Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Τελειώνοντας τη στρατιωτική μου θητεία έχω μπει στη διαδικασία να ψάχνω για το επάγγελμα του ορκωτού ελέγκτή. Έχω αποφοιτήσει απο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών. Στόχος μου είναι να εργαστώ στις Big 4 και να ασχοληθώ με το auditing. Για να γίνω πιο αρεστός στις συγκεκριμένες εταιρίες αποφάσισα να παρακολουθήσω πιστοποίηση excel expert καθώς και να γραφτώ στο πρόγραμμα πιστοποίησης acca. Είμαι 23 χρονών. Ο λόγος που γράφω είναι για να σας ζητήσω κάποια tips για τα πρώτα μου βήματα, κάποια συμβουλή για την εύρεση της πρώτης μου δουλειάς. Γνωρίζω για τα αυξημένα ωράρια και το διάβασμα που χρειάζεται το συγκεκριμένο αντικείμενο καθώς και τη πίεση της δουλειάς. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια μου δώσετε.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά προσλαμβάνουν και φρέσκους αποφοίτους χωρίς εργασιακή εμπειρία (ή με μικρή εμπειρία). Το ACCA το χρηματοδοτούν πολύ συχνά οι Big 4 στους εργαζόμενους και σίγουρα δεν είναι προυπόθεση για εργασία εκεί.

Δημοσ.

Φιλε κι εγώ απο ΛΟΧΡΗ-ΟΠΑ είμαι, δουλέυω σε Β4 εκτός audit αλλα αρκετοί συμφοιτητές το ακολούθησαν. Κάθε λίγους μήνες βγάζουν και οι 4 θέσεις σε linkedin/kariera, ακόμα και χωρις ανοιχτη θέση είναι πιθανό να ενδιαφερθούν βασικα αν στείλεις βιογραφικό.

ACCA ή ΑCA χρηματοδοτούν όλες μετά από κάποιο διαστημα, η PWC μάλιστα σε ξεκινάει αμέσως. Δεν ειναι ανάγκη να το ξεκινήσεις απο την τσέπη σου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σας ειμαι φοιτητης και με ενδιαφερει το επαγγελμα του ορκωτου εχω τρελα με την λογιστικη και τα χρηματοοικονομικα!και θα ηθελα να κανω καριερα σε αυτους τους κλαδους(υψηλόμισθη εννοω)θα ηθελα να μου δωσετε μερικες συμβουλες!θα ηταν καλυτερο καποιος να κανει το προπτυχιακο του να παει στρατο και να ασχοληθει με το σοελ μετα η να προσπαθησει να ενταξει το φανταριλικι στις σπουδες ωστε να βγει κατευθειαν εξω στην αγορα εργασιας?

Δημοσ.

Λοιπον καλο ειναι να μην ενθουσιάζεστε με ένα κλάδο χωρίς να έχετε εργαστεί σε αυτόν. Δεν θα αποτρεψω ούτε θα ενθαρρύνω καποιον απλα θα πω τη γνώμη μου

Στην Ελλάδα το επάγγελμα του Ορκωτού λογιστή δεν αξίζει για πολλούς λόγους. Καλύτερα αν θέλει κάποιος να εργαστεί να το κάνει στο ΕΞωτερικό ή στη Κύπρο . Εδώ υπάρχουν 1000άδες αρνητικά. Εγώ δηλαδή με βάση τη γνώμη μου δεν θα το έκανα. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Είναι διαφορετικό, να το βλέπεις το φρούτο από έξω και διαφορετικό από μέσα

• Like 2
Δημοσ.

τι θα προτεινες δλδ σε καποιον που θελει να κανει καριερα σε αυτους τους κλαδους?τι αρνητικα εχει δλδ εδω?

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gii είπε

τι θα προτεινες δλδ σε καποιον που θελει να κανει καριερα σε αυτους τους κλαδους?τι αρνητικα εχει δλδ εδω?

Να μην το κάνεις για τα χρήματα. 

Φιλική συμβουλή: "Όταν μια μετρική γίνεται αυτοσκοπός, παύει να είναι καλή μετρική". [1]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

31 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Να μην το κάνεις για τα χρήματα. 

Φιλική συμβουλή: "Όταν μια μετρική γίνεται αυτοσκοπός, παύει να είναι καλή μετρική". [1]

συμφωνω σε αυτο!απλα γενικα θα ηθελα να εχω καλες απολαβες!ειναι ενα παραπανω κινητρο για μενα να δουλεψω σκληρα

Επεξ/σία από gii
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gii είπε

συμφωνω σε αυτο!απλα γενικα θα ηθελα να εχω καλες απολαβες!ειναι ενα παραπανω κινητρο για μενα να δουλεψω σκληρα

Με λάθος επάγγελμα τότε έχεις διαλέξει να ασχοληθείς. Αργή εξέλιξη, πολύ διάβασμα και πολλές τρικλοποδιές από συνεργάτες, δημόσιο και σύστημα γενικά. 

Σκληρή δουλειά και ανάλογη ανταμοιβή μόνο το επάγγελμα του γιατρού μπορώ να σκεφτώ για Ελλάδα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SamaelMorningstar είπε

Με λάθος επάγγελμα τότε έχεις διαλέξει να ασχοληθείς. Αργή εξέλιξη, πολύ διάβασμα και πολλές τρικλοποδιές από συνεργάτες, δημόσιο και σύστημα γενικά. 

Σκληρή δουλειά και ανάλογη ανταμοιβή μόνο το επάγγελμα του γιατρού μπορώ να σκεφτώ για Ελλάδα.

ενα επαγγελμα στον οικονομικο κλαδο δεν υπαρχει δλδ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, gii είπε

ενα επαγγελμα στον οικονομικο κλαδο δεν υπαρχει δλδ?

Καλά λεφτά στην Ελλάδα μόνο το δημόσιο έχει.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ελάχιστες καλοπληρωμένες θέσεις πλέον, τουλάχιστον για όσους ξεκινάνε.

ΥΓ. Καλοπληρωμένες εννοώ θέσεις που έχουν καλό ωρομίσθιο πραγματικής εργασίας, γιατί μπορείς να βρεις και θέσεις που δίνουν καλό ονομαστικό μισθό αλλά απαιτούν να δουλεύεις άπειρες ώρες την ημέρα και χωρίς να κοιτάς σκ και αργίες.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Καλά λεφτά στην Ελλάδα μόνο το δημόσιο έχει.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ελάχιστες καλοπληρωμένες θέσεις πλέον, τουλάχιστον για όσους ξεκινάνε.

ΥΓ. Καλοπληρωμένες εννοώ θέσεις που έχουν καλό ωρομίσθιο πραγματικής εργασίας, γιατί μπορείς να βρεις και θέσεις που δίνουν καλό ονομαστικό μισθό αλλά απαιτούν να δουλεύεις άπειρες ώρες την ημέρα και χωρίς να κοιτάς σκ και αργίες.

Όταν λες δημόσιο εννοείς ενστολα;εντάξει είμαι άτομο που θα δούλευα 12ωρα για καλά λεφτά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gii είπε

όπως σου είπαν και παραπάνω, εάν θες να μπεις στο επάγγελμα του Ορκωτού για τα λεφτά και όχι από pure love για το αντικείμενο, τότε άστο, επένδυσε το χρόνο σου κάπου άλλου.

Για αρκετά χρόνια θα είσαι δόκιμος, με άπειρες ώρες δουλειάς (99% excel, αντε και κανενα IDEA ανάλογα με τον ρόλο σου στην ομάδα), και κακοπληρωμένος για αυτά που θα προσφέρεις. Δεν είναι τυχαίο που ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σε μεγάλες ελεγκτικές κοιτάνε να μεταπηδήσουν σε άλλες εταιρείες (πχ. τράπεζες κτλ), ούτε είναι τυχαίο ότι ολες οι big4 ζητάνε πάντα σαν τρελές κόσμο στο audit.

Τρελά λεφτά σε αυτό το επάγγελμα με το καλημέρα σας, δεν υπάρχουν (ούτε Ελλάδα, ούτε εξωτερικό). Αν θα φτάσεις να παίρνεις πολύ καλά λεφτά αυτό θα γίνει μετα από αρκετα χρόνια όταν και αν θα αναλάβεις ομάδα ελέγχου και θα είσαι αυτος που θα υπογράφει την τελική έκθεση ελέγχου (χοντρικά υπολόγισε πάνω από 10ετιά και μπορεί να λέω και λίγο.) αλλά και αυτό θα εξαρτάται και απο τους πελάτες που θα ελέγχεις και τη μορφή της απασχόλησής σου με την εταιρεία - εργοδότη.

1 ώρα πριν, gii είπε

εντάξει είμαι άτομο που θα δούλευα 12ωρα για καλά λεφτά

Κανεις δεν θέλει να δουλεύει 12 ωρα, οσα χρήματα και να παίρνει. Κανένας νορμάλ που έχει γενικά και άλλα ενδιαφέροντα εκτός της καριέρας. Και στο λέει κάποιος full dedicated στην καριέρα του και στην συνεχή επιμόρφωσή του.

είσαι φοιτητής, οπότε υπολογίζω ότι θα είσαι γύρω στα 22...; Όταν φτάσεις στα 38, και έχεις Χ χρόνια εμπειρίας και άλλες υποχρεώσεις, ελα να μου πεις κατά ποσο θα θες να δουλευεις 12 ωρα.

Τα ίδια έλεγα και εγω κάποτε. Πλέον, αν δεν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος, τηρώ αυστηρό ωράριο.

Επίσης, κίνητρό σου σε αυτή την φάση της ζωής σου (εάν πέφτω μέσα στην ηλικία) δεν θα πρέπει να είναι μόνο τα λεφτά, αλλά κυρίως το να αποκτήσεις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα αξιοποιήσεις για να βρεθεί κάποιος να σου προσφέρει δουλειά με καλύτερα λεφτά... 

Δηλ, θα πας κάπου και δεν θα δουλέψεις σκληρά για να δείξεις τι αξίζεις και τι μπορείς να προσφέρεις εάν πχ. παίρνεις 500 καθαρά; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε λυπάμαι, αλλά περιμένουν και άλλοι πτυχιούχοι στον ΟΑΕΔ που θα δουλέψουν σκληρά για τα 500 και θα τα τιμήσουν.

Ελπίζω να μη πάρεις στραβά αυτά που σου λέω, απλά παρατηρώ ολοένα και περισσότερους νέους αποφοίτους να έχουν αυτό το "στυλάκι" απέναντι σε δουλειές και πίστεψέ με, κάποιος που θα σου πάρει συνέντευξη θα το πάρει χαμπάρι και μάντεψε τη συνέχεια...

Επεξ/σία από rg550
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gii είπε

Όταν λες δημόσιο εννοείς ενστολα;εντάξει είμαι άτομο που θα δούλευα 12ωρα για καλά λεφτά

Κοίταξε να δεις κάτι γενικότερα στην ζωή σου, που όταν το πάρεις καλά χαμπάρι θα παίρνεις καλύτερες αποφάσεις (αισθάνομαι υπερήφανος προσωπικά που το κατάλαβα νωρίς).

Στην ζωή, κανένας άνθρωπος και κανένας τίτλος δεν πρόκειται με το καλημέρα να σου εγγυηθεί ότι θα βγάλεις λεφτάρες. Πάνε κάνε διδακτορικό στο Harvard σε Computer Science, τίποτα δεν σου εγγυάται ότι μόνο με το χαρτί σου θα πάρεις θέση με 90-100κ/ετησίως. Ζούμε σε εποχές όπου πάντα μετράει το βεληνεκές του προσώπου σου, όχι μόνο τα χαρτιά. Συνεπώς, τα λεφτά έρχονται σε όποιον μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα σε ένα πεδίο, επομένως σε κάποιον με καύλα για το αντικείμενό του. Η αρχή πάντα είναι δύσκολη παντού, και αν δεν έχεις ένα όραμα για τον εαυτό σου απο πίσω δεν θα αντέξεις ούτε την πρώτη ελάχιστη "δοκιμασία".

Θα δεις ότι σε κορυφές μεγάλων εταιρειών πολλές φορές υπάρχουν άτομα τα οποία δεν σπούδασαν τυπικά το αντικείμενο που χειρίζονται. Αυτό είναι γιατί προφανώς κάτι διαφορετικό είδαν στην δουλειά τους, και εμπνεύστηκαν να συνεχίσουν. Αυτό το grinding mindset, του ότι τα πάντα μαθαίνονται στα πανεπιστήμια/σε σχολές/σε φροντιστήρια είναι λάθος όπως το νιώθεις εσύ.

Τελειώνω, για να μην γίνω πιο γραφικός από όσο έγινα τώρα: ψάξε πολύ βαθιά μέσα σου, και στάθμισε αν όντως σου αρέσει το αντικείμενο ως αντικείμενο και χωρίς το τυράκι των χρημάτων. Κοίταξε να εκμεταλλευτείς τον χρόνο των σπουδών σου (είτε τώρα είτε στο μέλλον) για να δημιουργήσεις ένα αφήγημα για τον εαυτό σου και να το δουν μελλοντικοί εργοδότες. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κυνηγάς μαλακίες όπως είναι απλά τα "λεφτά".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...