DimosthenisG Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χθες βρηκα το tweak της fritz https://www.adslgr.com/forum/threads/1139399-AVM-fritz!box-tweaks Το εκανα και ιδου τα αποτελεσματα: Πριν και μετα, τι λετε? Spoiler Spoiler Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από DimosthenisG
filipN Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ανέβει στα ίδια επίπεδα ξεκινώντας από τα 90000 kbit/s (Down) ή λίγο χαμηλότερα.
DanielRGr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Γνωστο, πρεπει να υπαρχει και νημα καπου εδω περα
DimosthenisG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DanielRGr είπε Γνωστο, πρεπει να υπαρχει και νημα καπου εδω περα ειχα κατι πολυ περιεργα spikes σε 2 διαφορετικα games.... οποτε το αλλαξα ξανα... το ping εμεινε το ιδιο...ισως τελικα να μην εχει και πολυ νοημα να τερματιζεις την γραμμη σου... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από DimosthenisG
filipN Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει νόημα, το σίγουρο είναι ότι πήγες από 99395 σε 89091 kbit/s, οπότε "το κόλπο με το SNR" στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε Μπούμερανγκ. Σε ποιόν πάροχο είσαι;
DanielRGr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 7 hours ago, DimosthenisG said: ειχα κατι πολυ περιεργα spikes σε 2 διαφορετικα games.... οποτε το αλλαξα ξανα... το ping εμεινε το ιδιο...ισως τελικα να μην εχει και πολυ νοημα να τερματιζεις την γραμμη σου... Βασει SNR απο το "πριν" ειχες σχετικα μαξαρει (κοντα στα 100, χωρις overhead), στα 7dB SNR δεν εχεις μεγαλη σταθεροτητα. Θα σου προτεινα να κανεις το tweak, αλλα προσπαθοντας να κρατησεις το SNR 8-10. Ωστοσο, να κοιταξεις και τη γραμμη του διαμερισματος (εσωτερικα & εξωτερικα απο το κουτι κατω στο υπογειο εως εσενα) γιατι με 161μ καλωδιο εως το ΚΑΦΑΟ θα επρεπε να εχεις καλυτερα νουμερα. Υ.Γ: Εχω μαξαρει και εγω το 7530, δεν εχω θεματα καθολου. 1 hour ago, filipN said: Δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει νόημα, το σίγουρο είναι ότι πήγες από 99395 σε 89091 kbit/s, οπότε "το κόλπο με το SNR" στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε Μπούμερανγκ. Σε ποιόν πάροχο είσαι; Γιατι θελει reset απο την αρχη για να περαστουν οι default ρυθμισεις, τιποτα το σπουδαιο
filipN Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, DanielRGr είπε [...] Γιατι θελει reset απο την αρχη για να περαστουν οι default ρυθμισεις, τιποτα το σπουδαιο Τα "αίτια" της πτώσης στην ταχύτητα συγχρονισμού φαίνονται στα στατιστικά.
DanielRGr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 2 hours ago, filipN said: Τα "αίτια" της πτώσης στην ταχύτητα συγχρονισμού φαίνονται στα στατιστικά. Κι εγω ξαναλεω, επειδη ειχε πειραξει τις ρυθμισεις "εμμεσα" και το ξαναγυρισε, το μοντεμ δεν εχει τις δικες του default οπου θα επιανε παλι το 99 κατι οπως στην αρχη.
DimosthenisG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, filipN είπε Δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει νόημα, το σίγουρο είναι ότι πήγες από 99395 σε 89091 kbit/s, οπότε "το κόλπο με το SNR" στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε Μπούμερανγκ. Σε ποιόν πάροχο είσαι; Επίτηδες το εκανα ετσι για να παιξω λιγακι με τους αριθμους. Το εκανα δηλαδη πιο "σταθερο" σε σχεση με τις default. @DanielRGr ψαχνω να βρω τι παιζει και με αλλες παραμετρους, πχ το INP, SNR Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από DimosthenisG
DanielRGr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 2 hours ago, DimosthenisG said: Επίτηδες το εκανα ετσι για να παιξω λιγακι με τους αριθμους. Το εκανα δηλαδη πιο "σταθερο" σε σχεση με τις default. @DanielRGr ψαχνω να βρω τι παιζει και με αλλες παραμετρους, πχ το INP, SNR Αρχικα πρεπει να καταλαβεις τι ειναι αυτες οι παραμετροι, για να μπορεσεις να τις ρυθμισεις σωστα. Googl-αρε καθε παραμετρο, και διαβασε το θεωρητικο κομματι της και πως συνδεεται (αν συνδεεται) με αλλες παραμετρους, ετσι θα μπορεσεις να εχεις μια πιο καθαρη εικονα στο τι αλλαζεις.
DimosthenisG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 30 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Αρχικα πρεπει να καταλαβεις τι ειναι αυτες οι παραμετροι, για να μπορεσεις να τις ρυθμισεις σωστα. Googl-αρε καθε παραμετρο, και διαβασε το θεωρητικο κομματι της και πως συνδεεται (αν συνδεεται) με αλλες παραμετρους, ετσι θα μπορεσεις να εχεις μια πιο καθαρη εικονα στο τι αλλαζεις. Τα googlara όλα, δυστυχώς δεν λένε ακριβώς ποιος πρέπει να είναι ο σωστός αριθμός σε κάθε περίπτωση. Επίσης το fritz δίνει αριθμούς και receive και sent. Πχ ποια είναι η σωστή τιμή INP
SaFiS Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Κράτα το SNR στα 9dB στο Downstream και λογικά θα είσαι ΟΚ. INP & Latency ορίζεται από την μεριά του MSAN ανάλογα το προφίλ που σε έχει ο Πάροχος. Βάση Latency & INP που βλέπω, είσαι μάλλον στο εντελώς "βασικό" με την ελάχιστη "προστασία". Αν ήσουν π.χ. σε FP θα έπρεπε να έβλεπες 0 και στα δυο μιας και δεν θέλουμε έξτρα "πληροφορία" στo FP προφίλ. Τις καμπίνες ποιος τις έχει στην περιοχή?? 1
DimosthenisG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, SaFiS είπε Κράτα το SNR στα 9dB στο Downstream και λογικά θα είσαι ΟΚ. INP & Latency ορίζεται από την μεριά του MSAN ανάλογα το προφίλ που σε έχει ο Πάροχος. Βάση Latency & INP που βλέπω, είσαι μάλλον στο εντελώς "βασικό" με την ελάχιστη "προστασία". Αν ήσουν π.χ. σε FP θα έπρεπε να έβλεπες 0 και στα δυο μιας και δεν θέλουμε έξτρα "πληροφορία" στo FP προφίλ. Τις καμπίνες ποιος τις έχει στην περιοχή?? Αν βλέπω καλά στον χάρτη είναι ΟΤΕ. Το FP τι είναι και πως το αλλάζω?
SaFiS Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 FP: Fast Path. Δεν μπορείς εσύ. Πρέπει να ζητήσεις να μπεις σε τέτοιο προφίλ. Αν δεν είσαι Gamer δεν σου χρειάζεται διότι θα χάσεις και συγχρονισμό και πιο ασταθής θα γίνει η γραμμή. Εφόσον είναι του ΟΤΕ περίμενε να ενεργοποιηθεί και το G.INP το οποίο θα βοηθήσει αρκετά. Ήδη σε Wind και Voda καμπίνες που ενεργοποιείται σταδιακά, έχει βοηθήσει σε συγχρονισμό και σταθερότητα. Και ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει τις αλλαγές, οπότε σταδιακά θα ενεργοποιηθεί σε όλες τις καμπίνες...
DimosthenisG Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Στις 1/18/2021 στις 7:05 ΜΜ, SaFiS είπε FP: Fast Path. Δεν μπορείς εσύ. Πρέπει να ζητήσεις να μπεις σε τέτοιο προφίλ. Αν δεν είσαι Gamer δεν σου χρειάζεται διότι θα χάσεις και συγχρονισμό και πιο ασταθής θα γίνει η γραμμή. Εφόσον είναι του ΟΤΕ περίμενε να ενεργοποιηθεί και το G.INP το οποίο θα βοηθήσει αρκετά. Ήδη σε Wind και Voda καμπίνες που ενεργοποιείται σταδιακά, έχει βοηθήσει σε συγχρονισμό και σταθερότητα. Και ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει τις αλλαγές, οπότε σταδιακά θα ενεργοποιηθεί σε όλες τις καμπίνες... Θα πάρω την νόβα να μου το κάνουν fast path. Θα δω να γράφει κάτι στο fritz μου? Μιλάμε για αρκετή μείωση ping?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα