ntarlas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, mikegad είπε το ότι χρεώνουν έξτρα την βάση , με ξεπερνάει σαν να παίρνεις ψυγείο χωρίς την πόρτα ένα πράγμα Εμμμ δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί ένας επαγγελματίας σε στούντιο έχει πάντα ειδικές βάσεις προσαρμοσμένες wall mount είτε φορητές επιδαπέδιες βάσεις ( στο χώρο του μοντάζ και color correction ). Σαν επαγγελματίας πραγματικά δεν έχω δει κάποιος του χώρου μας να χρησιμοποιεί ποτέ τη βάσει που έχει στο κουτί. Ειναι πολύ λίγοι αυτοί που θα πάρουν τι βάση γιατί απλά μας είναι άχρηστη . Πάλι αν ένα ψυγείο δεν έχει πόρτα δεν θα λειτουργει. Ίσως η καλύτερη παρομοίωση να ήταν αν το ψυγείο δεν έχει ροδάκια ας πούμε . 🤓 3 1
martas00 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, KostasMulti είπε Τα ίδια φίλε μου ακριβώς. Φέτος μετά απο 4 χρόνια τη πούλησα και πήρα ένα 27άρι 4κ monitor. Δε μπορώ να πω ότι είδα τρελή διαφορά και ψιλομετανιώνω. Αλλά τουλάχιστον δεν έκανα downgrade. Εγώ έκανα ακριβώς το αντίθετο! Πήγα από Samsung 28” 4K σε Thunderbolt 27” (το είδα σε έναν φίλο και πραγματικά «αρρώστησα»). Ο σχεδιασμός, αν και σχεδόν κλείνει δεκαετία, είναι ακόμα πολυ μπροστά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μεταφέρει οθόνη, ήχο, κάμερα, ethernet και USB με ένα μόνο καλώδιο, καταλαβαίνει. Άποψη μου, θα πάνε σε ψιλοδοκιμασμένη λύση, αντίστοιχη με την Thunderbolt 2, αλλά με το panel του iMac 5K.
mikegad Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 52 λεπτά πριν, ntarlas είπε Εμμμ δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί ένας επαγγελματίας σε στούντιο έχει πάντα ειδικές βάσεις προσαρμοσμένες wall mount είτε φορητές επιδαπέδιες βάσεις ( στο χώρο του μοντάζ και color correction ). Σαν επαγγελματίας πραγματικά δεν έχω δει κάποιος του χώρου μας να χρησιμοποιεί ποτέ τη βάσει που έχει στο κουτί. Ειναι πολύ λίγοι αυτοί που θα πάρουν τι βάση γιατί απλά μας είναι άχρηστη . Πάλι αν ένα ψυγείο δεν έχει πόρτα δεν θα λειτουργει. Ίσως η καλύτερη παρομοίωση να ήταν αν το ψυγείο δεν έχει ροδάκια ας πούμε . 🤓 Όποτε χάρη μας κάνουν λες, να μην σηκώνουμε και έξτρα βάρος.....τώρα γιατί την χρεώνουν έξτρα ένας θεός ξέρει Μιας και είσαι του χώρου, αλλά επαγγελματικά μόνιτορ να πωλούνται χωρίς βάση ξέρεις?
kalmik Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εταιρίες όπως Viewsonic, Dell και Eizo έχουν εξαιρετικά color accurate 4K μονιτορ στην περιοχή 27 ως 32in. και σε πολύ χαμηλότερες τιμές από Apple. Μόνον να μην έχει κανείς το "ψώνιο" να θέλει καλά και ντε το μηλαράκι. Τότε να το πληρώσει... ΥΓ Οι περισσότεροι στον τομέα που εργάζομαι (imaging, graphic design) οι οποίοι δουλεύουν με Mac (είτε ΜacPro είτε τούμπανο MacMini) επιλέγουν οθόνες από τους παραπάνω κατασκευαστές απλά γιατί δεν βλέπουν το λόγο να πληρώσουν πολλαπλάσια ενώ υπάρχουν συσκευές που τους καλύπτουν σε χρωματική ακρίβεια και επιδόσεις. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από kalmik 2
liospi Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 αν αρχίσει να βγάζει οθόνες, σημαίνει ότι θα επιμείνει σε σταθερούς τύπου mac mini και mac pro (ίσως και mac mini pro;;;) αυτό είναι καλό για εμάς που θέλουμε ένα apple μηχάνημα και δεν θέλουμε apple οθόνη (π.χ. εγώ που δουλεύω σε 100% adobeRGB δεν μου κάνει το iMac) ενώ η Pro Display που έχει κοντά στο 100% adobeRGB δεν μου κάνει σαν διάσταση και κυρίως σαν τιμή.
sv398 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, kyrsoronas είπε ααα $999....είπα και εγώ...Apple & χαμηλή τιμή είναι ασύμβατες ένοιες ...🤣 999USD έκανε το παλιό. Το καινούργιο δεν είπαν πόσο θα κάνει (εγώ το βλέπω στα 1500-2000 USD).
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Εννοεί να έχει οικονομικότερο κόστος παραγωγής, η τιμή θα ανέβει...
tindersticks Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, skiabox είπε Περιμένουμε βέβαια εδώ και ένα μήνα να διορθωθεί το τραγικό bug που εμφανίστηκε στο Big Sur 11.1 και που έχει σπάσει τα νεύρα σε όσους χρησιμοποιούν external monitors. Ποιο εννοείς;
skiabox Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tindersticks είπε Ποιο εννοείς; https://forums.macrumors.com/threads/after-udpate-to-11-1-external-4k-monitor-is-no-longer-working-over-1080p.2275376/ Από τα πιο μεγάλα fail ever της apple που επηρεάζει χιλιάδες κόσμο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από skiabox
kyrsoronas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, sv398 είπε 999USD έκανε το παλιό. Το καινούργιο δεν είπαν πόσο θα κάνει (εγώ το βλέπω στα 1500-2000 USD). λογικό ακούγεται πλέον 😅
ntarlas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mikegad είπε Όποτε χάρη μας κάνουν λες, να μην σηκώνουμε και έξτρα βάρος.....τώρα γιατί την χρεώνουν έξτρα ένας θεός ξέρει Μιας και είσαι του χώρου, αλλά επαγγελματικά μόνιτορ να πωλούνται χωρίς βάση ξέρεις? Πέρα από rack monitors , σε όλα έχουν βάση . Βέβαια μπορείς να δεις κι τις τιμές των μόνιτορ αυτόν που περνάνε και τα 25.000 ευρώ που και πάλι είναι αρκετά λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τις βάσεις . Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ .. Σκέψου αν η apple πωλούσε το μόνιτορ στα 7000 με την βάση και σου έλεγε « χωρίς τη βάση είναι στα 6000 » τότε φαίνεται διαφορετικά. Θέλω να σου πω πως ναι μεν είναι πολλά τα 1000 για την βάση αλλά δεν με απασχολεί ούτε εμένα ούτε πολλούς ακόμα γιατί πολύ απλά δεν την χρειαζόμαστε , και να την είχε δώρο στην τιμή πάλι στο πατάρι θα έμενε . Αρκετά πράγματα η apple υπέρ κοστολογεί αλλά δεν είναι βασικά για την σωστή λειτουργία της συσκευής , όπως τα ροδάκια για το Mac Pro ή η βάση για το Monitor ... αντίθετα η πόρτα στο ψυγείο είναι πίστεψε μια σημαντική έλλειψη Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από ntarlas 1 1
Upogeios Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 19 ώρες πριν, mikegad είπε το ότι χρεώνουν έξτρα την βάση , με ξεπερνάει σαν να παίρνεις ψυγείο χωρίς την πόρτα ένα πράγμα Το βλεπεις αναποδα, εχει την υποδοχη να βαλεις οτι βαση θες, οι περισσοτεροι σε τετοια μονιτορ εχουν τηλεσκοπικα κτλ κτλ απλα λοιπον κανει το αυτονοητο, πουλαει δυο πραγματα. Η αγορα οθονης γενικα ειναι ζαβη, κατα την αποψη μου θα επρεπε να δινουν ολοι τις οθονες σκετες και επιλογη απο 3-4 βασεις... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα