει συνέντευξη θα το πάρει χαμπάρι και μάντεψε τη συνέχεια... Αντιθέτως δεν το παίρνω καθόλου στραβά!Απλά ψαχνομαι επαγγελματικά θα έλεγα...θέλω να κάνω καριέρα και είμαι πρόθυμος να θυσιάσω πράγματα για αυτήν απλά...δεν είναι ότι θέλω αμέσως κόκκινο χαλί...θέλω απλά να κοιτάω σε κάθε κλάδο τι προοπτικές υπάρχουν
rg550 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Ότι στην ελεγκτική υπάρχουν προοπτικές, υπάρχουν. Απλά όπως έχει αναφερθεί είναι ένα επάγγελμα που θέλει πολύ διάβασμα, κόπο, χρήμα και χρόνο για να πεις ότι θα είσαι από τους καλοπληρωμένους και περιζήτητους, κάτι το οποίο ξαναλέω ότι επηρεάζεται από αρκετές μεταβλητές, όπως πχ το μέγεθος της εταιρείας που σε απασχολεί. Κάνεις δεν σου λέει να μην το προσπαθήσεις, εννοείται, απλά μπες στο συγκεκριμένο επάγγελμα για τους σωστούς λόγους και όχι για το χρήμα. Σε περίπτωση που γενικά σε ενδιαφέρει ο έλεγχος μπορείς να δεις και πιστοποιήσεις σχετικά με εσωτερικό έλεγχο, καθώς το αντικείμενο δεν είναι ρυθμιζόμενο (να απαιτείται δηλαδή να περάσεις ΣΟΕΛ κτλ). Πρόσεχε όμως, γιατι όλες οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε internal audit απαιτούν κάποια χρόνια σχετικής εμπειρίας για να τις αποκτήσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://global.theiia.org/certification/cia-certification/pages/cia-certification.aspx 1
gii Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, rg550 είπε Ότι στην ελεγκτική υπάρχουν προοπτικές, υπάρχουν. Απλά όπως έχει αναφερθεί είναι ένα επάγγελμα που θέλει πολύ διάβασμα, κόπο, χρήμα και χρόνο για να πεις ότι θα είσαι από τους καλοπληρωμένους και περιζήτητους, κάτι το οποίο ξαναλέω ότι επηρεάζεται από αρκετές μεταβλητές, όπως πχ το μέγεθος της εταιρείας που σε απασχολεί. Κάνεις δεν σου λέει να μην το προσπαθήσεις, εννοείται, απλά μπες στο συγκεκριμένο επάγγελμα για τους σωστούς λόγους και όχι για το χρήμα. Σε περίπτωση που γενικά σε ενδιαφέρει ο έλεγχος μπορείς να δεις και πιστοποιήσεις σχετικά με εσωτερικό έλεγχο, καθώς το αντικείμενο δεν είναι ρυθμιζόμενο (να απαιτείται δηλαδή να περάσεις ΣΟΕΛ κτλ). Πρόσεχε όμως, γιατι όλες οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε internal audit απαιτούν κάποια χρόνια σχετικής εμπειρίας για να τις αποκτήσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://global.theiia.org/certification/cia-certification/pages/cia-certification.aspx εχω δει οτι το κοστος για να παρεις την πιστοποιηση του ΣΟΕΛ ειναι 6000...νταξει δεν ειναι τοσο απογορευτικο σαν καλο μεταπτυχιακο ειναι(το κοστος)....Και τα χρηματοοικονονομικα μου αρεσουν σαν κλαδους αλλα εδω στην ελλαδα δεν ξερω...δεν ειναι τοσο ανεπτυγμενος ο κλαδος
rg550 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Υπολογίζεις μόνο τα δίδακτρα. Δεν υπολογίζεις τα 45-60 ευρώ, αναλόγως το μάθημα, που αφορούν τα εξέταστρα. Και για να τελειώσεις με το ΣΟΕΛ πρέπει να περάσεις 30 μαθήματα, που το ίδιο το πρόγραμμα δεν σου εγγυάται ότι θα τα περάσεις όλα μέσα στα δυο χρόνια. Αν όντως ενδιαφέρεσαι και για να μη τα βάλεις από τη τσέπη σου, προσπάθησε να βρεις δουλειά σε κάποια ελεγκτική πρώτα, και θα αναλάβουν αυτοί να σε στείλουν στο πρόγραμμα. Είναι κάτι που γίνεται γενικά. Σε περίπτωση που πιάσεις δουλειά, έχε υπόψη σου ότι οι ιδιοφυίες στο ΣΟΕΛ βάζουν τις εξετάσεις καθημερινές πρωινά Δεκέμβρη και συνήθως Ιούνιο (μήνες που συνήθως στο λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα έχουμε κλεισίματα, αναλόγως την εταιρεία.) Πριν πάρεις την απόφασή σου, υπολόγισε ότι το ΜΕΤΚΕΛ είναι επαγγελματικό μεταπτυχιακό που θα σου χρησιμεύσει μόνο στην Ελλάδα και μόνο για το επάγγελμα του ορκωτού. Στο εξωτερικό δεν τυγχάνει της αναγνώρισης που θα έχει ένα master από ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Αν πας πχ Ολλανδία με άδεια ορκωτού από εδώ, και θες να ασκήσεις το επάγγελμα του ορκωτού, θα πρέπει να πάρεις την εκεί άδεια εργασίας από το αντίστοιχο "ΣΟΕΛ", το ίδιο και εδώ Σουηδία, το ίδιο Ελβετία κτλ κτλ. και αυτό γιατί το επάγγελμα είναι regulated σε κάθε χώρα. Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν έχεις κάποια απορία μου λες. 1
gii Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, rg550 είπε Υπολογίζεις μόνο τα δίδακτρα. Δεν υπολογίζεις τα 45-60 ευρώ, αναλόγως το μάθημα, που αφορούν τα εξέταστρα. Και για να τελειώσεις με το ΣΟΕΛ πρέπει να περάσεις 30 μαθήματα, που το ίδιο το πρόγραμμα δεν σου εγγυάται ότι θα τα περάσεις όλα μέσα στα δυο χρόνια. Αν όντως ενδιαφέρεσαι και για να μη τα βάλεις από τη τσέπη σου, προσπάθησε να βρεις δουλειά σε κάποια ελεγκτική πρώτα, και θα αναλάβουν αυτοί να σε στείλουν στο πρόγραμμα. Είναι κάτι που γίνεται γενικά. Σε περίπτωση που πιάσεις δουλειά, έχε υπόψη σου ότι οι ιδιοφυίες στο ΣΟΕΛ βάζουν τις εξετάσεις καθημερινές πρωινά Δεκέμβρη και συνήθως Ιούνιο (μήνες που συνήθως στο λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα έχουμε κλεισίματα, αναλόγως την εταιρεία.) Πριν πάρεις την απόφασή σου, υπολόγισε ότι το ΜΕΤΚΕΛ είναι επαγγελματικό μεταπτυχιακό που θα σου χρησιμεύσει μόνο στην Ελλάδα και μόνο για το επάγγελμα του ορκωτού. Στο εξωτερικό δεν τυγχάνει της αναγνώρισης που θα έχει ένα master από ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Αν πας πχ Ολλανδία με άδεια ορκωτού από εδώ, και θες να ασκήσεις το επάγγελμα του ορκωτού, θα πρέπει να πάρεις την εκεί άδεια εργασίας από το αντίστοιχο "ΣΟΕΛ", το ίδιο και εδώ Σουηδία, το ίδιο Ελβετία κτλ κτλ. και αυτό γιατί το επάγγελμα είναι regulated σε κάθε χώρα. Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν έχεις κάποια απορία μου λες. oποτε αν καταλαβα καλα η γνωμη σου ειναι οτι σαν επάγγελμα παρα ειναι βαρβαρο και δεν αξιζουν οι θυσιες
rg550 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Ολα τα επαγγέλματα είναι βάρβαρα αργά ή γρήγορα και τα πάντα χρειάζονται θυσίες, επιμονή και υπομονή. Δεν είπα πουθενα οτι δεν αξίζει, απλά σου παραθέτω κάποια δεδομένα που λογικά αγνοούσες. Το αν αξίζει στην τελική είναι εντελώς αντικειμενικό, εσυ ξέρεις αν αξίζει ή όχι για σένα. Την καλύτερη απάντηση πάντως στην έδωσε πιο πίσω συμφορουμίτης. Παραθέτω: 14 ώρες πριν, JohnGTA είπε Κοίταξε να δεις κάτι γενικότερα στην ζωή σου, που όταν το πάρεις καλά χαμπάρι θα παίρνεις καλύτερες αποφάσεις (αισθάνομαι υπερήφανος προσωπικά που το κατάλαβα νωρίς). Στην ζωή, κανένας άνθρωπος και κανένας τίτλος δεν πρόκειται με το καλημέρα να σου εγγυηθεί ότι θα βγάλεις λεφτάρες. Πάνε κάνε διδακτορικό στο Harvard σε Computer Science, τίποτα δεν σου εγγυάται ότι μόνο με το χαρτί σου θα πάρεις θέση με 90-100κ/ετησίως. Ζούμε σε εποχές όπου πάντα μετράει το βεληνεκές του προσώπου σου, όχι μόνο τα χαρτιά. Συνεπώς, τα λεφτά έρχονται σε όποιον μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα σε ένα πεδίο, επομένως σε κάποιον με καύλα για το αντικείμενό του. Η αρχή πάντα είναι δύσκολη παντού, και αν δεν έχεις ένα όραμα για τον εαυτό σου απο πίσω δεν θα αντέξεις ούτε την πρώτη ελάχιστη "δοκιμασία". Θα δεις ότι σε κορυφές μεγάλων εταιρειών πολλές φορές υπάρχουν άτομα τα οποία δεν σπούδασαν τυπικά το αντικείμενο που χειρίζονται. Αυτό είναι γιατί προφανώς κάτι διαφορετικό είδαν στην δουλειά τους, και εμπνεύστηκαν να συνεχίσουν. Αυτό το grinding mindset, του ότι τα πάντα μαθαίνονται στα πανεπιστήμια/σε σχολές/σε φροντιστήρια είναι λάθος όπως το νιώθεις εσύ. Τελειώνω, για να μην γίνω πιο γραφικός από όσο έγινα τώρα: ψάξε πολύ βαθιά μέσα σου, και στάθμισε αν όντως σου αρέσει το αντικείμενο ως αντικείμενο και χωρίς το τυράκι των χρημάτων. Κοίταξε να εκμεταλλευτείς τον χρόνο των σπουδών σου (είτε τώρα είτε στο μέλλον) για να δημιουργήσεις ένα αφήγημα για τον εαυτό σου και να το δουν μελλοντικοί εργοδότες. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κυνηγάς μαλακίες όπως είναι απλά τα "λεφτά".
koulkos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Προσωπικά, όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα, αν ήμουν νέος στην αγορά εργασίας θα πήγαινα για υπεύθυνος μισθοδοσίας ή για εσωτερικό έλεγχο. Ειδικά στο πρώτο, σπανίζουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τα εργατικά. Δυστυχώς, τα σύγχρονα προγράμματα που τα κάνουν όλα αυτοματοποιημένα έχουν οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων να επαναπαύονται και να μην έχουν την τριβή που είχαν παλαιότερα. Η ευθύνη μεγάλη, τα πρόστιμα ακόμη μεγαλύτερα, ανάλογη όμως είναι και η αμοιβή μετά από λίγα χρόνια. 1
gii Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, koulkos είπε Προσωπικά, όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα, αν ήμουν νέος στην αγορά εργασίας θα πήγαινα για υπεύθυνος μισθοδοσίας ή για εσωτερικό έλεγχο. Ειδικά στο πρώτο, σπανίζουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τα εργατικά. Δυστυχώς, τα σύγχρονα προγράμματα που τα κάνουν όλα αυτοματοποιημένα έχουν οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων να επαναπαύονται και να μην έχουν την τριβή που είχαν παλαιότερα. Η ευθύνη μεγάλη, τα πρόστιμα ακόμη μεγαλύτερα, ανάλογη όμως είναι και η αμοιβή μετά από λίγα χρόνια. Στον εσωτερικό έλεγχο να φανταστώ όμως δεν θα πρέπει να είσαι χρόνια σε μια επιχείρηση σωστά;
koulkos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, gii είπε Στον εσωτερικό έλεγχο να φανταστώ όμως δεν θα πρέπει να είσαι χρόνια σε μια επιχείρηση σωστά; Όχι απαραίτητα. Γενικά όμως στα οικονομικά και αν στοχεύεις σε μισθωτή εργασία, θεωρώ πως μόνο οι συχνές μετακινήσεις θα σου φέρουν τα χρήματα που ενδεχομένως αξίζεις. Φυσικά, ο καθένας γνωρίζει τι αξίζει και τι όχι και βαθιά μέσα του ξέρει αν "μετράει" στην αγορά εργασίας. Τα ταβάνια είναι ότι χειρότερο στη μισθωτή εργασία. Και το χειρότερο δεν είναι το ταβάνι των χρημάτων αλλά της δουλειάς. Μετά από 3-4-5 χρόνια έχεις φτάσει στο peak σου και από εκεί και πέρα είναι ακόμη μια μέρα στη δουλειά (τη συγκεκριμένη). Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του καθενός, αν βαριέται εύκολα, αν είναι της σιγουριάς και πάει λέγοντας. Το άσχημο που βλέπω στον εσωτερικό έλεγχο είναι η δυσκολία του να χωθείς και μάλλον θα γίνει τυχαία ή bypass, ξεκινώντας από κάποιο άλλο τμήμα. 1
gii Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 22 λεπτά πριν, koulkos είπε Όχι απαραίτητα. Γενικά όμως στα οικονομικά και αν στοχεύεις σε μισθωτή εργασία, θεωρώ πως μόνο οι συχνές μετακινήσεις θα σου φέρουν τα χρήματα που ενδεχομένως αξίζεις. Φυσικά, ο καθένας γνωρίζει τι αξίζει και τι όχι και βαθιά μέσα του ξέρει αν "μετράει" στην αγορά εργασίας. Τα ταβάνια είναι ότι χειρότερο στη μισθωτή εργασία. Και το χειρότερο δεν είναι το ταβάνι των χρημάτων αλλά της δουλειάς. Μετά από 3-4-5 χρόνια έχεις φτάσει στο peak σου και από εκεί και πέρα είναι ακόμη μια μέρα στη δουλειά (τη συγκεκριμένη). Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του καθενός, αν βαριέται εύκολα, αν είναι της σιγουριάς και πάει λέγοντας. Το άσχημο που βλέπω στον εσωτερικό έλεγχο είναι η δυσκολία του να χωθείς και μάλλον θα γίνει τυχαία ή bypass, ξεκινώντας από κάποιο άλλο τμήμα. Κατάλαβα...η αλήθεια είναι ότι με έχει αγχωσει το μέλλον και επειδή έχω προσδοκίες για τον εαυτό μου και γενικά είμαι της δουλειάς αγχώνομαι ακόμα περισσότερο....για αυτό κοιτάω τι δρόμοι υπάρχουν και που να κατευθύνθω....στον τομέα των οικονομικών πάντα
taketrance Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, koulkos είπε Προσωπικά, όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα, αν ήμουν νέος στην αγορά εργασίας θα πήγαινα για υπεύθυνος μισθοδοσίας ή για εσωτερικό έλεγχο. Ίσως τα δυο πιο βαρετά επαγγέλματα στον κλάδο των υπηρεσιών. 1
gii Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, taketrance είπε Ίσως τα δυο πιο βαρετά επαγγέλματα στον κλάδο των υπηρεσιών. Ναι αλλά καλές απολαβές μελλοντικά αν ξες τι κάνεις
koulkos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 21 ώρες πριν, taketrance είπε Ίσως τα δυο πιο βαρετά επαγγέλματα στον κλάδο των υπηρεσιών. Για τη μισθοδοσία συμφωνώ. Για τον εσωτερικό έλεγχο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αν χωθείς σε μεγάλη εταιρία θα έχεις μπόλικα ταξίδια, θα γνωρίσεις πολλά άτομα από όλα τα departments και θα δεις πως δουλεύουν τα τελευταία. Υπάρχουν όμιλοι με παρουσία σε 2-3 ηπείρους και για αυτές ο εσωτερικός έλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και φυσικά δεν περιορίζεται στο κομμάτι των οικονομικών. Σε μια μεγάλη εταιρία, το να μπεις, να δεις διαδικασίες, να τις αξιολογήσεις, να υποβάλλεις προτάσεις με αλλαγές στη διοίκηση, να εγκριθούν, να σχεδιάσεις τις νέες διαδικασίες, να τις ενσωματώσεις στη καθημερινότητα, να δουλέψουν και εν τέλει να αξιολογήσεις το αποτέλεσμα, μπορεί να πάρει χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχοντας δουλεψει 5 χρονια στον εσωτερικο ελεγχο μεγαλης εταιριας που εχει υποκαταστηματα και στην Ελλαδα θα σου πω το εξης> Αν μπορειςνα δουλεψεις σε αλλο κομματι / τμημα της εταιριας τοτε δουλεψε εκει. Εισαι παντα ο επισκεπτης, ο απο εξω, αυτος που ερχεται να κανει ελεγχο, αυτος που χωνεται στην καθημερινοτητα και μας <<ενοχλει>> εμας εδω που σκιζομαστε στην δουλεια. Το μετανιωσα πικρα οταν στην 2ετια μπορουσα να μεταπηδησω σε αλλο τμημα της εταιριας (συγκεκριμενα στον Τομεα Logistics) και δεν το εκανα. Ηταν ισως το μεγαλυτερο λαθος στην επαγγελματικη μου πορεια γιατι ηταν μια ευκαιρια που δεν δινεται ως συνηθως σε κανεναν. Γνωμη μου, να προσπαθησεις να εισαι <<μεσα στο οργανογραμμα της εταιριας>> και οχι σε θεση <<αλεξιπτωτιστη>> και ο μυθος οτι οι τυποι και τυπισσες του εσωτερικου ελεγχου μεταπηδουν αργοτερα σε καλυτερες θεσεις ειναι απλα ενας μυθος. Να σκεφτεις οτι το 2004 επαιρνα 2500 καθαρα, ειχα αυτοκινητο απο την εταιρια (ολα πληρωμενα ακομα και το σ/κ και στις αδειες). κινητα, υπολογιστες, ταμπλετ (θυμαμαι κατι Blackberry το 2004 με γραφιδες ωραια χρονια). Τωρα εχω εναν γνωστο που εργαζεται στην Ernst Young σε ευρωπαικη πολη. Εχει 15 χρονια εκει. Αυτος μαλιστα, κονομαει λεφτα. Αλλα οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω εχει δικια του ομαδα και οι ωρες ειναι ατελειωτες. Σκεψου καλα. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2021 από Επισκέπτης
gii Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, GeorgBou είπε Εχοντας δουλεψει 5 χρονια στον εσωτερικο ελεγχο μεγαλης εταιριας που εχει υποκαταστηματα και στην Ελλαδα θα σου πω το εξης> Αν μπορειςνα δουλεψεις σε αλλο κομματι / τμημα της εταιριας τοτε δουλεψε εκει. Εισαι παντα ο επισκεπτης, ο απο εξω, αυτος που ερχεται να κανει ελεγχο, αυτος που χωνεται στην καθημερινοτητα και μας <<ενοχλει>> εμας εδω που σκιζομαστε στην δουλεια. Το μετανιωσα πικρα οταν στην 2ετια μπορουσα να μεταπηδησω σε αλλο τμημα της εταιριας (συγκεκριμενα στον Τομεα Logistics) και δεν το εκανα. Ηταν ισως το μεγαλυτερο λαθος στην επαγγελματικη μου πορεια γιατι ηταν μια ευκαιρια που δεν δινεται ως συνηθως σε κανεναν. Γνωμη μου, να προσπαθησεις να εισαι <<μεσα στο οργανογραμμα της εταιριας>> και οχι σε θεση <<αλεξιπτωτιστη>> και ο μυθος οτι οι τυποι και τυπισσες του εσωτερικου ελεγχου μεταπηδουν αργοτερα σε καλυτερες θεσεις ειναι απλα ενας μυθος. Να σκεφτεις οτι το 2004 επαιρνα 2500 καθαρα, ειχα αυτοκινητο απο την εταιρια (ολα πληρωμενα ακομα και το σ/κ και στις αδειες). κινητα, υπολογιστες, ταμπλετ (θυμαμαι κατι Blackberry το 2004 με γραφιδες ωραια χρονια). Τωρα εχω εναν γνωστο που εργαζεται στην Ernst Young σε ευρωπαικη πολη. Εχει 15 χρονια εκει. Αυτος μαλιστα, κονομαει λεφτα. Αλλα οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω εχει δικια του ομαδα και οι ωρες ειναι ατελειωτες. Σκεψου καλα. εφοσον εχεις εμπειρια πολυετη απο την φαση και εισαι μεσα στον κλαδο που θα με κατευθυνες η τι θα με συμβουλευες? θελω να παιρνω γνωμες και συμβουλες απο ατομα που εχουν πετυχει σε τετοιους κλαδους και ειναι μεσα σε αυτους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα