Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, poulinos είπε

αν σε ρωτησαν ποσα λεφτα επαιρνες στην δουλεια σου μπορει πραγματι να θελουν να δουν αν ειπες την αληθεια.ενα πιθανο σεναριο. δευτερο πιθανο σεναριο να δουν οτι πραγματι λες την αληθεια οτι δουλευες και οτι δεν βαραγες μυγες το προηγουμενο διαστημα

Δε γνωρίζω καθόλου την ελληνική πραγματικότητα αλλά στα ελληνικά ένσημα φαίνονται και οι απολαβές; Μου φαίνεται τρομερά περίεργο, ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Δε γνωρίζω καθόλου την ελληνική πραγματικότητα αλλά στα ελληνικά ένσημα φαίνονται και οι απολαβές; Μου φαίνεται τρομερά περίεργο, ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης.

Σε αυτο το εντυπο που εστειλα δεν το εγραφε. Οταν ειχα παει στο ικα και τα ειχα παρει τα εγραφαν αναλυτικα, σε αυτο απλα εγραφε ειδικότητα ετος απο εως επωνυμια χωρίς τις απολαβες. Ουτε εγω την γνωριζω, μαλλον εχω μεινει πισω με αυτα που μου ειπε.😂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joanna000 είπε

Σε αυτο το εντυπο που εστειλα δεν το εγραφε. Οταν ειχα παει στο ικα και τα ειχα παρει τα εγραφαν αναλυτικα, σε αυτο απλα εγραφε ειδικότητα ετος απο εως επωνυμια χωρίς τις απολαβες. Ουτε εγω την γνωριζω, μαλλον εχω μεινει πισω με αυτα που μου ειπε.😂

Το αρχείο που κατεβάζεις μέσα από τον ΕΦΚΑ όλα τα γράφει κανονικά, τώρα στα 27 χρόνια που εργάζομαι ποτέ κανένας εργοδότης δεν μου ζήτησε κανένα χαρτί πριν συμφωνηθεί η πρόσληψη.

Screenshot (38).png

Δημοσ.

Εμένα μου τα είχαν ζητήσει στην καινούργια δουλειά, αφού έγινε πρόσληψη. Λογικά για να μην τα ψάχνουν, γιατί αν θέλουν να τα δουν είναι πολύ εύκολο. Επίσης σε ότι αφορά τον μισθό, τους λες πως τα υπόλοιπα τα παίρνεις μαύρα η σε κουπόνια (και τα δύο τα συναντάς στην ελληνική αγορά πολύ συχνά) και τελείωσε η υπόθεση. 

Τέλος το θεωρώ πολύ αντι-επαγγελματικό να σε ρωτήσουν στη συνέντευξη πόσα παίρνεις. Δεν τους αφορά καθόλου. (Αντίθετα θεωρώ επιβεβλημένο να σε ρωτήσουν,  με πόσα θα ήσουν ευχαριστημένος/νη).

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vanni είπε

Το αρχείο που κατεβάζεις μέσα από τον ΕΦΚΑ όλα τα γράφει κανονικά, τώρα στα 27 χρόνια που εργάζομαι ποτέ κανένας εργοδότης δεν μου ζήτησε κανένα χαρτί πριν συμφωνηθεί η πρόσληψη.

Screenshot (38).png

Χαχαχ εμενα δεν ηταν ετσι.. Εγω αυτα εστειλα, απολαβες κλπ δεν γραφει καπου.. Τα εστειλα και δεν μου ειπε κατι. *** σημειωση, βεβαιωση προϋπηρεσίας ειναι.

519028520_Capture_2021-01-17-21-02-46.png.4332a22878cf7a45aa7366929f607f96.png

Χαχαχ ενταξει δεν ξερω ποιος ο λογος να στειλω το εφκα μου προτου γινει η προσληψη..Εφόσον και αυτο δειχνει τη προϋπηρεσία μου.

2 ώρες πριν, filip123go είπε

Εμένα μου τα είχαν ζητήσει στην καινούργια δουλειά, αφού έγινε πρόσληψη. Λογικά για να μην τα ψάχνουν, γιατί αν θέλουν να τα δουν είναι πολύ εύκολο. Επίσης σε ότι αφορά τον μισθό, τους λες πως τα υπόλοιπα τα παίρνεις μαύρα η σε κουπόνια (και τα δύο τα συναντάς στην ελληνική αγορά πολύ συχνά) και τελείωσε η υπόθεση. 

Τέλος το θεωρώ πολύ αντι-επαγγελματικό να σε ρωτήσουν στη συνέντευξη πόσα παίρνεις. Δεν τους αφορά καθόλου. (Αντίθετα θεωρώ επιβεβλημένο να σε ρωτήσουν,  με πόσα θα ήσουν ευχαριστημένος/νη).

Θα συμφωνησω μαζι σου.. Ουτε εμενα μου εχει τυχει γι'αυτό και ξεκινησα αυτο το θεμα μήπως καποιος πιο έμπειρος ξερει.

Επεξ/σία από Joanna000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Joanna000 είπε

Χαχαχ εμενα δεν ηταν ετσι.. Εγω αυτα εστειλα, απολαβες κλπ δεν γραφει καπου.. Τα εστειλα και δεν μου ειπε κατι. *** σημειωση, βεβαιωση προϋπηρεσίας ειναι.

Χαχαχ ενταξει δεν ξερω ποιος ο λογος να στειλω το εφκα μου προτου γινει η προσληψη..Εφόσον και αυτο δειχνει τη προϋπηρεσία μου.

Θα συμφωνησω μαζι σου.. Ουτε εμενα μου εχει τυχει γι'αυτό και ξεκινησα αυτο το θεμα μήπως καποιος πιο έμπειρος ξερει.

Σβήσε καλύτερα ΑΜΕ και επωνυμία εργοδότη πριν το ανεβάσεις σε δημόσιο φόρουμ

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, Joanna000 said:

Μαλλον θα θελει να δει αν οντως ισχυουν αυτα που ελεγε το βιογραφικο μ. Απλα ενταξει ειναι προσωπικα δεφομενα, νομιζω, για να τα δινεις ετσι με το καλημερα σας κ να μην ξερεις κ εαν θ σε παρουν κιολας.. Περιεργο

Δεν με ρωτησε ποσα επαιρνα. Μου ειπε ποσο ειναι ο μισθος κ τα σχετικά υπόλοιπα. Δεν ρωτησε για προυπηρεσια αντιθετως μ ειπε οτι θ εκπαιδευτω κ οτι ειναι θα το μαθω δν ειναι κατι. Παραδοξως, ηταν πολυ κουλ, ξηγημενος, ευγενικος και ειλικρινης. Πραγμα σπανιο κατα τη προσωπικη μ εμπειρια, σε συνεντευξεις. Τωρα αυτο π ζητησε ν τα δει πριν χωρις ν ξέρω αν οντως θ με παρει, κ να με κραταει σε αγωνια ε ειναι λιγο παραξενο γ μενα. Μακαρι ν ναι το τυχερο μ γτ περναω δυσκολη φαση στη ζωη μ. Δυστυχως, εχω πεσει σε καταθλιψη ετσι οπως εχουν ερθει τα πράγματα.

με το να δωσεις αυτα που ζηταει δεν εχεις κατι να χασεις. δηλαδη δεν μπορει να σου κανει κατι.σιγουρα ειναι παραξενο αλλα απο την στιγμη που ψαχνεις για δουλεια απεγνωσμενα απο οτι καταλαβα το να χαλασει μια συνεργασια για αυτον τον λογο θα ειναι λιγο βλακεια. καταλαβαινω την ανησυχια και καλο ειναι και εμεις σαν υπαλληλοι να ξερουμε το γιατι αλλα προσεχε πως θα το φερεις αμα τον ρωτησεις.θα ειναι κριμα να χασεις την δουλεια για αυτο.

7 hours ago, Speculoos said:

ολα ειναι σχετικα. μπορει να αξιζεις σαν υπαλληλος αλλα εσυ να ειπες οτι επαιρνες 1500 και αυτος να μην θελει να δωσει τοσα.αν εσυ τα επαιρνες μπορει να μην σου εδινε τα ιδια ή παραπανω και να σε αφηνε.αν ομως δει οτι επαιρνες 1000 ειναι αλλιως. μην ξεχναμε οτι πλεον γραφονται πολλα ψεματα σε βιογραφικα καλως ή κακως.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, poulinos είπε

με το να δωσεις αυτα που ζηταει δεν εχεις κατι να χασεις. δηλαδη δεν μπορει να σου κανει κατι.σιγουρα ειναι παραξενο αλλα απο την στιγμη που ψαχνεις για δουλεια απεγνωσμενα απο οτι καταλαβα το να χαλασει μια συνεργασια για αυτον τον λογο θα ειναι λιγο βλακεια. καταλαβαινω την ανησυχια και καλο ειναι και εμεις σαν υπαλληλοι να ξερουμε το γιατι αλλα προσεχε πως θα το φερεις αμα τον ρωτησεις

Του εδωσα βεβαιωση προυπηρεσιας . δεν μου ζητησε κατι πισω οποτε θεωρω ειναι οκ.. Ναι η αληθεια  οτι ψαχνω απεγνωσμενα αλλα δυστυχως ειναι και ο κορονοιος τωρα που εκατσε κουτα. Προφανως δεν θα κλωτσησω ετσι απλα τη τυχη μου. Γι'αυτό αλλωστε βρισκομαι εδω και σας ρωτησα για να γο διερευνησω γιατι οπως θα ακουνε και αυτοι πολλα ψεμματα έτσι και εμεις οι υποψήφιοι υπάλληλοι ακουμε αλλα τοσα απο εργοδότες και θα σας ειδοποιησουμε και γενικως ασχημες καταληξεις και απατεωνιες που δεν ευχομαι και σε κανεναν. Ειναι τοσο κριμα να βρισκεις καποια δουλεια να πιστευεις οτι εχεις ελπίδες να πηγαίνεις στην συνεντευξη ολο χαρα και στο τελος να βγει μαπα το γλυκο. Τωρα μ ειπε θα με ενημερωσει ο άνθρωπος είτε θετικα ειτε αρνητικα. 

Δημοσ.
On 17/01/2021 at 23:48, Joanna000 said:

Του εδωσα βεβαιωση προυπηρεσιας . δεν μου ζητησε κατι πισω οποτε θεωρω ειναι οκ.. Ναι η αληθεια  οτι ψαχνω απεγνωσμενα αλλα δυστυχως ειναι και ο κορονοιος τωρα που εκατσε κουτα. Προφανως δεν θα κλωτσησω ετσι απλα τη τυχη μου. Γι'αυτό αλλωστε βρισκομαι εδω και σας ρωτησα για να γο διερευνησω γιατι οπως θα ακουνε και αυτοι πολλα ψεμματα έτσι και εμεις οι υποψήφιοι υπάλληλοι ακουμε αλλα τοσα απο εργοδότες και θα σας ειδοποιησουμε και γενικως ασχημες καταληξεις και απατεωνιες που δεν ευχομαι και σε κανεναν. Ειναι τοσο κριμα να βρισκεις καποια δουλεια να πιστευεις οτι εχεις ελπίδες να πηγαίνεις στην συνεντευξη ολο χαρα και στο τελος να βγει μαπα το γλυκο. Τωρα μ ειπε θα με ενημερωσει ο άνθρωπος είτε θετικα ειτε αρνητικα. 

εσυ αυτο που ειχες να κανεις το εκανες.οποτε τωρα υπομονη.του πηγες οτι ζητησε.τωρα 1002 λογοι μπορει  να ειναι.αλλωστε  βεβαιωση εδωσες οχι την καρτα με το pin  σου.wish u the best διοτι με τον covid ειναι ολα πιο δυσκολα οποτε οπως ειπες θα ηταν βλακεια να κλωτσησεις ευκαιρεια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Με ενημερωσαν οτι με βαση τη βεβαιωση που τους εστειλα οτι θα παιρνω 525 ενω μου ειχαν πει τον βασικο. Ο βασικος δεν ειναι στα 550? 540? Να σημειωθει οτι δεν εχω προυπηρεσια στο συγκεκριμενο κλαδο, δεν εχω τριετιες. Φαντάζομαι οτι θα ειναι τα καθαρα.. Δηλαδη, γιατι κοβουν ενα 20αρικο? Μήπως ξερεις κανεις να με διαφωτισει? Ρωτησα 2 λογιστες αλλα ο ενας δεν ηξερε δν ηταν στο τομεα του ο αλλος μ ειπε να παρω απογευμα και γιαυτο και ρωταω εδω μεσα.

Δημοσ.

Ο βασικος είναι 650 ευρω μεικτά. Οι κρατήσεις στο ΙΚΑ είναι 15.75% που σημαίνει θα έπρεπε να είναι 548 ευρώ. Μπορεί η δουλεια αυτή να πρέπει να είσαι και σε δεύτερο ταμείο γραμμένη και να έχεις πρόσθετες κρατήσεις απο εκεί. Πχ αν πας πωλητής σε γράφουν και στο ταμείο εμπορουπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) υποχρεωτικά οπότε πληρώνεις και εκεί ενα μικρό ποσό. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 17/1/2021 στις 9:53 ΜΜ, poulinos είπε
Στις 17/1/2021 στις 2:05 ΜΜ, Speculoos είπε

ολα ειναι σχετικα. μπορει να αξιζεις σαν υπαλληλος αλλα εσυ να ειπες οτι επαιρνες 1500 και αυτος να μην θελει να δωσει τοσα.αν εσυ τα επαιρνες μπορει να μην σου εδινε τα ιδια ή παραπανω και να σε αφηνε.αν ομως δει οτι επαιρνες 1000 ειναι αλλιως. μην ξεχναμε οτι πλεον γραφονται πολλα ψεματα σε βιογραφικα καλως ή κακως.

Κατάλαβα. Διαφωνώ γενικά αλλά ας μην κάνουμε hijacking στο νήμα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, seventh_son είπε

Ο βασικος είναι 650 ευρω μεικτά. Οι κρατήσεις στο ΙΚΑ είναι 15.75% που σημαίνει θα έπρεπε να είναι 548 ευρώ. Μπορεί η δουλεια αυτή να πρέπει να είσαι και σε δεύτερο ταμείο γραμμένη και να έχεις πρόσθετες κρατήσεις απο εκεί. Πχ αν πας πωλητής σε γράφουν και στο ταμείο εμπορουπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) υποχρεωτικά οπότε πληρώνεις και εκεί ενα μικρό ποσό. 

Ααααα δεν το ηξερα... Θα εχω να κανω και ταμειο φανταζομαι.. Αλλα γνωριζα οτι ο κατωτατος παει 540 550 βαρια καθαρα και επισης θα γινει δν ξερω αν εχει γινει και μια προσαυξη στο 21.. Ηρθα σε επικοινωνια και μ εξηγησε οτι εχει να κανει με τις τριετιες κλπ και μ ειπε το φτιαξει για 540.. Ποσο θεος πειτε μ? Ποσο δικος μας ανθρωπος??? 

Και αναρωτιεμαι τωρα εγω... Ρωτησα 3 ΛΟΓΙΣΤΕΣ και κάνεις τους δεν ηξερε να μου το πει??? Δηλαδη τι να πω εγω τωρα?... Να σε καλα που μου το ειπες γιατι ταιριαξε με τα λεγομενα του υπευθυνου μ.

Επεξ/σία από Joanna000
Δημοσ.

Βασικά οι κρατήσεις του εργαζομένου ήταν 15,33 μέχρι 31/12 και από 1/1/21 έχουν γίνει 14,12.

Όπως ανέφερε και ο φίλος πιο πάνω, ο πωλητής πχ έχει και ταμείο ΤΕΑΥΕΚ το οποίο για ασφαλισμένο μετά το 1993 ανέρχεται σε 4% και χρεώνεται στον εργαζόμενο. Επομένως, μέχρι 31/12/2020, πωλητής με το βασικό έπαιρνε καθαρά 524,35 αντί 550,36 που είναι χωρίς ΤΕΑΥΕΚ. Από 1/1/2021, τα καθαρά γίνονται 532,22 έναντι 558,22. Αποκλείεται να μην γνώριζαν 3 λογιστές τα παραπάνω εκτός και αν δεν καταλάβαιναν ακριβώς την ερώτηση. Καλή τύχη .

• Thanks 2
Δημοσ.
On 21/01/2021 at 10:37, Speculoos said:

Κατάλαβα. Διαφωνώ γενικά αλλά ας μην κάνουμε hijacking στο νήμα :)

σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις.

απλα σκεφτομαι ολα τα σεναρια και μερικα τα εχω δει.

πχ εσυ γραφεις οτι ξερεις 500 πραγματα και δεν ισχυει τιποτα. β.λες οτι επαιρνες 1200 στην προηγουμενη δουλεια και ζητας τωρα 1300.γιατι να σου δωσει ο αλλος 1300 ακομα και αν αξιζεις αν πραγματι εσυ επαιρνες 1000 και με 1100 θα ησουν Happy? σε καποια interview που ημουν μεσα(δεν τα εκανα εγω) ρωταγαν τους υποψηφιους τι θα ηθελαν σαν μισθο χωρις ομως να λενε τι δινουν. ως δια μαγειας εγινε εσωτερικη μετακινηση που βγηκε πιο φτηνα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...